|
Nálunk tegnap marhapörkölt nokedlival, és uborkasaláta volt ebédre. Na, és előtte egy kis velőscsontleves csigatésztával.
Ma könnyebb ebéd lesz, gyümölcsleves, utána túrós, lekváros palacsinta.
Mindenkinek jó étvágyat!
|
|
|
Húsleves pulykaszárnyból, ropogós kacsasült, krumplipüré, almaszósz. És van még egy kis maradék fagyi a mélyhűtőben
_________________ poe
|
|
|
2009-10-17 16:52, Ferencz Zsuzsanna:
Akkor most már elárulhatom, hogy cukorból a felét vettem csak
_________________ poe
|
|
|
Igen, Ama. Szuveniir. Nehezen fért bele a táskámba.
Böbe: orkán-borkán.
Poe: megsütöttem, fiinom, de nekem túl édes.
|
|
|
Zsuzsa, egy csésze, vagy pohar is megteszi, esetleg egy borkán. No most lassuk, ki tudja mit jelent ez a szó 
|
|
|
2009-10-17 05:37, Ferencz Zsuzsanna:
Tökéletes. Megsütöd 1-1 liter hozzávalóból, feldarabolod, és beteszed a mélyhűtőbe. Jövő ilyenkorig elég lesz
_________________ poe
|
|
|
2009-10-17 05:37, Ferencz Zsuzsanna:
Emlék a müncheni Oktoberfeströl? 
|
|
|
Kösz, Poe. Egyetlen bögrém van, az pedig egyliteres...
|
|
|
2009-10-16 14:14, Ferencz Zsuzsanna:
3 dl
De gyakorlatilag mindegy, mert mindenből ugyanannyi kell, szóval ha 2 és 1/2 vagy 3 és 1/2 dl lesz, az arány akkor is marad.
|
De mekkora egy bögre?
|
|
|
2009-10-16 13:41, bovi:
Ezt sütöm, csak mákkal, de van a neten sok változat. Egyszerű és gyors, tölthető is mindenféle krémmel, én most gyümölcskocsonyát teszek bele. Szilvalekvárral is isteni
|
2009-10-16 10:42, poe:
Mint tősgyökeres alföldi, soha nem hallotam még egy bögretésztárol
Szerintem, tányérbol könnyebb a tésztát enni, mint bögréböl 
|
|
|
2009-10-16 10:37, bobe:
Ékesen, meg éktelenül is szeretünk téged Böbe. Csak írj!!!
Én ma laskagombás csirkemellszeleteket készítek sült krumplival, vagy rizzsel. Meg bögretésztát, amit már régen akarok. De előbb el kell szaladnom tojásért, és tejfölért, pedig esik az eső
|
Jó szokásom szerint offolok itt egy jót. Egyed Laci, igenis kicsit mérges voltam, mert ez egy visszatérö téma, mármint a helyesírás. Megprobálok mindenhova ahova lehet ékezetet írni. De nézzetek mar el nekem, ha hibázom. Jóforman az egyetlen hely ahol magyarul irok. Biztosan van beallitasi lehetöseg. Bovika, köszönöm a segtiséget sajnos en nem németül tudom a windows nyelvet, hanem angolul, meg svédül, igy nem értettem nehany szot, ami gondolom, fontos lenne. De tudom hogyan kell magyar nyelvet beallitani, csak nem akarom, mert lusta vagyok billentyuzetet tanulni. Ha elfogadtok igy ékezetlenül, akkor leszek tovabbra is, ha nem, hát nem irok, èpp elég gondom van nekem igy is. Fözöcskezzetek, en is fogok. Csak tudnam mit?
|
Úgy megkívántam ebben a hirtelen jött hidegben a rántottlevest. Tehát ma azt főztem, gazdagon, vagyis ütöttem bele 2 tojást. Akkor ez most tojásleves?
Utána megettük a tegnapról maradt kolbászos tarhonyát zöldparadicsom-salátával.
_________________ poe
|
|
|
2009-10-14 07:01, Balu:
-
Másnéven gránátos kocka, mégmagyarabbul: grenadírmars. Slambucnak a Debrecen-Nyíregyháza-Tokaj-háromszögben hívják.
|
|
|
Maryann
Rám a slambuc a nagyszülőktől maradt, gondolom népi elnevezés. Nem gondolkodtam még, hogy honnan ered
A slambuc pírított leveles széttördelt tészta burgonyásan, szalonnásan, paprikásan, sok hagymával, de lehet zöldséggel is, paprika, paradicsom, zsírjára pirítva. Kellemes eledel, és hízlaló, ha nem vigyázunk! 
|
|
|
Ma, vasárnapi maradékot ettünk
Holnap elutazom a fővárosba, nem főzök!!!
(Azért van még egy kis bableves hétfőröl, az itthonmaradónak
Aki jól betudja osztani, annak nemkell minden nap főzni
Csütörtökön, résztelt máj lesz, a máj már itt lapul a hűtőben!
Hozzá, burg. és saláta.
|
|
|
2009-10-08 06:59, Balu:
-
Tegnap székelykáposzta volt sok tejfellel, ma lehet csak slambuc lesz diétaként...
-
Kedves Balu, mi az a slambuc pontosan, es "milyen nyelven van"?
|
|
|
Tegnap: csirkeleves, rántott hús, tejfölös krumplisaláta.
Ma: maradék leves, brassói aprópecsenye, paradicsomsaláta.
Holnap: karfiolkrémleves darált sonkával, kínai csirkemell, rizs
_________________ poe
|
|
|
Ne csak füzzünk, együnk is
Ma szárazbableves volt, oriás tarkababbol és utána almás palacsinta.
Nagyon úgy nézett ki, hogy nem puhul meg a bab, mivel már évekkel ezelőtt vettük otthon, de a kukta kijátszotta az vénségét 
|
|
|
2009-10-09 20:22, Tihi:
-
Hogy ügyes vagy, azt tudtuk eddig is
További sikereket, és szép hétvéget kivánok!
|
2009-10-09 14:27, bovi:
-
Kedves Bovi, tudom én is, hogy az igazi bécsiszelet borjúhúsból készül. Sajnos borjúhúst manapság nem lehet kapni, meg kell elégedni a jól kezelt marhahússal.
Különben vacsoránk jól sikerült, lányom háromszor köszönte meg a vacsorát, és hogy finom volt a hús. Hazavitt a férjének is két szeletet, aki délutáni müszakban dolgozik, este ö is élvezheti mikróban melegítve a kóstolót.
|
|
|
2009-10-07 22:07, bobe:
De mért nincs magyar betűd???
A Windows ad rá lehetőséget, hogy több nyelven írjunk.
Engem is Poe segített hozzá
Ettöl eltekintve, mi szeretünk Téged, pontok és vonások nélkül is!!!
|
|
|
2009-10-08 21:09, Tihi:
Ne vedd rossznéven kedves Tihi, de az igazi bécsiszelet, tudtommal borjúhósbol készül
|
|
|
2009-10-08 22:47, Tihi:
-
Szó szerint. Köszönöm!
Laci
|
|
|
-
Kedves Böbe,
nem így van ez, nekem sincs hosszú ö billentyüm, röviden írom, és mindenki megérti. Egyedlaci a belföldi nyelvhasználat sértéseire gondol, és nem téged akar kritizálni. Mindenki olyan jól ír magyarul, mint ahogy tud, és ez jó így. 
|
|
|
Holnap lesz lányom névnapja, és ö meghívta magát vacsorára, kivánsága egy bécsi szelet tarhonyával. Kivánságát egyszerü megtenni, csak meg kell szerezni, ami hozzátartozik: jól kezelt, érett és moróz marhahússzelet, liszt, tojás, prézli, meg egy nagy serpenyö, amiben nem hüll ki a zsír, ha a szeleteket bedobjuk.
Holnap tehát igazi bécsi szeletet élvezünk.
PS: egy másik kivánsága néha, hogy paprikacsirkét csináljak megint, az is tarhonyával. Na, majd valamikor...
|
|
|
-
Ne is írj ilyet, aki főz, kell ide írjon. Vagy másképp az feltételezhető, hogy nem is főzöl, hanem gyorséttermekbe jársz.
Hunor
|
|
|
Tegnap székelykáposzta volt sok tejfellel, ma lehet csak slambuc lesz diétaként... 
|
|