2018. december 13. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-10 14:16   
2011-09-10 13:25, bovi:
-
De igen, teszek bele halat is, garnela rakot es kagylot, de azok nincsenek a receptben, izles szerint rakom be oket mar csak a vegen.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-10 13:25   
2011-09-10 01:45, Valeria:

Köszi Valika, sajnos az én angol tudásom nem olyan jó.
Azért kibogazom sok hasonltosság van a némettel.
Nekem is furcsa, hogy csak csirkét teszel bele, talán nem szereted a halételt?

Kellemes hétvéget kívánok!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-10 13:21   
2011-09-10 07:48, bobe:

Böbice, nálunk is a fontos tartozéka: kagylo garnalla, tintahal (tengeri gyümölcsök)esteleg pár csirkecomb.

Ahány ház, annyi szokás

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-10 07:48   
Valeria garnelarákot, kagylot nem teszel bele?
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-09-10 01:45   
Bovika, ide bemasolom a paella receptet amit en hasznalok.


Ingredients
1/2 pint of oil
1 chicken, cut to 8 pieces
2 bowls of rice (1lb. 5 oz. approximately)
5 bowls of meat broth
1 green pepper
1 red pepper
a handful of frozen peas
1 small onion
2 tomatoes
Saffron
1 clove of garlic (optional)
Parsley
Salt
Preparation
Start by heating half of the oil and once warm add the cut chicken and let it cook for 15 min. Once it's brown,remove and reserve it in a dish. Add the chopped onion. After 5 minutes, add diced tomatoes, without seeds and peeled.
Let it braise about 5 minutes more, mashing the tomatoes with a skimmer.
Add the rest of the oil to the paella pan. Throw in the green pepper, cut into half inch squares . Add the fried chicken. Keep stirring with a wooden tablespoon, without letting it go brown. Add the salt, and the meat broth, hot but not boiling.
Shake the paella pan a little taking it by the handles so that the broth flows all over. All this should be done on medium fire.
Meanwhile, in a mortar mash a little bit of garlic (optional), the parsley and the saffron, with a little bit of salt so that it doesn't slip, and wet it with a couple of soupspoons of lukewarm water. pour this mixture on the rice and shake again the paella pan.
When the broth has reduced to the half decorate the paella with the red pepper cut into strips, and the peas.
Let it cook about 20 minutes.
Once the rice is cooked and the broth has reduced, remove the paella pan from the fire, on a wet cloth, leaving it rest for about 5 minutes.

Tudom, hogy Te beszelsz angolul, igy nem lesz problema, hogy a recept angolul van. Ha lenne valami kerdesed, szolj. Jo etvagyat

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-12-06 18:39   
2010-12-06 14:30, bovi:
-
Bovika, koszonom szepen, meg ma elkezdenem sutni, de elobb be kell szerezni az ostya lapokat.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-12-06 14:30   
Valikának, karácsonyi aprosüti.

500 g Zukor (400 is elég)
500 g darált mogyoró vagy dióbél
500 g mazsola
200 g Citronat
200 g Orangat
10 db tojás
250 g vaj
1 teáskanál cimet (fahéj)
fél " szegfüszeg
10 g sütőpor vagy potachen
200 g zsemlemorzsa
6-8 e.kanál liszt
3 dupla cognac
5 cm-es kerek Obladen (ostya)

Zitronat, orangeat, mazsolát a húsdarálón ledaráljuk a conakot rálocsoljuk és a dióval betakarjuk.
Egy éjszakán keresztül állni hygyjuk.
Másnap minden mást hozzáadunk az olvasztott, de már kihült vajat is.
Az osztyákra két kiskanállal halmokat rakunk és 200C fokon 20 percig sütjük.

A kisült sütiket csokimázzal be ecseteljük, erre a célja jól lehet férjet alkalmazni

Nekem, ebböl az adagbol lett 150 kis süti.
Volt már év, amikor csak a fele adagot sütöttem, de nagyon jól eláll a plédobozban, így most lesz belőle még "jövőre" is!

 
 Juli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-08-02 20:25   
Próbáljátok ki, nekem mindig sikerül! Persze, lehet hogy nektek sokkal jobb pogi-receptetek van, ez csak egy ajánlat.


2 dkg élesztöt belemorzsolunk 50 dkg lisztbe, hozzádunk 30 dkg margarint, 10 dkg reszelt sajtot, 1 egész tojást, és 1 tojás sárgáját, fél evökanál sót, 1 dl. tejfelt és tésztát gyúrunk belöle. A tésztát kinyújtjuk, majd feltekerjük bejgliszerüen és 1 órát pihentetjük. Közben kétszer nyújtjuk/tekerjük. Végül a tésztát kinyújtjuk kb. újjnyi vastagságúra, késsel bekockázzuk a tetejét és közepes méretü pogácsákat szaggatunk ki. 1 mokkáskanál pirospaprikát szórunk a megmaradt fehérjébe és azzal megkenjük a tetejét.
Elömelegitett sütöben, közepes hömérsékleten sütjük.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-02-27 13:45   
Kraut mit dicke Knödeln.
(Böbe kérésére)

Egy kis élesztővel csinálok nokedli tésztát. Talán egy picivel keményebbre.
Míg ez megkel, felteszem az alávalót.

Császárszalonnát aprára vágva és egy hagymát vágva megpirítom a kuktában.
Rárakom a lecsöpögtetett savanyúkáposztát.
Bele a sózott oldalast, vagy ami van
A kuktába zárom kb 20 percre.
Ezután átverem a nokedlitésztát és kanalanként, a megfőtt húsos káposztára helyzem.
A kuktát becsukom, de nem állítom be nyomásra. A lényeg, hogy jól lelegyen zárva és vagy 10 percig így maradjon.

Ezután, már csak fogyasztani kell

Akinek nincs kuktája, az vegyen egy nagy lábast, jó fedővel. Persze, így jóval tovább tart az étel elkészítése.

_________________
üdv:bovi

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-12-30 11:43   
Szomszédasszonyom receptje : pizzatekercs

60 dkg liszt
3 nagy evőkanál vaj (kb. 20 dkg)
teáskanál só
1 bögrényi langyos víz

Tölteléknek mindenféle

A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáöntök lassan annyi vizet, hogy sima, rugalmas tésztát kapjak. Elfelezem, levestészta vékonyságúra nyújtom. Megkenem paradicsommártással vagy ketchuppal, curryvel, szórok rá apróra vágott sonkát, reszelt sajtot, feltekerem, mint a rétest. Éles késsel ujjnyi szeleteket vágok belőle, ezeket sütőpapírra teszem és előmelegített, 200-220 fokos sütőben rövid ideig (5-10 perc) sütöm. Teával, sörrel, forralt borral vagy yoghurttal is finom vacsora.
Ezt a receptet karácsonyra kicsit megkombináltam. A tészta alsó harmadára került a ketchup és a sonka, másodikra némi krémsajt és reszelt sajt, a harmadikra darált, lecsöpögtetett spenót, sóval, szerecsendióval fűszerezve, kevés zsemlemorzsával kötve. Mikor föltekertem, szép nemzetiszínű csigákat kaptam.
Apropó, a kész tekercsek napokig elállnak a hidegben, de szeletelve jól tűrik a fagyasztást. Sütés előtt ki kell olvasztani őket!
Más dolgokkal is lehet tölteni, majd még kísérleteznem kell.
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-21 14:19   
Pár csepp citrom elveszi a padlizsán fanyarsagat. En nem szeretem turmixban, tul pépes lesz. Klasszikus modon fakéssel (vagyis müanyag késsel, sose fémmel) apritom a padlizsánt. Van, amikor bele reszelek egy cikk fokhagymát is.
Ezt a kest tudom ajanlani mindenkinek:
http://www.tenera.ch/zyliss-salad-knife-pi-158-l-en.html


_________________
bobe a 87 eves

 
 hunky4u  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-21 06:50   
2008-06-04 13:15, perec:
-

Próbáld ki ezt... finom pirítóssal.

Erdélyi padlizsánkrém: 2 db padlzsán, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, só, vegeta.

Készítése: a megmosott padlizsánokat egészben megsütjük a sütőben, a héját lehúzzuk, kockára vágjuk. A felaprított padlizsán húsát, a hagymát, sót, vegetát, olajat a turmixgépbe pépesitjük. Pirítoskenyérre kenjük, paradicsomszeletekkel kináljuk.

_________________
Árpád

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 00:37   
hungky4u írja:

Panettone zabaglione
Ingredients:
1/2 loaf of panettone bread
1 Tbsp brandy
4 large egg yolks
1/2 cup Marsala wine
1/3 cup granulated sugar
1 1/4 cup whipping cream divided
1/2 cup Nesté Chocolatier 53% dark cacao
Chocolate morsels
Directions:
Combine panettone bread cubes with brandy,egg yolks,
Marsala wine, sugar, and cook stir at med. heat until liquid turned to foam, remove, cool, stir ocasionally. Beat 3/4 cup of cream and fold in egg yolks. Heat rest of cream until boiling, remove, add chocolate morsels to cream and stir until smooth, then cool. On bread layer half of egg yolks then half of chocolate sauce- repeatand set aside and refrigirate until surving.
_________________
Árpád

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 00:36   
hungky4u írja:

Zselici szelet.
Hozzávalók: 4 nagyobb szelet kicsontozott borda, 2 közepesnagyságú alma,2 evőkanál sűrű tejföl,fél dl zsemlyemorzsa, 1 mokkáskanál porrá tört borsmenta, 1 teáskanál mustár, 1 csokor petrezselyem,2
evőkanálolaj, só.

A tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel, a mustárral, a zsemlymorzsával és a meghámozott, reszelt almával. Forró olajon az enyhén kivert hússzeleteket hirtelen átsütjük. és mindegyik húst bekenjük az almás-tejfölös krémmel. Tűzálló tálba téve a megkent hússzeleteket előmelegített, forró sütőben pirosra pirítjuk.
Burgony pürével vagy vajas burgonyával kínáljuk.
_________________
Árpád

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-10 00:34   
hungky4u írja:

Zalai lepény
Hozzávalók: 5 dl aludttej, 1 kg burgonya, 30dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 fej vöröshsgyma,zsír vagy olaj, só.

A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkevejük.Zsírozott tepsibe
öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük.
Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tefölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percig visszatesszük a sütőbe.
Szeleteljük, frissen tálaljuk.
_________________
Árpád

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-09 06:58   
Kösz, Ama.
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-08 12:50   
2009-10-08 07:00, Ferencz Zsuzsanna:

Nem tudom, hogy micsoda a gekörnte Brühe.

Zsuzsám, semmi más mint instant-húsleves.
Nem kocka hanem por formában.
Mi helyette Vegetát használunk, annak sokkal intenzívebb az íze.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-08 07:00   
Kösz. Nem tudom, hogy micsoda a gekörnte Brühe.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-07 10:19   
F.Zsuzsanna kérésére a recept, amit németül írom, mivel tudom, hogy érted

Studenten Mousaka

1 Aubergine
100-200 g Hackfleisch
1-2 Zwiebel
1 Knoblauchzehe
100g Creme fraiche
2 EL Tomatenmark
1-2 TL Gekörnte Brühe
100 g geriebene Ementaler-Käse
Oregano, Muskatnuss,Pfeffer

Aubergienenwürfel mit der Zwiebelwürfeln in eine grossen Pfanne in wenig Öl anbratan, Hackfleisch dazugäben, weiter braten.
Wenn die Zwiebelnstücke gut sind, in der Mitte der Pfanne ettwas Platz freimachen, den Knoblauch dort hinzufügen. Bedecken, noch kurz weiterbraten.
Köcheln:
Dann mit halbe Tasse Wasser ablöschen, die Bröhe unterrühren, das Wasser sollte zum Schluss aber vollstädig von den Aubergienen aufgesogen worden sein.
Würzen:
Nun das Tometenmark und die restliche Gewürze untettühren.
Nach dem Würzen noch wenige Minuten weiterköcheln lassen. Zum Schluss die Creme fraich unterrühren und mit dem Käse bestreuen.
Deckel auf die Pfanne, bis der Käse etwas verlaufen ist.
Mit Weisbrot oder Nudeln servieren.

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 19:08   
2009-08-14 18:46, poe:

Az palcsi.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 18:46   
2009-08-14 10:16, perec:

itt tanultam a Monon, palacsinta lenne az istenadta
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 18:35   
2009-08-14 12:08, bobe:

balak a leg találóbb
Ebböl akad, nemkevés

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 12:08   
Családi zsargonban a pali: egy pasas, férfi, balek stb., nem ennivaló
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 10:16   
2009-08-13 22:34, poe:
-
Mi az a pali (igy kis p-vel)?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 01:40   
2009-08-13 22:34, poe:
-
Helyes!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 22:34   
2009-08-13 22:20, bobe:

Igy van, aki velem haragban akar lenni, az parisalit csinál, meg koviubit, palit, pipicickót meg hasonlókat. És akkor én harapok
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 22:20   
Ûgyelj Lollo mert a "kapi" miatt kukorican terdepeltetnek itt a szigoru ovonenik
 
 Lollo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 16:16   
2009-06-10 19:53, egyedls:
-
Székelykáposzta közkívánatra:

Ezt eleg volt kitalalni, nemhogy meg meg is csinalni! Nem semmi! Nekem is van hasonlo receptem, de ott nem keveredik a cukor a hordoskapival! De a lenyeget tekintve, nem sokban ter el a tiedtol.
Egyszeru porkoltot kell csinalni, de a legjobb a csirkecomb, vagy csirkeszarny hozza. Ha jo felig megfott mar a porkolt, akkor kell hozzaadni a vekony csikokra vagott EDESKAPOSZTAT, izles szerinti mennyisegu rizsat (en jo sokkal szeretem), es ha megfott minden, akkor jon ra egy tejfeles habaras, amihez meg suritett paradicsomot is teszek. ISTENI FINOM1

_________________
Lollo

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-03 20:46   
Debreceni - működőképes - perec

200 g. liszt, 100 g. vaj vagy margarin, 10 g. élesztő, só.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, majd az élesztővel. Hideg sős vizet adunk hozzá és összegyúrjuk. A tésztából rudat formálunk, darabokra vágjuk, és ezekből ujjnyi vastag rudacskákat készítünk. A rudacskákból lesznek a perecek. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, erre köménymagot is lehet szórni. A pereceket tepsiben negyedórát még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben perec színűre sütjük.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-13 20:05   
Pereckének:

Székely leves

25 dkg marha vagy birkahúsbol pörköltet készítünk és felöntjük 1 l vízzel. Beleteszünk 3-4 kockára vágott burgonyát, 25dkg zöldbabot, borsfüvet és megsózzuk. 1 gerezd összetört foghagymával rántást készítünk és tálalás előtt 1-2 dl tejfelt adunk bele.
(Nem próbáltam ki)

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó