2020. január 27. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Kezdetek!
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-27 00:37   
2007-05-26 21:19, ágici:
-
Lepu...nem vagyok ellened...de talán látogass haza Magyarországra...


szoktam. És akkor bemegyek 50-60000 Ft.al a boltba és megveszek mindent amit csak megkívánok. Hozzátenném, csak magyar termékeket. Ha akrom észrevehetem elöttem a kisnygdíjast, aki a parizerre meg a száraz zsemlére számolgatja az aprót órákon át. Vagy észrevehetem a szomszéd pénztárnál azt a családot is, aki mosolyogva fizet 100.000et
Magyarország-n minden extrémumot megtalálsz, mindegyikböl van böven.

De tudod szar érzés, hogy amikor bemész a boltba és nincs pénzed megvenni azt a csokit amit megkívánsz...vagy nem választhatod a jobb minőségű, de drágább élelmiszert...

Tudom, szar érzés. De ki ezért a felelös, és ki tehet ez ellen valamit?


Az átlag magyar embernek elmegy a fizetése a rezsire, meg a busz- vagy vonatbérletre...és akkor még nem ettünk semmit...

Ezt az átlag német emberröl is el lehet mondani. Már ha lenne vonat. Itt nem azért van az embernek autója, mert jómodú, hanem mert nincs tömegközlekedés.

Ja, és én még Budapest környékén lakom...szóval nincs okom panaszra...


Akkor meg ne panaszkodj. Föleg ne mások helyett. Az nem visz téged elöbbre, hogy azzal foglalkozol, hogy ki mekkora nyomorban van körölütted. Ezt most nem kell félreérteni, hogy ne vedd észre, hogy felebarátodnak szüksége van egy darab kenyérre. De nem kell nagyon figyelni rájuk. Különösen nem a tv-re és nem a rádíóra. Járj gazdagok közé, figyelj azokra.

Ha szegény vagy, nem segíthetsz a szegényeknek. Azzal segítessz nekik, ha felhívod rá a figyelmüket, hogy ök is lehetetnének gazdagok. BECSÜLETESEN.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-27 00:27   
2007-05-26 20:49, Krisz11:
En nem bujjok statisztikak möge, eleg peldam van a valos eletböl.


A nyomor elsö lépése: létezik egy valós élet. Ha van idöd gondolkodni, belátod, hogy olyan, hogy valós élet, vagy realitás nem létezik. Mindig a megfigyelö szubjektív nézetéröl van szó. Ha egy helyen a nyomorra figyelsz, akkor ott azt fogod látni. Ugyanazon a helyen a gazdagságot is felfedezhetnéd, ha arra figyelnél. Nem mondom, eléggé nehéz egy olyan körenyezetben megtenni ezt, ahol még az is panaszkodik, akinek jól megy. Németo.-ban halnak éhen emberek. Magyarország-n ennyire még nem vészes a helyzet. Ott csak éheznek. Egy panaszkodó magyarnak csak akkor higyj, mikor meghalt. Addig felesleges energiapazarlás.

Elöször is egy tevheitett oszlatnek el: Mo. mar nem olcso. Olcsobb az ingatlan,

Az ingatlan Pesten drágább mint sok német nagyvárosban.

a cigaretta es par szolgaltatas.

Akinek tellik cigire, ne panaszkodjon.
De megint ott tartunk, hogy a külsö körülményekre utalsz.
A probléma a magyar néppel és a felfogásukkal van. Ugyanazzal a felfogással itt is éhendöglenek. Ott helyben ahogy vagy, változtass a nézetein, és nem kell sehova se menni, mert ott helyben lesz a legjobb.

Tekintettel arra, hogy magyar termekekkel szinte nem lehet talalkozni a boltokban,

Ezek szerint nem keresed öket. Én Magyarország-n elvböl mindenböl magyart veszek. meg kell mondjam, hogy gyakran jobb mint a nyugati szar, mindig van mindenhol, és egész civilizált az ára.

nekünk ugyanugy meg kell fizetni a nemet minöseget.

Ez egy egetrengetö tévedés. A magyaroknak még csak meg sem kellene venni a német szart. Minöségröl ne beszéljünk német árukkal, különösen élelemiszerrel kapcsolatban. itt min. 2évente kitör valami állati nagy kajabotrány. Amit Magyarország-ra exportálnak az meg mégszarabb, mert a hülye magyar megvesz minden szart, ami nem magyar.Van ket barati hazasparunk a ferfi tanar, a feleseg bolti elado 2-2 gyerek van de az egyik par nemet a masik magyar.
Tudjatok mi a különbseg? Csupan a penz de az nagyon.


Nem egézsen. A különbségek a következök:
-egyik sem te vagy, szóval nem tudhatod biztosra.
-Németo.-ban garantáltan nem kötik az orrodra a jövedelmi viszonyukat, az itt egy szent tabu.
-Senkinek ne hidd el Magyarország-n hogy valóban abból él amit keres, föleg nem abból amit bevall. Különösen nem abból amit az APEHnak bevall.
-Más a tudatuk.
-A német párnak feltehetöleg van párszázezer € adóssága a magyar párnak feltehetöleg mind a lakása mind a kocsija saját kifizetett tulajdon.
-Mindezt vég nélkül lehet folytatni...
- 2 hónap nyaraláshoz egy évben 8 hét szabi lenne szükséges, ami annyit jelent, hogy évente min. 2 hét túlórája van. Ami nem hangzik soknak, de ahol túlórázni kell, ott nem kap az ember egy évben 2x 1 hónap szabit.
Szóval hagyjuk a hasonlítgatásokat, nem az számít, hogy más milyen nyomorban vagy böségben él, hanem az, hogy te miért nem élsz böségben? -Azért nem, mert más is nyomorban él. nekem mindegy, ha neked jó, én nem fogom elrontani. A tévhited abból áll, hogy a böség rajtad kivülálló körülményektöl függ. Ez nem igaz. A magyarokkal ezt nem lehet megértetni, ök a nyomort akarják, és éhezni akarnak és szenvedni és panaszkodni. ha ez nem így lenne, már rég abbahagyták volna. Magyarország legnagyobb probblémája, hogy amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatnak. De amíg csak dolgozgatnak, addig nem kell sírni, hogy nincs fizetés. Magyarország-n nem lehet jó szakemebert találni. 1€ a kömüvesért? -bassza meg, én adok 50et is, csak akkor csinálja meg rendesen. Na ö olyat nem tud... tudod hány olyan példával találkoztam már, ahol gazdag ember aki megfizette volna a melót, nem talált szakembert aki rendes munkát végzett volna?
Ez is Magyarország

is de most nezz a többiek szemebe! Tudod mit fogsz latni?
Remenytelenseget, faradtsagot, mindennapos gondok miatt megtört eselytelen embereket.


Igen. És? Akkor az hozza meg az üdvösséget, hogy kimenni Németországba dolgozni.
Az már remény. Akinek azt látod a szemében, annak már annyi. Akiben még van annyi élet, hogy el akar menni egy másik országban, abban lenne annyi is, hogy ott helybe rendbetegye a sorsát.


10 eves osztalytalalkozot akartam szervezni 36-bol 5-en!!! maradtak a varosunkban. Ez nem kalandvagy, ez helyzetfelismeres.


én Németo.-ban érettségiztem. A 10éves osztálytalálkozóm szervezésénél 8 országba kellett telefonáljak, és így sem tudtam mindenkinek kideríteni a hollétét. A városokról ne is beszéljünk. Ez nem helyzetfelismerés, meg nem is kalandvágy, hanem ez van. Minden irreleváns a világban, csak egy dolog számít, TE és a nézeted a világról. Ha szerinted egy helyen szar, akkro mindehol máshol is szükségszerüen szar kell legyen. Tudom, nem így látod, de ez az élet, egy nagy illúzíó, ha nagyon komolyan veszed, akkor problémás lesz. Ha ignorálod, hogy minden lehetöséged megvan a saját szerencséd megteremtéséhez, akkor az marad, amit másik teremtenek neked. ha nekik az a hitük, hogy a szomszéd a tehenével együtt dögöljön meg, akkor bizony nagy szarban vagy, de kiélheted teljes szépségében a nyomort.

Tudom, hogy itt sincs kolbaszbol a kerites de ha dolgozol meg tudsz elni.

Ebben a mondatban több szépséghiba is van. Az elsö a "ha". Ha dolgozol...
A második meg abban áll, hogy ha netán dolgozol is, meg is fizetnek? -Általában nem, de ez más lapra tartozik. A harmadik meg abban rejleik, hogy mit takar a megélhetés. Most mondok neked valami hatalmasat, ha Magyarország-n ugyanazzal az effektívitással dolgoznál, mint Németországban dolgozol, akkor ott is megélnél. De ez megint más lapra tartozik.

Mo-n ha elindulsz az egy uton 100-an huzznak vissza, nehogy haladni tudj.

"Minden nagy férfi egy nö állt, aki támogatta.
Minden nagy nö mögött egy férfi állt, aki azt mondta, hogy ne csináld, de a nö mégis megtette". Megsimételhetem magam, ne a környezeteddel legyél elfoglalva. Itt precízen ugyanannyian húznának hasonló helyzetben vissza. Ha itt vagy, akkor persze, hogy menj el dolgozni, nehogy a nyakamon élj.

Az igazsaghoz hozza tartozik, hogy salgotarjani vagyok. Az a terseg az egyik legszegenyebb. Ha nem munkanelküli vagy cigany vagy, akkor a kisebbseghez tartozol.

És mi a baj azzal, hogy a kisebbséghez tartozol? -Ha milliárdos leszel, akkor is egy kisebbséghez fogsz tartozni.

Meg lehet innen szolni az otthon elöket de kerdeznek en valamit.
Ha teljes idöben tisztesseggel dolgozol es a rezsid kifizetes utan 40 eurod marad amiböl meg 30-at kifizetsz busz berletre, akkor Te nem panaszkodnal?
Te nem lennel pesszimista?


nem olvastad el figyelmesen amit lent írtam.
A sorrend => pesszimizmus-nyomor nem pedig nyomor-pesszimizmus. Mindig a belsö beállítottságból fakad a külsö "realitás". Ha kimész egy másik országba és nem változik meg a hozzáállásod, ugyanazt a nyomort fogod ott is megélni.
Ha meg megváltoztatod, akkor azzal a hozzáállással az eredeti országban is elérted volna ugyanazt.
Tudodm, jobb hinni egy illúzíóban, mint ebben, mert ez azt foglalja magában, hogy mindenki felelös azért, ami vele történik.


Vannak kivetelek... a vallalkozasok 20%-a otthon is jol megy...de a többiek..?!!!
-


Kit érdekelnek a többiek? Tartozz te is a 20 % közé, és a példáddal mutasd meg az embereknek, hogy becsületesen is meg lehet élni.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 21:34   
2007-05-26 21:19, ágici:
Agici megmondom öszintén, például a velem egy osztályba járó "ös"németek akik bár a megfelelö végzettséggel, szakmai tapasztalattal rendelkeznek, mégsem találnak munkát. Ugyanezek az emberek innen Nürnbergböl már nem tudnak hazamenni Münchenbe családlátogatásra autóval, mert egyszerüen túl drága a benzin.
Gondolom a csokit, a sört és a többi alapvetö élelmiszert is már régóta az Aldi/Norma/Lidl bermudaháromszögben szerzik be, ha egyáltalán megy nekik.

Egy német nö mesélte nekem tavaly, hogy ész nélkül gyártja a Bewerbungjait, de isten bizony a hónap vége felé állatira meggondolja, hogy még egy levelet felad 4,50 euróért, vagy klopapírt vesz.
A havi keresete: 345,-- euro.
és hidd el nem ö az egyedüli. Nem kell hozzá nagyon se alulképzettnek, se egyszerünek lenni,hogy itt landolj.

 
 ágici  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 21:19   
Lepu...nem vagyok ellened...de talán látogass haza Magyarországra...

A barátom német...és tényleg, ott sem fenékig tejfel az élet...

De tudod szar érzés, hogy amikor bemész a boltba és nincs pénzed megvenni azt a csokit amit megkívánsz...vagy nem választhatod a jobb minőségű, de drágább élelmiszert...

Az átlag magyar embernek elmegy a fizetése a rezsire, meg a busz- vagy vonatbérletre...és akkor még nem ettünk semmit...

Ja, és én még Budapest környékén lakom...szóval nincs okom panaszra... 
 Krisz11  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 20:49   

Nagyon köszönöm a valaszokat. Nem is gondoltam, hogy ilyen vitat valtok ki.

En nem bujjok statisztikak möge, eleg peldam van a valos eletböl.
Elöször is egy tevheitett oszlatnek el: Mo. mar nem olcso. Olcsobb az ingatlan, a cigaretta es par szolgaltatas. Minden mas szinte azonos aron van vagy dragabb otthon!!!
Tekintettel arra, hogy magyar termekekkel szinte nem lehet talalkozni a boltokban, nekünk ugyanugy meg kell fizetni a nemet minöseget.

Van ket barati hazasparunk a ferfi tanar, a feleseg bolti elado 2-2 gyerek van de az egyik par nemet a masik magyar.
Tudjatok mi a különbseg? Csupan a penz de az nagyon.
A magyar tanar(3 diplomaval)320 eurot kap kezhez. A feleseg ugyhogy hetvege es ünnepnap nelkül dolgozik 280 eurot.
Szülöi segitseggel vettek egy 8 eves Suzukit. A masfel szobast panellakast 20 evig kell törleszteniük.
A nemet oldalon termeszetesen nem tudom a fiztest de latom a gyönyörü uj hazat, a 4 autot es a felevent egy honapos nyaralasokat.

Persze nem kell ennyire konkretumokba belemenni . Ülj fel egy buszra Mo.-n. Lattod a neha elsuhano Mercedeset otthon is de most nezz a többiek szemebe! Tudod mit fogsz latni?
Remenytelenseget, faradtsagot, mindennapos gondok miatt megtört eselytelen embereket.

10 eves osztalytalalkozot akartam szervezni 36-bol 5-en!!! maradtak a varosunkban. Ez nem kalandvagy, ez helyzetfelismeres.

Lakasfelujitasban vagyunk Mo-n a kömüves 1 euros orabert kert, itt 100 euro naponta!

Tudom, hogy itt sincs kolbaszbol a kerites de ha dolgozol meg tudsz elni.
Mo-n ha elindulsz az egy uton 100-an huzznak vissza, nehogy haladni tudj.

Az igazsaghoz hozza tartozik, hogy salgotarjani vagyok. Az a terseg az egyik legszegenyebb. Ha nem munkanelküli vagy cigany vagy, akkor a kisebbseghez tartozol.

Meg lehet innen szolni az otthon elöket de kerdeznek en valamit.
Ha teljes idöben tisztesseggel dolgozol es a rezsid kifizetes utan 40 eurod marad amiböl meg 30-at kifizetsz busz berletre, akkor Te nem panaszkodnal?
Te nem lennel pesszimista?

Vannak kivetelek... a vallalkozasok 20%-a otthon is jol megy...de a többiek..?!!!

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 11:22   
Ennek semmi köze az elégedettséghez.
Az ember mindig egy illúzíóban él, egy modellben, amit a saját elképzelései alapján formált. A modell egyszerű: Magyarország rossz, Németország jó. Az ember a dolgokat mindig a saját világképének megfelelően látja, addig a pillanatig, amíg ezen a modellen nem változtat valamit. Szóval akik nemrég jöttek Magyarország-ról, azok a legnagyobb német nyomor közepén is jobbnak ítélnék meg a helyzetet, mert így akarják látni. Ez olyan mint a szerelem. Az elején mindig szép, aztán mikor elmúlt a hormonok hatása, átalakul a dolog. Ezért felesleges megkérdezni valaki, aki kevesebb mint 7 éve csinál valamit, a házasságban is a 7. év a "legszebb"
Az én modellemben Németo.-t nem kell a mennyekig emelni, mert én soha nem akartam idekerülni tudatosan, valójában még a szüleim sem, akik aztán ide hoztak. Több mint 20 év után pedig nagyon fel tudom mérni a német helyzetet. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy a magyart nem, az életem egy része oda kötődik, ráaadásul magyarokkal dolgozom együtt, tudom, hogy mennyit lehet otthon is keresni.
Az igazság az, hogy egyszerűen fel kell adni a magyaros szemszöget, hogy ott minden szar, főleg azt, hogy máshol jobb. Ha az illúzíód szerint Gyurcsány miatt rossz a magyar helyzet, akkor változtatni kell rajta. A világképed szerinti helyes megoldás: őld meg Gyurcsányt. Statisztika van rá, hogy a halott diktátorok már nem kúrnak el semmit. Amúgy egyszerűbb a világképeden változtatni, de abban az a szar a magyaroknak, hogy akkor nincs min felhúzzák magukat.
Ha eleget éltél Németországban, akkor megfigyelheted a magyar népen (függetlenűl az uralkodó kormányoktól:) A magyar nép imád szenvedni (és ezt tagadni), az élete értelme a szenvedés, a panaszkodás és a betegség. Ha nagyon megfigyeled, akkor nem azért szenvednek a magyarok, mert elnyomják őket, hanem azért nyomják el őket, mert szenvedni akarnak. Nem azért betegek, mert szar az egészségügy, hanem azért szar az egészségügy mert betegek akarnak lenni, és a legfontosabb: nem azért panaszkodnak, mert szar a helyzet, hanem azért szar a helyzet mert panaszkodnak. Ha ezzel nem értessz egyet: ennek a dolognak a tagadása a dolgok része. Aki nem akar szenvedni, az abbahagyja. Magyarország egy szuper hely mindazoknak akik szeretik az áldozat szerepét. De ezt a szerepet ők maguk vállalják, nem mások teszik őket áldozatokká. Persze ahol annyi ember él, aki áldozat akar lenni, kell néhány aki megteszi azt a szivességet és felválallja a tettes szerepét. Amúgy nem csak e kettő közűl lehet választani, nem muszáj tettes vagy áldozat légy, csak döntsd el, hogy ki akarsz lenni.
Abban az országban mindenkinek nagy a pofája, mindenki csak nyavajog, hogy ott nem lehet megélni. Aki meg befogja a pofáját, a tenyerébe köp és csinál valamit, annak bejön, és akkor jön, hogy az összes szomszéd nem azzal megy, hogy baszod, nekem is ennyit kell csak csinálni, hanem a magyaros szöveg, hogy ez is meglopta magát. (mert ott csak áldozat és tettes van, becsületes ember már nincs. Ez egy beteges világkép)
Ez az én "szuperjóvéleményem" Magyarország-ról, ezt látom a rózsaszín szemüvegem alatt.
Ezzel szemben Németo.-ban a nép nem akar annyira szenvedni, nem éli ki magát a betegségtudatban sem, és míg az amiknál abszolút nem illik panaszkodni, a magyaroknál meg csak panaszkodni szabad, a németek valahol a kettő között vannak, inkább a nempanaszkodás felé.
Szóval a hangsúly nem annyira a külső körülményken van, ha neked itt bejön és ott nem, akkor annyi az egész, hogy itt gyorsan átvetted a német mentalitást és feladtad a magyaros gondolkodásmódot. A nagy titok: ha ezt a gondolkodásmódót meg tudod örizni a magyar környezetben is, akkor sokkal könnyebben boldogulsz ott, mint itt. Nem a körülmények a döntőek, hanem TE. Ha szerinted itt jobb, akkor nyugodtan ott maradhatsz ahol vagy, és megvalósíthatod magadat ott ahol vagy. A "jobb" nem a körülményektől függ, hanem attól, hogy te mit értékelsz annak. Kezd el Magyarországon jobbnak látni a helyzetet. Ha Gyurcsány azt mondja, hogy dübörög a gazdaság, akkor higyjél neki. Németországban is ezt szokták mondani, aztán be is bizonyítják statisztikákkal. (van itt is aki elhiszi , de van akiknek csak a statiszikai módszerek miatt tűnik fel, hogy valami nagyon nem stimmel)
A magyar nép egy másik baja, hogy nem hisz semmiben. Annyit hazudtak nekik a komcsik, hogy a magyarokat nem lehet olyan könnyen átverni mint a németeket. Ha itt az a napiparancs, hogy azt kell hinni, hogy dübörög a gazdaság, akkor a népnek legalább a fele azt fogja hinni, hogy az úgy van. A keletnémetek ugyanúgy nem veszik be ezt mint a magyarok.
A titok: mindegy melyik hazugságnak hiszel, szóval higyj abban a hazugságban ami neked jó. De a legjobb Magyarországon a híreket nem hallgatni. Ha jobb életet akarsz Magyarországon, add el a tv-t, a rádíót és ne vegyél újságot sem. (hacsak nem vicclapot, vagy csak a hírdetéseket olvasod). A magyarok néznek az amik után a világon a legtöbbet tv-t. Nem csoda, hogy az amik után a második leghülyébb népről van szó...
Olvass inkább (szak)könyveket, lehetőleg ne a fordításukat hanem az originált. Hidd el, ott helyben azonnal jobb lesz az életed.

 
 Csutka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 06:52   
Jo reggelt!
En Krisz 11-et szerettem volna felviditani. Remelem sikerült. Ujabb kerdesem: miert eltek-elünk akkor itt No.-ba, ha ez sem az igazi!? Miert vagyunk mi magyarok ennyire elegedetlenek mindig mindenhol, mindennel?
Kellemes 7veget nektek!

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 12:06   
A német statisztikai trükk abból áll, hogy nettó bevándorlást adnak meg. Szóval bevándorlók-kivándorlók. És így jönnek alig 100.000-re, és ezzel magyarázzák, hogy nem olyan nagy az integrácíós szükséglet. A valóság kb. úgy néz ki, hogy évente olyan 300.000 német, több mint fele akadémikus vagy jól képzett szakember elhagyja az országot bejelentve. Meg mégegyszer egy olyan 100-200.000 bejelentés nélkül vagy csak ideiglenesen (kiküldteés, gyakorlat, stb). Jön a helyükre 400.000 birkapásztor, egy részük írni-olvasni nem tud, egy részük nagypofájú magyar, hogy ö a Jani. Németül általában egyikük sem tud. A német kultúráról fogalmuk sincs. Dicsérik a német rendet, miközben a bokorban végzik el a szükségletüket, elvégre a budi 50 centbe kerül.
Aztán majd jön a nagy csodálkozás, hogy hogyan süllyedhetet ez az ország is balkáni nívóra...

 
 Senator1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 11:35   
...csak egy rövid megjegyzes : nem vagyok akademikus, de a nemetorszagbol valo kivandorlasi trend azert elegge meglepett....... A nyugdijasokat kelet eu fele meg csak csak megertettem, de a fiatalok USA fele meneteleset bar kevesbe......Bar gondolom, hogy nagy orszag, meg több vitamin.....

Gazdasagi területen vagyok, tökeletesen tudom, hogy keresnek rajtam is, nem keveset, de sokkal inkabb "poennak" tartom, hogy bar tavaly meginkabb tele voltak munkanelkülivel, es 6 hetig hirdettek az allasomat, megsem tudtak ellenjelöltet allitani.......egy 120 ! eves csaladi maganvallalkozasnal..........!!!!

Sorry, ha nagyon elkanyarodtunk az alaptematol.......

Amugy adokulcsban tökeletes atfedes van Mao es Nemeto között, ergo tudjak, hogy csak a becsületes balek nyajat lehet es kell megnyirni, ha konjunktura van, ha nincs.....

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 11:12   
2007-05-25 10:51, Senator1:
-
.....elismerem, igazad lehet, de nekem is muszaj valahol az alomvilagomat eletben tartanom, mivel engem is neha napjan hasonlo kerdesek kergetnek.....menni, vagy maradni.....plane hosszabb tavon.......Nem azzal van a baj, hogy az ember illúzíóban él, hanem azzal, hogy komolyan veszi az illúzíót és azt hiszi az a valóság.

Bajor allam azonnal korrigalta a munkavallaloi jarulek utani levonasokat.....
Na erre meg otthon min. 100 evet varni kell....


Nyugi, egyrészt itt tudják, hogy etetni is kell a juhot, hogy nyírni tudják, másrészt meg direkt többett vettek el töled, addig is náluk kamatozott, és aztán visszaadták neked a kamatmentes hitelt nagylelküen. Annyira nem kell hálálkodni. Jobb helyeken az év végén egybe fizeted be az adót, nem az állam viszi el töled apránként.


Megis egy nagy különbseget azert latok, amelyre otthon meg valszeg varni kell nehany evet : a munkanak es tudasnak itt van erteke......es azt irigyseg nelkül megfizetik.......


Ez is egy illúzíó. A német akadémikusok tömegesen menekülnek külföldre, elsösorban azért mert itt nem fizetik meg a tudást. Itt a tudásnak meg a munkának ára van, értéke az nincs. Ha te itt akadémikusként lábat vertél, az csak azért lehetséges, mert elötte párszáz német nem volt hajlandó azért az alulfizetett összegért amit te most nagyra tartassz dolgozni, inkább elmentek máshova, ahol megkápják azt ami jár nekik.

Kerdes: a siemens korrupcio nekünk pl. wunderschöne uj villamosokat hozott, itt meg ötzilandban munkahelyeket teremtett........akkor most elöre viszi a gazdasagot, vagy sem ???

Fényévekre visszaveti. Ne a rövidtávú hasznot nézd, hanem azt, hogy mennyi vesztese van a dolognak. Abban a pillanatban, hogy van egyetlen vesztes, valójában hosszútávon mindenki más, még a vélt nyertes is vesztes. A Siemens korrupcíója hosszútávon többezer munkanélkülit okoz itt is, meg ott is.

 
 Senator1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 10:55   
http://index.hu/politika/kulfold/tai282j383/

latod a kinai elvtarsak igenis mertek egy nagyon almodni.......!!!!

 
 Senator1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 10:51   
.....elismerem, igazad lehet, de nekem is muszaj valahol az alomvilagomat eletben tartanom, mivel engem is neha napjan hasonlo kerdesek kergetnek.....menni, vagy maradni.....plane hosszabb tavon.......

Napi szinten az eü még elvolt nelkülem, illetve en nelküle, viszont a hus-romlott etel / dopping- / es mas korrupciobotranyok absolute elesitik a kepet.......es igazolnak Teged......

Itt szerencsere mar nem hetköznapi piti szinten lopnak, hanem ipariglag es nagy palyan.......otthon meg sajnos keresztbe is hosszaba is.......es az allam meg csak veletlenül sem ad vissza, ha egy pettyet többet kap töled.........ellenben itt a Bajor allam azonnal korrigalta a munkavallaloi jarulek utani levonasokat.....
Na erre meg otthon min. 100 evet varni kell....

Megis egy nagy különbseget azert latok, amelyre otthon meg valszeg varni kell nehany evet : a munkanak es tudasnak itt van erteke......es azt irigyseg nelkül megfizetik.......

Kerdes: a siemens korrupcio nekünk pl. wunderschöne uj villamosokat hozott, itt meg ötzilandban munkahelyeket teremtett........akkor most elöre viszi a gazdasagot, vagy sem ???

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 09:23   
És akkor elárnulád, hogy Németo.-ban hol a különbség?
-Eltikentve attól az apróságtól, hogy az egészségügy nem úgy műkődik, hogy az orvosok előtte hálapénzt kérnek. Itt úgy műkődik, hogy ki van adva, hogy melyik gép nem amortizálódott még, elvégznek vele egy csomó felesleges vizsgálatot akár a páciens kárára is, aztán átverik a betegbiztosítót többszörösen, és a végén a biztosítási díjjal még ki is kell fizetned.
Akkor már inkább hálapénz a dokninak, hogy ne vegyenek ki belőlem semmit se feleslegesen...
Könnyű ám ezt az országot idealizálni, mert jobban titkolják a mocskukat, de hidd el, itt nagyobb a disznóság, mint Magyarország-n
Minden téren.

 
 Senator1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 08:56   
.........azert ezt valszeg korabban kellett volna eldönteni........
En is csak ket eve vagyok kint, es folyamatosan keresem a kontrasztokat, parhuzamokat, de a mahoz kepest mit mondtal volna 20 - 30 éve ??? amikor 5 x dragabban es folyamatos hatosagi kiserettel mehettel volna csak haza ????

Tudom, hogy a legvadabb modon proballak meg megvigasztalni, de Neked csak a magyar kulturat es nyelvet kell atadnom, a multikulti gagyit barhol a vilagon megkaphatjak.......

De ha közelebbröl megnezzük, ha tetszik, ha nem, a dolgok igenis nem a legjobb iranyba tartanak.....

Az orszag elite tarsadalma könnyeden kizsakmanyolja a masik 70 - 80 %-ot, s ami meg szörnyübb, hogy az allam nem is akar ezen valtoztatni........

Mertel elerni valami biztosnak tünö anyagi bazist ??? akkor vedd meg magadat - ergo fizess ! Minösegi kulturat szeretnel ??? Fizess, Egeszsegügyet szeretnel.....Fizess elötte, alatta, mögötte......!!!

Sorry, hogy egy kisse több iranyba is elkalandoztam, de probald vegiggondolni, honnan merre is szeretnel eljutni........

üdv

senator

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 08:51   
2007-05-25 08:28, Lepu:
Egy gyerek amig gyerek, nem tudja megitélni hol lenne jobb. Viszont ott érzi magát jól, ahol éppen él. Legalábbis az enyém. Emlékszem a bolhafaroknyi bécsi lakásunk, amit úgy utaltam ahogy volt, neki az volt a csúcs!
Már egy ideje Nürnbergben éltünk, de még mindig nosztalgiával beszélt róla, hogy az milyen gyönyörü. Ès Bécs (ami neki Ausztria volt egyben) a legklasszabb hely!
Azóta Nürnberg és természetesen Deutschlaaand átvette a vezetést.
Magyarország a számára szóba se jöhet, ugyanis FCN szurkoló.
Szerinte cooole zenék csak Németországban vannak.

 
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 08:28   
Van egy olyan kérdés is, hogy mi az a haza?
Na meg hol. Na meg "haza csak ott van, ahol jog is van, és a népnek nincs joga."
Ezt a mondatot Németországra kell érteni. Eléggé nagy illúzíó, hogy a gyerekeknek itt jobb. Ezt egyedül maga a gyerek döntheti el, a legtöbb gyerek Magyarország-t favorizálná.

 
 Csutka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 06:30   
javitas, Mo. helyett, No. akartam irni!
 
 Csutka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 06:28   
Jo reggelt!

Ket kerdes vetödik fel bennem azonnal soraidat latva. 1, ki nem szereti a hazajat? 2, miböl gondolod, mire alapozod, hogy itt Mo. biztosabb a gyerekeid jövöje?
Kellemes hetveget kivanok!

2007-05-25 00:41, Krisz11:
-

Kezdetek a topik cime es azon gondolkodom 2 itt töltött ev es mar rendezet viszonyok mellett illik-e ide irnom.
Akar meg 50 evig is elhetek, ugyhogy miert ne.

Ejfel elmult es nem tudok aludni. Kilopoztam a ferjem mellöl,ha nem is magyar szot hallani de titeket olvasni. Egyre ritkabban de meg mindig erösen tör ram a honvagy.
Olvasom minden nap a magyar hireket, akkor azt mondom: Istenem hova tart ez az orszag... milyen jo, hogy a gyerekem nem ott fognak felnöni, hanem itt a szämomra kiszamithatobbnak tünnö No.-ban.

Aztan beszelek a csaladommal telefonon. Nezzem az otthoni kepeket es a szivem majd meg szakad.
Szeretem a hazamat! Büszke vagyok magyarsagomra, konok fajtamra.
Hogy tudom majd ezt atadni a gyerekeimnek?


-

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 05:31   
Kedves Krisz, azt írod: "Szeretem a hazamat! Büszke vagyok magyarsagomra, konok fajtamra.
Hogy tudom majd ezt atadni a gyerekeimnek?"
A Magyar Világkapcsolat c. fórumban több topik foglalkozik ezzel a kérdéssel. Igaz, mostanában nemigen írtak bele, de megtalálod, ha keresed.

 
 Krisz11  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 00:41   

Kezdetek a topik cime es azon gondolkodom 2 itt töltött ev es mar rendezet viszonyok mellett illik-e ide irnom.
Akar meg 50 evig is elhetek, ugyhogy miert ne.

Ejfel elmult es nem tudok aludni. Kilopoztam a ferjem mellöl,ha nem is magyar szot hallani de titeket olvasni. Egyre ritkabban de meg mindig erösen tör ram a honvagy.
Olvasom minden nap a magyar hireket, akkor azt mondom: Istenem hova tart ez az orszag... milyen jo, hogy a gyerekem nem ott fognak felnöni, hanem itt a szämomra kiszamithatobbnak tünnö No.-ban.

Aztan beszelek a csaladommal telefonon. Nezzem az otthoni kepeket es a szivem majd meg szakad.
Szeretem a hazamat! Büszke vagyok magyarsagomra, konok fajtamra.
Hogy tudom majd ezt atadni a gyerekeimnek?


 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-05 10:04   
Kedves Reni,

hm, nehez erre valaszolni, elkepzelheto, de nem biztos. Ami viszont mindenkeppen biztos, az az, hogy interneten soha nem erdemes megadni nyilvanosan az email cimet, legfeljebb a kulonbozo teljesen freemail jellegu weblapokon (pl. freemail, yahoo, hotmail, stb.) letrehozni egyet kulon erre a celra. Es azokon pedig konnyebb elviselni a spamek, virusok aradatat...

Meg egy eszrevetel a virusok kapcsan - a jelenleg terjedo virusok legtobbje eseten teljesen bizonyosan kijelentheto, hogy eppen azoktol nem szarmazik, akik szerepelnek feladokent: ugyanis vagy generalja a kuldot, vagy pedig a fertozott szamitogepen levo cimek kozul valaszt ki egyet.

Es hogy ne legyek itt off ezzel, ennel bovebb infot talalhatsz, illetve barmilyen szamitogepes kerdest feltehetsz a Csalad, szabadido, erdekessegek, tarsadalom c. temakor barmelyik hasonlo topikjaban (van tobb is), es azokat tobb szaki is olvassa.

Udv,

Hunor

 
 rencsi76  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-02 19:15   
Szia Hunor!!!

Köszi a tanacsot, mar en is kivettem a pipat!
Elkepzelhetö, hogy amiatt kaptam mostanaban olyan sok reklamot az e-mail cimemre, mert itt lattak a cimet?
RENI

 
 rencsi76  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-02 19:12   
Szia Andu!!

A level az andu@levele.com e-mail cimröl jött! Meg szerencse, hogy nem tudtam megnyitni!

Üdv:Reni

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-02 09:49   
2004-11-02 09:39, hunor:
Köszi Hunor, megtörtént a módosítás.
Látod milyen naívak és jóhiszeműek vagyunk!
A robotprogramokat pedig "csókútttatom"!
Főleg a készítőjüket!
Andi

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-02 09:39   
sziasztok!

Most latom, mindeketten nyilvanosnak jeloltetek meg az email cimetek, ami a neten nem tanacsos, pontosabban magaval hozhat virusokat is, meg mindent - robotprogramok dolgoznak.

A Profil szerkesztese menupontban valtoztathatjatok meg ezt, a Más felhasználók is láthatják az email címem elotti ablakban lathato pipat vegyetek ki, majd rendben.

Udv,

Hunor

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-02 08:58   
2004-11-01 18:26, rencsi76:
Szia Reni!
Én nem küldtem neked semmit. Ilyen piszok a vírus igaz?
Milyen címről kaptad?
Andi


 
 rencsi76  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-01 18:26   
Szia Andu!!

Kaptam töled egy e-mailt, de virusveszely miatt nem tudtam megnyitni!
Küldd el megegyszer vagy irj ide a topikba!
Köszi:
RENI

 
 rencsi76  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-30 20:42   

Szia Andu!!!

Tudom, mar megint eltüntem egy idöre, de hat mostanaban tenyleg keves idöm van gep elött ülni!
A mult heten 3 tagu magyar delegacio(BARATNÖK)latogatott meg minket, es hat program, program hatan! Mi az amit 4 nö a legjobban szeret csinalni? Bevasarolni!:-)
Persze az üzletekben probalgatas, dumcsi, es az eladok csak neztek nagy kerek szemekkel, hogy na honnan is jött ez a csapat nö! Hat minden nemzet voltunk orosz, angol, cseh, lengyel de meg a magyarra soha nem hibaztak ra!!
Veled mar elöfordult, hogy magyarnak neztek?
CSao irj ha van kedved!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-18 09:26   
2004-10-16 21:02, rencsi76:
Szia Rencsi!
Szerintem előbb-utóbb felkerül a Soproni Kórház bejáratához az emléktáblám, hiszen ott születtem! )) (Így szerényen!:-) ) Alsó-Lőverek,a Mikovényi utcában laktunk. Igaz 3 éves koromban elköltöztünk Győrbe, de a rokonsághoz még hosszú éveken keresztül jártam. Sajnos szüleim elváltak, így megszakadt a kapcsolat az apuval és a familiával.Még nyelvvizsgázni is az Erdészeti EGyetemre jártam Győrből.
Kicsi a világ, ezt már olyan sokszor megállapítottam!

A swiccser-düccsöt nem érti senki, csak ők!
A párom (nem a férjem, de az élettárs szó szerintem annyira "randa", hogy inkább nem így hívom) német, de hála isten semmi tájszólással. Bécsben tud wienerisch-ül beszélni (de ott hallották, hogy bajor), itt Nürnbergben pedig tud fränkisch-ül beszélni, itt meg osztráknak nézik! )) Ugye, nem múlik el nyomtalanul, hol éltél huzamosabb ideig!
A 0190087 is volt 1,9 Cent, de most nem'tom. Frissítenünk kell a táblicskunkat!
Szia: Andi


 
 rencsi76  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-16 21:02   


Szia Andi!!!

Ezer bocsi, hogy nem irtam Neked!!!!
Hat az itteni, nyelvjaras sem semmi, de lassan-lassan( nagyon-nagyon lassan) kezdem megerteni a dolgokat!!
Tegnap a Sat1-en, egy svajci müsort neztünk, hat na az aztan nem volt semmi! De komolyan talan 0,01%-ot ertettem belöle, meg szerencse, hogy a parom nem svajci! Mert azt hiszem neki kellett volna magyarul megtanulni!
A ferjed egyebkent nemet? Hat akkor majdnem arrol a környekröl költöztel ide, ahol en laktam! Sopronbol!! Van valaki erröl a reszröl itt ?
Szioka!!!
Es meg egyszer bocsi, hogy nem irtam!!!
Ja es a multkori 1,5 Centes tarifa, mar 3 Centre modosult, de szerintem ez meg mindig a legolcsobb!

 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó