|
Nem értem. Most senki sem készít beiglit?
Vagy titkolóztok?
|
|
|
2007-03-27 14:01, Mary:
-
Nem tudsz koppintani, mert nem irnak be recepteket. En kertem, hogy valaki legyen szives masoljon be egy jo kalacsreceptet, de nincs ra se kep, se hang
|
|
|
2007-03-27 14:01, Mary:
Tele a mélyhűtő mindenféle maradékokkal, ma pl. töltöttpaprika lesz, mert az akadt a kezembe
_________________ poe
|
|
|
Újabban nem föz senki?
Milyen receptet koppintsak le? 
|
|
|
2007-03-25 13:42, poe:
fordított sorrendben kell tálalni, elöbb a rémeset, aztán a jól sikerültet 
|
|
|
kedves Poe, vagyis ötvenszázalékos siker. Nem rossz.
Étel? Élet? Már nem is tudom...
|
|
|
2007-03-25 05:49, Ferencz Zsuzsanna:
Vagy ötvenet én is ismerek De biztos, hogy ételt akartál írni? Vagy életet?
Egyébként a tegnapi napom félsiker volt. Isteni lett a sajtos pogácsa, de rémes a tejfölös piskóta. Optimista lévén, csak az előbbit eszem és emlegetem
_________________
poe
|
|
|
Kedves lányok és fiúk, nektek ajánlom tegnapi "bölcsmondásomat":
Száz módja van annak, hogy az ember egy ételt elrontson.
|
|
|
2007-03-24 08:49, bovi:
-
Nagyon érdekelne, hogyan kell a birsalmalekvárt késziteni.
-
Én nemrég kaptam ajándékba Ibolyától ilyen lekvárt és egy leültömben bekanalaztam egy üveggel (így magunk között mondva, ne meséljéték tovább )
Sose ettem ilyent, de nagyon finom volt. Ha Ibolya erre jár, beírhatja ö is a receptet, ki van próbálva.
|
|
|
bovi,
azért vigyázni kell vele nehogy tul vastagra sikerüljön, olyanra, mint az enyém. 
|
|
|
2007-03-24 08:49, bovi:
-
Egyszeruen FELREERTES nelkul: Fan erett gyumolcsbol...
Kulonben a receptes oldalon leirok nehany jol bevalt receptet.
Szep hetveget mindenkinek,
Iren-Tucipatch
|
|
|
2007-03-24 00:10, tucipatch:
hogyan lehet finom gyumolcslekvart kesziteni
Nagyon érdekelne, hogyan kell a birsalmalekvárt késziteni.
Lehetöleg a receptesben add tudtomra.
Köszi elöre is!
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2007-03-23 13:22, sztalker:
-
Kicsit kesve olvastam a kerdesed es rajottem, hogy valamikor a '80-as evekben, amikor meg Urmenyhazan eltem Del-Banatban, Vajdasagban a szomszed faluban Barice, Szent Mihalyfalvan, ott talaltak ilyen etelt az asztalra. Barice tobbnyire roman nemzeti kisebbsegi falu. Foleg juh es libatenyesztessel foglakozott az ott maradt nep. A fiatalsag tobbsege Svedorszagban es Svajcban elt vendegmunkaskent, s csak a gyerekek es az idossek maradtak a faluban. Juhturobol minden heten 2-3-szor volt valami elkeszitve. Nagyszeru volt a juhturos teszta tejfollel leontve, sutoben megrotyogtatva, s a tetejere egy kis porcukrot szortak ra, nem volt tul edes, de en is emlekszem ra, mesefinom volt.
Sok finom es kulonos etelkeszitest tanultam az idos roman asszonyoktol, tobbek kozott hogyan lehet finom gyumolcslekvart kesziteni anelkul, hogy kevergesd es leegesd a karod kevergetes kozben. Ma is ugy keszitem a lekvarokat.
Szep hetveget mindenkinek:
Iren-Tucipatch
|
|
|
Holnap "kínaiul" eszünk, ezzel fogom a családot és vendégsereget etetni.
Édes-savanyú leves sok bambusz, szója és egyéb zöldségfélével (meg persze hússal) lesz, aztán édes-savanyú-csípös sertésfilé és alternatívaként csirkemell sok zöldséggel, pikáns szósszal nyakon öntve.
Holnap este leírom a Szerel a párom topikban, hogy mennyi ideig tartott a fözés után a meszelés. 
|
|
|
2007-03-23 13:22, sztalker:
Szerintem a lecsó juhtúróval jól hangzik, én is tennék bele, ha volna juhtúróm. A juhtúró sok ételnek nem árt, inkább csak használ (ahogy a Globus konzerv is biztosan tartalmasabbá tette a sovány lecsót )
|
|
|
Anyu húslevest, sok csirkével benne, grizgaluskával, valamint sok zöldséggel.
Holnap pedig Apu a soros.
Hunor
|
|
|
Viszont az tudom, hogy a székelyek szeretnek egy-egy marok túrót szórni minden lehető ételre... pl. a gombára is.
|
|
|
Kedves Sztalker, ismét Hubához kell irányítanom téged... ő a lecsófelelős.
|
|
|
2007-03-23 13:22, sztalker:
én csatlakozom a "vállvonogatós"-ok táborához
|
|
|
2007-03-23 00:39, Valeria:
A lasagnaba nem szokas bacont is tenni. Jo az anelkul is!
Ez ilyen "mindentbele" lasagne lett volna, belerakni mindent, aminek hamarosan lejár a szavatossága, inkább mint kidobjam 
|
|
|
Hölgyeim!
Lenne egy kérdésem. Hallott-e már valaki olyan, hogy a tojásos lecsóba juhtúrót tegyen? Ifjukorom emblematikus jelenete, amikor a kis albérleti konyhában, mint afféle magányos farkas a félkilós Globus lecsókonzerv alá egy nagy fej hagymát sütve és tojásokkal egybe rottyantva a végén a már kikapcsolt tűzhelyen egy jóadag juhtúrót raktam a lecsó tetejére, ami aztán szabályosan beleolvadt s valami fantasztikus ízt kölcsönzött az amúgy is finom ételnek. A mai napig nem tudom hogy ezt csak mi találtuk ki barátaimmal, vagy van olyan tájegysége az országnak ahol ez szokás is. A jelenleg körülöttem élő asszonyok hülledezve vonogatják a vállukat, ők még ilyenről nem hallottak.
segítségüket előre is köszönöm (s a juhtúrós lecsót jószívvel ajánlom)
stalk
|
|
|
2007-03-23 00:39, Valeria:
A lasagnaba nem szokas bacont is tenni. Jo az anelkul is!
A bacontol minden jobb lesz.
|
|
|
2007-03-23 09:53, bovi:
-
"Az ember adja meg néha a gyomrának is a tiszteletet "
Ez egy igen jó gondolat Bovi.
Tegnap váratlanul elmaradt a vacsorafőzés, szinte vigasztalhatatlan voltam . Egy kulturális fesztiválra keveredtem be, és nagyon ízletes dolgokat árusítottak pl. az indiai, francia stb. standokon. Magyar stand nem volt... egyelőre.
|
|
|
Ma krumplileves debrecenivel és túróscsusza, kisütött szalonnakockákkal.
Nem diétás, de finom
Az ember adja meg néha a gyomrának is a tiszteletet
Igy pl. a jó ebéd után egy pohárka vörösbor, és eseteleg a vacsora után is
Volt egy barátunk aki mindig megjegyezte: ha erre most vizet iszom, azt hiszi a gyomrom, hogy a kutya ette!
|
|
|
Kedves agiflower, az asparagus az a spárga?
|
|
|
Tegnap meg sült lazac volt... Salmon... Asparagussal
és rizsikével
_________________ Ha nevetek a világ is visszanevet rám :o))
|
|
|
Shrimp Alfredot csináltam ma...jó lett...
_________________
Ha nevetek a világ is visszanevet rám ))
|
|
|
2007-03-22 19:52, Erazs:
-
A lasagnaba nem szokas bacont is tenni. Jo az anelkul is!
|
|
|
De ma én is föztem, méghozzá lasagne-t csináltam Akartam belerakni bacon-t, de elfelejtettem. Ettöl függetlenül nem lett rossz.
|
|
|
2007-03-21 16:44, perec:
Rigó, azt nem árultad el mit kell tenni a melegszendvicsre, hogy érdekes legyen.
Fontos, hogy a sonka olyan vekonyra legyen szeletelve, mint egy 300 eves sir exhumalasanal talalt csipketerito. Es arra valami fustolt sajt kell takaronak. Mmmm
|
|