|
Mindenkeppen finom, parmezannal isteni lehet köszi az ötletet Valikam
_________________ 
|
|
|
2007-01-02 20:19, Valeria:
-
Rendben van, finom ízü zöldség, nagyon szeretem. egy jó közmondás, ha jól emlékszem, nem magyarból csak valami nyelvböl fordítva: a jó gyereknek sok neve van 
|
|
|
2007-01-02 20:19, bobe:
-
Egy kis parmezansajt rareszelve sem kutya, ugye Bobem?
|
|
|
Tihi, jo persze, hogy jo föleg vajban elkeszitve. En nagyon szeretem.
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
2007-01-02 19:07, Tihi:
En mindenbe beleszolok, mert koromtol fogva megengedett Nem igy van, "brusszeli kelbimbo" a hivatalos neve es, nem a kelkaposzta viraga hanem egy kulon zoldfele.
|
|
|
2007-01-02 18:26, xavier:
-
2007-01-02 17:34, Tihi:
Cavoletti di Bruxelles, jó így? 
|
|
|
2007-01-02 18:26, xavier:
-
2007-01-02 17:34, Tihi:
Bocs, finnböl fordítottam direkten, magyarul kelkáposzta bimbó, ami igy összel érik ha a kelkáposzta virágzik és gyümölcsöt hoz.
Igy van ez?
|
|
|
2007-01-02 12:48, Liz:
Lizike,
igy etettek már ma, hát akkor mi lesz holnap
Ja, valószinü kimentek, csak nem dolgozol egy jeles ünnepen ?
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2007-01-02 17:34, Tihi:
-
Ròzsabimbòk?
|
|
|
2007-01-02 15:11, Valeria:
Minden rendben volt, volt egy kis leves is, rózsabimbók egy fél kocka leveskockával megfözve, egy kis apró tészta bele, rántás így nem kell.
Sokszor használunk kész ételeket is, manapság minden jót lehet készen kapni, csak melegíteni kell.
ui: a következö hagyományos étel az a babfözelék lesz.
|
|
|
2006-12-30 16:50, Tihi:
-
a savanyú káposzta füstölt sertésbordával jól sikerült,
Kedves Tihi:
Felesegednek nem lehetett egy szava sem. Biztosan nagyon finom volt. Ha mar fustolt hus volt benne, rossz nem lehetett. Kuldhettel volna egy keveset, mert mostanaban nem volt reszem ebben a finomsagban. 
|
|
|
Nálunk még maradt töltöttkáposzta. Egyébként is minnél többször melegitik azt annál finomabb!
Holnapra terveztünk marhapörkölt galuskával vagyis nokedlivel!
Mindenkinek jó étvágyat!
|
|
|
Taszmániai szalmon filet és vajban sült rákok fokhagymával, petrezselymesen. Mellé párolt jázminos rizs és valamennyiünknek citromos couscous. Zöld saláta balzamos öntettel (készen vásárolt). Fincsi volt.
|
|
|
Zöldsegleves, naturkrumpli, Store Klaus (Orias Klaus) kolbasszal es valami salataval
|
|
|
Itt az ideje kedves süt-fözötársak, hogy törjük a fejünket ujra: mit fözzünk ma?
Fogytán a maradék, már megis untuk a káposzta-kocsonnya stb.- ket, ma tojásos nokedli lesz finom fejessalátával
Elötte egy z.borsóleves, hogy jobban csússzon a nokedli utána 
|
|
|
2006-12-30 02:46, Valeria:
Kedves Valeria,
a savanyú káposzta füstölt sertésbordával jól sikerült, én most már inkább így mondom az étel nevét, jól sikerült, nekem ízlik, feleségem meg udvarias, nem mond semmit, de eddig is ette azt amit én föztem. Megosztjuk a munkát. 
|
|
|
2006-12-30 16:34, Ferencz Zsuzsanna:

|
|
|
Kedves Bovi,
a bundás töltöttkáposzta a bundáskenyér és a káposzta gyermeke?
|
|
|
Kedves Bovi!
Nagyon finom a kocsonya, arról nem is álmodtam volna hogy kivánságom ilyen gyorsan valóba válik. 
|
|
|
Látom, senki nemakar szegényebb lenni
Ki lencsét föz, ki káposztát újévre, hogy a pénz elene fogyjon
Nálunk is töltöttkáposzta lesz és egy jóbarát segitségével az idén lesz bundája is a tölteléknek 
|
|
|
2006-12-29 20:49, Tihi:
Kedves Tihi:
A Tied is biztosan nagyon finom, toltelek nelkul is. 
|
|
|
Kedves Tihi!
Ugyan nem tölem kérted, de nekem van, igy küldök egy kis kocsonyát
_________________
üdv:bovi
|
|
|
2006-12-29 20:34, Valeria:
-
Kedves Valeria,
igazad van, emlékszem, gyerekkoromban, amikor szüleimmel (pontosan inkább anyámmal) savanyú káposztát csináltunk, az egész család hozzájárult a készítésnek és akkor tettünk be a hordóba káposzta fejeket is amiböl káposzta leveleket lehetett bontani és azokat lehetett tölteni, így lett abból töltött káposzta.
Manapság készen veszem a savanyú káposztát, egy fél literes üvegben van az, káposzta levelek nincsen benne, azzal kell melégedni ami van.
Remélem érted kissé irónikus hozzászólásomat, köszi a jó szándékkal küldött üzenetedet. 
|
|
|
2006-12-29 20:18, Tihi:
-
Kedves Tihi, a te kaposztad nem toltott kaposzta, mert te nem toltod. Viszont az enyem, mert en a kaposztaleveleket megtoltom hussal, fustolthussal, rizssel, az toltott kaposzta
|
|
|
2006-12-29 14:56, poe:
-
A kocsonya szépen adagokban kiszedve hül a kamrában, szuperul sikerült.
Kedves Poe, küldjél nekem valahogy kocsonyát, én nagyon szeretem, de nem nagyon szeretem készíteni. Egy kedves MON-tag elköltözött innét és azóta nincs kocsonya, Ö is nagyon jó kocsonyákat csinált és Tibi haverommal jókat ettünk.
Különben azon töröm a fejemet, hogy miért a töltött káposzta a "töltött káposzta". Én nem töltöm semmivel, hagymát piritok, bele a savanyú káposztát, bele az darabokra vágott füstölt hús darabjait, puhára dinsztelem, ízesítem, de nem töltöm semmivel. Miért töltött káposzta? 
|
|
|
Vagy pedig az éri meg, hogy van az embernek szobája-ágya...
|
|
|
2006-12-29 15:26, Ferencz Zsuzsanna:
Holnap dél körül indulunk, és majd csak hétfőn vagy kedden jövünk vissza. A kajáért, piáért cserében kapunk szobát, ágyat. Szóval néha megéri, ha tud az ember sütni-főzni
_________________
poe
|
|
|
Kedves Poe, üdvözlöm a töltött káposztádat meg Párizst.
Mikor mentek? Mert ugye búékolni akartam volna...
|
|
|
A kocsonya szépen adagokban kiszedve hül a kamrában, szuperul sikerült. Nektek is van olyan étel, amit pisztoly előtt sem ennétek meg, de szeretitek készíteni? Én így vagyok ezzel a fokhagymaszagú remegős izével. Minden évben megalkotom, szép is, jó is (mert mondják!!!, és mert elfogy mind!!!) de nem bírom még nézni se
Csinálok még gombasalátát, meg a töltöttkáposztát is kivettem a fagyasztóból, és egy adag pogácsát kéne még sütni. No meg a lencse, hogy legyen pénzünk jövőre
Úgy néz ki, Párizsba megyünk, piknikelni, szóval nagy kosár enni-innivalót kell készitenem.
|
|
|
2006-12-29 14:43, Valeria:
-
Akkor állandó lesz a hiányérzet januártól, mert mostanában jár le a kampány.
Hunor
|
|