|
|
Bovika, akarmilyen magas is az a letra, ha leesel rola nagyon megutheted magad mert hatrafele esel. En egyszer ugy estem le, hogy magamra rantottam a letrat, visszafele estem, a fejemre es a combomra, nagyon megutottem magam. Meg szerencse, hogy nem tortent komolyabb bajom. 
|
|
|
Jaj Bovika az tenyleg eleg veszelyes .Jo hogy nem törtent bajod. Milyen magas a létra?
|
|
|
2013-11-19 17:25, poe:
"legalább egy kézzel fogódzkodj mindig, ha a létrán dolgozol " ))
Aki ezt összeirogatta, az nem dolgozott még soha létrán.
Pont tegnap mostam a nappaliban lógó függönyöket: a létra legfelsö fokán kell állanom ehhez a munkához.Egyik kezemmel a függönyt tartottam, a másikkal a sinbe dugdostam a kis tartó mütyüröket.
A hasammal tartottam testkapcsolatot a létrával. Mindezt eset lámpánál!
Siettem, hogy mire férj hazajön, meglegyen ez a munka, mert ö látni sem birja, ha a létrán állok, mivel segiteni nem tud.
Az egész lakás készen van, de még nincs határidö, hogy mikor jöhet haza
_________________ üdv:bovi
|
|
|
-
Csaknem egy hónapja lett ez a remek létrahasználat közzétéve, de én most lettem tőle okosabb
Most már tudom, hogy miért estem le a lépcsőn a reptéren, buszba szállás előtt! Nem kaptam használati utasítást, ez volt egyedül a baj!!!
Nekem meg ez :
ne helyezd át a létrát más helyre, ha épp áll rajta valaki
2013-11-20 22:28, perec:
Nekem a "legalább egy kézzel fogódzkodj" utasítás tetszett a legjobban. Elképzeltem, amint derült, szélmentes időben, biztonságosan, két kézzel fogódzkodva két lábbal állok a létrán, teljes biztonsági öltözetben, egymagam, józanul, zárt ajtók és ablakok megett...és nem csinálok semmit. Így nem érhet baj
|
-
Amugy tetszik az 'allj ket labbal a letran' hatarozottsaga.
Es hogyne keszitenek rizikoanalizist letra hasznalata elott, a konyhaajtot ki nem nyitnam anelkul.
|
|
|
Lakásrenoválás közepében vagyunk, volt kicsi létránk meg nagy is. A kicsi túl alacsony volt, a nagy meg túl magas, nosza vettünk egy olyan jó közepeset. (Volt nekünk ilyenünk, de kölcsönadtuk, és ezt a kicsikét kaptuk vissza helyette ) Helyes kis létra, csinos, még szép tiszta, fényes. Használati utasítás is volt rajta, alig két A4 oldalon.
Kivonatosan kaptok belőle:
3 év garancia van rá.
Súlya 4,2 kg.
A létra eleget tesz minden törvény adta követelménynek.
Gondosan olvasd el a használati utasítást, és őrizd meg, hogy később is átolvashassad. Tanulmányozd a piktogrammokat és magát az eszközt is, mielőtt használatba vennéd!
Használati utasítások:
- légy óvatos és szakszerű. Ne használd a létrát alkohol, gyógyszer vagy drog hatása alatt.
- minden használat előtt ellenőrizd a létrádat, hogy megvan-e minden alkatrésze, és biztonságos-e.
- ellenőrizd minden alkalommal a létrádat, nincs-e eltörve, meglazulva, és megfelel-e a célnak, amire használni akarod.
- ne használd falhoz támasztva, sem hídnak.
- ne helyezd át a létrát más helyre, ha épp áll rajta valaki.
- legalább egy kézzel fogódzkodj mindig, ha a létrán dolgozol.
- ha megsérül a létrád, azonnal vidd szakemberhez, hogy megjavítsa.
- használat előtt készíts rizikóanalízist. (gondolom, elemezni kell, mi minden történhet velem és a létrámmal, ha....)
- ne állj sokáig a létrán, gyakran tarts pihenőt munka közben. A fáradtság életveszélyes.
- állj mindig két lábbal a létrán.
- ha áthelyezed a súlypontodat, az veszélyes lehet.
- zárd be az ajtókat, ablakokat abban a helyiségben, ahol dolgozol, egy beszaladó kisgyerek veszélyes lehet.
- ne hagyd a kinyitott létrát őrizetlenül.
- a létrát csak könnyű munkára használd, rövid ideig.
- használj biztonságos lábbelit.
- soha ne álljatok többen egyszerre egy létrán.
- rossz időben, erős szélben ne használd a létrát kint.
- csak könnyű szerszámokat használj a létrán.
- a létrán ne hordj ékszereket, sem beakadós ruhaneműt.
- 150 kg-nál nehezebb személy nem használhatja a létrát.
Van még, de azt hiszem, létraügyi értekezésnek ennyi elég. Majd körülnézek, mit kell tudni a kalapács, csavarhúzó használatáról
|
2009-08-20 19:29, boszildi:
Itt sem volt az ablakpárkány benne, mivel az nemis lett kivéve!
Sajnálom, hogy Nektek nincs ilyen szerencsétek, mint itt nekünk volt.
Ezzel a vállalattal már több dolgot csináltattunk, többek között a bejárati ajtónkat is ők cserélték ki pár éve.
Most, hogy nagyon meleg van, mondogatjuk is párommal, hogy csodálatos módon zár!
A házban hűvös marad a kintlevő 36 fok ellenére.
|
|
|
2009-08-19 18:16, bovi:
Amikor megcsinálták az ablakpárkányokat -egy hónap múlva- olyan ferde lett, hogy minden virág lecsúszott róla. Kiszedettem és végül a sógorom csinálta meg úgy, hogy használni tudjuk.
A vállalkozó azt mondta, hogy a párkány nem tartozik az ablakcseréhez.
|
|
|
2009-08-18 20:13, boszildi:
Szerencsés vagy, hogy ilyen jól sikerült.
Valóban, szerencsésnek tartom magam ettéren!
Még a szúnyoghálót kell nekik egy kicsit alakítani, ami a konyhában elengedhettelen, most annyi a darázs, remélem holnap hozzák.
|
|
|
2009-08-18 17:16, Pompéry Berlin:
Én legalább is a helyedeben most nem tennék tovább semmit.
Az ablakokkal nem, de teraszkorlátot, ami fábol van, ma egy segítséggel lefestettük
Ma volt az év legmelegebb napja eddig. 36 fok árnyékban! Vittem a napernyőt magammal, ahogy a munka haladt, nekem, ez a szép nyár!!!
|
|
|
2009-08-17 19:46, bovi:
Szerencsés vagy, hogy ilyen jól sikerült. Mi egy hónapot vártunk az ablakpárkányokra és szegőlécekre. Addig félkész állapotban voltunk.
|
|
|
2009-08-17 19:46, bovi:
-
Azért a függönyöket ujra a helyére aggattam, hogy tudjam, mitöl vagyok holt fáradt
-
És mivel a dolog így befejezettnek tűnik, őszig nem is kell ablakot mosni - vidéken kisebb por miatt esetleg jövő tavaszig -, hisz a függöny jóvoltából a "kosz" úgy sem látható.
Én legalább is a helyedeben most nem tennék tovább semmit.
|
|
|
Nem tudom, hogy ide tartozik a téma, de házzal kapcsolatos
Hónapokkapl ezelőtt rendeltünk új ablakokat a házun felső szintjére, ahol élünk.
Az elmult 37 évvel az oldalukon, már eléggé szuszogtak.
Ezt ma meghozták, 4 személy kiséretében, reggel jó időben, fél 8-kor
Az volt a nemszép, hogy nem adták meg az időpontot, hogy korán keljünk.
Még jó, hogy 7-re állítottam a Wecckert!
Hirtelen, nemis tudtam mi lesz az én dolgom, gondoltam a függönyök biztos útban lesznek, leszedem.
Amint egyiket a másik után lemorzsoltam a plafonrol, a 4 személy elkezdte behordani az összes ablakot és keretet, szétosztották az annak megfelelő helységekben.
Úgy megszállták a házat, de úgy, hogy alig tudtunk mozdulni. Csak pislogtam most mi következik?
Mindenkinek megvolt a reszortja, kezdték kiverni az elöregedett ablakokat, egyiket a másik után
Végül logikus lett a folyamat, mert a szállító kocsin, előbb helyet kellett csinálni, ahova az öregeket tették elszállításra
Szummamszumárum, délután fél 3-kor elköszöntek, minden készen volt!!!
9 ablak 4 m-töl a 70 cm-ig és 2 balkonajtó.
Még ezer szerencs, hogy nagyon a lelkemre kötötték, ma nem szabad megtisztítani, mert a tömítés még nem kemény
Azért a függönyöket ujra a helyére aggattam, hogy tudjam, mitöl vagyok holt fáradt
Nagyon szépen dolgoztak, minden szemetet elvittek, sőt porszívóztak is.
Így, nem kell félni, ha mesterek jönnek a házhoz!
|
|
|
2009-07-21 06:57, Ferencz Zsuzsanna:
Havonta csak egyszer mosogat
Micsoda pocsékolás!
Én az edényeket odateszem a kutya elé. Így nemcsak a mosogatást spórolom meg, hanem a kutya is jóllakik ingyen! 
|
|
|
Bovika, nem 
|
|
|
2009-07-21 06:57, Ferencz Zsuzsanna:
Zsuzsanna,
szoktál nála vendég lenni 
|
|
|
Van egy barátnőm, szingli, a piszkos tányért a hűtőben tartja, hogy ne szállják meg a legyek. Havonta csak egyszer mosogat, azt a tányért mindig kitörli kenyérrel. A lábasokat is a hűtőben tartja. Azt mondja, így havi 15 órát megspórol.
|
|
|
2009-07-20 19:07, bovi:
Évente
_________________ poe
|
|
|
2009-07-20 18:03, poe:
Gondolom, Te sem mosogatod mindet havonta 
|
|
|
2009-07-20 13:36, bovi:
128 darab + egy hatos készlet még dobozban +a konyhai + a söröskorsók. Pedig tavalyelőtt kitettem vagy két tucatot, jó emberek örökbe fogadták őket
_________________ poe
|
|
|
2009-07-20 15:34, bobe:
-
Ès ezeket mind a ket kezeddel mostad el? -
Bizonyám
A géppel nem tartós a fénye, valami film lesz a poharakon.
Meg aztán annyiféle pohár, a kristályt nem szabad gépben mosogatni, megvakul
|
|
|
Ès ezeket mind a ket kezeddel mostad el? A mosogatógép nem segitett bele? Sziszifuszi munka
Asszonytársak, nálatok hány pohár van a háznál illetve a lakásba
Ma nekiestem a vitrinek ki és lemosásának, rossz idő van még mindig, mondva, legyen minden készen, mire megjön a meleg
Ez alkalommal, megszámoltam minden elmosott poharat: 162, a konyában levő mindenaposokat nem mostam ma el
Mi mindig csak ketten voltunk, de valamikor, nagy vendégjárás színhelyeként, rengeteg edényt, poharat vásároltam össze.
Lassacskán megkell szabadulnom a poharaktol is, mint nemrég egy 12 személyes ünneplős étkészlettöl.
Akinek adtam, van 3 kisgyerekük, ott jobban van esély a dolgok megsemmisítésére, mint nálunk volt 
|
|
|
2008-08-16 20:18, Erazs:
Mivel lehet leszedni a silikont? Az elözö bérlö töl még maradt a csempén, de nem jön le tökéletesen pedig acetonnal és alkohollal (is) súroljuk.
Nemtudom, hogy sima felületű e a kérdéses csempe, ha igen, akkor bevállt módszerem a kis szerszám, amit a Keraföldes tűzhelyhez adtak.
Nem hagy nyomot vissza és nincs büdös szaga sem
|
|
|
2008-08-19 21:12, Mary:
-
Talán ezt is kipróbálhatod, ha kapható ahol laksz: Lithofin Losefix, igaz attól függ, hogy hol akarod alkalmazni. Olvasom ablak, így elöször megkérdezném
manon
|
|
|
2008-08-17 11:52, Toeby:
_
De azért valami hatása csak volt?
Toeby
-
Volt hát, olyan bör a kezemen, mint a teknösbéka páncélja. Meg egy ragadós "film" az ablakonüvegen, amelyet egyéb kémiai szerekkel kellett eltüntetni. 
|
|
|
2008-08-17 20:44, Erazs:
A Lidl-reklámban láttam, hogy ezen a héten lesz pontosan ilyen tisztítószer (szilikon/acryl). Hálistennek, ebböl már nem kell vásároljak. 
|
|
|
2008-08-17 20:44, Erazs:
-
Nekünk a konyhában maradt a csempén...
---------------------------------------
Viss-szel is lejön, ha a fazekakra használt drótos szivacsot használod, s erösen dörzsölöd. Ha a csempe már amúgy is oda van, akkor mindegy, különben leviszi a ráégetett lakkot is és matt lesz.
Toeby
|
|
|
|