2020. január 29. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Sport vagy Hobby?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-30 17:06   
A záró ünneplés nagyon szép volt.
Feledtette a botrányokat.
Az utolso napi vizilabdázoink aranyérme mutatja hogy van magyar sport amiben élen járunk.
(ez már tradicio)
Hajrá magyarok!!! Sok GOOOOÓL-t dobjatok.
_________________
Baráti szeretettel Géza

Skype ID: Koborlo64

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 23:23   
2004-08-25 23:19, OMGI:
-

Kár a játékok szépségéért.

-

Ez lenne a szep az olimpiaban, megnezni, hogy mire kepesek az emberek kemeny munkaval a sport teren - mindenfele mesterseges kiegeszitok nelkul.

Hunor

PS: azert a kreatint en is lenyelem.

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 23:19   
Kedves Judit!

Az Olimpia topikban éppen ezeket a dolgokat pedzegetem én is.
De tudod, nagyon közelbôl láttam a 60-70-es években, igencsak fizikai erôt igénylô élportoló (ha nem jön annak idején a kubai blokád, akkor valószínûleg olimpiai résztvevô) felkészülését, edzését, "táplálékkiegészítôjét" és egyebeket. Sehol egy tabletta, sehol egy hormon, sehol egy kis saját vérrel való manipulálás stb.
És közvetlen közelbôl láttam nemegyszer az "öreg" Szívós Pistát, a szerencsétlenségben elhunyt Kozma Csöpit étkezni.
A baj az, hogy valóban a mai versenyekben lassan az a fontos, ki tud ügyesebben "manipulálni" és közben valóban nem gondolnak arra, hogy a mai sikerek kedvéért ezek az emberek nyomorultan vagy rokkantan érik meg az idôskort.

Kár a játékok szépségéért.


 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 16:17   
Pompéry Berlin válasz erre 2004-08-24 23:37

Fenti gondolataim nyilván inkább az olimpiai rovatba valók, de nem akarom ott tönkretenni a nemzeti lelkesedést.

Kedves Judit Éppen az általad leirt gondolatok
miatt és értelmében inditottam ezt a témát.
Miután én is ugy érzem hogy Ma az üzlet érdekében a sport kissé hamis.
Miután jobban hozzáférhetö fiaink lányaink (unokáink)számára a rendszeres testedzéshez szükséges sport szerek használata nem értéktelen kihasználni a lehetöségeket.
Gyermekeimet ugy tanitottam hogy rendszeressen sportoljanak.
Ma amikor már Ők is anyák, apák még mindig mint hobby-t redszeressen edzenek.
Szerintem ez jo mert egészséges.
Pont ezért nem elhanyagolando.

Fiammal Europai utamon a Francia és Olasz országi tengerparton keresünk lehetöséget két kedvenc sportjának(Hobby)gyakorlására.
Az egyik könyű buvár a másik talán még könnyebb,Szél vitorlázás.
Ha valaki tud informáciot adni elérhetöségröl, esetleg pár napot velünk tartana irjon Magán Üzenetben.
________________
Baráti szeretettel Géza

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-25 14:15   
2004-08-24 00:04, Kertészlány:
-
Visszaemlékszem arra az esetre, amikor keletnémet ismerőseink elmesélték, hogy a gyereket kiválasztották élsportolónak és hogy az milyen jó, mert különleges besorolás, majd utazási lehetőség, stb. Mi addigra már több tucat cikket olvastunk ebben a témában és igyekeztünk felvilágosítani őket, hogy az NDK élsportoló-tenyésztés egészségileg rendkívül káros, hogy vagy tenyészbikát csinálnak a fiúkból, vagy mesterségesen 140 cm-esre töpörített, pehelysúlyú gnómot a tornászlánykákból. És még csak nem is lesz minden fizikailag tönkretett emberből olimpikon, stb. Miután ott nem volt hozzáférés ezekhez az információkhoz, barátaink teljesen hitetlenül és értetlenül néztek ránk.

Mindez a mai body-bulidinges világban, ahol a legtöbb őrző-védő kft ilyen tenyészbikákat alkalmaz (nota bene a kuglifej mellet hatásosan érvényesülnek a mesterségesen túlméretezett izmok és bennem egyben azt az asszociációt keltik, hogy az intelligencia ./. fizikai erőszak aránya is ennek megfelelő, de lehet, hogy ez csak előítélet), tehát, amikor mindez divat és az edzőteremben megjelenő srácok első kérdése nem az emelendő súlyzó súlya, hanem hogy hol lehet a hormontablettához hozzájutni, szóval az én gondolataim pusztába kiáltott szavak. Pedig ma mindenki hozzájuthat a megfelelő információhoz a szerek károsító hatásáról.

Ismétlem: nem hiszek az alapvetően fizikai erőn alapuló sportágakban ma dopping nélküli dobogóesélyben.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-24 23:37   
Azt hiszem, a bevezető kérdés inkább csak költői. Nem hiszem ugyanis, hogy bárki az üzletszerű sportolást akár csak 5 percig is egészségesnek vélhetné. Lehet, hogy a két VH között még valóban atléták voltak az atléták, de az utóbbi 30 évben a legtöbb sportágban aligha lehet olimpiai helyezést elérni anabolika nélkül. Az eheti "Spiegel" több cikket szentel a témának.

Mindez nem új dolog. A 60-as, 70-es évek női sportsztárjainál már meg lehetett ezt a jelenséget figyelni. Nem véletlenül hívták a szovjet súlylökő világbajnoknőket (Irina és Tamara Pressz) Pressz-fivéreknek. Vagy a nyugatnémet Eva Wilms is a 70-es évek közepén, aki festett arca ellenére feltűnt mély, férfias hangjával és már akkor tárgyalta ezt a "jelenséget" a média. Csak akkor még nem tudták elég hatékonyan mérni. Ha az akkori időkhöz képest még mindig tudnak újabb rekordokat dönteni ezekben a sportágakban, akkor doppingtörvény ide vagy oda, lehetelennek tartom, hogy ez csak fizikai tréniggel elérhető legyen.

De ha mégis, akkor a napi 16 órai edzés fizikai megterhelése teszi tönkre a fiatal szervezetet. Szerintem ez a fizikummal szembeni rablógazdálkodás, amely az esetek túlnyomó többségében rettenetesen megbosszulja magát. És ez akkor is így van, ha a következmények nem kerülnek az újságok címoldalára.

Éppen ezért nem tud lelkesíteni az olimpia - különös tekintettel a körülötte folyó mérhetetlen üzleti cirkuszra - kezdve a színhelyek kiválasztásával, az akörüli szemfényvesztéssel egybekötött nemzetközi politikai hercehurcával.

Fenti gondolataim nyilván inkább az olimpiai rovatba valók, de nem akarom ott tönkretenni a nemzeti lelkesedést.

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-24 00:04   
Koborlo
Vajon azok a csoda gyerekek (akiknek nincs gyermek kora) is szabad akaratbol lesznek elsportolok?

"Ha én nem lehettem ilyen-olyan okok miatt híres versenyző, legalább a gyerekem hadd legyen az!" Ezzel aztán el is kezdődik a gyerek kizsákmányolása és nem marad ideje sem gyereknek lenni.

Nem kell messzire menni, vannak 3-4 éves profi módon mozgó divatbemutatókon résztvevő kicsi lányok, anyuka persze ragyog. Ha nem nyernek a babák szépségversenyén, még sírva is fakadnak.

(kár, hogy lemondást kifejező jelet nem tudok írni)

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-23 01:11   
2004-08-22 23:13, hunor:
-
Párom az orrát törte amig skiugro volt a magyar olympiai csapatban. Még Argentinában (Bariloche) üzte rövid ideig, késöbb csak sielt föleg itt, válása után mikor volt ideje, mint California Ski Patrol segitett menteni a sebesülteket.

Üdv.: Andrea

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-22 23:13   
Hm, szerintem elvezetbol sportolni szorakozas, egeszseges, hivatasbol csinalni pedig hasznos lehet anyagilag, de szerintem kevesbbe szorakoztato. En sportolok nagyon regen es tobbe-kevesbbe rendszeresen, de ha olyan kedvem van (vagy idohiany), akkor kihagyok akar egy-ket honapot - tehat csak azt es ugy csinalom, ahogyan jol esik.

Speciel volt kapcsolatom ket olyan holggyel is, akik elsportoloknak tekintendok, egyik vegul olimpiai resztvevo volt sielesben, de az jut eszembe, mennyire tonkretette a sport a testet - felul karcsu noi test, alul pedig az en combjaimnal vastagabb labak. Szoval szerintem nem tett jot az illeto testi aranyainak a sport. Masiknak pedig szinten ez volt, pontosabban: ahogyan befejezte a versenyszeru sportolast, mertektelenul elhizott, valamilyen metabolizmussal kapcsolatos problemak jelentkeztek (ha jol emlekszem). Arra pedig nem emlekszem, hogy akar egyikuk is emlitette volna hobbikent a sportagukat, vagy akar javasolta volna hetvegi programkent.

Viszont a rendszeres testmozgas tenyleg hasznos, egeszseges - amikor nem hagyok ki semmit, sokkal erosebbnek erzem magam, nem fazom meg, es ugyanakkor reggeli edzesek utan szellemileg is jobban birom a strapat, feszultseget.

Udv,

Hunor

 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-22 13:21   
2004-08-21 23:08, Kertészlány:
-
Szia! Az indító üzenetedben benne van a válasz is.
Ha jó kedvvel, szabad akaratából sportol az ember, kellemesen elfárad, mellette még sikerélménye is van,persze, hogy elégedett és egészséges.

---

Vajon azok a csoda gyerekek (akiknek nincs gyermek kora) is szabad akaratbol lesznek elsportolok?

_________________
Baráti szeretettel Géza

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-21 23:08   
Szia! Az indító üzenetedben benne van a válasz is.
Ha jó kedvvel, szabad akaratából sportol az ember, kellemesen elfárad, mellette még sikerélménye is van,persze, hogy elégedett és egészséges.
Szemben a görcsös, mindenáron nyerni akarással, amikor szinte kizsákmányolja a testét, esetleges későbbi következményekre nem gondolva.
Mindig lesznek azonban olyan emberek, akiket tisztelnünk kell, hogy sok nehézségen át, rengeteg fáradsággal, hisznek magukban és elérik az eléjük tűzött célt és akár olimpiai bajnokok is lesznek.
Tisztelem őket, én nem voltam ilyen szorgalmas és eltökélt.

 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-21 15:36   
Mint az Olimpián mint Világ bajnoki találkozokon vagy a hivatásos sportoloknál láthatjuk milyen kemény edzések sőt néha ahol suly csoportok vannak tulsok evészet vagy erös éheztetések is korlátozzák a sportolok életét sőt egészségét is a mind nagyobb teljesitmények elérése érdekében.
De ez csak az emberiség kis csoportjánál van.
Az átlagos sportolok kik test edzésként vagy csak szorakozásbol, játék szenvedélyböl esetleg hobby-bol üznek egy vagy több sportot vannak többségben.
Nagy népszerüségnek örvendő sportágak mint a vasárnapi sörözéssel összekötött footbal, rugbby, amerikai-canadai-ausztrál footbal,kosár es röplabda és egyébb labda játékok aránylag olcsoságuknak tekinthető nagy népszerüségnek örvendenek.
Nem is erröl akarok beszélni.
Amit Hobby-ként üznek az átlagon felül inkább
magasabb igényekre vágyók.
Ide tartoznak a testedzö gépeket használok,a golfozok vitorlázok,motor és repülő sportokat üzök valamint az örületes vagy örületbe kergetök sportjai. Szerintem hobby a szikla mászástol ejtöernyösig, sárkány repülöktöl a bandzsi jump ugrokig.
Meg kérdö jelezhető mint sport ezenfelül még számtalan merészséget kiváno hajmeresztő tevékenység amit fiatal meggondolatlan emberek sportszerűen üznek.
Viszont elég kellemes hobby-k vizben vagy viz allatt ügyességet, lélek jelenlétet,gyors itélő képességet igénylö teljesitmények.
Verseny a dobogo felső fokára jutásért szinte üzletszerü megosztása lett a Hir Mediáknak.
Szerintetek mi az egészségessebb?
A verseny szerű sport vagy a sport szerű hobby?


_________________
Baráti szeretettel Géza

Skype ID: Koborlo64

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó