2021. április 12. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Nagy-Britannia >> A londoni piactér-kép
Új topik indítása   Üzenet küldése
 avnire  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-04 17:08   
Nemregiben voltam a Spitalfield market-en, es en is felfedeztem a Vienna-Budapest nevu cegert, ahol langost kinaltak. Odamentem megkerdezni: langost mar nem arulnak (magyarok voltak az eladok), egyszeruen nem megy, nem veszik az angolok, nem eri meg nekik bedagasztani. Langos helyett van a francia oriasi palacsinta. Ez van!
 
 kiralysag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-17 16:27   
ha vki langost keresne londonban: a spitalfield market csarnokaban all egy magyar-osztrak kifozde, probalkozhat ott!(kozel a liverpool street stationhoz, a kelet es a city talalkozasa - keresd a terkepen: http://www.multimap.co.uk v. http://www.streetmap.co.uk )

ha mar ott vagy, az utcan is erdemes korulnezni. a city szuk sikatoraiban, a fallisztikis uvegfelho-karcolo alatt a modern es a lepukkant epuletek szemetdombos egyvelegeben, a kofak satrai kozott szinte eszrevetlenul kezdesz parbeszedet a helyiekkel es par ora utan mar ugy erzed mintha mar evek ota odatartoznal.

jol ki lehet tapintani ket piacot az egyben. a lom es kacat piac kicsit beljebb a varosresz keletebbik, azaz a szakadtabbik reszen van. erdemes szoba allni a guberalt, lopott vagy hasonlo eszkozokkel megkaparintott kacatjaikhoz jol passzolo kofakkal. itt van a legjobb lehetoseg a "piacos" szokincs gyarapitasara es a sajatos londoni akcentus, a cockney elsajatitasara.
a szotarba nehany erdekes szoval:
whistle and flute = oltony
(high) barnet = fej(teto)
dog&bone = telefon
apple&pear = lepcso
etc.

ja es ha hasznalt kerekpart akarsz vasarolni, akkor is ide erdemes jonni! bar egy kicsit figyelni kell mert van kozottuk boven lopott holmi is! 50-190 fontert mar egesz jo cangakat lehet kapni!

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó