2021. január 16. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Bolhapiaci elmenyek
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-10 18:14   
Szegény párom nagyon tanácstalanul állt a megjelölt konyhaszekrény elött mikor lányom kiáltott sürgetve a barbeque elött kint a balkonon, segitsen, adjon neki egy tálat! Szaladtam én is oda de én is csak Corning edényeket láttam.. ma elment párom a Veteran thrift storeba hustálat keresni lányának.

Nem volt szerencsém a zöldség párologép rátéttel, az övé kissebb, igy majd kell keresni egy nagyobb Black & Decker gépet.

Abrosz helyett szép uj arangysárga szatén szerü szetek voltak az asztalon mondta a Big Lotsban vette öket pár más szép disztárgyal. Vett egy szép világoszöld ovális vázát is amibe beletette a fehér üveggolyokat (ügyes ötlet!) amiket a multkor hoztam és elkunyerálta, de a napraforgoknak az tul kicsi volt. Vett egy uj nagy gyertyatartot is kovácsolt vasbol amit a kandallohoz helyezett.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-20 22:25   
2004-06-20 18:13, espa:
-

Nyugalom! hat csak ket kezem van egyszerre, es sokmindent kell eppen veluk csinalni Jon a folytatas hamarosan, 1-2 nap max

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-20 18:13   
Rigojanosom édesem!

Szóval???

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-19 11:01   
Rigojanos
" folyt. köv. mashol"

valasz ment mashol

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 22:06   
2004-06-18 19:16, rigojanos:

(folyt. kov. mashol)
-------------------------------------

Rigojanos nem ugy van az!
Mikor folytatod és hol ???
A javáról lemaradunk?????


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 19:52   
Rigojanos,

jot mulattam a táska élményen, ilyen tapasztalatom sose volt eddig. Igazat adok viszont abban hogy egy nönek sosincs elég táskája, férjem habár megjezéseket tesz ha én veszek egyet, ami nappali de az más ha ö hoz mint a napokban egy kis fekete bársonyt strass disszel rajta, hogy az jo szinházba. Mikor megyünk szinházba? Legtöbbször igen sietek ha hirtelen megyünk étterembe s nem igen van idöm táskát váltani ugy mint tegnap este sem..viszont felvettem végre a kis rövidebb láncot közte gyöngyökkel amit férjem hozott 1-2 hete. Felhuztam hozzá a hosszut erre megkérdezte melyik mi, mondom a rövid a hamis, a hosszu az igazi amit én vettem. Majd meglátjuk meddig tart a hamis, mikor kopik le. Van egy lánckarkötöm ($ 2.98 thrift store) ami legalább 10 éve megvan, meg is lett nagyitva az ékszerészem által nem régen, nem is szolt semmit mint máskor, igy lehet hogy csak az összekötö karika aranyozott, ki tudja.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 19:36   
Isztambulban, a piacon 2o dollárért VALÓDI Prada táskákat vettem. Beeeeeeeeeeee
Sajnos csak a menyemnek.
A helybéli kontraktorok minden nap pár tucattal többet készitenek a legdrágább európai márkás cuccokból mint szabadna. Mindenbe az van beirva, hogy Made in Italy, vagy France, sehová, hogy Turkey.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-18 19:16   

Nizzaban felszalltam reggel a vonatra, mert biztos forrasbol ertesultem, hogy felorara onnan az olasz hatar masik oldalan van egy igen jo kis piac. Ez a kornyezetemben senki nem erositene meg, de en nyugodt szivvel allitom, hogy nem lehet az embernek eleg taskaja, es cipoje. Ilyen megfontolasbol szuksegesnek ereztem, hogy egy kohajitasnyira levo olasz piac – ne kerje senki, hogy mutassam meg, aki a kovet hajitotta – semmikepp se maradjon mentes alapos atvizsgalasomtol.

Koran indultam, szakerto leven tudva, hogy a piacon – legyen zoldseg, taska vagy bolha – aki koran kel, arany zoldseget/taskat/bolhat lel. Taxival mentem az allomasra, ami nagyon hasznos volt, mert az azt vezeto szemelyszallito kisiparos minden angol tudasat bevetve, az ut nagy reszeben hatraforditott fejjel osztotta meg velem minden idevonatkozo tippjet. Mondta, hogy feltetlenul vegyek nagy mennyisegu alkoholt es cigarettat, mert ott olcsobb. Sajnalkozott, hogy nincs nalam egy ures borond e celbol, mert ugy tobbet tudnek visszahozni. Arra is felhivta a figyelmemet, hogy ferfi inget semmikeppen se vegyek ott, mert pontosan egy ora alatt darabokra hullik (viseles kozben!), vasalas alatt pedig azonnal. Hozzatette, arany karkotot se vegyek senkitol, barmennyire tetszik is nekem, mert “imitation.” A taskakrol ugyanezt allitotta. En csak bologattam szorgalmasan, es megkoszontem az ertekes tanacsokat. Meg kiabalta utanam, hogy “good shopping!”

A vonatra sikerult idoben felugrani, es a nagy melegbol kifolyolag sortot viselo helybeliek labahoz valo dorgozolzes kellemetlensegeirol elterelte a figyelmemet a Riviera partjainak latvanya. Kozben nemcsak azt allapitottam meg, hogy a tenger valoban turkiz szinu, hanem azt is, hogy akinek reggel 8-kor dezodormentes szaga van, az nyilvan nem zuhannyal udvozli a ravirrado napot.

A piacra erkezven mar messzirol lattam a taskakat, es sorba latogattam az osszes arust, akik az elottuk kiteritett lepedon ajanlgattak a portekat. Mindannyian arrol gyozkodtek, hogy a 20 euros Dior, Gucci, Louis Vuitton taskak “original”-ok, es az uzletben biztos elkernenek tolem erte 70 eurot is! Az egyik egyfolytaban azt mondogatta, egy “Prada” taskat lobalva az orrom elott, hogy “You are beautiful. Make me pleasant!” “You wish!” – gomboltam magamban, de a taska nagyon izgatott.

Meggyoztem magam, hogy nagy szuksegem van 3 kulonbozore, plusz egy rozsaszin Dior penztarca. Kozben kiderult az is, hogy ha az egyiknel latok egy jot, akkor azonnal meg kell venni, mert a piacon koszalo bajuszos csendorok rosszallo tekintetei elol ket masodperc alatt osszepakolva menekulnek, es neha csak egy bode mogott lapulva talalom meg oket. Feltetelezve, hogy megismerem, mert mind ugyanugy nez ki, es kb ugyanolyan taskakbol allo batyukat cipelnek.

Kozben magam is resze lettem ennek az illegalis halozatnak, amikor egyutt menekultem a kinezett taska eladojaval az ot uldozo rendor elol. Az afrikai fiu szaladt a batyujaval, en utana a batyuban levo taska utan, mogottem meg a bajuszos csendor. Az uldozes, a televizioban kozvetitettektol elteroen labon tortent. Az egyenruhas ferfit egy bode moge beugorva sikerult lerazni, en pedig atvettem az arut.

A hazafele meno deli vonatot persze lekestem a nagy alkudozasban, es ugy tunt a piacon vasarolo tobbi tizezer ember is. Igy mindannyian ugyanarra a keso delutanira szalltunk. A szardiniasdobozra emlekezteto legkondicionalatlan vonatnal semmi sem biztositott volna kivalobb korulmenyeket annak demonstralasara, hogy a reggeli zuhany elutasitasanak eredmenye a delutani hosegben bontakozik ki igazan. Tovabba azt is megallapitottam, hogy barmilyen hosszu is legyen az ut, semmkeppen sem erdemes egy nagy es izzadt tomeggel korulveve ulve vegigutazni, ha az ulo szemely mellett allva utazok csipoje egy magassagban van annak arcaval.

A kilatast testukkel akadalyozo utasokat magamban szidva, neha rapillantottam a kollekciomat bovito taskakra, es arra a kavera gomboltam, ami Nizzaban vart ram egy pizza utan…

(folyt. kov. mashol)


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 19:40   
Érdekes ki miért mennyit hajlando fizetni. Lányom a napokbban vett az Ebayn egy anyag patwork társkát, van rajta egy Smurf amit gyerekkorában szeretett, $ 26.50-re volt fellicitálva $ 24.98-el kezdödött , én meg a tengeri kigyo táskáért fizettem $ 15.99-et a thrift storeban. A katica bogaras táskája pedig $ 24.97 volt plussz $ 8.50 a küldés!


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 19:26   
2004-05-17 17:31, Pompéry Berlin:

Ugyanis ha minden alkalommal ennyi kicset találsz, egy idő után kinövi velük az ember a teret.
-
Vagy ö is elkezd az Ebayn árulni mint én?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 19:23   
2004-05-17 16:40, rigojanos:
-
Nekem is van egy ugyanilyen karkotom (a szives), nagyon szeretem, csak a keyboardot utogetve eleg hangos
-
Gondolom nem $ 2.98-ért vetted? Ami a keyboardot illeti emiatt szoktam leszedni a karkötöket magamrol, mert zavaro a gépelésnél.

Majd elkérem lányomtol a másikat fényképezésre amit utána valo Quality thrift látogatásom alkalmánál találtam, fizettem a Boutique nevezetü részén ahol az értékesebb dolgokat tartják és fizetés közben fedeztem fel, dobozban volt egy kb. 1/2 inch széles karika karkötö kilukasztott mintával, mikor kérdeztem mibel kerül a néni mondta $ 3.-. Jopofa néni volt, mert találtam két kis espresso kancsot, az egyiken 99 Cent a másikon 79 Cent ár volt, egyik fekete nyelü a másik fehér. A néni ugy határozta azok egyformák s mindkettöt 79 Centért adta. Az Ebayn többet kaptam a fekete nyelüért!

Tegnap tettem fel uj hirdetéseket, az elsö ami licitet kapott a fekete nyelü nagy Krups kávéskanna! Ugy látszik ad egy eltörik az embereknek az ilyesmi ad kettö igen drága üzletben venni, elötte láttam hirdetett valaki egy kissé megrongált olyat fehérben és irta hogy üzletben ö $ 29.-et fizetett érte. Eddig több Cuisinart kávéskannát is adtam el.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 18:45   
Evente erre a helyre talan 8x-es ha kirandulasaink soran latunk ilyen piacot mindenkeppen bemegyunk. A regi fenykep gyujtemenyem 2 nagy dobozban lapul,-nem sok helyet foglal el, az iskolaskonyv gyujtemenyem csak 15 darabot szamlal de mind 1880 elotti,-ezek a kedvenceim,-ez is elfer egy polcon,-a regi iratok sajnos egy doboz aljal lapulnak,-talan sosem fogom tudni megtolteni..........ami a tobbi dolgot illeti,- van lennt az alagsorban egy jopofa country bar-om ahol a falakon mindenfele regi targyak vannak a puskatol, meg puskagolyo is van 3 db. a polgarhaboru idejebol/ a lanyom kerdezte rola borzadva amikor kicsi volt hogy ezeket hasznaltak........./-szoval minden regi dologig,-sok ezustholmi is van kupak, poharak, serlegek, nemelyiken az evszam/ van egy serleg, belevesve hogy 1867- a masik oldalan 1887,-a fogoja madarfejben vegzodik, sejtelmem sincs mi ez , -majd idovel utananezek, 10 hete hogy van kompjuterem csak. Kepet, festmenyt nem tartok meg, -ezeket tovabb szoktam adni,-legkevesebb 10x-es aron,-es igen rossz erzessel mert nem tudom kideriteni a huje szignalasok miatt hogy ki a festo,-lehet tobbet er joval..........a kis miniatur az amit nem fogok eladni es Abe kepet sem. Szivemheznottek,-de a miniaturt fel fogom ertekeltetni mert ez jobb penzt erhet,-valamit ertek a festeszethez.......mennek en tobbszor is de a ferjemet untatja, es hetvegen foleg kirandulni szeretek. Az a kep amit hoztam a csendelet mar kertek 80 dollarert/en fizettem 10-et egy oregasszonynak/-hat meg gondolkozom.........tul szep, tul reginek nez ki,.........a lakasomban modern kepek vannak mert azt szeretem, a lakas is modern,-a butorok fehet es kremszinuek,-ide regi kepet nem teszek,-nem mintha nem tudnam izlesesen ide oda beilleszteni........
_________________

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 17:31   
2004-05-17 01:33, nyanyabandi:
-
Milyen gyakran jársz?

Azt szeretném kiszámítani, hogy hányévenként kell nagyobb házat vennetek. Ugyanis ha minden alkalommal ennyi kicset találsz, egy idő után kinövi velük az ember a teret.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 16:40   
2004-04-18 00:08, andi_usa:
-
Nekem is van egy ugyanilyen karkotom (a szives), nagyon szeretem, csak a keyboardot utogetve eleg hangos

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 01:33   
Mama vegre sikerult kijutnom a bolhapiacra es jott a ferj is velem,- mit jott, -maszott, setalgatott......ha mar eljott miert is rohanjon. Ennek koszonhettem hogy elvittek az orrom elol egy erettsegi bizonyitvanyt 1908-bol,-2 dollarert mindossze, es egy naplot 1903-bol, annak nem tudom az arat mert amikor az arus ele ertem ez a 2 papir mar valaki kezeben volt,-reszketve es kozombos keppel vartam hogy meggondolja magat es megis letegye,-hat nem tette le..........azt hittem megszakad a szivem,-10 perccel kesobb valaki az orrom elol vitt el egy nagyon regi banyaszlampa szeruseget amit olyan regota keresek, ide akartam tenni a barba dekoracionak..........es ez azert mert a ferjem ha mar eljott hat setalgatott........ha egyedul jovok en vegig szoktam futni a sorokon es elsok kozott megyek ki a piacra hogy ha valami erdekeset arulnak akkor en szedjem fel. Kesobb azert megvigasztalodtam mert talaltam 5 regi fenykepet, de nem volt eleg regi, 1910 koruli a ruhakbol itelve es egy nagyon szep festmenyt, viragcsendelet, olaj, szepen festett, 10 dollart kertek erte, nem is vitatkoztam,- probaltam leolvasni a festo nevet de mar megint lehetetlen.....kisse sotet szinu de igen oregnek is nez ki........majd utananezek......mast nem lattam. Legkozelebb ha kimegyek a ferjemet itthon hagyom.........ugyis kelletlenul jott,-had kedvezzek neki...................
_________________

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-18 00:08   
Thrift store élmények, de passzol ide. Mivel férjem kocsija le van adva, igy megkért vigyem el szerdán délután thrift store körutra, Veteran's és Quality. Nem bántam meg, a Veteranban találtam lányomnak egy Tiffany féle ezüst karkötöt, hiányzott rola a beakaszto karika de nem is akarta hogy tegyek rá egyet, rögtön fel akarta venni, le volt árazva és $ 2.98-at fizettem érte. Megismertem mert egy idöben nézegette az Ebayn de elég magasra licitálták ezeket mindig.
Magamnak is találtam egy karkötöt amit egy ideje szerettem volna, én is az Ebayn nézegettem elötte mindig, az enyém $ 6.98 volt, nem leárazva.
Találtam lányomnak amelett 2 vadonatuj (még a cimkék az alján) nagy konyhai ételtarto cseréptartályt, vannak rajta katica bogarak, a nagyobb $ 6.98 volt a kisebb $ 4.98. A Qualityban pedig kaptam egy uj pasta cookert tetövel együtt amit a TV-n hirdettek, $ 9.98-az fizettem érte s nyugdijba tettem a régi nagy teflonos tésztafözö lábasomat aminek sose volt teteje. Ez a website $ 19.98-ért hirdeti. Ennek beakaszthato a teteje s le lehet igy önteni a vizet, ha megfött. A Qualityban lányomnak találtam egy vastag elektromos hajcsavarot a Conairtöl, dobozban ujonnan, egy tarto clip hiányzott de az nekem volt itthon, nem tudtam hogy abba valo $ 2.98 volt. Vettem egy nagy Hawaii strandtáskát is, a cetli is rajta volt, biztos valaki kapta souvenirnek, nem kellett neki s oda adta a thrift storenak. Láttam 2 gyönyörü Ferragamo cipöt is de sajnos kis számok voltak 6-os vagy 7-es. De nem panaszkodom, mert a Veteranban találtam az én számomban egy olasz parafatalpu nyári papucsot amit tegnap hordtam is még amig meleg volt és sütött a nap. Igy jo volt hogy vállalkoztam aznap férjem fuvarozására.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 22:54   
Szervusztok Kedves Megszállottak!

Hát eddig nem jutottam hozzá a hozományolvasáshoz. A fenébe! De igérem, valamikor megkapjátok.
Sajnos a Kossuth bankó nem az enyém.
Nekem volt egykoron egy Kossuth 5-ösöm, remélem valamelyik láda mélyén -otthon- még ott pihen.
Itt velem van egy Kennedy féldolláros, de az biztos sokaknak van.

No, majd jelentkezem, most
BOLDOG HÙSVÈTOT mindannyiotoknak!


 
 JUÁR  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 13:51   
Érdekesek ezek a bolhapiaci leírások. A közelünkben van bolhapiac minden vasárnap délelött. Rengeteg szemét található, de vannak érdemes dolgok is. Itt csak az a baj, hogy sokszor anygailag nem ugy állok ahogy kéne, vagyis nincs befektetni való pénzem.
Olvasta a Kossuth bankóról is, akit érdekel jelezze, és a következő alkalommal, ha ilyen helyen járok megtudom, hogy mennibe kerül.
Címem:
kepeslap.muzeum.barati.kor-hegyfalu@dpg.hu

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 05:04   
Elnezest Szigi, eltevesztettem, hirtelenul azt hittem Omgi huz megint a javaival.Szoval neked Kossuth bankoid vannak, hat nekem az sincs sajnos, itt amerikaban itt ilyet nemigen talalok de tudod mit, utana fogok nezni a penzgyujtoknel.Hogy tettel rajuk szert?Te is nagyon szereted a regi dolgokat? Mid van meg? Minden informacio erdekel.Udv,Szuzi.
_________________

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 04:58   
Omgi,-mar megint te vagy, es mar megint valamit lobogtassz? Istenem-istenem mit cukkolsz mar megint.Irjal listat hogy mid van, mert latom hogy te is megszallott vagy.Es a kelengyerol is hogy mivel ment ferjhez akkoriban egy menyasszony.Kellemes husvetot, puszi Szuzi.
 
 szigy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 04:27   
2004-03-30 22:39, OMGI:
-
2004-03-26 01:01, nyanyabandi:
-
Megadom, lehet kiteríteni: nekem eredeti Kossuth-bankóim vannak.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-11 04:14   
Lementunk mama a tengerhez koszalni mert ragyogott a nap es 3 napos eso elott allunk. Utkozben elmentunk egy bolhapiac mellett amit nem szeretek mert en meg ott sosem talaltam semmit, tele van hajmereszto ocskasagokkal, de a lanyom bevonszolt hogy csak egy kicsit o nem volt mar itt vagy 2 eve.Oriasi otlet volt, talaltam egy szines tintaval rajzolt meglepoen szep kepet, 3 lo all rajta, ertek annyit a festeszethez hogy lassam hogy milyen szep kifejezo kep csak meg azt nem tudom hogy masolat-e vagy eredeti rajz mivel az arus ertheto modon nem engedte kibontani a keretet ami maga is egy kulonos rezberakasos valami cirka 50 eves de lehet hogy tobb, a festo neve mar megint olvashatatlan, valami collins szeru de nem egeszen az nem is hiszem hogy ki tudom deriteni.A masik kep amit talaltam az egy zold kopott de nagyon ep barsonydarabon van,erdekes modon radolgozva de leveheto,egy nagyon szep mintaju rezkeretben egy miniatur olajfestmeny, gyonyoru mely szinek, egy tajkep benne egy alldogalo noi figura, ruhaja kepkerete es a barsony kora kb. 1850-es evekbeli, ilyenben ritkan tevedek,-a kepecske rezlapra van festve ugy van beteve az uveg ala, de lehet hogy masfele, bronz talan, az aranylap nagyon eros tulzas, de meg nem volt idom megnezni, majd akkor ha a csalad nem zavar megnezem nagyitoval, szemuveggel. A festo neve is oda van irva, valami H.Mu..itt nem vagyok kepes elolvasni, utana .il jon.Ha valaki hallott volna kozel ilyesmirol megkoszonnem.A harmadik dolog, ha valaki nem tudna gyujtom a regi fenykepeket de csak 1900 elottieket, szoval talaltam egy regi albumot, zold mintas barsony,az elejen egy zomancszeru kep, ez a fedolap, ilyet megcsak nem is lattam, az albumban kepek is voltak foleg a szazadelejeiek, de elol ott vannak az osanyak azok joval korabbiak,meg nem volt idom stb.......lasd az elobbieket, van benne egy kep amin tizedik pius papa kepe van es alairva sajat alairasaval hogy cardinal Sarto, ezt kivettem az albumbol megnezni es ugy latom hogy fenykepesz altal sokszorositott kep sajnos. Szoval az albumert kertek 50 dollart de mivel sokaig haboztam mert csak kozepes allapotban van az arus odaadta 40-ert, a lovas kepert 2 dollart fizettem, a csodaszep kis miniaturert 15-ot, 18-ra tartottak de ott is haboztam, jol bevalt modszer ez hogy az ember vagjon bizonytalan kepet. Nagyon meg voltam a mai nappal elegedve.Meg nem tudom hogy kell feltenni a kepeket a kompjuterre, majd a lanyom megtanit, de majd megmutatom, bar nem hiszem hogy a kep visszaadja a kicsi festmeny igazi szepseget.Te Andi ha ezt olvasod, te mindenrol olyan tajekozott vagy, nem tudod hogy hol lehet megtalalni a kompjuterben hogy hogyan lehet felertekeltetni valamit, vagy informaciot szerezni a festorol? Koszi.
_________________

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 21:07   
Férjem irta hogy voltak Budapesten a bolhapiacon és látott egy Patek orát de nem volt nála elég pénz megvenni, majd visszamegy érte. Irta Ft. 23'000.- volt az ára. Most néztem meg online, az mennyi:

http://www.mnb.hu/napiarfolyam.asp?id=16

Magyar Nemzeti Bank àrfolyama USD $1= 205,20

Ha igazi akkor megéri, ha hamisitott itt olcsobban lehet kapni olyat.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 01:53   
Ma, vasarnap kimentem a bolhapiacra korulnezni, fujt a szel, hideg volt alig volt ember, a vilagon semmi erdekeset nem lattam.
_________________

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 20:24   
Szuzi!

Megpróbálok valamielyik nap kicsit belebujni a Hozománylevélbe, és pár sort idevetni. Türelmet kérek!
Egyébként nagyon örülok a soraidnak!!!!!

Szeretetteli -öregpapirmániás- üdv.

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 05:20   
Omgi elfelejtettem kerdezni hogy hogy tettel szert erre az iratokra? Csaladi irat netan? Abba biztos vagyok hogy mihelyt eleget tudok a kompjuterrol mert csak nagyon kezdo vagyok akkoren is megkeresem a gepemen keresztul hogy hol van Philadelphiaban az az ingatlan /2/ aminek a birtoklevelet orzom, epult-e ra valami es el is fogok autozni a nyaron megnezni, ha nem talalom be a konyvtarba hogy mik voltak a regi utcanevek.Ha regi lakohazat talalok rajta akkor be is fogok kopogtatni es elmondom hogy mit keresek.Tudjak-e hogy volt ilyen. Miert kerult el a csaladbol?Es ha azt a csaladot rendesnek latom ugy pofara vagy tul nagy erdeklodest tanusitanak, ezalatt csorgo nyalat ertek, hat nekikajandekozom.5 dollarert vettem nem nagy dolog legyen az oveke.Ami a regi szivemhez nott kepeket illeti nem tudom kicsodak mert csak nagyon kevesen van rajta a nev ,de ha mar nyugdijas leszek , lehet hogy neki fogok allni azokat kideriteni ha ugyan nem-e kihalt a csalad. Szeretem elnezegetni oket gondolkozni kik lehettek,van rajta szemmellathatoan gazdag is, aranyszegelyu kep, ekszereket visel es tuldiszes a ruhaja, elsoaldozasi kislanyok,sot iskolakepek gyerekekkel az osztalyteremben.Majd megnezem hogy hogyan lehet fotot csinalni rola es beteszem a forumba, nehanyat.Ami az irataid restauraciojat illeti ne add ki a kezedbol, ahhoz nagyon nagytudasu restauratort kellene talalni, mert a papir erzekeny ne is probalkozz vele magad.Nagyon erdekesnek tartom es az en kis papirgyujtemenyemet nagyon gyengecskenek.Nem irtad hogy hol szerezte meg az illeto a mesterlevelet es a menyasszony hol ment ferjhez.Fogalmad sincs milyen erdekesnek es kulonlegessegnek tartom.A leveltar reakciojan valtig csodalkozom.Leirhatnad hogy mit tartalmaz a kelengye, legalabb lemasolni had lassuk mivel ment ferjhez egy lany?Udv Szuzitol.
_________________

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 01:03   
OMGI,

kérlek nézd meg a magánüzeneteidet.


 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 00:45   
Omgi , ez piszoksag hogy a leveltarnak sem kell pedig ez az a dolog aminek otthon nemzeti tulajdonban kellene lennie. Mit mutatnak majd meg az utodoknak,- hat ezert tudok nagyon haragudni. Akkor sem add oda ha kerik, huzd bele vastag nylonba, es forraszd bele. ugy nem romlik tovabb es tedd sotetebb helyre, add a gyerekednek hogy orizze.De mast is mondok, probald megkeresni, kinyomozni a leszarmazottakat es mutasd meg nekik. LJobban fogjak ertekelni mint a nemzeti muzeum.Itt ha egy ilyet viszel be kezet csokolnak es diszoklevelet kapsz kepletesen mondva.Es a kutatasrol adj nekunk folyamatos hirt, ha megtalalod unnepseget rendezhetnenk a tiszteletere.Ha valaki megy haza innen fogok neked kuldeni egy uveg wiskyt hogy idd meg az okleveleid tiszteletere.Udv Szuzi
_________________

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-03 22:13   
Nyanyabandi kedves!
Jusztse mondom meg, hogy mikor és hová megyek szabira! Hogyisne!
Az összes családi "ékszereim" ezek a papírok. Egyébként szegény vagyok, majd' mint a templom egere.
Valamikor kb. 30 évvel ezelôtt ajánlgattam az Országos Levéltárnak, -ajándékba, - merthogy sajnálom és féltem ôket az idô további vasfogától, -de a kutyának sem kellett. Ma meg már nem adom semmi pénzért.
Ezeknek a papíroknak a segitségével "ismerkedek" egyik ági ôseimmel. Jópofa idôtöltés.
Már gondolkodtam, hogy elmegyek valami papir-restauráló kurzusra, de nem találok ilyet. Idegen kézbe meg nem adom. Ha nem félteném a fénytôl, küldenék Neked egy kis ízelítô-másolatot, -de hát nem megy a dolog.
irígykedj csak tovább, -mint én Cunibaba Amaarilisz virágjára.

üdv. kedves papirbolond-társ!

 
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 03:48   
Andi, az orvosi konyvek amirol beszeletem nem latin nyelven irodtak hanem angolul.Az antik roadshowban mutattak hogy igen keresettek.
 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó