2020. szeptember 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> A Schwarzi-jelenség, avagy a korlátlan lehetőségek hazája??
Új topik indítása   Üzenet küldése
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-17 23:14   
Szia Anita,

amiota megválaszották Arnoldot, nem igen támadták, legfeljebb a benti szavazásoknál ütközik ellenkezökbe de jött hozzánk aláirásokat gyüjteni és kapott eleget. Ö elöre megmondta hogy megy "seperni" Sacramentoba és ha az ott ülök nem hajlandok a terveire, jön a szavazokhoz segitségért!

A filmipar multja miatt Reagan-t is támadták aki elötte szintén kaliforniai kormányzo volt.

Andrea 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-14 17:19   
Szia Andi,
Jól látod, ez is fontos tényező a sikerhez vezető uton+hogy meg is tartsuk azt.
Mindegy, hogy puszta PR fogás, vagy őszinte feedback, de ügyesen csinálja az biztos.
Nem tudok róla, de biztosan vannak, akik kritizálják, vagy csak fanyalognak a filmipar-beli múltja miatt..mindenesetre mégis szimpatikusabb mint egy sótlan, nyársatnyelt politikus, akinek azt se hiszed el ha kérdez valamit.A pozitív lépéseiről tőled hallok, mivel támadják?
Anita

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-10 17:55   
Kedves Anita,

most kaptam emailt bécsi barátaimtol akik elmentek Sacramentoba mikor itt voltak és vittek egy csomag Manner Schnittent Arnoldnak egy névjeggyel együtt. Megköszönte nekik Schwarzenegger postai levéllel amit Gerhard bekeretez és kiakasztja az éttermében.

460 fényképet készitettek ami CD-re lett rakva.

Andrea

 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-07 17:26   
szia andi_usa:
"Szerintem több sikeres magyar van az USA-ban mint osztrák."

Ez igaz és ebből is látszik, mennyire okos, tehetséges nép a magyar. Mindig csodálkozom, hogy képesek honfitársaink saját országukat "lehúzni". Minden ember egy kicsit diplomata ezen a téren.
Jó hétvégét,
Anita


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-07 02:12   
Szia Juanita,

én is mindig örülök, ha magyarok sikerét látom. Ahogy tegnap nézegettem azt a listát csodálkozva láttam, hogy Adrienne Vittadini is magyar, nem tudtam.

Az osztrákok persze nagyon büszkék a Schwarzeneggerre mert ez nekik még többet jelentett hogy Kalifornia kormányzoja lett, mint az eddigi filmipar sikerei. Szerintem több sikeres magyar van az USA-ban mint osztrák.

Mindig is szerettem biográfiákat olvasni, mert érdekelt hogy jutott valaki sikerre, legjobban tetszett a Bill Gates-röl irt "Hard drive" könyv ahol elöször olvastam Simonyirol is.

Tehetség kell hozzá természeresen, de vannak emberek akik szeretik azzal kimagyarázni ha nem sikerült valami, hogy nem volt szerencséjük. Vagy pedog azért mert külföldiek voltak az uj országban. Erre van elég sok ellenpélda.

Tünödtem azon is, hogy Arnold most miért ment Közelkeleti turára, aztán eszembe jutott hogy igérte hogy szerez jo kapcsolatokat és hajlando segiteni az elnökünknek is. Irákba is ment látogatásra. Gray Davis tudtommal sose volt arra, ö föleg Mexikoba ment.
 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-06 13:54   
Szia andi_usa:

-Ok. Én csak saját tapasztalatomról tudok beszélni.Alapvetően 200%-ban optimista kis lelkem ezen a téren valahogy javíthatatlanul szkeptikus. Semmi sem fekete, vagy fehér.
Mindenesetre én azon vagyok, hogy minél többen és minél több jót gondoljanak Magyarországról. Már csak saját önérzetem miatt is. Le a kalappal Schwarzenegger és a famous group többi - főleg a magyar!- tagjai előtt.
Mindig azt mondom, nem irigykedni kell, hanem utánuk csinálni, tanulni tőlük, persze ha hajlandó vagy elfogadni az iratlan játékszabályokat.
Hajrá sikeres Magyarok!


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-06 13:03   
Szia Juanita,

nem tudom, szerencsének lehet azt nevezni ha valakinek olyan kisugárzása van amivel eléri céljait? Kétségtelenül szerepet játszanak az ügyesen szerzett összeköttetések, egy olyan házasság is.

Ám talán egyetértetek abban, hogy nagyobb sanszal indul a német,osztrák stb.adott nemzet jó "reputációjával" és esetleg alaptőkével, mint kis hazánk szülötte.

Itt jövök ellenérvekkel, ott a Microsoft második leggazdagabb embere aki magyar, Charles Simonyi (b. 9/10/1948, Budapest)
Billionaire Computer Scientist and Chief Architect, Microsoft Corporation) , vagy Estee Lauder hogy hirtelen csak kettöt emlitsek.

Ott a Famous Hungarians honlap:
http://www.hungary.org/users/hipcat/famous.htm

U.i.:Andi, nagyon köszönöm a fotót és a térképet+írok:-))!

Én is nagyon szépen köszönöm a Te szép fotodat és válaszoltam. Figyelmedbe ajánlom amelett az USA/Kalifornia2 topikot is.


 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-05 11:26   
Sziasztok rigojanos és andi_usa,
Elnézést, hogy csak most írok,nem udvariatlanságból, csak nagyon nehéz hetem volt (
Visszatérve a kérdésre, mélyen egyetértek mindkettőtökkel. Ám szerintem nincs becsvágy és vasakarat szerencse nélkül.+ Rengeteg networking, széles Colgate-mosoly, sokszor műanyag és látszatbarátságok, érdekházasságok, manipuláció ez is mind az érvényesülés része. Tetszik nem teszik ez van. Mégis az az érzésem, a politikusi karrier amolyan légvár, könnyen összeomolhat, ha nem megy jól a szekér. Vajon melyikhez kell több tehetség és kitartás: a sikert elérni; megtartani, avagy visszamászni a csúcsra ha lebufencezett valaki? Még egy dolog. Nagy különbség van abban is ki melyik országból és milyen anyagi háttérrel indul az Újvilágba. Tény a sikeresek előbb lépnek egy új területen, mint bárki más és van is kereslet arra amit el akartak adni.A lehetőség felismeréséhez is óriási tehetség kell. Ám talán egyetértetek abban, hogy nagyobb sanszal indul a német,osztrák stb.adott nemzet jó "reputációjával" és esetleg alaptőkével, mint kis hazánk szülötte.
U.i.:Andi, nagyon köszönöm a fotót és a térképet+írok:-))!

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-03 18:10   
Kedves Juanita,

a választások elött sok biográfiát olvastam Arnoldrol, osztrák oldalakon is. Arnold sikeréhez sokan hozzájárultak, kezdve anyjánál aki aggodott hogy gyerekkorában vékonyka volt kisebbik fia és igy került az izomfejlesztéshez. Lehet hogy a tény hogy az apja jobban istápolta az idösebb fiát, kioldott benne egy becsvágyat hogy megmutatja azért is hogy ö is valaki? Szerencséje volt hogy trénere istápolta és igy eljutott Németországba is a Mister Europa választásra és onnan aztán az itteni Mister Universumra. Mikor ide kikerült még épitömunkás is volt, nem félt a munkátol, hajtotta a becsvágy. Elöbb sikerült body building filmet készitettnie, késöbb bekerült a filmiparba mint akcio szinész. Egyik biográfia szerint Kennedy lányt tervezett feleségül venni. A Kennedy családban viszont fontos a politika. Aposának nem sikerült vice elnöknek lenni, sogora Ted Kennedy pedig csak egy senator. Szerintem szerepet játszott a Kennedy feleség is akinek szintén jo hirneve van mint TV ujságironö hogy Kalifornia kormányzojának válaszották meg a film höst, és a megjelenésük az Oprah Winfrey show-n is. Arnoldot szerették filmjei miatt is az emberek dacára hogy sose vesztette el vastag osztrák akcentusát. Ha összehasonlitjuk öt a magyar Hargitay Mikivel, aki szintén Mister Universum volt, Arnold nagyobb sikert ért el. Viszont Arnold korán kezdte a kereskedelmet is, szerzett magának itt egy kereskedelmi diplomát is és árulta egy barátjával eleinte az izomfejlesztö gépeket.

Szerintem is minden amerikai sikernél ugyanazt lehet látni, nem hinném hogy szerencsén mulna, hanem a vasakaraton és a kitartáson, amivel indul célja felé és néhai visszaessések sem gátolják meg céljában.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-28 23:43   
Kedves Juanita,

Sokat gondolkodtam azon, vajon min múlik a siker, az érvényesülés az Újvilágban.
Mibol lesz a cserebogár? (milyen út vezet egy kis osztrák faluból a californiai kormányzói székbe?)
Mennyi a tehetség/szürkeállomány és mennyi a szerencse szerepe?.


Tehat jo a kerdes. Ezen en is gondokodtam mar, es arra jutottam, hogy az ervenyesules ugy altalaban – legalabbis az a szintu, amirol Arnold eseteben beszelunk – elsosorban egy olyan vele-szuletett ambicio kerdese. Akik igazan sikeresek, azoknak a tobbsege vegul is nem feltetlenul a szerencsenek koszonheti a sikeret, inkabb egy olyan hajtoerorol van szo, amivel minden energiajukat arra a kijelolt celra forditottak egesz eletukben, amire az emberek tobbsege csak elmeletileg, maximum almodozva vagyakozik. Peldaul siker, hatalom, penz. A legtobb embernek ezek abszolut altalanos, feluletes fogalmak, es meg megfogalmazni sem tudjak igazan, hogy mit jelent, mert valami tavoli, szinte utopisztikus dolog, amit semmi szemelyes elmenyhez nem tudnak kotni.

De Schwarzenegger, Bill Gates, vagy Friderikusz – ugyan kulonbozo teruleten – de egyszeruen amiota az eszuket tudjak, olyan elerheto celnak tekintettek mindharmat, mint az atlagember egy auto vagy egy haz megvetelet. En azt hiszem, hogy velunk szuletik (vagy nem szuletik) egy tehetseg/oszton/valami, amitol kepesek vagyunk definialni a sikert, a penzt es a hatalmat, es felul tudunk emelkedni a hetkoznapi akadalyokon, hogy egy masok szamara elerhetetlen helyzetbe jussunk.

Es itt hozzateszem, hogy ahogyan azt angolul mondjak “nothing ventured, nothing gained” a nagyon sikeres es nagyon gazdag emberek nem felnek a nagy kockazattol – ha bejon, nagy a nyereseg, viszont mindannyian buktak mar oriasit is, nem is egyszer. Es talan ez a masik dolog, hogy egy bukastol nem adjak fel, es nem felnek ujra kockaztatni.

Egyebkent a nagyon sikeres/gazdag uzletembereknel jellemzo, hogy mindig erdekelte oket a penzkereses, mar gyerekkorukban is kitalaltak, hogy hogyan tudnak penzt csinalni valamibol, es a vegul is egy tevekenyseg elvezete nem feltetlenul a tevekenyseg termeszeteben keresendo naluk, hanem annak a penzben mert sikereben.

De a topic cimere visszaterve, azt hiszem, hogy Amerika tenyleg a korlatlan lehetosegek haza, es Schwarzenegger tokeletes peldaja ennek. De mondom, ez onmagaban semmit nem jelent, ha nem szulettel a megfelelo ambicioval es uzleti erzekkel. Amerika elsosorban egy eleg nagy es fogadokepes piac ahhoz, hogy ha a megfelelo otlettel jossz elo, akkor mar magabol a potencialis vevokor szamabol eleg bevetelt tudsz szerezni ahhoz, hogy megerje a vallalkozasod. Es ebben a kulturaban olyan hangsulyt helyeznek az elso helyre, mint sehol mashol, itt masodiknak lenni szinte olyan, mint 15-iknek. Ezert viszont aki eleg ambiciozus es kitarto, es nem utolsosorban van mersze felvenni a harcot azokkal, akik ugyanilyenek, az olyan latvanyos sikereket tud elerni, mint sehol mashol a vilagon.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Most en is a Tiedre 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-27 19:03   
Haliho,
Mennem kell, de holnap jelentkezem.Addig is gondolkodj..)

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-27 18:54   
Szia Juanita

Jo a kerdes, es gondolom nem vagy egyedul vele, hogy ezen tanakszol.

Ne menj messzire, mindjart irok tobbet is!


 
 Juanita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-27 18:43   
Sziasztok,
Sokat gondolkodtam azon, vajon min múlik a siker, az érvényesülés az Újvilágban.
Miből lesz a cserebogár? (milyen út vezet egy kis osztrák faluból a californiai kormányzói székbe?)
Mennyi a tehetség/szürkeállomány és mennyi a szerencse szerepe?. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.


 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó