2020. október 28. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Argentína >> Argentínai magyar követség és a magyar nyelv
Új topik indítása   Üzenet küldése
 vedett  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-07 21:55   
sziasztok,

már én is elgondolkoztam azon ,hogy miért van ez? én a belgiumi magyar követségre mentem be, hogy megkérdezzem hogy van-e magyarnyelvű könyvtáruk vagy hírlap olvasójuk (azóta megtaláltam a neten a főbb újságokat) nagyon gúnyoros hangon utasítottak el azzal , hogy nekik ilyen nincs, a kapuban utánam jöttek páran akik hallották a beszélgetést és mondták menjek a magyarok házába, szóval azért sok kedves ember van és van segítőkészség is, csak jó helyen kell keresni
egyébként szerintem tiszta ciki egy országnak ha bunkó az ügyintéző, és ez nem pénz kérdése!
egyébként espára reagálva és ha azért megyek be mert el akarok intézni valamit?akkor ő fel van hatalmazva arra hogy kelletlen legyen,basszuskulcs azért fizetik hogy dolgozzon!azért van ott, az ügyfélért, belgiumban az ügyfélbarát jelző benne van az álláshirdetésben, és ha nem viselkedik ügyfélbarát módon akkor szépen sbe rúgják, dehát ez gondolom nálatok is így van, ráadásul ez nem azt jelenti hogy meg kell alázkodnia az ügyintézőnek hanem azt hogy segítenie kell az ügyfelet ügyei intézésében, tehát ez a fogalom a hatékony munkához kapcsolódik.
üdv.

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-15 08:21   
2004-08-14 22:12, andy:
-
Nem sok követségen jártam még, de ugyanez volt a tapaztalatom.. Távolságtartás. Az ember örül, hogy haza pályán van, még ha egy 10 nm-is, és angolul kell előadni problémáját, vagy mondandóját. A pofám leszakad!

Nem régen a férjem duzzogott, az itteni norvég követségen. Nem kérni mentünk, csak tájékozódni. A méltóságos novég hölgyemény, egy golyóálló üvegen keresztül, mikrofon segitségével(ami rosszul müködött) próbált kommunikálni. A mikrofon később kapcsolt be, mint ahogy elkezdett beszélni, és beszéd közben kikapcsolt. A szája mozgott, de csak következtetni lehetett, hogy mit mondott.
Hát szóval, nem arról szól a dolog, hogy a követségen az ember otthon érezheti magát.
_________________

 
 andy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-14 22:12   
hali koborlo,lehet hogy igazad van abba hogy rossz napot fogtam ki,de ami nem lehetöséges az hogy egyetlen egy napon se legyen be tartva ha nem is a diplomácia alapszabályai,minimum a jol neveltség és az udvariasság.Circa 50 éve élek argentinában,nekem is volt már ügyem a konzulátussal utazás alkalmával és nem tévedek ha álitom hogy legalább is érdekesnek lehet nevezni a stilusukat.Nagyon is lehetöséges hogy ez nem igy van mindenhol,már országok felöl nem tudok mit mondani,ez volt az én tapasztalatom,ez volt Buenos Airesben,talán azota meg is változott a bánásmod.Köszönöm a link küldését,át fogom böngészni.Minden jót mindenkinek aforumba,
MTA

_________________
minden magyar a testvérem,hazámat nem felejtem soha.

 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-14 03:52   
2004-08-14 02:54, andy:
-

Kedves Tamás ugy látszik hogy rosz napot fogtál ki.
Én a mai napon beszéltem a Magyar Külügy
minisztérium utlevél osztályával és késöbb a Washingtoni Magyar Nagykövetség tagjaival is.
Eddig 6 honapos találkozásom és ismeretségem alkalmával a magyar külképviselet tagjaival minden esetben nagyon kedvessen és udvariassan és csak magyarul beszéltek velem.
Ha három honapig tarto Europai utam allatt is csak ilyen lesz a fogadtatásom amikor 35 év után haza látogatok akkor nagyon meg leszek elégedve.

Tamás.
Szeretnék adni neked egy linket amiböl láthatod hogy Argentinában is mint ahogy a világon mindenüt vannak olyanok akikkel érdemes magyarul beszélgetni.

http://www.magyaronline.net/vilagcikk.php?id=111
_________________
Baráti szeretettel Géza

 
 andy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-14 02:54   
Cirka két évvel ezelött fel akartam venni a kapcsolatot a Buenos Airesi konzulátussal,semmi fontos ügy miatt,csak magyarul szerettem volna beszélni valakivel,tudni illik,a városban ahol élek én vagyok az egyettlen magyar,semerre sincs egy honfitárs,apám kis koromban meg halt és amiota anyám is követte öt,annak 12 éve,nem volt többet alkalmam egy árva szót se beszélni az anyanyelvemen.Ez eddig mint be vezetés,ami innen tovább történt,az Kafka irói stilusába való lenne.A konzulátuson egy nöi hang felet,köszöntem neki magyarul,ö nekem spanyolul.Kérdem tud e magyarul is,erre nagyon rossz kiejtéssel felel (spanyolul) hogy ö nem tud és mi az oka a hivásomnak.Meg magyaráztam neki miröl van szó és legyen szives tovább adni valakinek aki igen is tud magyarul,erre ujra csak spanyolul válaszol hogy én is igy beszéljek,mert a magyar követségen nem beszélnek "MAGYARUL"!!!
Mire végre meg értettem vele hogy nem akarok se haza menni se segélyt kérni se semmit se az ég világon,nagyon nehezen át engedett a konzul hölgyhöz,aki végre de nagyon kevés kedvel,rá szánta magát hogy magyarul beszéljen velem egy pár szót,semmi udvariassággal ki is rakta a szürömet egy pár szó után,én keserü izzel a számban még a mai napig sem értem hogy lehet ilyesmit csinálni,hol van a magyarság,hol az összetartás,milyen fajta emberek reprezentálják országunkat külföldön,de föleg mi a célja a konzulátus létezésének ha nem képesek foglalkozni az idegenben élö magyarokkal.Buenos Airesben 4 milio történet van,ez csak az egyike volt.Én Comodoro Rivadaviában lakokés kezdem hinni hogy nem is rossz hogy nincs több magyar a környéken.
Tisztelettel üdvözlöm a forumot(magyarul)
Marjos Tamás

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó