2020. december 04. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON - Cikkeink kapcsán >> KANADA: Szőcs Klári és az Arany János
Új topik indítása   Üzenet küldése
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-07 17:16   
2003-02-07 06:48, Pufi:
-
Szőcs Klári szerencsés ember. Kanadai! Kanadai aki őrzi a magyar gyökereit...Szóval mint a Magyar Ház iskolájának igazgatónője autómatikusan a Ház vezetőségének a tagja is volt. E tájban egy olyan elnöke volt a Háznak aki megtiltotta a vezetőségnek, hogy a Torontói Magyar Színház előadásait látogassák. Klári ...nem tudta felfogni, hogy ilyesmi hogy fordulhat elő...

Kedves Pufi, én se tudom felfogni. Emlékezetem szerint Kanada szabad ország, ahol, ami nem illegális, nem tiltható, és szabad akarattal megáldott, szabad emberek élnek ott.
Minden elismerésem Szőcs Klárié, de ha ő (volt) a kivétel a Torontói Magyar Ház vezetősége és tagjai között, akkor - na jó, ezt a mondatot már nem fejezem be.

 
 Pufi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-07 06:48   
Szőcs Klári szerencsés ember. Kanadai! Kanadai aki őrzi a magyar gyökereit, de elvesztette azokat a vadhajtásokat amit mi bizony cipelünk. Sok mindent nem ért meg és a naivitása olyan kedves, hogy az már lekötelező. Tiszta ember. Nincs benne előítélet, nem mások elmondásaiból ítélkezik, hanem saját tapasztalataira témaszkodik. Van vele egy csodálatos kis storym.
Klári évekóta már tanított a magyar iskolába, illetve a szerénységét avagy a szakmai alázatát jelentette e de nem tanított csak igazgatott. Megteremtette a lehetőséget azoknak a fiatal kollégáinak akik nemrég érkeztek otthonról és vállalták ezt a nemes munkát. Szóval mint a Magyar Ház iskolájának igazgatónője autómatikusan a Ház vezetőségének a tagja is volt. E tájban egy olyan elnöke volt a Háznak aki megtiltotta a vezetőségnek, hogy a Torontói Magyar Színház előadásait látogassák. Klári a színházban akkor is ma is törzsvendég volt és visszautasította az elnököt. Valójában nem tudta felfogni, hogy ilyesmi hogy fordulhat elő. Klári minden tisztelet megérdemel kár hog kevés van belőle.

 
 itcme  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-27 10:53   
bár nevem az 59.-dik ezen a fórumon ez az első hozzászólásom... Hunor fogad gratulációmat Szőcs Klára frapáns bemutatójához... még ilyen emberek élnek, mint Klári a magyarság nem fog kihalni elpusztulni... mert ők a hétköznapok hősei...

...

 
 Zsizel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-12 09:53   
Hallo kedves Klári,
örülök, hogy egy kicsit megismerhettelek itt a fórumon keresztül. Bár tudom, a nyugdijasoknak még kevesebb az idejük, mégis remélem, hogy sok mindenröl fogsz még beszámolni.
Szeretettel köszöntelek
Zsizel

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-08-17 13:30   
Jókedvű, energikus, tevékeny asszony Szőcs Klára. Valahogy meglátszik rajta, hogy eddig sem élt hiába. Pedig nem volt könnyű az élete, a magyar (és más) emigránsok számára általában sehol sem fonják kolbászból a kerítést. 1956-ban az édesanyja vitte Ontario London nevű városába a félárva kislányt.

...

Részlet idei évzáró beszédéből:

"Sokan különböző kritériumokat állítanak fel, és kritizálnak, ha nem felelünk meg ezeknek a szempontoknak. Tehát mi legyen? A gyermek sokat tanuljon? A gyermek fújja a verseket? A gyermek szívesen olvasson magyarul? Vagy a gyermek legyen felkészítve a hazai iskolarendszer szerint? Talán most neheztelni fognak, ha azt mondom: ez mind az önök dolga. Akkor mi a mi dolgunk?... Amit itt tanul itt a gyermek, azt tanulja magyar szívvel, a magyarság iránti szeretettel, családias, magyar környezetben, mely megalapozza a hovatartozás érzelmeit. Ehhez kérem a segítségüket..."

...

Klári tavaly ment nyugdíjba. Ami nem jelenti azt, hogy babérokon pihen. Hiszen az Arany János iskolán kívül ott van neki a Magyar Ház, ahol igazgatósági tag, és jelen van az üléseken, a döntések hozatalában, az elágazó tevékenység szervezésében. Ott van az Egyesült Magyar Alap, amelynek munkájában öt éve vesz részt: jegyző. Az EMA már régen összegyűjtött egy alaptőkét, annak kamataiból adományokkal segíti a rászoruló magyarokat, Kanadában, Magyarországon és az elcsatolt területeken. És végül, de nem utolsó sorban, ott van a Kanadai Magyar Közösségi Szolgálat, amely szintén jótékonysági szervezet. Sok új magyar bevándorló kér segítséget különböző ügyekben: tolmácsolás, jogi tanácsok, orvosi kezelés, ilyesmik. Klári az önkéntes segítőket szervezi be a Szolgálat számára, de ha szükség van, maga is tolmácsol, öregeket látogat.

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó