2020. október 01. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> Magyar iskola külföldi magyarok részére Magyarországon
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-02-04 15:24   
A Hungarian Lobby mai körlevelében a következök állnak ehhez a témához:

PÁLYÁZATI FELHIVÁS MAGYARORSZÁGON VALÓ TANULÁSÁRA KÖZÉPISKOLÁS VENDÉG-DIÁKOKNAK

Már második éve sikeresen folyik a Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ) által szervezett program, amely lehetõséget nyújt magyar származású középiskolás diákoknak, hogy egy évig tanuljanak Magyarországon.

A KMCSSZ elérte, hogy 6 élvonalbeli iskola egy évre befogadjon külföldön élõ, magyar származású vendég-diákokat. A diákot, érkezésekor, a KMCSSZ budapesti képviselõje fogadja a repülõtéren, eljuttatja az iskolába és folyamatosan kapcsolatot tart vele. Az iskola külön tanácsadó pedagógust nevez ki, aki irányítja a diák programját ottléte alatt. A diák az iskola kollégiumában lakik és étkezik. (Egy iskola esetében az iskola egyik diákjának családjánál lakik.)

A KMCSSZ társadalmi szolgálatként, díjmentesen szervezi a programot. Az iskolák összesen ezer dollárt kérnek az egész tanévre, amelyben benne van a tandíj, lakás és étkezés.

Elõfeltétel a legalább alapvetõ magyar nyelvismeret.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok óriásit haladnak a magyar nyelv használatában, megismerik Magyarországot és igen jól érzik magukat. Fellépésükben, magabiztosságukban nagyot fejlõdnek. Egy szülõ ezt írta:

"...Úgy érzem, hogy a program teljes sikert ért el lányunk esetében, de azt hiszem, hogy a többi gyerekkel is. Egyik sem akart visszajönni. Magyarország mindegyiknek szívéhez nõtt. Tanulási sikerükön kívül, egy nyelvet jól megtanultak. Sok új barátra tettek szert, új szokásokat tettek magukévá és Magyarország már nem egy messzi mesebeli hely, ahonnan szüleiknek, esetleg nagyszüleiknek valamikor el kellett vándorolniuk, hanem egy kicsit saját országuk lett...

Jelentkezéseket február folyamán kell elkezdeni, hogy március végéig kiválaszthassuk a résztvevõket. További információkért a következõkhöz lehet fordulni (e-mail esetében kérjük a "középiskolai program" címszót használni):

Dömötör Gábor Hungarian Scout Association USA: (203) 445-0790 2850 Route 23 North vagy (203) 373-1144 Newfoundland, NJ 07435, USA

GMDomotor@aol.com Tel: (973) 208-0450
Kmcssz@aol.com

 
 schriffi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-06 03:23   
SZiasztok, uj vagyok a Forumon ,nagyon tetszik ,sok erdekes informaciot lehet itt talalni.Talan nekem is tud valaki segiteni.Ket kis unokam (10 es 12evesek)szeretnenek magyarul megtanulni es szeretnenk oket otthon,MO-on beiratni egy olyan iskolaba ahol az oktatas 2nyelven ,angolul es magyarul folyik es az iskola tananyaga a California-i iskolakban elfogadott.Ez fontos mert amikor visszajonnek itt kell folytatni a tanulmanyaikat.Esetleg bentlako iskola is erdekelne,bar a lakas szituacio nem problema a szuleik is mennenek veluk.A legkisebb informacio is segitseg lenne,mert egyenlore fogalmunk sincs hol kezdjuk a keresgelest.Koszonom a figyelmeteket es varom az informaciokat.
 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó