2021. január 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> ÁBF - Budapest, Budapest...
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 11:39   
Kedves Mindnyajan

Korabban, egy chates beszelgetes kereteben a resztvevok egyetertettek, hogy ne legyen itt politika. Ezzel teljes mertekben egyezik az en velemenyem is, semmi ertelme, hogy a sajnalatos magyarorszagi megosztottsag itt is tukrozodjon. Most ott taborok alakultak ki, mindenfele kapcsolat, atjaras, parbeszed nelkul, ahol a masik fel korlatlan tamadasa a divat.

Politikai temak a kesobbiekben, a Forumban: ugy gondolom, nekunk egyutt kell dontenunk abban, hogy legyenek-e, vagy sem politikai temak a forumban, ezert, napokon belul elinditjuk a szavazast a Mi vagyunk! forum Forum c. topikaban. Kerek mindenkit majd, ott valaszoljon, hogy IGEN, vagy NEM, de addig a politikai temakat tartalmazo topikokat felfugesztem.

Udvozlettel,

Hunor

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 07:10   
Schmitt: a baloldali pártok már foglaltak voltak

október 5. 12:27
[MTI]

Schmitt Pál el akarja érni, hogy a következő években a Fővárosi Közgyűlés ne pártpolitikai, hanem szakmai alapon működjön és eszerint hozza meg a fővárosiak érdekeit szolgáló döntéseit. A parlamenti ellenzéki pártok által is támogatott független főpolgármester-jelölt szombaton Budapesten a Kereszténydemokraták a tiszta közéletért című rendezvényen mondott beszédet. Schmitt Pál szavai szerint politikai árokmélyítés helyett egyszer valakinek el kell kezdenie az árok feltöltését. Mint mondta, megválasztása esetén a különböző pártok támogatásával polgármesteri székhez jutott kerületi vezetőknek nem nézi majd a "színét", hanem valamennyien legfőbb tanácsadói lesznek, akik előtt az ajtaja mindig nyitva áll.

A főpolgármester-jelölt függetlenségére hívta fel a figyelmet, ugyanakkor kitért arra, hogy amikor jelentkezett jelöltnek, "a baloldali pártok már foglaltak voltak". Ennek kapcsán emlékeztetett arra is, hogy hat évvel korábban Lendvai Ildikó szocialista politikus azzal kereste meg: nem akar-e az ő színükben főpolgármester-jelölt lenni. Jelezte, hogy ezzel akkor - bár a felkérés megtisztelő volt számára - madridi nagykövetként nem foglalkozott, mert mandátumát végig akarta szolgálni.

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 07:07   Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Várhegyi
Félmillió forint mellékbüntetésként
MTI
2002. október 7., hétfő 15:50


Felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélte Várhegyi Attila fideszes országgyűlési képviselőt, pártigazgatót hűtlen kezelésért a Pest Megyei Bíróság. A jogerős ítélet mellékbüntetéseként Várhegyinek félmillió forintot kell fizetnie. A szövevényes ügyben a hatóságok a Várhegyi 1994-95-ös szolnoki polgármestersége idején történteket vizsgálták. Várhegyi ügyvédje felülvizsgálati kérelmet nyújt be.

 
 Spanky  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-08 05:13   
Hunor,
Köszi !!!
Tehát itt van mégegyszer. Hunor, Te már láttad egy masik site-on

Másfél hete jöttem vissza Peströl, itt vannak egyes meglátásaim.


A Pozitiv;
Az utolso 4 évben sokat fejlödött az O-haza. Az élet szinvonal nemnézki olyan rossznak mintahogy azt sokan mondták.
Akármelyik áruházba bementem azok mind televoltak vásárlokkal. Az autok tömkellege mindenhol.
Az emberek többsége nem ugy nézki mintha éhezne.
Söt inkább tultápláltak .
Valami oknál fogva aránytalanul sok gyönyörü növel áldotta meg Magyarországot a jo Isten. Csinosan és divatosan adják elö magukat.
Párizsban nem láttam olyan sok jolöltözött nöt mind Pesten.
A pasikra sajnos nem lehet ugyanezt mondani. Közel nem öltöznek olyan jol mint a csajok. (tisztelet a kivételnek)
Egyik Péntek este voltam a Jozsef Attila szinházba és tele volt. Szerencsére elöre rendeltek nekem jegyet mert szinte lehetetlen jegyet kapni. Ez a többi szinházakra is vonatkozik. Ezt csak azért mondom, mert nem lehet olyan rossz, ha ilyen sokan megengethetik maguknak. Es a jegy nem 2 fillér.
Az üzletek gyönyörüek.Szerintem az itteni üzletek nem néznek olyan jol ki mint az ottaniak. Mindent meglehet kapni, csak pénz kérdése.
Az országutak is sokat fejlödtek de ott még van sok lehetöség tovább fejlesztésre.

A legpozitivabb a Magyar vendégszeretet.
Minden barátom és rokonomnál meghato szeretettel es kedvességel voltam fogadva. Ez nekem mindennél többet ért.

A negativ ;

Sokszor hallottuk már, hogy Budapest a világ legszebb városa. Sajnos szerintem ez messze van a valoságtol.
Igen, az vitathatatlan, hogy Budapest fekvésileg gyönyörü és ha repülöröl vagy a halászbástyárol nézzük, csodálatosan szépnek tünik.
Visszont minél közelebb megyünk hozzá, annál jobban vesziti szépségét.
A pesti környezet védelem egyenlö a nullával.
A levegö förtelmes. A kipufogo gáz illata egyfolytában a levegöben van.
Az utcák koszosak, a szebbnél szebb régi épületek a városban elhanyagoltak, és szürkék a kosztol. A falak mindenhol össze vissza firkálva.
A szemetes kukáknak még mindig nem találtak jobb helyet mint az épületek bejáro folyosoján. Az ember bele kifordul sokszor mikor bemegy egy bérházba.
A Lánchid !!! (és ilyenkor az ember szive sir) ami Budapest szive és büszkesége, összefirkálva vandalizálva. Szécsényi megfordulna a sirjában ha láthatná.
Azt szeretném tudni, hogy hol van a föpolgármester ? és hol volt az utolso 4 évben ? Miért nem foglalkozik a város környezetvédelmével és tisztaságával. Mert az utolso 4 évben a város csak koszosabb let. A szomoru az hogy ezt a polgármestert ismét megfoglyák választani.
Az auto forgalom borzaszto. Az utak rendezetlenek. A föutca nevek nincsenek láthatoan feltüntetve. Tehát ha te mint turista vezetsz a Hungária köruton és elakarsz menni a Kerepesi utig, halvány dunsztod sincs mikor érsz oda. Vagy probáld meg kifigurálni, hogy a Soroksári utrol, hol kell lefordulni a Hungária körutra.
Szerintem a polgármester elmehet Györbe vagy Debrecenbe leckére, hogy egy belvárost hogy kell tisztán tartani.

üdv
Spanky
Vancouver, Kanada


 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 23:06   
Hello Spanky,

nem... a mult heten kisebb gondok voltak, mostanra megoldodott. ez lehetett az oka. volt mas hiba is, de mostanra - le is kopogom - minden ok.

mas megjegyzes: a MON forumaban a politikai jellegu hozzaszolasok egyenlore nem mehetnek, igy dontott korabban tobb tarsunk a tagok kozul. de megszavazzuk ismet a Forum c. topikban, es akkor kiderul, legyenek-e, vagy sem.

en egyebkent Terez koruti lakos voltam, azelott meg Kodaly Korond.

Hunor

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 22:16   
Zárolták a drágán dolgozó ügyvédi iroda számláját

Index
2002. október 7., hétfő 18:04

Zárolta a rendőrség az egykori informatikai kormánybiztossággal szerződésben álló Novák és Társai Ügyvédi Iroda folyószámláját. Keller László bejelentése nyomán azt vizsgálják: volt-e teljesítés a leszámlázott milliókért. Az Index úgy tudja: a szokatlanul drágán dolgozó jogászok megbízására Stumpf István akkori kancelláriaminiszter adott külön engedélyt.

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 21:03   
Zsizel, én most csk 2 napig voltam Pesten. DE ott voltam április 13.-án a parlament elött és az az alkalom életem felejthetetlen élményei közé tartozik.
Szeretettel:Etelka

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 20:35   
2002-10-04 23:07, Avokado:

Szia!

Én nem vagyok tősgyökeres V. kerületi, a VI.-ban nevelkedtem, de azt hiszem a két kerület hangulatában nincs nagy különbség. Szerintem sokat szépült a környék, persze akadnak még rossz állapotú házak és a forgalom is túl nagy, de hát láttam Párizst, Koppenhágát, Berlint, és egyéb nagyvárosokat, ez a világ gondja, nem csak a mienk.

Nem untattál
dr.Omedar

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 20:31   
Az országgyűlési választások előtt 3-4 helyen, ahol rendszeres látogató voltam, megjelentek új emberek és véletlenül a jobboldal mellett, pontosabban az ellenfelek ellen agitáltak. Látom ugyanez történik most az önkormányzati választások előtt is. Az érdekelne, hogy ezek a provokátorok(téves) meggyőződésükből, vagy pénzért csinálják. Számomra így is úgy is ellenszenves. És jó tudni, a választásokat az nyeri, aki több szavazatot kap, azután a bérfirkászok írhatnak akármit, a tények makacs dolgok.
Hölgyek, urak, csak az időtöket vesztegetitek, a sok szomorú tanár, aki 50%-os béremelést kapott, meg a hasonlóan elkeseredett ápolónők, közalkalmazottak és azok, akiket eddig is bosszantott a sok mutyizás, korrupció, szabad rablás, azok ettől a fórumtól nem változtatják meg a véleményüket.
Ezt is ki lehet törölni, attól a dolgok nem változnak.

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 19:10   
Kedves Etelka,
meddig maradsz Budapesten? Sajnos, ugyanez volt az én benyomásom és meglátásom is, mely nagyon elszomorit. Kellemes idötöltést Pesten, és jelentkezz, irj további élményeidröl is! Lehet, hogy valamikor majd én is a németországi barátaid körébe tartozhatok?
Szeretettel köszöntelek és örömmel olvasom irásaidat
Zsizel

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 17:02   
Jelentkeznék, mint volt V.kerületi. Mai Falk Miksa utcából szalajtottak. Az én időmben Néphadseregnek hivták.
 
 Spanky  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 16:56   
Hunor,

Tegnap betettem egy üzenetet, budapesti tapasztalataimrol. Ma eltünt. Kiváncsi vagyok mi történt. Ki lettem moderálva ?

üdv

 
 Avokado  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-04 23:07   
Szerbusz dr.Ormedar!
Most kerult ra sor,hogy ezt a topikot olvashattam.En is Budapesten,az V.ker.-ben szulettem.A Kossuth-Lajossal parhuzamos utcaba, Vitkovics-Mihaly utca volt,a Pilvax-kavehaz van a sarkon,ez pedig a Varoshaz-utca.Negy evig ezen az utcan mentem iskolaba,ahol ma a Deak-teri metroallomas van.Az iskolaval szemben ma egy nagy fagylaltozo epult,s ha ott vagyok mindig erzem,az elso osztalyos batratnoimet,s ahogy megtanultunk irni.Meg van tovabb is,de nem akarlak untatni...Udvozlettel
_________________
A hit hallás utján terjed.

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-04 15:11   
Hallo kedves Etelka,
meddig maradsz Budapesten, és honnan vagy?
Gondolok rád, egy hete jöttem vissza Györböl. Borzasztóak az árak, különösen az élelmiszerek. Nem is tudom, hogy az otthoniak hogyan birják. Szerintem már majdnem minden drágább, mint itt Németországban! Hova fog ez fejlödni???
Kiváncsi lennék, mik lesznek a Te benyomásaid. Várom majd beszámolódat. Kellemes idötöltést kivánva szeretettel
Zsizel

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-03 23:23   
Holnap reggel indulok Budapestre, ahol születtem. Két napig maradok. Már 37 éve élek máshol és a város nekem ismerösnek de mégis idegennek tünik. Gondoltatok-e arra, hogy a fák kisebbek most, amikor már nem vagyunk gyerekek? Gyermekkorunk emlékei arról, hogy mi volt nagy és mi volt kicsi összefügnek azzal, hogy mi kicsik voltunk. És minden nagy volt körülöttünk. Nekem már 37 éve a budapesti szállodák az " otthonaim" . Szüleimet 35 éve temettem el.
A mostani út "programmja" a temetö - Farkasrét és egy pár régi barát. A nagy távolság és a hosszú idö nem tesz jót a baráti kapcsolatoknak sem. Mégis Budapest, a Duna gyöngye....
Én ott a Gellérthegyen laktam. 25 évig néztem a kék Dunát az ablakomból. Azóta is szeretnék vízhez közel lakni.

 
 teddy  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-30 07:09   
Van itt valaki a Ferencvárosból?
 
 klara  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-30 03:59   
Szia Koborlo!
Lehet hogy mi ismerjuk egymast a felesegeddel? Persze attol is fugg a dolog, hogy milyen evjaratu. En 1952-ben szulettem es mindig ott laktam a Petofi teren, ma Kos Karoly ter.

 
 Koborlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-29 07:36   
2002-09-27 22:36, klara:
-
Sziasztok!
Van valaki itt Kispest-Wekerle Telepről?
-
Szervusz Klara

Ha ugy erted hogy itt a nagy vilagban?
Igen.
Egy honapig ott eltem.(mielott kijottunk felesegemmel az USA-ba)
O tos gyokeres Wekerle telepi lakos volt.

Megjegyzesem Budapest temahoz:ugye mindenki tudja hogy a Varosligetet a VII-ik keruleti sracoknak talaltak ki.(a VI, XIII es XIV keruletiek csak vendegek voltak ott)

 
 klara  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-27 22:36   
Sziasztok!
Van valaki itt Kispest-Wekerle Telepről?

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-27 07:49   
Szia Calyx, köszönöm, hogy idevezettél.
 
 ex-MON-tag3  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-26 15:58   
2002-09-26 11:03, dr.Omedar:
-
Sziasztok, ma kerültem erre a lapra, és én is bejelentkezem a budapestiek közé. Gondolom vagyunk páran az V. kerületből.
-

Szia orulok hogy itt vagy !
Ha van idod majd nezz be a 'kocsmankba' is

A kulturaban van:
'Elckerlyck Toszkánai Kifözdéje'

 
 dr.Omedar  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-26 11:03   
Sziasztok, ma kerültem erre a lapra, és én is bejelentkezem a budapestiek közé. Gondolom vagyunk páran az V. kerületből.
 
 Melitta  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-03 18:04   
Orommel olvasom,hogy tobben vagyunk itt a VI.keruletbol. En a Hajos u 9 bol jotttem ki,a Hajos 16-18 ban szulettem. A mai napig nagy nosztalgiaval setelok ezen a kornyeken ha haza megyek.
 
 eötvös  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-03 14:26   
Nekem Budapest - úgy 30 év Németország után ujra az otthonom, legalább is 50%-ban. Gyakkran vagyok otthon, így jobban látom a negatív jelenségeket is. Ezek föleg az emberek viselkedésében találhatók.
 
 ADRIANO  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-28 23:06   
Udvozlok Mindenkit! Keteve lesz most augusztus 31.-ken hogy el- jottem Magyarorszagrol,nekem nagyon soknak szamit idoben.Halaistennek surun beszelgetek a nagy gyerekeimmel akik otthon elnek.Sokat hallom toluk,hogy mar ez alatt az ido alatt mennyi minden valtozott,mas lett,atalakult. En imadtam menni a Margit-szigetre,a Varosligetbe,Gellert-hegyre,a Budai-varba,a rakparton csak ugy setalni,a Dunan hajozni, a Csepeli-szigetre jarni stb.Nagyon sokszor elmerengek es jo erzessel kiraz a hideg. Termeszetessen mindenki maskepp erzi at, hogy Budapest-Budapest de csodas!!!! Udvozlettel Marcsi
 
 george  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-07-26 01:33   
Budapest, Budapest te csodas... igy kezdodik egy regi dal elso sora, s mennyire igaz, plane nekunk az idegenbe szakadtaknak, majd olyan mint a Honvagy-dal.

Szep emlekeket ideznek fel multunkbol, en a X. kerbol vagyok ami kesobb a VIII. ker-re valtozott kozel az Ulloi-uthoz, az FTC palyahoz, ott nottem fel, ott kerult a verembe a "Hajra Fradi" is. Szep idok voltak, akkor, igaz ahogy irtak elottem, nem volt meg TV, Computer, csak baratok, tarsasagunk. Meg a mai napig is szeretettel gondolok vissza, s ha ritkan talalkozok veluk, akkor az a barati legkor visszater ha csak futolagosan is. En is vagyom vissza Ausztraliaba, mert ez az en valasztott otthonom, ahol csaladom el, de Budapest, Budapest csak csodas marad...

 
 kallayjoseph  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-07-24 19:53   
Kedves Attila!

Erdekes hogy a megfigyelesem nyoman egy Hunyadi-teri gyerekre bukkantam. En is a 11-ben laktam 20 evig, a csarnokkal sreen szemben. Jobb volt egyerintozni a kis utcaban mint a ... komcsi TV-t nezni! En a Felsoerdo-sorba jartam suliba, es Te?

Dodi

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-07-23 11:47   
Kórházi ellátás

Eddig én is a Cili által leírt állapotokat ismertem bp-i kórházviszonylatban. Van azonban más is.

Édesanyám egy kivizsgálás miatt került be tavaly szeptemberben a volt ORFI, ma Budai Irgalmasrendi Kórházba. Állapota két nap alatt rohamosan megromlott, így az intenzívosztályra került, ahol 11 nap múlva meghalt.

A beteghez mint egész emberhez és nem egyes szerveihez való viszonyulás, az állandó igyekezet, emberi hangvétel, számomra az első pillanattól kezdve különleges élmény volt. Állapota fokozódó romlásával párhuzamosan láthattuk az intenzív osztály kitartó igyekezét, amellyel maximálisan ellátták őt nemcsak orovosilag és műszerekkel, de ápolásban, bánásmódban és lelkiekben is igyekeztek lankadatlan figyelemmel lenni hozzá utolsó pillanatáig.

Napi több órát töltve mellette a gondoskodásnak, figyelemnek és kedvességnek olyan fokát tapasztaltam, amire sehol nem láttam eddig példát.

BORRAVALÓT PEDIG SENKI NEM FOGADOTT EL !!!

Hálánkat végül az igazgató főorvosnak írt és neki személyesen átadott levélben tudtuk csak kifejezni.

 
 Attila  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-07-18 05:01   
Kedves Dodi!

En emlitettem, hogy utkozben..

Tudom mire gondolsz, mert en is ott nottem fel azon a kornyeken. Mindennapos vendeg voltam a Hunyady teren, a csarnokban ismertek a kofak. Jo is volt az. Auto meg alig jart es ott fociztunk, ahol letettuk az iskolataskat

Tarsasagi lenyek voltunk, mert meg nem idegenedtunk el a maganyos TV, Szamitogep, video es a tobbi masina bamulasaba. Alkalmazkodnunk kellett, mert maskulonben nem fogadott be kis tarsasagunk

Attila

 
 kallayjoseph  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-07-14 01:47   
Ez a Budapest tema azert erdekes, mert ha az ember ott szuletett es lassan 35 eve el mashol, akkor hogyan eljuk meg a hazateres elmenyet. Szamomra, mivel az Oktogon kornyeken nottem fel, a Korond es az Opera kozotti szakasza az Andrassy utnak ami Budapest!!!!! Amig nem jelentkeztem be ezen a szakaszon kepletesen, szinte nem is vagyok Budapesten. A IX. keruletet jarva szinte ugy erzem egy idegen orszagba kerultem. A kinai piacokat nem is szamitva!!!!

Par honapos tartozkodas utan honvagyam van az Egyesult Allamok utan, es mikor itt vagyok az Oktogon utan faj a sziv!

Valaki emlitette az oda-vissza utazas alatt van az ember igazan OTTHON!!!!!!!

Dodi

 
Ugrás a ( 1 | 2 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó