2013. május 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> USA >> Árak, költségek, szolgáltatások USA-ban
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 )
 nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 19:36   
Oke Andi befogtam a szamat, tenyleg nem itt a legdragabb minden, lam csak mire jo az osszehasonlitas, kerlek benneteket irjatok le mindenki ahol lakik hogy mit miert fizet. En is Tokiot hittem a legdragabbanak, van annal dragabb is?Josagos isten.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 19:28   
Rigojanos,

szivesen. Én mindig ugy tudtam, hogy Tokyo a legdrágább város, gondolom a Dollar értékétöl is függ és a pénzváltástol is.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 19:24   
Benzin árak:

http://www.eia.doe.gov/oil_gas/petroleum/data_publications/wrgp/mogas_home_page.html
States
California 2.083 2.079 2.126 0.047 0.011
Colorado 1.701 1.762 1.768 0.006 0.170
Florida 1.765 1.771 1.799 0.028 NA
Massachusetts 1.714 1.726 1.730 0.004 NA
Minnesota 1.685 1.705 1.702 -0.003 0.253
New York 1.866 1.872 1.874 0.002 0.131
Ohio 1.674 1.728 1.728 0.000 NA
Texas 1.610 1.626 1.651 0.025 0.124
Washington 1.812 1.808 1.848 0.040 NA

Los Angeles 2.139 2.111 2.179 0.068 0.067

rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 19:14   
2004-04-06 18:25, andi_usa:

En mindig azt hittem London a legdragabb varos.

Beteszem ezt az infot az EU ala, koszi Andi.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 19:00   
Javaslatom, irjuk be mennyi fogyasztásért ki mit fizet: villany 986 kWh = $ 97.29, gáz: 73 terms = $ 53.12. Mert ott is attol függ, hány gépet használ az ember, fütésnél meg mikor füt s milyen melegre, mekkora teret.

Cable költségnél is az a mérvado, hány cable channelt rendelt meg valaki attol függ a költsége is. Most néztem meg az Adelphia számlát és az emelte a számlát hogy a fentiek több filmet rendeltek meg külön. Én eddig sose rendeltem filmet hisz rengetes channel van most a digital cable ota az uj package-al. Davidnek azért kellett a külön cable box, mert ha éjjel dolgozik és hazajön hajnalban, TV-t akar nézni, azelött felrázta azzal lányunkat aki már aludt mert a háloban volt az elsö cable box! A másik szobában is volt TV azt addig Playstationnal használták. David vett egy nagyobb uj Toshiba TV-t oda és megrendelte a második cable boxot.

Sales Tax Los Angeles county 8.25%, San Bernardino county 7.75 %.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 18:25   
http://www.airliners.net/discussions/non_aviation/read.main/420292/5

A világ legdrágáb városai:

...1)Oslo, Norway followed by
2)Hong Kong, China
3)Tokio, Japan
4)New York, USA
5)Zurich, Switzerland
6)Kopenhagen, Denmark
7)London, England
Basel, Switzerland
9)Chicago, USA
10)Geneva, Switzerland
11)Lugano, Switzerland
12)Stockholm, Sweden
13)Paris, France
14)Helsinki, Finland
15)Los Angeles, USA

kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 18:04   
Floridában is meglepően drága az autóbiztositás."Tiszta lappal" két jármüre kb. 11oo-at fizetünk egy évre. Ugyanannál a biztositónaál maradtunk, amelyiknél Virginiában voltunk, de itt más néven fut. Megkaptuk a leértékelt árat, mint régi kuncsaftok és mert a házat is biztositjuk, mégis vagy 3oo dollárral többe kerül a korábbinál. A házbiztositás szintén, az is 11oo körül van.
Úgy vettem észre, itt, Orlando-külsőn drágább a legtöbb közszolgáltatás is, mint Virginiában volt.
Kb. ugyanakkora a házunk, mint ott volt, de itt nem kell locsolni- az a közösköltség alá eső kategória. ( A szemét elhordása és kertápolás is: havi 1o9-ért.)
A viz átlagban havi 45 dollár havonta.
A villany havi 1oo és 14o között mozog, attól függően, hogy mennyit fütjük az uszoda/jacuzzi vizét. Ebbe az összege másfél hétnyi fér bele. Eddig alig kellett a házat füteni vagy hüteni. Hamarosan emelkedik a számla a légkondi miatt, még akkor is, ha az uszodát már csak a nap füti majd.
Mobil telefonért havi 49-et fizetünk, ebből 9 dollár különböző adók. A havi 39.99 dijért 6oo percet lehet beszélni havonta hétköznap, távolságit is beleértve, mig hétvégén minden ingyen van.
A "rendes" telefon 24 dollár havonta, ezt használom internetezésre.
Szatellita (Direct) TVnk van, havi 42 dollár 3 készülékre, ha jól emlékszem.
Floridában nem kell állami jövedelemadót fizetni, viszont itt az ÁFA 7%. Ez megyénként változik, de kb. átlagos floridai. Ennivalóra nem kell fizetni ÁFÁt. Va-ban 4.5% volt ez az adó, de szinte mindenre kivetették.
Úgy látom, a házárak és lakbérek jóval olcsóbbak errefelé, minden más kb. ugyanannyi, azonban a fizetések sokkal alacsonyabbak.
Talán ezért is szoktak a nyugdijasok (még Ny. Európából is!) ideköltözni: az ő havi bevételük ugyanannyi marad, akárhol élnek.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 17:12   
nyanyabandi,

a ház ado a vétel árhoz van szabva, attol függ ki mikor vette a házat. Nekünk alacsony mert férjem a 60-as években vette ezt a házat és akkor lett utoljára adjusztálva az értéke amikor váltak elsö feleségével.

Itt se olcsok a lakások, barátnöm Redondo Beachben egy kis ház felét bérli, one bedroom apartment,havi lakbére $ 1350.- amiben nincs benne a fütés-hütés, melegviz az villanyszámla vagy gázszámla. Persze a tengerparton mindig drágább lakni. A viz és a szemetes/kanális benne szokott lenne a lakbérekben. Itt is olcsobb, ha kiköltözöl messze a nagyobb városkáktol, de akkor több a benzin számla a munkahelyig.

viszont az autobiztositas itt a legmagasabb az orszagban, mi a 2 kocsira hai 130-at fizetunk soha nem volt balesetunk, mas szabalysertes sem es megis.

Szerinted a legmagasabb? Lányunk autobiztositása egyedül egy kocsira havi $ 162.- a AAA-nél! Az autobiztositás attol is függ, milyen uj az kocsi. Az övé 2000-es modell igy minden kocsiköltség, mint a license plate is évente drágább.

http://www.10-auto-insurance.com/california-car-insurance.html

To drive a vehicle, you're required to show proof of your financial responsibility. You can prove this responsibility with a bond or cash deposit of $35,000 with the DMV, or by purchasing a minimum amount of liability coverage. Not like some other states, that liability insurance is not required, but highly recommended.

California's liability minimums are 15/30/5. (That's $15,000 per person for injuries you cause to the other party, up to $30,000 for all, and $5,000 for damage you cause to the other party's property.)"

Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 13:56   
en egy szalonban dolgozom, masszor es kormos vagyok. nalunk a pedikur 45 $. es ez a legolcsobb. a legdragabb fajta 70 dollar. a fodrasz 65 csak a partial szokites (par tincs elol) 45 dollcsi a hajvagas, 70 dollcsi az 50 perc masszazs, 18 a manikur. ezert dolgozom ott. jo magas araink vannak, a szalon legtobbszor tele van, jo gazdag kornyeken. Clintonban van, anyabandi biztos ismeri a kornyeket.

nyanyabandi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 05:10   
En New Jerseyben lakok,a lakasarak itt eleg magasak, 1 haloszobas lakas bere 800- dollartol kezdodik, nagyon jo helyen elerheti az 1300-at is, ebben altalaban benne van a futes es a meleg viz.Ha valaki hazat vesz 200.000-en alul nincs csak legfeljebb kutyaol, egy fel acre-s hazterulet maga legalabb 150, 200 ezer vagy meg ennel is tobb.Az ado a csillagos eg, en evi 4000 dollar adot fizetek es a hazunk noha 9 szobas de minden szoba kicsike, 260.000-et erhet, ezert a penzert pl.pennsylvaniaban dupla nagyot kaphatnel fele adoval.Az elelmiszerarak valtozoak, attol fugg az ember hol vasarol, de ha van eleg ideje es miota nem dolgozok van, tobbfele elmegyek, pl. voltam az uj Shop-Rite-ban ami eddig a legjobb aru bolt volt, most az osszeset atalakitottak oriasi csodaszep "elelmiszer orszagga" viszont felemeltewk az arakat, vagyis az atalakitas koltsegeit a vasarloval fizettetik meg,- pl.egy tucat tojas a legnagyobb meretu 2.69 cent, a hozzam kozel levo spanyol boltban ugyanez 1.49.A benzin ma 1.78 volt a normal gallonja, viszont az autobiztositas itt a legmagasabb az orszagban, mi a 2 kocsira hai 130-at fizetunk soha nem volt balesetunk, mas szabalysertes sem
es megis.A ruhazkodas olcso meg a draga helyeken is megfizetheto, ide jarnak ki a New Yorkiak vasarolni. A husarak valtozoak, valahogy a disznohus a legolcsobb mostanaban, a comb 99 cent fontja, a karaj 1.99 a marhahus ara felfutott a pl. porkoltnek valo 3.00 dollar korul jar.De ahogy Andi is irta, itt is vannak dollaros boltok es oda is be szoktam nezni, elelmiszert ritkan latok de pl. csomagoloanyagot, aluminiumfoliat, eldobhato papirtanyert kepeslapot, ajandekcsomagolo papirt mindig ott veszek.Egeszeben az elet itt amerikaban meg mindig messze nem rossz, es lehet hogy a dollar europaban nem sokat er, en is tapasztaltam de itt orszagon belul meg mindig "foga" van, es ez a lenyeg, hiaba lengetik az europai unio zaszlajat itt messze jobb az elet, bar itt is hanyatlik meg mindig magasan europa felett van.Itt meg mindig van mit enni az atlagembernek, ruhaja lakasa is van.A havi fizetni valo viz gaz szemet villany telefon cable stb 600 dollar korul jar, elelmiszerre 400-at hetvegi kirandulgatasok vagy kinnt ebedelesekre szinten 4oo mert a belepok ha valahova megyunk egyre dragabbak, mar a tengerparti belepo is 5 dollar fejenkent.Ami itt nagyon draga az az ovoda, bolcsode, heti 250 dollar maganhaznal 150.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 03:48   
Valikám,

árak frissen, most jöttem a bevásárlásbol: 99 Cent store: dupla adag nagy doboz friss eper 99 Cents (454 gramm =1 pound), amelett az a TV ben hirdetett csoda fözéshez valo foganytyus amit utoljára egy huszasért hirdettek, találhato volt szintén 99 Centért, vettem is. Tudod, nekem mindenem a kitchen gadget. Sajnos nem volt tojás amiért mentem (szerdán kapnak ujat mondta a kiszolgálonö) se instant coffee, csak decaf volt azt meg nem szeretem.

Mivel kellett a tojás, mentem tovább a Sav-onba ahol kaptam tojást és ott is csak 99 Cent volt a 12 darab dobozos nagy tojás. Megnéztem megin a leszállitott áron levö szeszes italokat és ime találtam egy Moët & Chandont piros special cimkével $ 15.50-ért. Azt elteszem házassági évfordulonkra. Remélem sose mondja meg senki annak a store managernek hogy nem szoktak lejárni az ilyen dolgok. De az is lehet, hogy kell nekik a bevétel, azért adják olcsobban, hisz közeleg a tax time!

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 03:40   
Rigojanos,

$24 csak a fodrasz?

A fodrászoknál mindig is voltak olcsobbak és drágábbak, emlékszem arra az idökre amikor még szorgalmasan jártam, mert lányom nem volt elég nagy hogy vágja nekem. Már akkor is fizettem egyszer valami $ 70.- egy egyszerü hajmosás, vágás és berakásra, talán mert elmondtam hogy bálba köszülök? Dauerom sose volt.

Aztán voltam egyszer egy couponos deal-en is ahol $ 9.99-ért hirdették a mosást és vágást és nem figyeltem oda hogy abban nincs benne a száritás és nagyon megilletödve léptem ki vizes hajjal az utcára! Nem volt borzalmas, nagy höség volt.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 03:34   
Valikàm,

igen, az is egy hires szolgáltato, nálunk a Rayne van közelebb.

Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 00:13   
Mi a vizlagyito service?

Hey, Culligan Man!!!!!!

Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-06 00:12   
Igen, csak 24 hajvagassal, es a manikur/pedikur kedden "special"-ban van De a $28.- is kibirhato, nem?

rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 23:41   
$24 csak a fodrasz?

Miert olcsobb kedden a manikur/pedikur?

Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 23:35   
Itt az en kornyekemen olcsobb az elet.

Benzin, 97 oktanos $ 1.89/gal, Sam's clubban tagsagi kartyaval $ 1.76/gallon

Fodrasz hajvagassal es beszaritassal $24.-
Manikur es pedikur $28.- kedden $25.-
Elelmiszereket most nincs idom kinyomozni, de majd ha visszajovok beirom.
Azt tudom, hogy masfel liter nagyon jo Ausztral Chardonnay $9.95
Internet es Digital Cable TV havi $116.-
Telefon kb. $80
Cellular telefon unlimited calls $39.99
Gaz telen draga, mult honapban $222.-t fizettem.
Villany $60.- volt
Viz es csatorna Kb. $40.- kethavonkent

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 21:27   
Rigojanos,

Fodrasz $45 (szokites nelkul)

Nem is tudom, mikor voltam utoljára fodrásznál! A hajvágást lányom csinálja nekem. Én is nagyon régen vágok hajat, azota amiota bátyám vett egy olyan zsilettes hajvágot Svájcban (még mindig megvan) és demonstrálta milyen egyszerü és kis lukat vágott a nagyon dus hajába! Persze én ezek után ovatosabban mentem neki és sikeresen vágtam a haját egy ideig, neki is és másnak is a családban. Itt is vágom a haját mindenkinek aki hajlando rá.

Talán emliteni kellene a havi Ebay számlát is? De talán én nem vagyok tipikus vásárlo mert sok mindent olcson veszek meg, 99 Cent Store, Big Lot, thrift store, Sam's Club és Ebay.

Emlitsük meg az Internet költségeket is, én nem vagyok mérvado mert részben ingyen kapom mint CompuServe sysop, de a legolcsobb határtalan idözetü szörfölés a WalMart Connect, havi $ 9.94-ért, a telefon nem kerül külön mert van helybeli node access és a helybeli beszélgetések benne vannak az telefonszámla alapdijában. A high speed access cable vagy DSL tudtommal havi $ 50.- itt.

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 21:15   
Rigojanos,

Mi a vizlagyito service?

Kint a kertben van a földbe beresztve a nagy tank ami a házba bejövö vizet lágyitja. Water conditioner. Havonta egyszer cserélik. Itt nagyon kemény a viz és még igy is sok a vizkö lerakodás a házban. Havonta $ 23.95 be kerül. Van honlapjuk is: http://www.raynewater.com
http://www.raynewater.com/softwater.html

A kerti locsolásra nincs használva, azokra külön csapok vannak.

rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 21:07   
Fodrasz

$45 (szokites nelkul)

rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 20:45   
2004-04-05 19:49, andi_usa:
-
Mi a vizlagyito service?

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 19:49   
Classic Girl,

Kaliforniában ez mind drágább. Azt hiszem a benzin is a legdrágább itt, 2 Dollár körül a gallonja. Nekünk havonta kb. $ 450.- a utility a házban 4 személy él benne, ebben benne van a villany, gáz (föleg gázfütés), szemetes, viz és vizlágyito service. Most jött a gázszámla de mivel sok meleg nap volt a mult honapban, csak $ 58.- volt. Az egyik vizmelegetö is gáz és az egyik száritogép.

A cable költség külön havi $ 131.- de 3 digital cable box van a házban most, 2 fent, egy lent. A harmadik most nem régen lett beszerelve, azelött a 2 cable box volt egy százas amit fent élö lányunk rendelt meg. High speed access nincs, telefon vonalon internetezünk mindketten lányommal.

A telefon havi $38.- lányomnak, nekünk kevesebb, mivel olcsobban kapjuk mert férjem nyugdijas. Lányunknak van csak cell phone-ja, átlag havi $ 70.- a Verizon wireless számla.

Persze a költségeknél figyelembe kell venni azt is, hogy valaki lakásban vagy kertes házban él, nálunk a viz többe kerül, mert locsolni kell a kertet, keveset esik az esö. A fütésnél meg azt is hogy mekkora területet kell füteni. Nyáron pedig ha nagyon meleg van, járnak az airconditionerek és a ventillátorok, akkor magasabb a villanyszámla.

Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 18:10   
szoval asszem eleg olcso. a kajat leszamitva olcsobb majdnem mint magyarorszag.

Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 18:09   
ja, benzin: 40 dollar havonta, es jo sokat vezetek. napi 60 km.

Classic Girl  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-05 18:08   
PA

vizert fizetek 15 dollart negyedevenkent, aramert 30 dollart havonta, futesert 80 dollart havonta ha nagyon hideg van, telefon-kabeltv-kabelnet 100 dollar havonta, gaz 10 dollar vagy mennyi, nem tudom pontosan, de olcso. ket cicara 15 dollar havonta, kaja 250 dollar havonta..de mindig sok nasit veszek.

roviden egyelore ennyi.

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 13:38   
2004-04-04 04:29, andi_usa:
-
Kedves Andi,

dehogyis. Az igaz, hogy a Kivandorlas alatt is sok hasznos info van, ami az arakrol szol, de az azert ott elveszik, nemcsak arrol szol. Viszont volt egy erdekes kezdemenyezes az ELET EUropa alatt, ime:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=1263&forum=60&62

Ezt erdemes USA alatt is talan, meg mindenrol, ami ar, koltseg, szolgaltatas, allamok osszehasonlitasa ebbol a szempontbol, stb. de nem kapcsolodik szorosan a Kivandorlashoz - de ez mar nem az en teruletem, nem elek USAban.

Udv,

Hunor

andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 04:29   
Kedves Hunor,

Miutan az ELET Europaban rovatban a hasonlo rovat nagy erdeklodest valtott ki...

Ugy gondolod hogy irhatunk mindent ujra amiket már a kitelepedési tanácsadásnál tettünk?

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-04 01:01   
Miutan az ELET Europaban rovatban a hasonlo rovat nagy erdeklodest valtott ki...

Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 )
Új topik indítása   Üzenet küldése

Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó