|
Ma, újhazánk standard eledele volt az ebéd:
Schweinebraten (disznósült)gombóc és párolt vöröskáposzta.
Ebböl maradt férjnek keddre is, mivel akkor én úton leszek és csak éjszaka érek vissza.
Holnapra burgonyafánk (Puffer)van betervezve, valamilyen levessel.
|
|
|
2009-11-07 20:27, jägaren:
Köszi a megehívást, de sajnos, nem mondhatok igent
Pedig tudok főzni, vasalni és takarítani is
Hogy sokat vagy úton, az nagyon élményes életre vall!
Kívánok további sikeres halászást, vadászást és mindent, amit szeretsz csinálni !
|
|
|
Akkor butort is kell Bovi vigyen?
2009-11-06 18:20, bovi:
-
Kedves bovi!
Hogy én fözök, annak pontosan az a oka, hogy vadászok, horgászok és az erdöbe csavargok állandoan. Igy egy idö után minden nöi személynek elegge lesz belölem. Tehát ha tetszik, ha nem, rámmarad a fözés, a takaritás, na meg a vasalás, mert néha dolgozok is, és olyankor szükségem van a vasalt ingre.
Ha egy nap sikerülne áthidalnod a távolsági problémákat, és kedved lenne errefelé csavarogni, akkor szivesen látlak vendégül. 4 szobám üresen áll.
Üdv:
Jägaren.
|
|
|
Kedves papadoxa!
Krumplis, töpörtyüs, vagy netan vajaspogacsa lesz? Nehany eve a Lukacs fürdötöl nem messze volt egy pincehelysegben levö kocsma, ott sütöttek minden nap hatalmas vajas pogacsakat. Fürdö utan mindig odamentünk, es meg melegen befaltunk nehanyat, utanaöntve egy-ket sört. Sajnos a kocsma nincs többet. na ez volt a nosztalgia, a pogacsad kapcsan!
Üdvi.Ravic
|
|
|
nem akarok "afektalni" en sem, de a felesegem most suti a pogacsat holnapra mert megyunk a lanyomekhoz
|
|
|
Kedves Hunor#1 Le a kalappal az etvagyad elött! Nalam csak akkor van maradek, ha a hitves nincs itthon. Egyebkent pedig ö a hivatasos "hazi coca", ezer aztan nincs maradek....Na most kiloholok a piacra körbenezni! Szep hetveget, jo fözöcskezest mindenkinek!
|
|
|
2009-11-06 19:44, bovi:
Köleskását még sose ettem, az ananász meg azt mondják, fogyaszt. Akkor oda is megyek. Még pár jelentkező ha akadna, egész hónapban meg lenne a kosztom
_________________ poe
|
|
|
2009-11-06 19:29, hunor:
Hm. Hideg mell? Nem jobb az melegen?
_________________ poe
|
|
|
2009-11-06 16:35, poe:
Van valakinél egy kis maradék? Jönnék
Hogy jobban tudj választani: Nálam is van egy kis kölespapi(Hirsenbrei) ananászbefőttel 
|
|
|
2009-11-06 16:35, poe:
-
-
Szerintem akad még itt némi hideg csirkemell.
Hunor
|
|
|
Ebédre zöldbableves, utána csirkemell krumplipürével, majd almáspite, később csirkemell hidegen, nemrég tejbegríz áfonyalekvárral, most pedig ismét csirkemell hidegen.
Hunor
|
|
|
2009-11-06 15:30, jägaren:
-
Ma kirántott csuka filé volt ebédre. Sikerült egy kétkilós csukát kifognom délelött.
Ez asztán egy legény a talpán!!!
Vadászik, halászik, főz...
Kár, hogy olyan messze vagy
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2009-11-06 17:16, ravic:
Jaj dehogynem kínálhatsz, nem vagyok én olyan affekta Majd levágjuk ami kicsit kormos lett
Hozok hozzá mentateát, piknikelhetünk. Vadasszósz is van? (tudom, tudom, itthon válogassak )
_________________ poe
|
|
|
Kedves Poe! Jöhetsz! Most lett kesz a fokhagymas sült hazinyul! Bar ugy latom hogy Jägaren fözi a legjobb dolgokat! Ja, es csinaltam egy csokis sütemenyt holnapra, de egy kicsit leegett az alja, ezzel nem kinalhatlak meg....
|
|
|
Semmit! A kedves nem tudta kivárni, míg végzek a munkával, melegített magának egy konzervet. Isten tartsa meg a jó szokását. Én megettem a szendvicsemet, mert ma még arra sem volt időm
_________________ poe
|
|
|
Ma kirántott csuka filé volt ebédre. Sikerült egy kétkilós csukát kifognom délelött.
|
|
|
2009-11-06 09:41, ravic:
-
Hallo ravic!
Azt hiszem magyarul "tözegmálnának"
hivják. Különben a svédek a myrbärt - hjorton néven is emlegetik.
|
|
|
Valami bogyó 
|
|
|
Hallo Jägaren! Mi az a "myrbär!? Talan sör?
|
|
|
Sült sonka burgonyával, köret párolt vöröskáposzta.
Utána vaniliafagylalt és mellé myrbär.
|
|
|
En meg föztem egy nagy fazek tyukhuslevest (friss tyukbol), sok zöldseggel.
|
|
|
Holland borsóleves, mákos guba franciakenyérből.
_________________ poe
|
|
|
Akkor főzzünk is egy kicsit
Nálunk, ma németes savanyúkáposzta volt, sózott oldalassal.
Ebben az a németes, hogy ahogy a horóbol kiveszik a káposztát megfőzik.
Semmi egyébb ízesítő, szinező.
Viszont a húsnak, nagyon jó íze lesz a káposztába főzve.
Ehhez csak kenyeret ettünk, de a valóságban burg.pőre is járna hozzá 
|
|
|
2009-11-04 15:40, Pompéry Berlin:
-
Igen !
Svédországban élek már több mint 50 éve. Néha Lappföldön is vadászok. Néha, meg ök vadásznak nálam.
|
|
|
2009-11-03 12:31, jägaren:
-
Miután profilodból mindez nem derül ki, az alábbiak egyikére rákerestem. Ezek szerint Svédországban élsz és az akció - gondolom - svéd-lappföldön lehet.
|
|
|
Na, ezuttal megusztak a medvek! Most a nyuszikon a "reszketes" sora... Egyebkent en is szoktam vadas kesziteni, de rendes hazinyulbol, az is nagyon finom.
|
|
|
2009-10-30 14:20, Pompéry Berlin:
-
Szabad! 10 medvére adtak engedélyt.
Pajala, övertorneå, överkalix és Gällevare vadászok területein, oktober 15.-ig, de valami okból kifolyolag leállitották, és oktober 30.ra helyezték át a vadászatot, de végül ezt az engedélyt is bevonták, igy medvevadászatból jávorvadászat lett.
Egyszoval a medvevadászat itt Északon megengedett, de a hus eladása tiltva van az (EU 338/97-es utasitása miatt).
Most visszatérek a kajatémára... Szombaton nyúlvadászat lesz, ezért vadas lesz vasárnapi ebédre.
További kellemes napot!
Jägaren
|
|
|
Egy hete Erdélyben jártam a nejemmel. Nagyvárad, Medve-barlang, Algyógy. Majd Szászsebes, Nagyszeben, Gyulafehérvár, Déva, Nándorfehérvár, Arad. Ott ettünk nagyon finom csorbalevest. A receptjét megszereztük, és a bors magic (ez egy leveskocka) segitségével tegnap finoman elkészitettük a nejemmel. Tényleg finom leves!
A székely idegenvezetőnktől megkaptuk a csülkös bableves leirását is. és majd az is sorra kerül. Az erdélyi konyha tényleg sok remek ételt takargat. Én most jártam ott életemben elöször, de azt mondom, nem utoljára! Csodálatos a táj!
|
|
|
2009-10-31 17:47, Pompéry Berlin:
-
Hallo, szep vasarnapot!
Na mar igazan jelentkezhetne "Jägeren", hogy tisztazzuk a medve-kerdest!
Üdv. Ravic
|
|