2020. január 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Németország >> Németország belülről
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 következő lap )
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2011-02-12 21:34   
2010-10-17 18:02, amadeus:
-
Hi Ama!

Azt hiszem egyszer mégiscsak barátok leszünk!

Toeby

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-10-17 18:02   
Mielött ujjal mutogatnánk másokra, söpörjünk egy kicsit a saját portánk elött:

Magyarországon utálják a zsidókat, még jobban a cigányokat. A nép nyíltan teszi, a politikusok pedig csak akkor, ha nem hallják öket.
Utálják a kínai, vietnámi piaci árust, utálják az oroszokat, akik 40 évig leigázták öket.
Utálják a saját vérüket is, hiszen megtagadták tölük az állampolgárságot azzal a kifogással, hogy a társadalom terhére eshetnének.
Utálják a külföldi befektetöt, akinek a kenyerét eszik.

Itt Németországban sajnos merev kategóriákba sorolják az embereket: vagy barátom valaki, vagy ellenségem, a kettö között nincs hely.
Nos, én nem szeretem azt az amerikait, aki kikémkedi az ipari titkainkat, nem szeretem azt a görögöt, aki az én költségemen sztrájkol azért, hogy ne 60 évesen kelljen nyugdíjba mennie, nem szeretem azt a törököt, aki ha nem engedem az Aldinál, hogy elém tolakodjon a sorban hangosan fasisztának nevez. És nem szeretem azt a magyart sem, aki idejön ebbe az országba, és elsö kérdése az, hogy mennyi idö után jár a munkanélküli segély.
Mindezeket nem szeretem, söt némelyiket kimondottan utálom.
De a hangsúly a kimondottan van.
Seehofer végre kimondta azt, amit a polgárok nagy része gondol.
Amíg ez az ország rengeteg saját human eröforrással rendelkezik, addig nem kell a bevándorlás. Az ipar persze szeretné, hiszen olcsóbb a már más pénzén kiképzett szakembereket idecsábítani, mint saját gárdát felnevelni.
Ami pedig Merkel multikulti kijelentését illeti, igaza van függetlenül attól, hogy mennyire öszíntén gondolta.
Az, hogy a felülröl kényszerített multikulti mennyire nem müködik, azt láthattuk a volt Jugoszláviánál, amely Tito halála után felbomlott.
Tulajdonképpen az egész Európiai Unió egy kényszer-multikulti, az emberek döntö többsége ellene lenne, ha megkérdeznék öket...de nem teszik.
És itt van a kutya elásva, Németország mintademokráciájában a vezetö réteg nem törödik a nép véleményével (lásd Stuttgart 21).
Megpróbálták a kollektív büntudat után a multikultit rákényszeríteni a népre, és csodálkoznak, hogy nem kell senkinek.

Egyébként eme társadalmi vita mellett van egy másik is: Berlin kormányzó polgármestere felhívta a figyelmet az itt élö külföldiek körében meglevö és egyre nagyobb németellenességre.
Ez a vita sajnos nem kapott akkora publikációt.
Érdekes, ehhez a témához - ellentétben a másikkal - sem a zsidók, sem a mozlémek központi tanácsa nem nyilvánított véleményt.

 
 Meggy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-10-17 13:46   
2010-10-17 12:57, Juli:

Engem Angela Merkel szavai teljesen hidegen hagynak. Sokkal inkább elgondolgoztat az, amit az általad is említett Friedrich-Ebert-Stiftung tanulmányban leírnak. Egy német napilap így foglalta össze a tanulmányban felmutatott jelenségeket: "Wuchernder Fremdenhass, ersehnte Diktatur"

Ha valakit esetleg érdekel, a szociológiai tanulmány teljes szövege itt olvasható:

http://library.fes.de/pdf-files/do/07504.pdf

 
 Juli  módosítás |   válasz erre |   profil |  2010-10-17 12:57   
MOST OLVASOM:
Megbukott a multikulturális társadalom - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Szerinte az országba érkező bevándorlóknak muszáj megtanulniuk rendesen németül, és többet kell tenniük a beilleszkedésért. Ugyanakkor azt is mondta, Németországnak nagyon is szüksége van a szakképzett munkaerőre. A németek egyharmada gondolja úgy egy felmérés szerint, hogy lényegében lerohanták az országot a jóléti juttatásokra ácsingózó külföldiek.
A multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Úgy fogalmazott, hogy az álom, amely szerint a "multikultiban" az emberek "boldogan élnek egymás mellett" egyszerűen nem működik Németországban, és a bevándorlóknak többet kell tenniük a beilleszkedésért, például meg kell tanulniuk németül.

A kancellár szavai a BBC szerint akkor hangzottak el, amikor egyre erősebbek a bevándorlókkal kapcsolatos ellenérzések a németek körében. Egy friss közvélemény-kutatás szerint az ország lakóinak harminc százaléka úgy gondolja, hogy Németországot elözönlötték a külföldiek, és ezt rossz jelenségnek tartja. A felmérés, amelyet a Friedrich Ebert Alapítvány készített, azt is kimutatta, hogy körülbelül ugyanennyien gondolják azt, hogy a Németországban élő külföldiek csupán a szociális védőhálót akarták kihasználni, amikor Németországba költöztek.

"A hatvanas évek elején mi magunk hívtuk a bevándorlókat ide, és most itt élnek velünk" - fogalmazott Merkel, hozzátéve, "egy darabig azzal áltattuk magunkat, hogy előbb-utóbb úgyis elmennek, de ma már látszik, hogy nem ez a realitás". Erről a kencellár Potsdamban beszélt, a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) párt ifjúsági gyűlésén. A kancellár a német államfő, Christian Wulff szavaira reagált ezzel, aki azt mondta, az iszlám "éppúgy része Németországnak, mint a kereszténység vagy a júdaizmus".

Merkel amellett, hogy a multikulturalizmus bukásáról beszélt, azt is kijelentette, a bevándorlókra nagyon is szüksége van Németországnak. Minden évben 200 ezer német megy nyugdíjba, és hagyja el a munkaerőpiacot anélkül, hogy utánpótlása lenne, a munkaerőhiányt a bevándorlók enyhítik - jelentette ki. A Deutsche Welle szerint a német ipari és kereskedelmi kamara úgy becsüli, hogy a szakképzett munkaerőpiacon jelentkező 400 ezer fős hiány évente 1 százalékos növekedéstől fosztja meg Németországot.

"Nem lehetünk olyan ország, amely azt üzeni: azokat, akik nem német anyanyelvűek, nem látjuk szívesen" - mondta a kancellár. Szerinte a bevándorlóknak muszáj megtanulniuk németül, hogy a munkaerőpiacon boldogulhassanak. "Azoknak, akik részei akarnak lenni a társadalmunknak, nem csak a törvényeinket kell betartaniuk, hanem bírniuk kell a nyelvünket is" - idézte a Deutsche Welle a kancellár beszédét.

Németországban az elmúlt hónapokban egyre élesebb viták folytak a bevándorlásról. A BBC elemzői szerint Merkelre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy a német állam követelje meg a bevándorlóktól, hogy többet tegyenek a társadalomba való beilleszkedésért. A közelmúltban a kancellár arról tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel, hogy a két államnak együtt kell tennie azért, hogy segítse a 2,5 milliós török kisebbség beilleszkedését Németországban. Erdogan a találkozó után a Süddeutsche Zeitungnak kijelentette, a Németországban élő törököknek meg kell tanulniuk folyékonyan és akcentus nélkül beszélni németül.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-05-29 18:16   
2007-11-25 10:13, amadeus:
-

Egy hónapja Vista-val dolgozunk, és azóta mindenki az új rendszert szídja.


Mi itthon Vista-zunk és szidkozódunk. Fúj de utálom, de most komolyan.
Annyira, hogy most kimék a konyhába, és eszek egy csokitortát.

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-05-29 11:14   
Auf Perversion programmiert

Von Daniel Haas

Schlimm, krank, widerlich - seit dem Skandälchen um die RTL-Dokusoap "Erwachsen auf Probe" ist das Fernsehen wieder mal schuld am Untergang des Abendlandes. Totaler Blödsinn: Die Glotze muss viel härter werden und neue Märkte und Zielgruppen erschließen!

Wir sind viel zu zimperlich, auch was die Medien angeht. In Holland wissen sie, wie's läuft. Zuletzt haben sie dort mit Erfolg eine Sendung namens "Des Teufels Advokat" ausgestrahlt. In der Dokushow musste eine Bürgerjury über zwei Angeklagte entscheiden, vor Gericht standen Osama Bin Laden (Massenmörder) und Benedikt XVI. (Papst).

Fazit nach dem Plädoyer eines berüchtigten Amsterdamer Staranwalts: Freispruch für Bin Laden, Verurteilung für den Papst. Der Heilige Vater habe aufgrund rigider Moralvorstellungen Millionen Aids-Tote auf dem Gewissen.
Und hierzulande regt man sich über "Erwachsen auf Probe" auf! Da bekommen Teenager Kleinkinder geliehen, um ein Gefühl für das Mutter- und Vatersein zu kriegen. Die Erregungsmelder haben total übersehen, dass das ein sowohl pädagogisch als auch wirtschaftlich einwandfreies Format ist.

Meiner Ansicht nach wird das Ganze allerdings zu harmlos aufgezogen. Um Halbwüchsige vom wilden Bürsten ohne Kondome abzubringen, müsste die Abschreckung anders aussehen. Man sollte Schreibabys casten und auf einer Ölbohrinsel in Norwegen drehen - also ohne Fluchtchance. Dann würden all die Mandys und Kevins begreifen, was es heißt, Ursula von der Leyen auf Hartz IV zu sein.

Kinder, zum Schreien!

Den Correctness-Wächtern ist außerdem entgangen, dass es letztlich ja gar nicht um die potentiellen Eltern, sondern um die Kinder geht: Der wahre Kandidat ist das Baby selbst. In "Erwachsen auf Probe" werden Null- bis Einjährige an eine amtliche TV-Vermarktung herangeführt. Wenn demnächst konventionelle Erwerbsarbeit gar nicht mehr lohnt, dann haben diese Kids im Entertainment-Business enorme Wettbewerbsvorteile. Das sind die zukünftigen Giganten des Unterhaltungsgeschäfts.

Wer im Alter von sechs Monaten physisch und seelisch so einen Irrsinn übersteht, der wird auch problemlos bei "DSDS" abräumen. Und mit fünf kann so ein Kind sagen: Ich habe fünf Jahre Medienerfahrung!

Ganz übel aufgeregt hat man sich auch über Entzugsshows wie "Celebrity Rehab" bei MTV. Das finde ich gut, die Empörung basierte jedoch auf den falschen Motiven. Die Frage ist ja nicht: Ist das entwürdigend, sich vor aller Augen einzukoten? Die Frage jetzt, in der größten Wirtschaftskrise seit 1929, lautet doch: Ist es gut, Entzug zu machen?

In einer Phase zusammenbrechender Märkte ist Abstinenz eigentlich ein ganz falsches Signal. Unsere Devise muss doch sein: Hoch die Tassen, auf die Pulle! Konsumieren, runter damit!

Müssen wir nicht mit allen Schmerz- und Beruhigungsmitteln dafür sorgen, dass die Märkte aufgrund einer mangelnden Binnennachfrage nicht zusammenbrechen? Was wird denn aus unseren Getränke-Centern? Was wird aus den kleinen Tankstellen in Bad Oldesloe und Bielefeld, wenn sich abends die Jugendlichen nicht mehr ein Six Pack in den tiefer gelegten Opel packen?

Recht besehen drückt die Sendung ja die richtige Taste: Leute, die aufhören - mit Stoff, Suff, Sex - das sind Deserteure. Das sind die, die beim Sport das Training zu früh abbrechen. Und da ist es gut, dass die in ihrer Jämmerlichkeit gezeigt werden.

Gesundes Wachstum in den Medien

Übel aufgestoßen, um mal im Bild zu bleiben, ist den zartbesaiteten Korrektheitshubern auch ein "Kinder-Big-Brother", ausgestrahlt vom englischen Sender Channel Four. In zwei für die Dokushow eingerichteten Häusern wurden Kids einquartiert, die man sich selbst überließ. Am Ende gab es bei den Mädchen Spagetti Bolognese, während die Jungs Tütensuppen mit kaltem Wasser mampften.

Was keiner bei all der Aufregung erkannt hat: Die Jungs, die das Camp als gebrochene Loser verließen, kann man nach nur wenigen Jahren in die nächste Alkoholikerentzugsshow rüberwinken.

So entsteht ein geschlossener Kreislauf: Eine Show produziert das Material für die folgende. Die Leute bleiben in Arbeit. In Zeiten, wo Firmen geschlossen werden oder auf Kurzarbeit umsteigen, sorgt die Fernsehindustrie dafür, dass die Menschen kontinuierlich beschäftigt werden.

Wem das alles zu heftig ist, der soll mal einen Blick nach Amerika werfen, wo man trotz der neuen Obama-Flauschigkeit noch weiß, wie man eine Unterhaltungsbranche in Gang hält. Bei der Dokusoap "Arranged Marriage" werden verzweifelte Singles über ihren Kopf hinweg von der Familie verheiratet. Und bei "More To Love" sollen Übergewichtige an den Mann oder die Frau gebracht werden.

Das finden Sie respektlos? Dann machen Sie sich dünne! Auf Bedenkenträger wie Sie kann unser Land verzichten. Alle andern greifen zur Flasche und dann zum Telefon: Ihr örtlicher Castingberater wartet schon.


 
 Toeby  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-07-31 23:41   
Multikulti:

Kattintás


Toeby

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-25 12:56   
Még 2-3 év, és senki sem tudná már a régit kezelni..
De nem csoda, hogy megint késve fizetik a HIV-et, ha Windowssal dolgoznak.

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-25 10:13   
2007-11-24 20:49, Lepu:
..megcsináljuk a rendszerváltást

Nálam a hivatalban már megtörtént.
Egy hónapja Vista-val dolgozunk, és azóta mindenki az új rendszert szídja.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-25 00:21   
Mert?

Szerinted nem az a jó, amikor az ember már a saját ötleit darabokra szedi és poént csinál belőle? Sokkal jobb szerintem mint ez a rengeteg dogma...

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 23:59   
2007-11-24 22:52, Lepu:

Ettöl félek én is.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 22:52   
Azért kell én megírjam. Akkor nem jóindulatból lesz
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 22:51   
2007-11-24 20:49, Lepu:
-
és megcsináljuk a rendszerváltást. Csak előtte kell írjak egy új pártprogramot amit meg kell szavaztassak, mert a jelenlegi jó nagy marhaság... )
-

Hm, csak óvatosan, mert tudod, hogy a pokolba vezetö út is csupa jóindulattal van kikövezve...

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 20:49   
Akkor lassan nagyon érik, hogy kiépítsük a pártot és megcsináljuk a rendszerváltást. Csak előtte kell írjak egy új pártprogramot amit meg kell szavaztassak, mert a jelenlegi jó nagy marhaság... (kb. a szúnyogok fognak majd vért adni kategória)
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 20:07   
2007-11-24 19:29, Lepu:

Hát, ezért is mentem el aztán.

Pl. volt egy olyan kérdés egy Landrathoz intézve, hogy a Beckstein-kormány büdzséje mennyi pénzt ad a szociális munkára, mert ez az utóbbi években egyre csökkent, míg a kereslet rá egyre nött. Hogy kábé ugyanannyi marad, csökken, vagy esetleg nö. Úgy pi mal Daumen.

Erre az illusztris Landratnak sikerült 10 percig beszélnie, anélkül hogy valamit mondott volna. A kérdésre természetesen nem válaszolt.

Vagy felszólalt egy gyerekorvos, aki elmesélte, hogy az utóbbi évek folyamán megfigyelte, egyre több alultáplált és emiatt beteg gyerek jelenik meg a praxisában és ö csak egy a sok megfigyelö között. Erre a válasz: igen, egy gyerekorvosnak nehéz a szakmája, ezért fogjon össze más szakszemélyzettel (akiknek az állását már évek óta pénzhiány miatt törölték).

Vagy ott volt egy volt MdB (tudod ki, olyan Einstein-frizurával, mintha bedugta volna az ujját a konnektorba ) Öt egyszerüen letegezve megmondták neki, hogy amit annak idején a Schröder-kormány alatt elkezdett, azt folytatják, úgy hogy üljön le és hallgasson. Mellesleg nem kezdett el semmit, ahhoz ö túl kicsi volt, de a konkurencia-párt tagja.

Szóval jobb lett volna a Barelli-sátorba elmennem.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 19:31   
2007-11-24 18:40, Mary:
Igen, nevén kell nevezni a dolgot, hogy egy ilyen gazdag ország kellös közepén az emberek elszegényednek, a szociális hálózat feloszlik, a politika mossa kezeit: ezt tényleg botránynak kell nevezni.
-


nem tudom, mifelénk ezt kapitalizmusnak hívják

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 19:29   
2007-11-24 18:43, Mary:
Ha hiszed, ha nem, gondoltam rád, csak éppen idöm nem volt szólni. Meg aztán nem tudom, milyen kérdéseket vagdaltál volna a jelen lévö politikusok fejéhez.


úgy se válaszoltak volna rá. Az ilyeneket utólag kell szétszedni írásban. A halált nem érdekli, hogy mit köpött ki a "Phrasen-Generator"-juk... Mondani úgy sem mondtak semmit, ami az érdekes, hogy ezt hogyan fogalmazták meg

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 18:43   
2007-11-23 21:27, Lepu:

Aha, ez a Flyer volt.

Ha hiszed, ha nem, gondoltam rád, csak éppen idöm nem volt szólni. Meg aztán nem tudom, milyen kérdéseket vagdaltál volna a jelen lévö politikusok fejéhez.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-24 18:40   
2007-11-23 21:13, Fredi:

Kedves Fredi (és többiek),

a konferencia anyaga itt lesz majd látható:

http://www.iska-nuernberg.de/cgi-local/iska/cms.pl?Seite=i07.htm

Egyelöre még nem küldte el minden referens az anyagot, ezért késik kissé a nyilvánossára hozás. De majd szólok.

Melegen ajánlom a Prof. Tabert PP-prezentációját, pl. egy szörnyen komplikált grafikont, amely ábrázolja, hányfelé kell menjen egy Hartz IV-es, ha beteg. Mindenestre az elsö útja nem az orvoshoz vezet.

Az egyik újságíró röviden összefoglalta a benyomásait a konferencián szerzett infókról és feltette a kérdést: lehet-e botrányról beszélni (Skandal)? És válaszolt is rá: igen. Nagy tapsot kapott, mert ezt mindenki így érzi.

Igen, nevén kell nevezni a dolgot, hogy egy ilyen gazdag ország kellös közepén az emberek elszegényednek, a szociális hálózat feloszlik, a politika mossa kezeit: ezt tényleg botránynak kell nevezni.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 23:07   
Igen, erre azt szokták itt mondani, hogy senkit se hülyézz le. Ha tényleg hülyével állsz szemben, akkor kérj tőle kölcsön.
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 22:56   
Eszembe jut egy mondás: a buta nem az aki kér, hanem aki fizet.
 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 21:54   
2007-11-23 21:14, Lepu:
Izrealnek nem segít, hanem kártérítést fizet.

http://bb.focus.de/focus/viewtopic.php?t=94998

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 21:27   
Amíg kérik.


Na itt van egy bővebb program:
http://online-service.nuernberg.de/eris/downloadPDF.do;jsessionid=aMUtrStjmXo_;jsessionid=aMUtrStjmXo_?id=414048

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 21:16   
Meddig, 3999-ig?
 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 21:14   
Izrealnek nem segít, hanem kártérítést fizet.

itt a program:
http://www.soziales.nuernberg.de/pdf/aktuelles_armutskonferenz.pdf

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 21:13   
Kedves Mary,

engem érdekel a konferencia anyaga! Kiváncsi vagyok milyen konkluziókat vontak le. Ezzel egy kicsit úgy vagyok, mint Árpádházi Szent Erzsébettel, aki mindenkivel törődött, csak saját gyermekeivel nem. Nos Németország is segit fűnek-fának, példákat csak azért nem említek, mert rögtön rámhúzná valaki az anti... ilyen, meg anti... olyan jelzőt, de amilyen és amennyi nyomor ebben az országban van, azt alig akarja valaki észrevenni. Egy példát azért csak említek. Vannak állatvédő egyesületek és vannak polgárok, akik macskára, kutyára 100 eurókat költenek - ebben semmi túlzás, feleségem 20 évi üzleti gyakorlata a bizonyiték - ugyanakkor gyerekek halnak szó szerint éhen! Mindez nem Biafrában, hanem a gazdag Németországban!

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 20:59   
Nekem is szólhattál volna
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 19:52   
2007-11-23 01:10, Mary:

engem érdekel a téma

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-11-23 01:10   
Hétfön és kedden részt vettem az elsö nürnbergi szegénységi konferencián (Erste Nürnberger Armutskonferenz), amely megpróbálta (sikerrel) tükrözni a mai németországi állapotokat.

Jelen voltak különféle politikai képviselök, városi, tartományi és szomszéd-tartományi szinten.

A pódium diskurzus közepén fel kellett álljak és a termet elhagyjam, mivel egy konkrét kédésre sem érkezett konkrét válasz. Ezzel befejeztem ott az idötöltést.

Talán hülyén hangzik, hogy minek kell Németország kellös közepén a szegénységröl egy kétnapos konferenciát tartani. Sajnos, ez nagyon szükséges, föleg, ha 2 millíó gyerek él a megélhetési határ alatt. Mik játszanak közre? Kikristályosodott: a végzettség, a szerencse (ill. pech), családi hagyományok, társadalmi térdreroggyanás, egyéni képtelenség, adósságok stb.


Ma visszakaptam az egyik referens (magas, vékony öregúr, piros pettyes csokornyakkendövel)Honorar-számláját, ahol kihúzott mindent és odaírta, nem kér semmit a referátusára. Ilyent még sose láttam, le a kalapokkal!

Kissé zavart az ellendemonstráció, akik velünk szemben húzták fel a sátrukat, teleaggattak mindent a plakátjaikkal és bojkottálták a konferenciát (de ízlett nekik a kávé, meg a tea )

Meg kissé hülyén (mert lemaradva az eseményekröl) álltam ott, amikor a Bayerischer Rundfunk riportere lihegve érkezett és kérdezte: már öt perc múlva 12? (Ist es schon fünf vor zwölf?)Mondtam, perspektíva kérdése. Erre ö: de azért szólnak a harangok, nem? Mondom aha, ebben igaza van (magamban gondoltam, szegény beteg ember ) Utólag kiderült, öt perccel 12 elött az összes belvárosi templom harangja megszólalt, sok akció keretén belül (mégsem volt beteg szegény, csak én nem lettem informálva )

A téma nagyon tág, majd belinkelem a konferencia anyagát, amikor kész lesz, ha valakit érdekel. Erröl majd beszélgethetünk.


 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-06 10:00   
Guten Tag! Van-e itt valaki Passauból?
Keresem régi , nagyon jó barátaim ( mindkettö elhunyt ) Irmgard és Hardo Brückner hozzátartozóit, az ö utolsó cimük: Schreinerbauerweg 2, Passau volt.
Minden információért nagyon hálás vagyok. Nekik nem voltak más magyar gyökereik, mint az, hogy Dr. Hardo Brückner annak idején az NSZK nagykövete volt Budapesten.
_________________

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó