2020. január 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Világjárás?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 szabozsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-30 21:44   
2004-05-21 20:06, dome:

Szia, en Zsuzsa vagyok, es komolyan mondom, hogy csodallak a batorsagodert, amiert egyedul elindultal a nagy utnak. en most ezt azert irom, mert en is ki akarok menni kulfoldre, de visszatart az, hogy egyedul, mint lany nem merek belevagni. Csak igy tovabb, es kivanom, meg ismerd meg a vilag masik felet, amit meg nem lattal.Szia

 
 Tessényi Györgyi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-06-08 14:59   
2004-05-21 20:06, dome:
-
Szia dome,
nagyon szimpatikus az irasod!!Talan, mert minden ember azt az eletet hianyolja fajdalmasan, amit nem elhet.
( De sokszor voltam mar igy!)
Nem kepzelhetö el, hogy otthoni sikeres eleted is nagyon intenziv, felfedezö vaggyal elned meg? Közben meg beterveznel ujra es ujra egy egeszen mast:utazni 1-2 honapot, mint azelött? Es aztan boldogan hazamenni, mert ott is nagyon szep?
Tudom, ennek lehet böven anyagi es szemelyes akadalya, de töled függ, a fantaziad es lelked repülni hagyni, ahova kivan!
Remelem megertve erzed magad!
_________________

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-22 10:10   
szia Dome!

Udv a MON fedelzeten. Ha van kedved, meselj az utazasodrol, elmenyeidrol, orszagokrol. Van tobb utazassal kapcsolatos topik is a Csalad, szabadido, erdekessegek rovatban, ime:

Ki merre jart mar a nagyvilagban?
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=377&forum=27&106

Szabadsag, nyaralas, szabadido, udules
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=932&forum=27&15

Udv,

Hunor

 
 dome  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-21 20:06   
Nagyon szerencsés tartom magam, hogy 22 éves koromban (most 32 vagyok) megadatott az a lehetőség, hogy egy hátizsáknyi vagyonnal elinduljak és felfedezzem a világ egy kis részét. A legelső ország ahova a jószerencse sodort az izrael volt. Hihetetlen élményekkel gazdagottam, és ezek hatására tartott még az utazásom további négy évet, ami alatt sok ország vendégszeretetét élvezhettem afrikától kezdve europán kereztül, egészen amerikáig.
Talán a honvágytól (bár nem hiszem), vagy csak elfáradtam de az utolsó 2 hetes hazalátogatásom már lassan nyolc éve tart.
Amiért "tollat" ragadtam, hogy leírjam mit érzek, mennyire változtatott meg az a pár év amit "nyitott" szemmel éltem le. Esetleg más utazó tanul a példámból.

Azota sem éreztem magam olyan büszkének mint akkor. Én, kis csóró magyar srác egy hátizsáknyi cuccal, sorra gyürtem magam alá a mérföldeket és az országokat, nem volt akadály. Nagyok sok jó emberrel találkoztam utjaim során, és a rengeteg élmény, tapasztalat. Soha nem felejtem, egyetlen percét sem.
Sajnos minnél tovább maradtam ithon, úgy csökkent az eséje a további utjaimnak. Jó állás, a nyelv miatt, barátnő majd később menyaszony kocsi stb. Már majdnem sikeresnek is mondhatnám magam de, mindig vagy egy de. Nincs olyan nap, hogy ne érezném azt a fájdalmat, amit a szabadság hiánya okoz. Szerintem ezt csak az érti meg, aki már tapasztalta ezt az érzést. Egyre nagyobb az az űr bennem amit a szabadságnak kellene kitölteni. Szégyenkezve látogatom ezt és az ehhez hasonló honlapokat, szényenlem magam magam előtt amiért nincs elég bátorságom. Mindig megkérdezem magam: mi lett veled, miért lettél ilyen gyáva?
Émlékszem amikor valami gyönyörű helyen voltam, mindig hatalmas boldoság öntött el. Igen, ezért érdemes volt, modtam magamnak mindig. Vigyázzatok utazó társaim ! Most már tudom, hogy az utazás olyan mint a drog, ha egyszer rászoksz nagyon nehezen szabadulsz töle, és utána csak a fájdalmas űr marad.

Köszönöm, hogy "meghalgatott"

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó