2019. december 06. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 20:16   
maa-artisokka:

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 20:14   
Articsóka :

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 20:04   
Itt Finnországban kétféle articsókának nevezett növény van:
1:Maa-artisokka , szabadon forditva föld articsóka, aminek a gumóját használjuk fel a megadott receptekkel, ennek sárga labdaszerü virágai vannak, itt szeptemberre lesz kész a göcsörtös gumója
2:Latva-artisokka , szabadon forditva csúcshajtás-articsóka, aminek a hajtását használjuk fel és nem a gyökérgumóját
Hogy ezeket hogy hivják pontosan magyarul azt sajnos nem tudom

_________________

 
 vebea  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-20 19:56   
Kedves Etelka, ez nem articsóka, hanem csicsóka (topinambur) szerintem. Nem lehet?

Ági

Akkor kezdetnek a gumós articsókára két recept, nem tudom magyarul hogy hivják ezt a fajtát, finül:maa-artisokka Maa= föld

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-19 15:11   
Böbice, nem tudod milyen nagyon egészséges az artiso? A choleszterint csökkenti!
Nálunk még tablettában is kapható, a levelkböl készült exrtakt.
Azért az ujkrumpli is finom, én is nagyon szeretem

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-19 14:05   
Nalunk uj krumpli van azert ez jobb mina az articsoka vagyis en jobban szeretem
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-19 13:40   
2004-04-16 19:08, zitazita:
-
Kedves MINDENKI!
Szeretnék articsókás receptet kérni.Most vetettem el a magot és nem ismerem.
Köszönöm.

Sajnálom, ha lebecsülve érezted magad, de mosolyogni tudtam a naiv iráson, amit itt látsz. Amikor a magot elvetetted és tudod meddig tart a kész növény, még most is mosolygok rajta, hogy már recepeteket gyüjtesz
Persze azt nem tudhattam, hogy értesz a kertészethez és már palántád is lesz, csak magokról irtál.
Remélem megbocsájtasz?

A franciák elöételnek teszik az asztalra. Egészben megpárolják és az asztalnál levelenként, kézzel mártogatják egy mártásba és kiszopogatják a húsát.
Üdv:bovi



 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-17 11:44   
2004-04-17 11:24, zitazita:
Akkor kezdetnek a gumós articsókára két recept, nem tudom magyarul hogy hivják ezt a fajtát, finül:maa-artisokka Maa= föld

Szóval articsókapité

Tészta: 100 g vaj v margarin
2 dl liszt
½ teáskanál só
½ dl viz

Töltelék:
1 kg articsóka
200 g sárgarépa
1 evökanál só
250 g "natur sajt" -azaz puha házi a falusi friss sajtra emlékeztetö, nem tudom magyarul és ne haragudj de én már 40 éve nem élek ott, az én idömben olyan akkor még nem volt kapható, Te biztosan tudod mi lehet ez Nálad
2 tojás
4 evökanál krumpliliszt
egy csomó apróra vágott snidling

Hogy csinálod?
Morzsoldd össze a zsiradékot és a lisztet. Tedd hozzá a vizet és gyürdd össze. Nyomkodd ezt a tésztát egy lapos tüzálló edény ( atméröje kb 25 cm) fenekére és a falára.
Fözdd meg az articsókát és a sárgarépát sós vizben puhára. ( Az articsóka nagyon gyorsan megfö, kb 10 perc alatt, ezért fözdd elöbb a sárgarépát és csak akkor tedd hozzá az articsókát ha a répa már majdnem kész.
Tipp: az articsókagumó nagyon egyenetlen felszinü ezért a megmosott articsókát tedd héjastul 2-3 percre zubbogó forró vizbe és utána a héja könnyedén lehúzható minden göcsörtröl is!). A megfött zöldségeket nyomd össze vagy keverd mixerrel, de nem finomra, hanem durvára. Tedd hozzá a sajtot és a snidlinget és ezt a keveréket öntsd a tésztára.
180 fokon kb 30 percig süsdd vagy addig míg a töltelék felszine szép barnás lesz. Melegen tálald .

Articsókapiré

A fenti recept szerint húzdd le az articsóka héját és ½ kg articsókához tegyél kb 5-6 kockára vágott krumplit. Fözzd puhára, keverdd ki finomra a mixerrel és tegyél hozzá keverés közben 2 dl tejszint. Ízlés szerint sózdd meg. Mindenféle húsételhez remek!
Jó étvágyat, szeretettel:
Etelka

Ui: A föld-articsókának gyönyörü sárga virágai vannak, még vázába is teheted öket.
Az articsókapirét lefagyaszthatod, de a tejszint akkor ne keverdd bele, csak majd a tálalás elött, frissen.

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-17 11:24   
Etelkám,2 fajtát vetettem.
Drága Bovi,nem most keltem ki a tojásból,53 éve,falusi lyány voltam.Jövő héten kapok már kész palántákat2-2 db .-ot csak én nem ismertem.Az én veteményemből talán augusztusra lesz valami a palánta már nagy,üvegházi.
Csak kiváncsi vagyok,mit lehet belőle alkotni.
"Az igazi barátság néha pirongat,de sohasem hizeleg." Szt.Bernát
_________________
:zita

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-16 20:17   
2004-04-16 19:08, zitazita:
-
-
Articsóka kétféle van: olyan aminek a gumóját használjuk fel és olyan aminek a hajtását használjuk fel.Melyiket ültetted? Vannak receptek mind a kettöre!
Üdv:Etelka

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-16 19:23   
2004-04-16 19:08, zitazita:

A magból elöbb palánta lesz és amikor kipalántáltad, még mindig lesz idöd gyüjteni a recepteket

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-16 19:08   
Kedves MINDENKI!
Szeretnék articsókás receptet kérni.Most vetettem el a magot és nem ismerem.
Köszönöm.
_________________
:zita

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-16 17:24   
Nekem is feltünt, de nem akartam indiszkrét lenni, hogy megkérdezzem, ki alkotta a remekmüvet.
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-16 03:31   
Azt irod az ünnepi kajáról:

"torta á'la Zsófi. (Tetején a torta átmérőjénél kicsit nagyobb csokoládéval bevont evezőscsónak gesztenyéből, benne pedig lendületben lévő marcipán evezős ült felhúzott térdekkel. Utóbbinak élethűen még bajsza is volt! A figurának, nem a térdeknek.)"
Milyen jó, hogy a lányod szobrász! Nekem legfeljebb egy gombóc sikerült volna, felhúzott térdekkel.



 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 19:55   
Minden jóakarómnak!
Ma ettünk rakottkrumplit, tehát az már nem kell nekünk.
A vendég, nö és magyar, hát nem kezdek töltött paprika-káposzta és semmi paprikással. Végül is bemutatnám, hogy nálunk nemzetközi konyha van
Nagyon jó Szuzi receptje, azt máris bementettem a receptesembe, a karfiollal együtt Kaytetöl.
Takaritás közben eszembe jutott a töltöttcsirke bóvi módra. Nem a böreálá töltöm a tölteléket, hanem a szeletekbevágot pipire teritem. Igy mindenhol van töltelék és finom resre sütöm. Ezt elkészithetem elöre csak a sütö fog dolgozni, csak néha meglocsolgatom.
Ehhez megy minden, pl petrezselymes ujbugonya, uborkasalát vagy hasonlók.

Hunor, a vendég Frankfurtból jön, ha átveszed a fuvart, akkor jut az ebédböl Neked is!

_________________
üdv:bovi

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 19:32   
2004-04-15 19:30, kaytee:
-
majd eldöntöm, tényleg illessz-e

-

Ha fasirt es karfiol is erintett a kerdesben, akkor bizonyosan.

Hunor

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 19:30   
2004-04-15 19:27, hunor:
-
Szólj, mikor jössz errefelé, majd eldöntöm, tényleg illessz-e

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 19:27   
2004-04-15 19:24, kaytee:
-
A felmelegitett rizs is jól illik hozzá.
-


Nemcsak a felmelegitett rizs, hanem peldaul en is jol illenek ehhez a menuhoz.

Hunor

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 19:24   
2004-04-15 14:02, bovi:

Karfiolos fasirt.
Egy fej karfiolt, zöldjétől megtisztitva, egybenhagyva, félig megfőzöl sós vizben, lecsöpögteted, hagyod kicsit hülni. Nagyobb kerek tüzálló közepébe belerakod, köré, körbe, fasirtnak összekevert húst pakolsz. Eddig előre készitheted. A vendéglátás előtt ráöntesz egy csésze tejfölt, benne egy tojást elkeverve, megszórod sajttal, kis pirospaprikával. Ebéd előtt közepes tüzön megsütöd.
Nagyon finom és mutatós. A felmelegitett rizs is jól illik hozzá.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 18:45   
Tegnap férjem születésnapjára sült báránycomb franciás zöldbabbal és sárgarépával, majd ünnepi torta á'la Zsófi. (Tetején a torta átmérőjénél kicsit nagyobb csokoládéval bevont evezőscsónak gesztenyéből, benne pedig lendületben lévő marcipán evezős ült felhúzott térdekkel. Utóbbinak élethűen még bajsza is volt! A figurának, nem a térdeknek.)

Ma ezek maradékai.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:56   
Rakottkrumpli Bobikém! Husvéti tojással!

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:38   
Bovikam, annyi minden van, a toltott paprika, kaposztanak toltott, vagy szekely, vagy egyszeruen csak elore panirozz be nehany szelet rantani valo karajt vagy csirkemellet, 10 perc alatt kesz, es elozo nap osszedobsz egy kis krumplisalatat hozza, vagy egyszeruen megfozod a rizst is elozo nap, jo az felmelegitve is.Ha rantott csirkemellet keszitesz verd ki nagyon vekonyra, es kend meg az alabbival, 2 gerezd zuzott fokhagyma, 3 kanal vaj, orolt bors, fel kaveskanal, ugyanannyi kakukkfu,so,3 evokanal apritott petrezselyemzold, 1 evokanal metelohagyma, de rendes is jo es aprisd picikere ossze, szoval keverd ossze, kend ra az egyik husszeletre borits ra egy masikat es ugy panirozd be, fooro olajban kisutni, orult jo ize van igazi gourmet etel.
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 14:02   
Hétvégén vendég jön, egy személy, igy szertnék vele sokat beszélgetni, de nem tudom eldönteni mit fözzek neki.
Valami olyat, amit már elöre eltudok késziteni, de ne kelljen fél napot a konyhában töltenem
Vasárnap elmegyünk a kinaihoz, azt már tudom, de szombaton
Jöhetnek a jó tanácsok minnél elöbb, mivel holnap d.e. be kell vásárolnom!

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-14 14:42   
A pogacsanak Bobe, a pacalt utalom,de a jo sajtos pogacsatol megveszek,barmilyen sutinel jobb.De had jelentsem buszken meg egy hete sincs a dietamnak de mar 6 fontot fogytam,es mar ehes se vagyok ha nem izgattok fel effele pogacsakkal.Amikor fiatalabb voltam,mindossze 118 font voltam es magas, a strandon kihuztam magamat ugy lejtettem, most oregebben es sulyosabban osszehuzom magamat es ugy surranok el az emberek szeme elol.
_________________

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-14 08:29   
Nem vagyok válógatós, szinte mindent megszoktam kóstolni, de pacalt a kutyámnak föztem és az illata olyan volt, hogy soha nem szeretném megkóstolni!!!
Persze ettöl lehet az is egy jó étel másnak, izlések és pofonok....
_________________
üdv:bovi

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-13 19:07   
Minek a pacalnak?
 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-13 16:52   
Nekem mondod, itt az ize a szamban.
_________________

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-13 16:35   
Nem birom kiverni a fejembol Andi pogacsajat.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-13 14:58   
Egy hatalmas pacalporkolt utan.
_________________

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-13 14:57   
2004-04-13 14:39, ubuge:
-
Következik hamarosan a pacalleves.




 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó