2019. szeptember 16. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Különféle gyümölcsök
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 22:11   
Kaytee, a kubai boltokban talalhatsz, elege keresett gyumolcs, pontosan azert, mert olyan finom. De igerem, hogy eszem helyetted is.
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 19:08   
2005-02-04 19:01, Valeria:
Igen. Sajnos azóta se láttam.
Valika, Te majd ehetsz helyettem is Mexikóban. És uvát(szőlő). Sehol nem láttam olyan gyönyörü, hatalmas fürtöket.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 19:01   
Kaytee,a mamey volt? Ha igen az tenyleg nagyon finom
 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 18:01   
http://www.foodsubs.com/Fruittroex.html

Itt megtekinthetők mindenféle exotikus gyümölcsök.
Egyszer egy mexikóvárosi piacon egy kofa megkinált egy nagyon finom gyümölccsel. Kivülről úgy nézett ki, mint egy krumpli, de kanalazható belseje mézédes volt.
Végre megtudtam, hogy hivták ezt a csodát.

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-13 17:33   
Mint kiderült, december 18. óta volt a hütőnkben kb. egy kiló csilei termésü szőlő - méghozzá mosva. (Elfelejtkeztem róla)
Ránézésre, mint újkorában. A férjem meg is merte kóstolni, azt mondta, jó.
Kérdem én, miféle manipuláción mehetett át az a szegény szőlő, hogy egy hónap alatt "semmi baja" nem lett?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-27 09:54   


Szerintem maradok a finom kajszibaracknál!
Nagyon finom volt, Dél-Franciában a piarcon vettem. Ilyet ezen kivül csak Kecskemét környékén találtam. Ize, illata, kinézése minden isteni!

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-26 19:51   
Gusztább nevü gyümölcsökről is beszélhetünk?
Például a kellemes elnevezésü durianról
aminél büdösebb étel még romlottan sem létezik.
Mégis, milliók imádják.
Férjem tehát mindenáron meg akarta kóstolni, amikor Malájziában jártunk.
Csak öklendezve volt képes lenyelni belőle egy kicsit, és az izéről fogalma se volt utána, annyira lehengerelte a büz.
Én inkább a mangosteen nevü gyömölcsöt akartam megkóstolni. Vettem is néhányat.
A szállodánkban csak ezután figyeltem fel a feliratra, hogy se duriant, se mangosteent nem szabad felvinni a szobákba.
Az első okát értettem, de nem tudtam elképzelni, mi baja lehet valakinek a ringlóméretü, kellemes illatú mangosteennel.
Mikor aztán megpróbáltam szétnyitni, sötétlila, szinte ki-és lemoshatatlan lé fröcskölt belőle. Szerencsére papirtörülköző esett csak áldozatául.
A mangosteennek cikkelyekből álló közepe van. Ez az ehető része. Hófehér és nagyon finom.
De ettem már rambutant is. Először Thaiföldön, egy kertes, önkiszolgáló étteremben, ahol a félhomályban azt hittem, eper, csokoládétüskékkel spékelve
Még jó, hogy mohóságomban nem haraptam rögtön bele. A tüskék igaziak, amit epernek néztem az pedig a viszonylag kemény héja volt a rambutannak... de belül az is fehér és nagyon jóizü.

Alább van kép mindhárom gyümölcsről:
http://www.sunshine.co.th/eng_/freshfruit.htm

 
 Kertészlány  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-24 23:27   
Hmm kaki, az kakiszilva, más néven hurma, akkor jó, ha már jó plöttyedt, előtte nagyon szájösszehúzós tud lenni, sok benne a vitamin asszem a C.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-24 16:25   
Mivel angolul nem tudok, igy most nem olvasom el, ami a gyümölcsröl itt irva van, de a kinézése az, amit nagyon szeretek
Egyszer olvastam, hogy keresztezve van a kaki és öszibarck, de lehet, hogy mással?

 
 bimbi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 20:43   
Persimmons(kaki) are an excellent source of vitamin C, with from 25 to 52mg per 100 grams of flesh, depending on the variety. The most common commercial low tannin variety, 'Fuyu', has 52mg/100 grams. Interestingly, and similar to apples, persimmons have very high concentrations of ascorbic acid in the skin. 'Fuyu' peel, for example, has more than four times the already excellent amount in the flesh.
Lycopene, a carotenoid protective against prostate cancer, is present in some varieties in quite high concentrations, as it is primarily responsible for the bright red color of the skin. How much, if any, is in the flesh, is uncertain. Other varieties have no lycopene at all (the lycopene component of the caretonoids in persimmon fruits varies, depending on the variety, from 0 to 30%).
While some very thin skinned home garden varieties can be eaten skin and all, most are peeled before eating. The redder the skin, the higher the lycopene. Commercially, it would be prudent to select 'no spray' or 'organic' fruit if you wanted to eat the skin as well.


CHARON



Sharon Fruit

A seedless variety of the Fuyu persimmon that was first grown in Israel and now is being raised throughout the world. Persimmons are very similar to a tomato, requiring that they ripen to become less firm, more pulpy and soft. Further, the persimmon can taste very sour especially when not ripe, and the skin is inedable. The Sharon fruit, unlike the Hachiya persimmon, can be eaten while firm, the outer skin does not need to be peeled and discarded, there are no seeds in the crisp flesh, and it is less astringent or sour tasting than the Hachiya. This fruit can be added to salads, much like tomatoes, or used to complement other vegetable dishes. Sharon fruit can be found at certain times of the year in some markets, depending upon growing seasons and availability to food distributors in world markets. When selecting, look for smooth, brightly colored, shiny skins and select those that are plump and firm, not too soft or mushy. The Sharon should be quite firm to the touch. Unripe fruit can be stored at room temperature to further ripen. Ripe fruit can be stored in the refrigerator for up to three days. Also referred to as kaki fruit.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:42   
Bovikam a sharon gyumolcs az kisebb


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:37   
2004-11-23 19:16, kaytee:
Ez neked kaki???

Nálunk ennek a neve charon. Nagyon szeretem, szinte naponta eszem egyett, mert rengeteg carithin van benne, a napra sem kell menni, igy is barnulok

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:29   
https://secure.manhattanfruitier.com/exotic/exoticfruit.html

Megvan! Itt persimmon-nak hivják. De hivatalosan tényleg kaki. Hogy mik vannak...
Pedig én szeretem, finom édes.

http://www.crfg.org/pubs/ff/persimmon.html

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:18   
én teljes vállszélességgel Böbe mellé állok: itt is ilyen gusztustalan neve van ennek a hollandus színü gyümölcsnek
_________________
poe

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:16   
2004-11-23 19:14, bobe:

Ez neked kaki???
Van ennek rendes neve is, épp tegnap láttam a szupermarketben. Csak most nem jut eszembe, mi volt.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-11-23 19:14   
Ettetek-e mar kakit? ne tessek mosolyogni en ma kostoltam es nagyon izlett. Itt a kep is rola:

 
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó