|
2005-06-08 16:37, Salaj:
Nem tudom hogyan csinálja...
szívvel-lélekkel
_________________ poe
|
|
|
2005-06-08 14:47, rigojanos:
-
Pl. ki hol itta eddig a legjobb cappucinot?
Én meg a budapesti Pólus Centerben. Van ott egy nagyon picike büfé (kávézó), amit egy végtelenül kedves, idős nénike vezet. A modora tündéri, a capuccinoja fennséges. Azon ritka alkalmakkor, amikor kijutok oda mindig fogyasztok egyet . Piazza Doro kávét használ, de mégis, hiába keresem máshol is azt a fajtát, nem kapom vissza ugyanazt az ízt. Nem tudom hogyan csinálja...
_________________
|
|
|
Pl. ki hol itta eddig a legjobb cappucinot?
En a taszari katonai tiszti klub bufejeben. mmmm
|
|
|
Valami helyi specialitasok?
Hunor
|
|
|
2005-03-15 12:25, Pompéry Berlin:
-
A Feny utcai piac legfelso emeleten van egy Expresso, ahol isteni capucchinot keszitenek. Babkavet is vasarolhatsz naluk De kulonben, atmehetunk a Mayahoz is, ha itt rossz helyen vagyunk. Gyere Espa, beszeljuk meg ott, hogy hol isszuk meg aprilisban a kavet 
|
|
|
2005-03-14 22:50, Valeria:
-
Igen-igen, valamint Rotschild, de nekem a piac van legközelebb a Margit körúti viszonylatban.
Asszem már tegnap este óta offolunk itt. Nem kéne virtuálisan is átmenni valami kávézóba?
|
|
|
2005-03-15 07:53, espa:
-
Auguszt?
|
|
|
2005-03-15 07:53, espa:
-
Ket het mulva es beulunk az emeleti presszoba meginni egy kavet. Csak telefonalj, aprilis masodikan Budapesten vagyok 
|
|
|
En is ott lakom a Feny utcai piactol nem messze!
Melyik szombaton vasarolunk egyutt?
Utana beulhetunk egy sutire valahova..
Na?
_________________
|
|
|
Minden fogyokurazotol elnezest kerek
Nagyon finom volt az ebed, es az a jo kis hazipalinka az irodai vitrinben tartott uvegbol valo. Az ott dolgozok reggelenkent bevesznek belole, ha eppen megfazas tuneteivel mennek munkaba.
|
|
|
2005-03-14 22:16, Ibolya:
-
köményes pálinka lehet, hi de mijen régen nem ittam köményest...
-
Ibolya, az Kecskemeti Barack Kulonben a felet Elcky mar megitta.
|
|
|
2005-03-14 21:49, Pompéry Berlin:
-
Ugy tunik, hogy a Budagyongye bevasarlokozpontban is kaphato a szurkemarha hus, -1 szint, 12-es bolt. Ez is 4 villamosmegallora van tolem.
|
|
|
2005-03-14 21:58, Pompéry Berlin:
-
Engem aprilis masodikan mar megtalaltok a Feny utcai piacon 
|
|
|
Érdekes, egy kis hazai íz hogy föllendíti a forgalmat. Javasolni fogom Hunornak, ha pang a fórum, dobjon be a közösbe egy kis "disznóságot"
_________________ poe
|
|
|
Reklám http://www.lyonker.hu/kasso/reklam/reklam2.htm

|
|
|
Ja azt meg elfelejtettem megkerdezni,hogy honnan a csudabol van neked magyar zsomled,meg magyar szalonnad,paprikad?
|
|
|
köményes pálinka lehet, hi de mijen régen nem ittam köményest...
|
|
|
Rigo szegyeld magad!
Teljesen atmentem orultbe!
A foto lattan tudod mit csinaltam?
Amikor szeptemberben otthon voltam hoztam egy jo nagy adag szalonnat.Rogton pici darabokra elvagtam es egyenkent beletettem zacskokba.Na szoval most kihalasztam egyet a melyhutobol es varom,hogy olvadjon ki.Barnakenyerrel fogom enni meg paradicsommal meg chilly (nincs magyar)hegyespaprikaval,retek helyett ujhagymaval.
Es negyed 10 van mar mifelenk....ja es ma hetfo van.Ma reggel hataroztam el ippeg,hogy leadok (nem sokat) csak 2-3 kilot.
Kosz neked! Ezert meg megfizetsz!!!!!! 
|
|
|
Engem csak az érdekelne: ki ivott bele a snapszomba?
|
|
|
2005-03-14 22:00, rigojanos:
-
jaj de éhes lettem !
|
|
|
Szerencsere pont van nalam kep mangalica-szalonnarol. Ezt egy baratnom irodajaban fenykepeztem, mielott megebedeltuk.
Micsoda munkakorulmenyek... 
|
|
|
2005-03-14 21:51, rigojanos:
-
Lehet, de Valikával mi mindketten gyalogos távolságban lakunk a Fény u-i piactól - ha M.o-on vagyunk. Ennél Kecskemét kicsit körülményesebb.
Bár amilyen finom, megér a dolog egy kirándulást is. Minden, amit kóstoltam, eszméletlenül jó volt és alapvetően elütött az unalomig ismert Pick, Herz, Csabai, Gyulai, ... és egyéb echte ungarisch Paprika, Piroschka, stb. terméktől.
|
|
|
2005-03-14 21:49, Pompéry Berlin:
-
Akkor mar egyszerubb lemenni erte Kecskemetre talan. Helyben biztos olcsobb.
|
|
|
2005-03-14 21:45, Valeria:
-
Megtudtam, hogy Bp-en a Fény u-i piacon a Hungaricum-standon árulják - kicsit patika-áron. Továbbá:
http://www.szurkemarha.hu/husterm.htm
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=21894
|
|
|
2005-03-14 21:38, Pompéry Berlin:
En is keresni fogom 
|
|
|
2005-03-14 21:38, Pompéry Berlin:
-
Anélkül, hogy céges reklámot akarnék csinálni, keresni fogom a jövőben a Csereháti BIO Kft (Kecskemét) messze nem olcsó, de ragyogó ízű felvágottjait.
mmmmm
|
|
|
Nem főztünk. Délben mélyhűtőből maradék, este pedig a Magyar Követség, ill. Bács-Kiskun és Csongrád Megye vendégei voltunk. A külképviselet idén összekötötte márc. 15-ét az ITB-vel (Internationale Tourismusbörse, a legnagyobb európai idegenforgalmi szakkiállítás.) Az előbbiek jóvoltából megtudtam, hogy mennyi bio-termék van már ma M.o-on, ill. csodás szalámifajtákat és füstölt sonkát kóstoltam, amelyekről még életemben nem hallottam korábban: jelesen szürkemarhából, bivalyhúsból és mangalica sertésből. Anélkül, hogy céges reklámot akarnék csinálni, keresni fogom a jövőben a Csereháti BIO Kft (Kecskemét) messze nem olcsó, de ragyogó ízű felvágottjait.
Ja, hogy mi köze ennek március 15-hez? A választ még keresem.
|
|
|
Itt egy gyors egyszeru es finom sved recept:
Hozzavalok:
2 tojas
6 deciliter tej
3 deciliter liszt
so izles szerint
1 kanal vaj margarin vagy olaj amilyen zsiradekot hasznalsz
200 gramm szalonna (husos nem fustolt)
Vegyel egy tepsit vagy egy nagyobb palacsintasutöt amiben elolvasztod a zsiradekot a 225 fokos sutöben . Keverd össze a tojast tejet lisztet sot (palacsinta). A zsalonnat vagd apro kockakra es a palacsintasutöben susd meg majd mikor elegge piros lett a szalonna töltsed ra a palacsintaalapot es sussed a sutöben 25-30 percig vagy addig amig a szep piros lett es megsult a palacsinta.
Gyors izletes hetköznapi ebed
|
|
|
2004-03-05 16:01, Toeby:
-
Kösz a meghivást, de a fekete kagylóval elvetted a kedvem! Azt hiszem a betegbiztositásom arra már nem terjed ki!
Nekem kb 4 évbe tellett, hogy megkostoljam! Aztàn rà vettem magam. Mert Rigoval ellentétben én imàdom a zellert, és a jol elkészitett fekete kagylonak igazàn kellemes illata van. Manapsàg elég gyakran elkészitem itthol is. (olcsobban jön ki mint éttermekben ) Igaz mire megtisztitok, megkapargatok 3-4 kg kagylot teljesen belefàradok (mert képtelen lennék ugy beletenni a fazékba ahogy azt az éttermekben is csinàljàk )
Egyébként szép fogaid vannak! Hol csak az a kettö, hol több! Legalább nincs gond a fogorvossal, s ha a "gulasch" kemény marad, azzal sincs probléma!
Azt hiszem itt kis tévedés van.... Két foga a 87 éves Bobe-nek van. Nekem hàl Istennek még van 30 csak egy jukadt ki belöle...
Különben biztos olvastad, hogy szakácsnak készülök.
Nem sajnos.... még nem sikerült az egész MON-t kiolvasnom ...
Mint ahogy a magyar is átalakit több ételt, s hozzáteszi .... magyarosan, gondolom most igy elfogadhatjuk már a német guláscht is.
Amennyiben azt német gulàschként csinàljàk és eszik, vagy épp beszélnek rolla miért ne, de nem a magyar gulyàs helyett!!!
Én is szoktam pizzàt sütni, sajàt receptre, de nem fogom rà hogy eredeti olasz pizza... viszont a tiramisum olasz recept és csak olasz mascarponébol csinàlom olasz modra, viszont ettem Romàniàban olyat ami még csak nem is hasonlitott az igazihoz...
Amugy hol lehet beszerezni azt az EU füzetet?
De a csigával, ugyan nagy szorongással ültem az asztalhoz, nem volt problémám! Talán az is hozzásegitett, hogy nem láttam, hogyan készitik el!
Hàt a csigàra én még mindig nem tudtam rà venni magam. Igaz férjem és fiam imàdjàk azt. De szàmomra mindig kellemetlen emlék jut eszembe rolla még ha ràgondolok is. Ugyanis iskolàs éveim allatt Besztercén voltam egyszer "praktikàzni" egy csiga farmon. Ott tenyésztették öket a németek részére. Nekem kellett szortàlnom öket egy két lyuku fém lemez segitségével. (a kisebbiken nem szabad volt àtt mennyjen de a nagyobbikon muszàly volt neki...) Aztàn a dobozbol ahovà raktam olyan kellemes nyàlkàsan probàltak kiszabadulni egyszerre több tucatnyin.... Beeeee! Ma is undorodom töllük!
Ennek ellenére jo étvàgyat ahoz amit esztek!
Cuni
|
|
|
2004-03-05 19:59, bobe:
-
Ez nagyon klassz megnevezés, még nem hallottam
|
|