2018. július 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-13 16:50   
2009-06-13 16:34, bobe:

Ha még egyszer ilyesmit látok, tengerin fogsz térdepelni!


_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-13 16:34   
Most akkor alljak sarokba?
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-13 09:51   
2009-06-13 07:27, bobe:

Böbeeeeeee!
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-13 07:27   
Mit is kellene leirjak szazszor? reci?
_________________
Photobucket

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-12 13:31   
2009-06-12 08:12, bobe:
-

Nahát, böbe! Tőled erre nem számítottam! Ha látnád, milyen csalódott a tekintetem?! Ha a tanítóbácsid lennék, most százszor leíratnám veled!
Engesztelésül ld. a Kultúra rovatba írt idézetet a magyar nyelvről!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-12 08:12   
Tanulekony vagyok : pöri=pörkölt, ubi= uborka, reci=recept
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-12 07:40   
2009-06-11 23:00, bobe:
-

Haszontalan vagy! De mi az a reci?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-12 07:39   
2009-06-11 22:17, ubuge:
-

Igen? A nővérem kertje állandóan tele van vele és nem tudtam, hogy mire jó! Ültetek belőle én is!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-11 23:00   
Finom reci, es jolesett kötekedni
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-11 22:17   
2009-06-11 06:46, egyedls:
-

Borsikafű.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-11 06:46   
2009-06-10 20:15, bobe:
-

Elírás történt: az eredeti a zsírjában forog...
Több eltérés is van, de a rizs nálam kötelező komponens!
Mi is az a csombor?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-10 20:15   
Hidd el nem forog a sirjaban
Egy kerdes minek a rizs bele?
es hol a csombor?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-06-10 19:53   
Székelykáposzta közkívánatra:
Végy (a boltban vagy készíts friss káposztából) kb. 1 kg savanyúkáposztát!
Készíts némi zsiradékkal márványozott sertéshúsból (tarja, lapocka) finom pörköltet! Az enyém: 1 db jókora vöröshagyma (makói!), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cső zöldpaprika apróra vágva (magház nélkül!) megfonnyasztom némi olajon (oliva, v. napraforgó). Amikor ezzel megvagyok, az apró kockákra vágott husit (30-40 dkg) ugyancsak megforrósítom a pörköltalapban, amíg megfakul.
120-150 gr. sűrített paradicsomot felhígítok kb. fél liter vízzel és felöntöm a pörköltet, hogy épp ellepje a húst. Amikor felforrt, fűszerezem (őrölt kömény, őrölt feketebors, morzsolt majoranna, mind csak jelképes mennyiségben), só, illetve ha női vendégeim is vannak, akkor egy csapott evőkanál cukor. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm (80-90 perc), nem a nőt!
Amikor a pörkölt kész, felpaprikázom (édesnemes pirospaprika). Nem korábban, mert ha sokáig sütöm-főzöm a paprika keserű lesz. 1-2 percig kavargatom, hogy a paprika szinezéke megjelenjen a pörköltlé zsírjában.
A kifacsart (esetleg átöblített) savanyúkáposztát hozzáadom (itt lehet elszúrni, hogy a kész étel túl savanyú, vagy túl édes lesz!) A káposzta 10-30 perc alatt puhul meg. Annyi vizet kell hozzáönteni, hogy a káposzta éppen víz alatt legyen. 10-15 perccel a készültség előtt hozzáteszek 4-5 evőkanál száraz rizst és fedő alatt lassú lángon tovűbbfőzöm. Amikor a rizs is megfőtt, beállítom az ízlés szerinti sómennyiséget és fedő alatt hagyom még gondolkodni 20-30 percig a tálalásig.
Az eredeti székelykáposzta forogna a sírjában a kisebbségi komplexusától...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-27 19:50   
Couscous, ahogy én készítem:

Pirítok jócskán kevés olajban apróravágott vöröshagymát, bele a nagyobb kockára vágott bárányhúst, apróra tört foghagymát, azt is megsütögetem, míg a leve elfogy.
Most megsózom, alaposan megborsozom és adok hozzá egy kisebb doboz csicseriborsót. (itt Kichererbsen, Franciában poichish)
A saját levében párolom. Teszek bele apró kakukfüvet bőven, aki szereti, egy babérlevelet és lefedve puhára párolom.

Közben felteszem a zöldségeket, amivel együtt lesz tálalva.
Ez lehet, ki mit szeretböl
Sárgarépa,zeller,zöldpaprika,karalábé,zuchini, aubergin,stb.
Annyi leveskockás vízben főzöm puhára, ami ellepi.

A couscoust a dobozon lehet elolvasni, hogyan kell csinálni.
Aki nem tudná, az egy nagyon apróka tarhonyaféleség.
Ezt nem úszó vízben főzzük ki, hanem gőzben.
Franciában van kis tasakokban, az úgy működik, mint a tasakos rizs.
Itt csak dobozban van, de ez is már instand, gyorsan megpuhul.
Ki milyet tud venni, az elkészítése rajta van a csomagoláson. Nagyon egyszerű!

A tálalás: Egy mély kistálban adagolva, először a couscous, rá a főzelékes lé és utána a hús és szaft.
Végül, jól megerősítjük kinek mije van.
Mi erőspistával szoktuk.

Ital, leginkább száraz vörösbort adunk hozzá, de aki a rosét szerti, az is fincsi.

Az étel eredete arab, de Franciában is minden vendéglőben kínálják.
Van aki csirkéböl készíti bárány helyett, az is jó.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-22 19:49   
2008-11-22 18:26, Erazs:

-

Hát, ez az! Ha tudnánk, hány sajtóhiba, vagy fordítási hiba okozott már súlyos tragédiákat, sőt vezetett pl. házassághoz?!

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-22 18:26   
2008-11-20 09:03, egyedls:

Mi a garancia abban, ha beírom magyarul (én fordítok), akkor nem kaptok gyomorrontást?
A kedvenc Schokoladenbrot (csokikenyér) receptemet még keresem

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-20 17:41   
2008-11-20 12:50, Andu:

-

Erre csak annyit tudok mondani, hogy: Aháááá...

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-20 12:50   
2008-11-20 09:03, egyedls:
2008-11-19 22:56, Erazs:

-

A Spitzbuben, azaz a Spitzbubi ) Bécsben viszont (ez ugye ki nem maradhat ) Linzerauge a becsületes neve... így a Monarchiában maradva, máris tudjuk mi a magyar megfelelöje!
Bizony, a linzerkarika, aminek a sima, illetve csokis bevonatú variacióit mindenki ismeri.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-20 09:03   
2008-11-19 22:56, Erazs:

És mi lesz, ha egy fordítási hiba miatt az egész család kollektív gyomormosásra kényszerül?

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-19 22:56   
Kedvenc receptem, egy újságból. Ha megengeditek németül írom, és a következö linkre kattintva le tudjátok fordítani (ugye a szokásos: itt "kimásol" ott "befüz" nyelv kiválasztása, aztán a fordításra kattintani)
http://translate.google.de/translate_t?hl=de#

Spitzbuben (Zutaten für ca.30 Stück)
375g Mehl
1 gestr. TL Backpulver
200g Zucker
1 Packung Vanillinzucker
250g Butter
1 Eiweiß
125g gemalene Haselnüsse oder Mandel
3 EL Puderzucker
125g Johannisbeergelee

Mehl, Backpulver, Zucker, Vanilinzucker, Butter, Eiweiß und Nüsse verkneten. Den Teig in Folie wickeln, ca. 30 Min. kalt stellen.
Ofen auf 175 Grad vorheizen. Teig auf der bemehlten Arbeitsfläche ca. 1cm dick ausrollen. Ca. 60 Figuren, wie z.B. Blumen, Herzen, ausstechen. Bei der Hälfte der Plätzchen in der Mitte kleine Sterne, Herzen etc. ausstechen. Alle Figuren auf 2 mit Backpapier ausgelegte Bleche geben. Jeweils ca. 13 Min. backen, auskühlen lassen. Plätzchen mit Lochmuster dick mit Puderzucker bestäuben. Gelee erwärmen und die Plätzchen ohne Loch dick damit bestreichen. Jeweils das Gegenstück mit Loch darauf setzen, andrücken. Gelee fest werden lassen. In gut schließenden Dosen aufbewahren. (Eiweiß: 2g, Fett 10g, Kohlenydrate: 21g)



 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-19 22:14   
Ama útólagos engedelmével közzétenném a világ egyik legfinomabb túrós-sajtos pogi receptjét:

25dkg liszt
25dkg margarin
25dkg túró
1 teáskanál só
ezt összegyúrni, kb. 2cm vastagra kinyújtani, kiszaggatni, tetejét tojással megkenni, köménymagot és sajtot rá => megsütni és mindmegenni

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-18 16:56   
Céklás receptek

Pikáns céklasaláta

A céklát megfőzzük, meghámozzuk (vagy megvesszük a légmentesen fóliába zárt kész céklákat, Aldi 79 cent ) apró kockákra vágjuk és hagyományos salátalébe pácoljuk. Tálalás előtt 1 órával belekeverünk valami kis kockákra vagdosott egzotikus gyömölcsöt, például mandarint, narancsot vagy ananászt, esetleg egy kis doboz vegyes gyümölcsöt, leve nélkül. Elkészítjük a mártást, a cékla és gyümölcs mennyiségétől függően pár kanál tejföl, majonéz és csípős torma összekeverésével. Ebbe forgatjuk a leszűrt céklát. Én egy kiskanálnyi gyömbérport is tettem bele. Ha sűrű a mártás, lehet hígítani a cékla páclevével.

Céklaleves - saját recept

A főtt, hámozott céklákat turmixolom, sós vízzel vagy maradék levessel hígítom, fűszerként gyömbért, szerecsendiót, borsot és egy kevés kínai chiliszószt használtam. Teáskanálnyi rizsliszt és tejföl keverékével selymessé tettem. Tálaláskor a tetejére tejfölt csurgattam, rá aprított petrezselymet szórtam. Pirított kenyérkockákkal és darált sonkával kínáltam. Szép is volt, meg finom is.

Párolt cékla - meleg köret

Serpenyőben kanálka olajon egy maréknyi felaprított póréhagymát és kb. ugyanannyi friss paprikakockát megdinszteltem, a főtt, hámozott és lereszelt céklát rádobtam és összeforraltam. Mivel elég száraznak tűnt, belecsavartam 2 mandarin levét (az volt kéznél )
Sóval, darált köménymaggal és gyömbérrel fűszereztem.
_________________
poe

 
 JUÁR  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-11 09:15   
Őszibaracklepény - Hozzávalók: 75 dkg őszibarack (kompót), 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, só, őrölt fahéj, reszelt citromhéj, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg mandula, 1 csomag vaníliás cukor - A piskótához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor - Elkészítése: A lisztet, vajat, 7 dkg cukrot, a tojássárgájákat, a sót és a reszelt citromhéjat tejföllel összegyúrjuk. Pihenni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Megszurkáljuk, és félig megsütjük. A darált mandulát összekeverjük a zsemlemorzsával, a fahéjjal és a cukorral, majd ennek felével meghintjük a kihűlt tésztalapot. Rárakjuk a felszeletelt őszibarackot, meghintjük a maradék mandulás keverékkel. Ráöntjük a tetejére a szokásos módon elkészített piskótamasszát. Elsimítjuk, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, vaníliás cukorral meghintjük.
 
 JUÁR  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-11 09:13   
Pikáns őszbarack saláta - Hozzávalók: 4 őszibarack, 2 evőkanál konyak, 1 evőkanál citromlé, só, 4 dkg ementáli sajt, 4 dkg sonka, 1 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejszín, 1 kávéskanál torma, 1 mokkáskanál cukor. - Elkészítés: Az őszibarackokat néhány másodpercre forrásban levő vízbe dobjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Megöntözzük a konyak, citromlé, egy csipet só keverékével, és egy fél óra hosszat állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Csikókra vágjuk a sonkát és a sajtot, beletöltjük a barackba, és összeborítunk két fél barackot. Fóliába csomagoljuk, és 20 percig sütjük. Ha megsült, négy tányérra tesszük, kibontjuk a fóliát, és megöntözzük a majonéz, tejszín, torma és cukor keverékével. Melegen fogyasztjuk.
 
 ILDIKONL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-11-10 13:00   
Sziasztok!

Uj vagyok az oldalon, ma jelentkeztem be ide. Hollandiaban, Utrechtben lakok. Hobbym foleg sutes, de szeretem a hasamat is igy hat a fozes is. Van egy otthoni jo cimem: sutes, kenyersutes, fozes is oldal. Itt vagyok mar fent 3 eve. Nagyon jo kis csapt gyult ossze, es mindig bovulunk. Ha van kedvetek, kukucskaljatok korbe. Az itteni nevem is Ildiko, igy tudtok megtalalni. Jo etvagyat es kostolgatast!

http://gportal.hu/gindex.php?pg=5014448
Itt megtalaljatok az idaig sutott dolgaimat.

http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS - nieuw
http://xfree.hu/keptar.tvn?f=ildikonl
http://gportal.hu/gindex.php?pg=4933979&gid=764855
http://gportal.hu/gindex.php?pg=4933979&gid=1691590
http://gportal.hu/gindex.php?pg=4933979&gid=1965798

 
 YOSU  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-09-10 11:54   
Ajánlani szeretnék mindazoknak egy weboldalt, akik szeretnek főzni-sütni vagy enni, vagy mindezt együtt. Itt egy recept-keresőprogramot találhatsz, melynek használata egyszerű: egy jól választott kulcsszó beírásával receptek hosszú listáját kaphatod minden jelentősebb főzéssel-sütéssel foglalkozó weboldalról (nem feltétlenül az étel nevét kell beírni, hanem van lehetőség általános jellegű kifejezések beírására is, mint pl. vacsora receptek, vagy nyári ételek, vendégváró...stb. - a kereső erre is válasz tud adni). Az egyedi ebben, hogy kizárólag receptek kínálatát adja (és pl.nem cikkeket, tanulmányokat), és kizárólag magyar nyelven.
http://www.cookkanto.hu

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-07-09 19:11   
Kedves poe!
A minden egészségőr összes igényét kielégítő HÁZIKENYÉR receptje, íme:
Az asztali kenyérsütőgépem 800-850 gr-os kenyér sütésére alkalmas. Sohasem méricskélek, ezért patikareceptet nem adhatok.
A gyártási folyamat leírása:
Egy tasak száraz élesztőt, v. fél csomag nyers élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatok (1 teáskanál cukorral és ugyanannyi liszttel elkeverve). Amíg a kiskovász megindul, a tartályba beletöltök 300 ml langyos (kb. 40 C fokos) vizet, aztán sorrendben: finomliszt - 3-5 merőkanál, teljes kiőrlésű rozsliszt - 5-6 merőkanál, rétesliszt - 3-4 merőkanál, kukoricadara, v. kukoricaliszt - 1 merőkanál, szezámmag, zabkorpa, zabpehely, 1-1 merőkanál. A merőkanalam kb. egy jókora evőkanál kétszerese, így a hozzáadott száraz komponensek súlya eddig kb. 450 gr. Elindítom a gépet, amely kb 20 percig kever, aztán megáll keleszteni. 20 percnyi kelesztés után ismét beindul és újabb kb 20 percen át dagasztja a tésztát. E második dagasztási szakasz indulásakor hozzáadok kb 2 tyúktojásnyi mennyiségű főtt krumplit széttaposva (pürét), 2-3 cl olivaolajat és egy mérő konyhasót (legjobb a tengeri só). A gép 70 percen át süti a tésztát.
Amikor leáll, 10-20 percig hagyom nyitogatás nélkül a tartályban ülepedni, aztán kiveszem és damasztszalvétába csavarva a kenyértartóban hagyom kihűlni (3-4 óra).
Kihűlés után már jól szeletelhető. Én felnégyelem, 3 részt fóliatasakban lefagyasztok, egyet "használatba veszek". Az így lefagyasztott kenyeret aztán bármikor elővéve és szobahőmérsékleten felengedve ugyanolyan friss, mint amikor lefagyasztottam.
A know how két lényeges eleme:
- a lisztet célszerű átszitálni, jobban kel.
- amíg a tészta második dagasztása el nem kezdődik, gyakran bele kell nézni a tartályba, mert ha a tészta túl sűrű (száraz), akkor vizet, ha túl folyákony (kenődő), akkor lisztet kell óvatosan hozzáadni, a megfelelő konzisztencia eléréséig.

 
 noe80  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-06-22 21:33   
Philadelphia-Kiwi Torta

Hozzavalok :

250 g babapiskota
150g vaj vagy margarin
200 g Philadelphia
1 citrom leve
2 csomag vanilias cukor
1 csomag Götterspeise (izesitett zsele?, agolul jelly)
100 g cukor
500 ml tejszin

Elkeszites
A babapiskotat egy sodrofaval finomra összetörjük (2db-ot meghagyunk kesöbbre), es összekeverjük a lagy vajjal. Egy kerek format kivajazunk (Kb 26 cm), a masszat elteritjük a forma aljan es a tenyerünkkel laposra, egyenletesre nyomkodjuk. A zselet elkeverjük 1 csesze (kb 180-200 ml) hideg vizzel, kb 10 percig allni hagyjuk, majd folytonos keveres mellett felmelegitjük (NEM FORRALJUK!), mig a zsele teljesen feloldodott, majd hagyjuk kihülni.
Philadelphiat, a citromlet, a cukort, a vanilias cukrot, es a zselet egy talban jol elkeverjük, majd a kemenyre felvert tejszint is hozzaadjuk. A kremet egyenletesen az alapra öntöm, es ejszakara a hütőbe teszem. Talalas elött a maradek 2 babapiskotat összemorzsolom, a tortara egyenletesem raszorom, es kiwi karikakkal diszitem.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-06-04 23:51   
2008-06-04 13:15, perec:
-
Közben rájöttem, hogy azt elfelejtettem a receptbe írni, az egészre kell egy-két teáskanál olajat csöpögtetni, nem darabonként! Ezt most ki is javítottam.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-06-04 13:15   
Édes-savanyú padlizsán
Egy nagyobb padlizsánt hosszára felszeletelsz, kb. 1 cm széles darabokra, sózod, legalább egy órát állni hagyod, ezután leöblíted és szárítod. Egy vékonyan kiolajozott nagyobb serpenyőt felmelegítesz, az aljára vékony karikákra vágott hagymát terítesz (2 közepes hagyma elég). Erre jönnek az egymás mellé fektetett padlizsán szeletek. Minden szelet tetejére egy-egy vékony citromkarikát, majd erre egy-két szelet (hosszában felvágott) édes paprikát fektetsz. Az egészre csöpögtetsz egy-két teáskanál olajat. Óvatosan kis vizet öntesz alá, és fedő alatt tíz percig gyenge tűzön párolod.
Közben kb. 1 dl vizet felteszel forrni, belekeversz 1 ek. barna cukrot, két teáskanál olajat, fél teáskanál sót, egy púpozott ek. mazsolát (lehetőleg a sötét színűt), a megmaradt citrom kifacsart levét, amihez annyi borecetet adsz, hogy a kettő együtt kb. 4 ek. legyen. Ezt 10-15 percig gyenge tűzön, kevergetés mellett főzöd, majd a padlizsánhoz adod úgy, hogy a citrom és paprika szeletek ne essenek le. Kb. fél óra további párolás után (óvatosan, hogy a padlizsán ne menjen szét) a padlizsánszeleket a citrommal-paprikával a tetejükön tálra szeded, a megmaradt szaftot kicsit tovább forralod, hogy besűrűsödjön, majd a padlizsánra öntöd.
Rizs illik hozzá, lehet sima, sáfrányos vagy amilyen tetszik.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó