2021. január 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON - Cikkeink kapcsán >> NÉMETORSZÁG: Pompéry, Berlin
Új topik indítása   Üzenet küldése
 emike  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-24 15:05   
minnél többet vagyon a MON-ban, annál több érdekes dolgot találok.Rengeteg kedves választ és segítséget. Mindenkinek köszönöm.
Amitöl most teljesen el vagyok ájulva az a FOTO -topik. Igazán fantasztikus, szuper.
Megyek tovább
emike

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-05-24 14:20   
Nagyon örülök, hogy még többet megtudhattam Pompéry Juditról, egy csodálnivaló teremtés.
Továbbra is figyelemmel fogom kisérni bejegyzéseit az összes fórumon.

Amit Ferencz Zsuzsa ir rólad, sok mindenben magamra ismerek (párhuzamokat fedezek fel az életünkben). "Judit, Du bist für mich eine "Bereicherung". Annak ellenére, hogy olyan messze laksz, örülök mindennemü "találkozásnak" veled itt a magyaronline.net-en. Zsizel

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-05-24 12:11   
Az ellentétek embere: gyakorlatiasság, idealizmus. Export, gazdaság, vállalkozás. Komolyzene, porcelánfestés, EPMSZ (Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem), ahol vezetőségi tag, Berlini Szalon. Összeurópai gondolkodás és viselkedés, de magyar alapszólam. Életútja egyedülálló, de egy-egy részlete hasonlít mások tapasztalataira.

Múlt századokban mi lett volna belőle? Egy vár excentrikus asszonya? Azok a korok nem viselhették volna el önállóságát, kezdeményezőképességét, konokságát. Erős akaratát, szép ambícióit.

- Hogy milyenek a berlini magyarok? Ugyanolyan heterogén társaság, mint az otthoniak. Van néhány egyedi figura, például az a hölgy, akit csak paradicsommadárnak nevezünk a családban, mert a március 15.-i megemlékezésekre 20-30 cm átmérőjű kokárdával jár. Egyáltalán minden "díszítőelem" színpadiasan túlméretezett rajta. Érdekes jelenség Königer Miklós színész, rendező, kiállítás-szervező is, aki a 20-as évek berlini filmvilágának magyar vonatkozásait gyűjti. Jelentős fénykép- és dokumentumanyaga van Lya de Puttitól Eggert Mártáig, az akkori igencsak jelentős magyar filmcsillagokról, akik a DEFA babelsbergi filmstúdiójában forgattak, és közülük sokan meg sem álltak Hollywoodig. Miklós anyagából eddig kétszer rendezett kiállítást a Magyar Ház, alias Collegium Hungaricum.

(...)

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó