2018. január 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk.
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 )
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:30   
Rakott Burgonya Olaszosan

Hozzavalok:

30 dkg. Daralt hus
15 dkg. Kemeny sajt
8 kozepes burgonya
1 porehagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evokanal olaj
1 kis konzerv suritett paradicsom
1 mokkaskanal szaritott bazsalikom
1 evokanal margarin
3 dl. Husleves, kockabol

Tisztitsuk meg a burgonyat, majd vagjuk fel fel centimeteres szeletekre, es tovabbi felhasznalasig taroljuk hideg vizben, hogy nehogy megbarnuljon. A porehagymat tisztitas utan vagjuk karikara, a fokhagymat pedig torjuk at presen, vagy zuzzuk ossze. A sajtot reszeljuk le. Forro olajon piritsuk morzsasra a daralt hust. Soval, borssal, bazsalikommal fuszerezzuk, es keverjuk bele a fokhagymat. Fel deci vizzel keverjuk el a suritett paradicsomot, es adjuk a hushoz. A sutot 250 (400 F) fokra elomelegitjuk. Margarinnal kikenunk egy tuzallo talat, beleteritjuk a burgonya felet, a poret, rasimitjuk a paradicsomos hust, es beboritjuk a maradek burgonyaval. Raontjuk a huslevest, lefedjuk alufoliaval, es a sutoben 50-60 percig sutjuk. A sutesi ido lejarta elott 20 perccel levesszuk a foliat, a burgonyat megszorjuk sajttal es tovabb piritjuk.





 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:29   
Spagetti Carbonara:

4 szemelyre

40 dkg. spagettiteszta
25 dkg. gepsonka
4 dl. tej
2 pupozott evokanal liszt
4 dkg. margarin
5 dkg. parmezansajt
szerecsendio
so

A tesztat fozd ki. Kozben a gepsonkat vagd keskeny csikokra es keszitsd el a sajtmartast.

A felolvasztott margarinnal csinalj vilagos rantast, majd a tuzrol leveve lassan ontsd fel a forro tejjel s keverd simara. Sozd, tegyel bele orolt szerecsendiot, majd a tuzre visszateve lassan fozd, amig be nem surusodik. Kozben add hozza a reszelt sajtot es a sokat is. Amikor kesz, a martasd ontsd a forro tesztara es jol keverd ossze.





 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:28   
Langos Ildi baratnomtol

1 kg. Liszt
5 dkg. Eleszto
8 – 9 dl. Kefir vagy joghurt

Osszedolgozni kemeny nokkedli allagura. Jegszekrenyben 24 orat pihentetni. Evokanallal kiszaggatni. Gombocokat gyurni es nyujtofaval kinyujtani. Forro olajban kisutni. Olajban elkevert zuzott foghagymat, tejfelt, sajtot kinalni hozza.





 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:27   

TUROGOMBOC

¼ kg. Turo

1 tojas

3 kanal griz

vajban piritott zsemlemorzsa

A turot szitan attorjuk, osszekeverjuk a tobbi nyersanyaggal. Jegszekrenyben legalabb egy ora hosszat allni hagyni, kanallal kiszaggatni, kis gombocokat formalni belole es forrasban levo sos vizben kb. 15 percig fozni. A tuzet leoltani es a gombocokat meg a forro vizben hagyni kb. 15 percig.

Piritott prezlibe forgatni



 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:25   
Korozott


15 dkg. juhturo (lehet fele Feta es fele Kremsajt)

10 dkg. vaj
egy kaveskanal reszelt voroshagyma,
egy kaveskanal pirospaprika vagy piros arany
egy keves mustar
so, komenymag
egy csokor snidling

A turot a vajjal kikeverjuk, beletesszuk az izesitoket es habosra keverjuk, hogy suru kremet kapjunk. Vegul beleszorjuk a finomra vagott snidlinget es legalabb egy fel napig hagyjuk allni, csak utana fogyasztjuk.




 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:23   
Sult krumpli:

Olaj
Krumpli
Cola

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:18   
Sztrapacska:

50 dkg. burgonya
1 tojas
annyi liszt amennyit felvesz,
egy csipet so
25 dkg. juhturo
15 dkg. fustolt szalonna

A burgonyat nyersen megreszeljuk, osszedolgozzuk a tojasal es annyi liszttel, hogy galuska kemenysegu testat kapjunk. A vajat felolvasztjuk es egy vekony reteget ontunk egy tuzallo talba belole. A burgonyas masszabol lobogo forro vizbe galuskat szaggatunk, a kifott galuskakat a tuzallo talba rakjuk, es retegenkent megontozzuk a vajjal es meghintjuk az osszemorzsolt juhturoval. A tetejere turo kerul, es csak annyi idore tesszuk a sutobe, mig a turo "megpokhalosodik" a tetejen. Kituno, ha a szalonnat apro kockara vagva kiolvasztjuk, a zsirjaval locsoljuk a sztrapacskat, es a tetejere hintjuk a ropogosra sult szalonnat.


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 16:17   
Akkor, inditok:


Juhturos pogacsa:

25 dkg. juhturo
25 dkg. vaj
25 dkg. liszt
egy keshegynyi so
1/2 tojas a keneshez
A hozzavalokat jol osszegyurjuk, ujjnyi vastagra nyujtjuk, apro pogacsakat szaggatunk belole, a tetejuket meg kenjuk tojassal, es a tesztat meleg sutoben vilagos sargara sutjuk.




 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-03-31 14:34   
Hát akkor: Rajt!
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó