2021. április 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Svédország >> Karlstad
Új topik indítása   Üzenet küldése
 matisvik  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-10 14:21   
Hahó, mi a neve a te diákszállódnak? Szinte mindebn voltam ugyanis milyen okból, bár lakni csak a lent említett kettőben volt szerencsém. Szerintem mindenképpen menj el a potatisenes bulira! a legjobb benne az, hogy ha sokan vagytok, abszolút nem lehet ott elférni, de emiatt egy csomó tök jó dolgot lehet csinálni. Képzeld, amikor én ott voltam, rendeztünk szeptember közepén egy szülinapi bulit, amire végül plakátokat nyomtattunk, és rengetegen tudtak róla, stb. Ahogy közeledett a buli napja, kiderült, hogy a karlstadi diákok és odavetődöttek 90 %ának (kis túlzás;)) akkortájt van a szülinapja. Volt ott egy csaj, akinek szintén egy nappal korábban, mint nekem. (Magunk között jegyezném meg, hogy svédnek születte kubai-orosz származású Max-szal igencsak dicshimuszokat zengtünk róla...)Na sebaj, lement a buli, 2 hét múlva hazajöttem, fáradtan ledőlök a tv elé, bekapcsolom a viasat3-at, amin éppen akkor ment az "americas next top model" első sorozata...2 másodperccel később a potatisenből ismert jól kinéző csaj kezdett beszélni benne, ugyanis ő volt az egyik versenyző:)))) Tök vicces volt, és utána az ott maradott emberkékkel köremailben beszéltük meg, hogy szegényke egy kicsit valszeg elmenekült amerikából a sajtó miatt...

Ha elmész a potatisenbe, akkor azért keresd meg a 44-es szobát, ugyanis én ott laktam (az ajtódekorációm akkoriban elég híres volt, ugyanis mindenki megnézte, de senki nem értette, mert minden magyarul volt...talán az a nagyon odarögzített márai-vers még mindig megtalálható...hacsak nem volt nagygenerál a hostelben;)

üdv
v

 
 bogi36  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-08 14:26   
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál, annyira nem késtél el, mert még csak 3 hete érkeztem, úgyhogy minden jó tanács jól jön:) A város nagyon nagyon tetszik, eddig minden szuper! Végülis nem a Potatisenben lakok, hanem egy másik diákszálláson, de pont most pénteken lesz a Potatisenben valami hatalmas buli:) Biciklim még nincs, mivel épp térdig ér a hó (bár ettől függetlenül csomóan járnak biciklivel), de feltétlenül beszerzek egyet! Kirándulni imádok, már felfedeztünk egy nagy tavat (nem a Vänern), az erdőn keresztül sétálgattunk, gyönyörű a természet!

Ha van kedved nosztalgiázni, írhatsz:)
Ha nem, akkor is köszi hogy válaszoltál:)

üdv: Bogi

 
 matisvik  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-02-08 13:11   
szia, kicsit azt hiszem elkéstem a válasszal...
én 3 hónapot töltöttem karlstadban, igaz nem az egyetemen, hanem szakmai gyakorlaton voltam leonardo programmal.

az egyetemről így nem sokat tudnék neked mondani, de pl megfordultam két diákszállószerűségben.az egyik a potatisen (krumpli) volt, a másik a rosenborg. mivel már valószínűleg kinn vagy, ez remélhetőleg nem érint, de ha mégis, akkor javaslom a potatisent, az ára akkor egy hónapra 2500 korona körül volt egy hónapra. családias és a bulik is jók.

a város csendes, biciklit szerezz be mihamarabb, a szórakozóhelyek drágák, ha pénz szűkén vagy, bevásárlás ajánlott a lidlben, biciklivel a legtávolibb helyről is max 15 perc.menj gyalog is kirándulni hammarö felé. ha spóroltál valamennyi pénzt, nézd meg stockholmot, göteborgot, oslot feltétlenül. az árakat ne számold át forintra, mert naponta szívrohamot kapsz, csak azt nézd, hogy elég-e a pénzed arra az időszakra. nyáron menj el az inlandsbanannal északra éjféli napot nézni.

röviden ennyi

ja, ha szereted a sportot, menj el hokimeccsre a lila arenaba, menj el női focira (nagyon jók) és amerikai focira (hajrá crusaders!!!!):)))gondolom ezek nem túl valószínűek...

üdv

viktor

 
 bogi36  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-10-30 18:58   
Sziasztok!
Januártól júniusig a Karlstad-i egyetemen fogok tanulni. Járt már valaki ott? Infok, tanácsok? (a honlapon meg útikönyvekben már tájékozódtam, inkább személyes véleményekre lennék kíváncsi)
előre is köszi:)
Bogi

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó