2019. november 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 14:47   
2004-08-05 13:07, bovi:
-

3 tenyleg soknak tunik. Meg a hagyma/fokhagyma mennyisegbol itelve csokolozni sem igen szabad utana

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 13:07   
2004-08-05 12:54, etelka:
-
Hallo Etelka!
Jól hangzik a recept itt alattam, csak a húslveskocka zavar meg. A Magi-tól egy kocka fél literre van megadva. Szerintem 3 ilyentöl nagyon sós lesz minden. Talán felétek kisebb kockák vannak?

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 12:54   
Válaszul erre
ideteszem Mysi húsgombócreceptjét:

Húsgombóc Mysi szerint

3 hagyma
vaj
egy kis viz
3 húsleveskocka
2 gerezd fokhagyma
3 szelet friss fehérkenyér
egy kis tejszin
500 g darálthús
1 tojás
fehérbors, törve

Vágdd fel a hagymákat apróra és süsdd át egy kis vajba serpenyöbe. Tedd ehez hozzá az összetört húsleveskockákat és egy kis vizet.A viz olyan kevés legyen, hogy teljesen elpárologjon, mire a hagyma fényesre párlódik.
Egy vájdlingba morzsoldd el a fehérkenyérszeleteket ( a kenyér héja nem kell hozzá, azt nyugodtasn megeheted )tedd ehez hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket , öntsél rá egy kis tejszint és keverdd jól össze.Hagydd állni egy kicsit, majd add hozzá a darálthúst,tojást és a hagymakeveréket.
Izesitsdd böven törött fehérborssal és a keverék álljon a konyhában kb. 30 percig.
Formálj a kezeddel apró gombócokat és a serpenyöbe süsdd készre öket vajba.

Hozzá krumplipürét és salátát adunk.
Jó étvágyat!!

_________________

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 12:34   
Judit, nekem jobban tetszett Etelka ajánlata a Maya's Coffee-ban: "Mysi Lahtinen.A könyv cime: Egyél jól és élj rövidebben."


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 11:51   
A tegnapelőtti újságból megtudtam,hogy minden mérgező. Ijedtségemben befordultam az első bio-boltba, ahol felvásároltam az ott található bio-gyümölcskészletet. Annak reményében, hogy a háromszoros áron csúnyuska, koránt sem egyforma méretű, ízében is savanyú=éretlen szilva, barack elfogyasztáas után legalább életben maradok.

Ugyanitt vettem továbbá valami nagyon egészséges és végtelenül bio lencse-rizs-gersli-borsó-...-tudjisten még mi keveréket és abból lesz ma keletázsiai ízesítésű vegetariánus - és holtbiztosan abszolút egészséges - bioebéd.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 08:15   
Ma igazán magyaros lesz az ebéd: tökfözelék,(saját termés) grillezett kolbásszal. Most a jó idö kicsal bennünket minden nap grillezni. Kis villanygrilünk erre nagyon alkalmas, ki tudja meddig van még arravaló idö, mert itt, ha egyszer elburul, akkor....

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-05 07:09   
2004-08-01 13:51, bovi:
-
Sajnos még az messze van!
-
Majd meglátod, hamarabb jön, mint gondolod.

Ma külömben gulyásleves volt a pörköltmaradékbol és utána smarrni amibe nem mazsolát tettem hanem száritott kevert gyümölcsöt amit lányomtol örököltem mikor kiköltöztek, volt benne cseresznye, blueberry és eperdarabok aszalva, finom volt. Reszelt citromot persze a kertiböl, hozzá magyar kompotszilvát üvegböl fahéjjal meghintve. Alig hogy kész voltunk a vacsorával váratlanul beállitott lányunk hazafelé a munkábol bejött, persze kérdezte mi volt vacsora és evett a smarrnibol.

Mindig elfelejtünk neki citromot adni, most is mondta párom mikor bejött, aztán ismét elfelejtette mindenki! Ha megyünk pénteken hozzá szerelni, viszünk.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-01 13:51   
2004-07-31 19:34, andi_usa:

Remélem hamarosan minden megszokott lessz Részedre!

Sajnos még az messze van!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-31 19:34   
2004-07-31 15:16, bovi:
-
A jelenlétem nagyon bizonytalan, a gépem még nem rendes.
-
Remélem hamarosan minden megszokott lessz Részedre!

Tegnap ujat kreáltam a Tilapia halbol, mindenkinek nagyon izlett. Vékonyra szeletelt kerti citromszeleteket is tettem bele, hozzá a mikrohullám sajtos krumpli gratin volt és paradicsom saláta friss zöld hagymával. Elötte brokkolikrém leves.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-31 15:16   
Ma halászlevet ettünk, a párom magafogta pontyból, ami 4,8kg-os volt. Mi bajai módra fözzük és tésztával esszük.

Jól sikerült!
Szép hétvéget Mindannyiotoknak!
A jelenlétem nagyon bizonytalan, a gépem még nem rendes.

_________________
üdv:bovi

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-31 13:33   
Kepzeljetek tegnap egy nagy elelmiszeraruhazban meggyet talaltam.....tavaly is volt itt, probaljak hozzaszoktatni az amerikai kozonseget hogy az isten aldja meg oket erte....mas kerdes hogy az amerikaiakhoz el sem tudott jutni mert ami kilett teve a pultra az mind altalam lett megveve.......sajnos messze nem az ami otthon volt de megis meggy ......suteshez ajanlottak......holnap meg megnezem par helyen hatha van meg vagy ezek tesznek ki meg.........

_________________

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-30 17:15   
Sonkástészta félútról visszajött. Nem mehetett át a határokon. Neki nem volt vízuma!
Így hát ma megint a mi asztalunkra került, -de van még!!!!

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 18:13   
2004-07-29 18:03, nyanyabandi:
Aztán nehogy a mosómedvéknek vagy mormotáknak tálald fel
Sonkástészta kedvéért továbbcsúsztatnám a fasirtevést.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 18:03   
Mi.....kuld csak ide....
_________________

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 17:26   
Gyerekek! ´Sok-sok tojásból házilag gyártott, hártyavékony tésztából készült ma egy hadseregnek való sonkáskocka! Hogy ki fogja megenni?????
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 17:01   
Szóval a kis adagok elkenődnek a lábas alján és hülyeség egy alkalomra főzni, pláne, ha valami olyat csinálunk, ami sok melót igényel - jól értettem?
Megnyugodtam.
Továbbesszük a maradékokat. Ma a fasirtot bányászom elő a hütőből. És a hazai termésü zöldbabot, amiből fél tonnát egy húsleveskockával al-dentére megfőztem a hétvégén.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 16:58   
2004-07-29 14:15, nyanyabandi:
-
Ha nekem van valamibol maradek azt siman minden tovabbi nelkul felszolgalom masnap is....
-
Pompéry Berlin email módosítás | válasz erre | profil | 2003-12-18 19:31

„Tulajdonképpen le akartam fogyni.”


Ezzel a mondattal kezdődik Jeannette Lander „Maradék” c. könyve.*

Folytatás ebben a témában alább:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=761&forum=26&61


 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 14:15   
Ha nekem van valamibol maradek azt siman minden tovabbi nelkul felszolgalom masnap is....a ferjem hajlando napokon at bizonyos eteleket enni..........de azert igyekszem hogy ne nagyon legyen maradek, meg nekem itt besegitenek a vadallatok az erdoben....olyan maradek nincs amit azok el ne takaritananak......
_________________

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 14:12   
Bovikam nem felejtettem el a beigli receptet csak meg kell varnod amig ujra sutok hogy lemerjem dekaban a hozzavalot mivel en itt ezt pohar mertekegysegben kaptam, nem valna ott be....mivel a ferjem bolondul erte,-nem kell sokaig varni.........
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 13:58   
Mi sajna egész életünkben csak ketten vagyunk és nem igen szeretek fözni, igy sok esetben ma fözök holnaputánra is stb...
A lefagysztott ételt nem csinálom már, valahogy a friss az friss. Persze, ha dolgozni járnék, nem lennék olyan finyás.
Valóban sok ételböl nem lehet 2 adagocskát késziteni, mert elkenödik a lábas alján

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 10:23   
Anyaországi megszállottságunkra (öcsém, unokasógornő + 7éves unokája) való tekintettel lecsó. Otthonról hozott anyagból.
 
 ibolyka1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-29 01:38   
A parommal mi is ketten vagyunk es mi ugy oldjuk meg hogy ne kelljen minden nap fozni amikor szabad naposak vagyunk megfozunk par adagra valot es a melyhutoben elrakjuk az nagyon jol jon amikor faradtak vagyunk vagy nics kedvunk fozni elozo este letesszuk a hutobe es csak megkell melegiteni nagyon jo etvaggyal fogyasszuk. Ma eppen rakott kelkaposztat keszitettem es utanna dinyet fogyasztunk > kellemes napot mindenkinek Ibolya
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 23:39   
2004-07-28 23:10, Pompéry Berlin:
-
Nem rád értettte. Ez tuti!
-

Na azert!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 23:37   
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?
-
Két éve költözött fel lányunk akkor kezdtem tanulni kisebb adagokat, de mivel sokszor jött, van-e maradék, nem igyekeztem keveset fözni olyanbol, amit szeret és felkapta mindig az egészet és vitte fel. Ujabban viszont direkt ugy fözök hogy legyen maradék abbol is amit csak mi szeretünk és csak melegithessem, ne kelljen minden nap mindent ujra fözni.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 23:12   
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Minek a kicsi adag? Be is lehet fagyasztani porciónként. Sok kicsi sokra megy. Ill. egy nagyból lehet több kicsi.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 23:10   
2004-07-28 21:25, rigojanos:
-
Nem rád értettte. Ez tuti!

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 21:25   
2004-07-28 20:59, bovi:
-
Hogy Ti mennyit dolgoztok, szinte fúr a lelkiismeret. Süttök-föztök- magoztok, eltesztek....

Ne altalanositsunk Bovi

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 21:24   
2004-07-28 21:16, kaytee:
-
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?

Nem is tudom, ugy kezdtem, hogy annyira kicsit csinaltam, hogy senki nem latta.


 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 21:16   
2004-07-28 20:59, bovi:
Jó volna a kinaitól hozni kaját, de nem tehetem, tele vagyunk maradékkal. Minden finom magyar étel.
Ezért nem kell nekem se főznöm ma sem. Éljen a mikrosütő! Frissen majdnem minden jobb, de még képtelen vagyok csak kettőnkre főzni.
Ti hogy tanultatok meg kis adagokat csinálni? És hány évig tartott?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-07-28 20:59   
Hogy Ti mennyit dolgoztok, szinte fúr a lelkiismeret. Süttök-föztök- magoztok, eltesztek.... én meg csavargok. Eszembe jut mindenki, akit rég láttam, hogy meglátogatom Holnap se fözök! A kinainál van böven választék
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó