2021. április 13. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MagyarOnline.net Vendégek >> Cselényi László, a Duna Televízió elnöke - kérdések, válaszok
Új topik indítása  
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 14:49   
2006-08-23 08:14, Adamo:
-
Tisztelt Elnök Úr!
Kb. egy éve lettem az Önök csatornájának rendszeres nézője itt az USA-ban. Mint egy falat kenyér, annyira szükségét érzem az értelmes magyar szónak, a szinvonalas tájékoztatásnak. Örömmel tapasztalom, hogy az általános EMBERI ÉRTÉKEKRE milyen nagy hangsúlyt fektetnek, köszönet érte.
Néhány észrevételem azért van, amit segítő szándékkal bátorkodok megtenni:
- Sajnálom, hogy az IGÉZET c. gyöngyszemek elmaradoztak a mindennapokból, pedig ha egyenlőre nincs is folytatása /nincsenek új felvételek/, akkor a régieket is örömmel meghallgatnánk újra, hiszen olyan építő, gyönyörű gondolatok, amiket nem is elég egyszer hallani ahhoz, hogy mélyen hasson az emberre.
- Tisztelettel javaslom, hogy a DunaTV szignáljának más legyen a zenéje, más a reklámnak és megint más az ajánlónak. Mint ahogy az Ígézetnek is megvolt a sajátja. Így ugyanis kissé egyhangú ez a rész.
- Talán nincs is szükség arra, hogy a szignált oly gyakran beadják, hiszen a képernyő sarkában úgyis ott a jel. Helyette nagy magyarjainkról 1-2 perccel többet lehetne mutatni "időkitöltéskor" - elsősorban az ifjúság tudásszintjének, de még inkább magyarságtudatának erősítésére - szintén más, de e sorozatban azonos háttérzenével, névvel, képpel, évszámmal - no és:vagy a híressé válásának okát megjelölni, vagy egy híres gondolatát aláírni. Mindehhez időt hagyni, és csak pár naponként cserélni. (Akikre büszkék lehetünk, akik nemcsak a magyarságot, de a világot is előbbre vitték, többen vannak, mint ahány nap van egy esztendőben.) Gondolom, ennek összeállítása akár egy kezdő munkatárs feladata is lehetne.
- A szignálba pedig a Duna mentén található tájakból, városokból javasolnék képeket becsempészni változatosan, és nem feltétlenül csak a magyar szakaszon. Természetesen azért odaírva, hogy éppen melyik ország Dunapartját látjuk az Egyesült Európából.
- 5-10 perces "időkitöltő" műsornak javaslom azt is, hogy mindenféle, elsősorban kihalófélben lévő szakmát mutassanak be olyan szép, lassú képsorokban, hogy követhető legyen az alkotás folyamata. Ezt egyszer a lópatkolás kapcsán láttam, azóta is keresem a többit, de még nem akadtam rá. Nem hiszem, hogy "elmisszoltam" volna.
- A fiatalabb generáció ezen csatorna elé csalogatására javaslom, hogy valami módon iskolákkal lépjenek kapcsolatba azért, hogy felsőtagozatosok minőségi dolgozataiból bejátszhassanak egy-egy szép fogalmazást, amit maga az írója olvashatna fel a TV-ben. Az ifjúság hangját mi, idősebbek is szívesen hallgatjuk, nekik pedig motiváló, hogy még jobban készüljenek, mert ekkora kitüntetésben részesülhetnek.
- Életünk fűszere a humor. Szeretnénk vidámságot is látni-hallani ezen a csatornán is. Kultúrált vicceket, kedves "gyerekszáj"-történeteket, vagy bemondásokat, de akár régi nagyjainktól anekdotákat is.
Köszönöm, ha elolvassa észrevételeimet, javaslataimat, Tisztelt Cselényi Úr. Csak remélni tudom, hogy némelyiknek foganatja is lehet.
Adamo
- Az egy év alatt fájó szívvel vettük tudomásul, hogy a nyugati féltekén fő műsoridőben egyre rendszeresebbé vált a sportközvetítés. Pedig az emigrációs magyarságot ilyen szinten már nem vonzza a sport. Inkább olyan műsorokat ismételjenek ezalatt, amiról mi egyébként az időeltolódás miatt sajnos lemaradunk.

-
Számos hasznos, értékes – esetleg apróságnak tűnő – javaslatát megszívleltük, amint ez képernyőnkön már látható is. Magam is úgy vélem, egy csatorna arculatát éppenséggel ezek az „apróságok” olykor döntő módon befolyásolják.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 14:48   
2006-08-21 02:47, Gabor Rayani:
-
Kedves Cselenyi Laszlo!


Szeretettel udvozlom, olvastam a mar eddig feltett kerdeseket, remelem sikerul kiegeszito valaszt adnia.
Az en kerdesem sem konnyebb mint barmelyik honfitarsame. Londonban is vannak Magyarok szepszammal, az elmult 10 evben eleg sok antennat szereltem az itt elo Magyaroknak, akik megelegedessel nezik a Duna tv musorat.
A problema az hogy talan tobben vannak azoka magyarok ahova nemlehet felszerelni muhold vevo antennat. Itt nagyon nepszeru a Sky 28.2 Kelet muholdas adas vetele. ahol antennaval veszik meg egy antanna felszerelese, lenne szukseges, ( vagy egy ketfejes tanyer.( ket LNB )ez is elofordul.
Azoknal a honfitarsaknal ahol nemlehet felszerelni muhold vevo antennat, marad a kabel tv, amelyik a ugyanazt a musort szorja amit a sky 28.2 Kelet muholdrol.
Marmost ha a Duna tv szerdodest kot a sky muholdat uzemelteto (Mr Modok) urral, igy lehetseges lenne hogy azok a Magyarok akik nek nincs lehetoseguk antennat felszerelni is nezhetnek a Duna tv musorat.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok Angol nezo is lenne, akiket erdekel Magyarorszag, es valoszinu hogy az orszagnak is egy kis reklam lenne.
Ennek az otletnek a megvalositasa biztosan penzbe kurul,( Frekvencia hasznalat) egy par helyi szervezet biztosan hozzajarul,de az elso lepest a Duna tv vezetosegenek kell megtenni ebben az iranyban hogy hajlandoak lennenek ebben segiseget nyujtani.
Marado tisztelettel

Raynai Gabor

-Javaslata kézenfekvő, azonban a Duna Televízió anyagi helyzete és ereje nem teszi lehetővé, hogy kábeltelevíziós szolgáltatókkal szerződjünk adásunk közvetítésére.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 14:47   
2006-07-30 17:43, janosi laszlo:
-
Tisztelt Cselenyi Laszlo!

Mi is ugy erezzuk, hogy az internetes televiziozas ma mar egyre jelentosebbe kezd valni.
Remeljuk, hogy a kozeljovoben egyre tobb adast tudnak az internetre tenni es talan abban is remenykedhetunk, hogy egyszer eloben fog menni a musoruk.
Talan sokan fizetnenek is ezert. Kivanunk tovabbi jo munkat. Udvozlettel Janosi Laszlo USA
-Internetes sugárzásunk kialakítása folyamatban van. Egy-egy adás továbbítására már volt próbálkozásunk is. Amint ez intézményessé és folyamatossá válik, a képernyőn keresztül tájékoztatjuk kedves nézőinket.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:46   
2006-07-19 19:59, hunor:
-
E-mailben erkezett kerdes:


Szeretnem tudni, hogy North Carolinaban lehet-e fogni a Duna TV-t.

Rozsika
-


A Duna Televízió tengerentúli, konkrét vételi lehetőségeiről ottani szolgáltatónk honlapja ad felvilágosítást: http://www.globecastwtv.com.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:45   
2006-07-05 06:21, soharistvan:
-
Kedves Cselenyi Ur!
Tobb rendezvenyunk lesz ebben az evben, legkozelebb a nandorfehervari gyozelem 550 eves evforduloja. Kerdesem, hogy van-e a Duna televizionak tudositoja New York kornyeken vagy Washintonban es mi az elerhetosegi cime. Amennyiben nincs, akkor atvennek-e az egyik New York-i magyar televizo felvetelet az esemenyekkel kapcsolatban(Szilagyi Akos szerkeszto). Gondolom, hogy masokat is erdekel a kerdes.
Valaszat elore is koszonom.
Tisztelettel:
Sohar Istvan

-


Sajnálom, hogy nagy késéssel jutott el hozzám kedves ajánlata. Érvényes ez a jövőre nézve is?


Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:44   
2006-07-04 14:53, Csillag:
-
Kedves Cselényi Ùr!

Rendszeres nézöje vagyok a Duna TV-nek, különösen a hírmüsorokat, ill. a háttérmüsorokat nézem szívesen és a teletexet is rendszeresen olvasom. Ehhez kapcsolódik a kérdésem is: hová tünt a "lapszemle" (belföldi) rovat a teletexböl?Már hónapok óta "keresem"... Lehetséges lenne újra "beindítani"? Szerintem nagyon hasznos rovat volt. A másik dolog, amit még meg szeretnék jegyezni: a teletext aktualizálása. A megjelenö hírek sokszor már estére elveszítik aktualitásukat, nem lehetne gyakrabban frissíteni, ill. kiegészíteni a híreket? A gyerekmüsorokkal kapcsolatban is lenne egy kérésem: a külföldön élö magyar gyerekeknek fontos lenne még több magyar mese ill. a magyar irodalom remekeiböl készült filmek + történelmi filmek bemutatása. Egyébként az új müsorszerkezet tetszik, és az esti filmek is egyre jobbak. Csak így tovább!

Üdvözlettel,
Csillag
-A Duna Televízió teletext adásával kapcsolatos javaslatait köszönöm. Dolgozunk szolgáltatásunk folyamatos frissítésén, reméljük, mihamarabb leküzdjük a még meglévő gyermekbetegségeket.

A gyermekműsorokkal kapcsolatos javaslatát új, tengerentúli műsorstruktúránk kialakítása során igyekszünk figyelembe venni.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:43   
2006-07-02 21:13, fekti erzsebet:
-
Tisztelt Cselenyi Laszlo!

A Duna Tv, mint a Vilag magyarsaganak kulturalis es muveszeti televizioja tudjuk, hogy nehez feladatokkal kuszkodik.

A muholdas televiziozas mellett az internetes tevezes is egyre nagyobb teret hodit, es ez csak erosodni fog a jovoben. A musorokat tokeletes minosegben elvezhetjuk.

A kerdesem a kovetkezo.

Elkepzelheto, hogy a kozeljovoben valtozni fog a szabalyozas es a teljes musor felkerul az internetre, mindket csatornajuknal?

Keres:

Lehetseges-e azt a modositast kerni, hogy a musorujsagban szerepeljen a musor cime mellett az, hogy INTERNETES KOZVETITES. Igy elore tudja az ember, mit tud megnezni, akar par nappal elotte is. Most nem az allando musorokrol beszelek, amit tudom, hogy videon is meg lehet tekinteni.

Koszonom a valaszt.


Udvozlettel: Fekti Erzsebet, USA
-

Fekti Erzsébetnek szóló válaszunkat illetékes munkatársam korábban már megküldte Önnek.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:18   
2006-07-01 23:42, Héva:
-
Kedves Cselényi Úr!

Nagyon örvendtem mikor megtudtam, hogy egy "földim" került a Duna Televizo elnöki székébe, annál inkább keseredtem el viszont azoktól a változásoktól, amelyek az utóbbi idöben (1-2 év) a Duna tv-ben végbe mentek.
A Duna tv a kedvencem volt, nemcsak azért, mert egyedüliként foglalkozott a határon túli magyarsággal, hanem azért is mert egyedi stilusa volt, szinvonalas volt abban a szemétrengetegben amelyek ma sajnos Magyarország tv-csatornáit jellemezik (tisztelet a kivetelnek, annak az egy-két adónak ami még szinvonalas).
Erre egyszercsak feltünnek nekem dolgok a Duna-tv képernyöjén:
Uj diszlet, minden modern, teljesen uj müsornevek, uj müsorok, uj müsorvezetök stb...hát ezzel már nem értettem egyet és bevallom őszintén, az utóbbi időben egyre kevesebbet nézem az Önök csatornáját.
Örülök viszont ennek a lehetőségnek, és nagyon remélem sikerül megválaszolnia a következő kérdéseimet:
-miért kell a Duna tv-nek beolvadnia ebbe a nivo és stilus nélküli tv-csatornarengetegbe? Csak azért mert ez megy, és mert más nem jövedelmező?
-miért kell minden diszletet ami izléses volt, modern müanyagra kicserélni?
-miért kell a munkájukhoz értő kompetens müsorvezetők helyett lenyalthaju szépfiú müsorvezetöket alkalmazni, akik viszont alig tudnak beszélni, de azt viszont gyorsan?
-miért kell egy Tóth Endre helyett Carlo nevü szakácsot alkalmazni, magyar ételek helyett olaszokat fözetni?
-miért kell a "Régiókat"- "Világunkra" átkeresztelni?
-miért kell a "Magyarok" c. müsort megszüntetni?
és végül a legutolsó kérdés, azok közül ami most itt kapásból eszembejutott:
-miért kell az olyan szinvonalas müsorokat mint a "Beavatás"-t olyan későn müsorra tűzni?

Válaszait előre is köszönöm.
tisztelettel és Üdvözlettel:
Héva
-Megértem véleményét a megújult Duna Televízióról. Kérem, szíveskedjék belátni, hogy a televíziós műfaj már csak ilyen. Egy tévé folyamatosan változik, fejlődik. Különben rövidesen múzeummá válna.

Amit a Duna Televízió beolvadásáról ír, nos, ez a kérdés azoknak, akik benne vannak a napi televíziózásban, értelmezhetetlen. De mindenesetre mások nem így gondolják. A Duna Televíziónál, mint közszolgálati csatornánál nem szempont, hogy mi a „jövedelmező”.

Ami a képernyőnk szakácsának személyében bekövetkezett változást illeti: lejárt a régi szerződés, amely akkor külső gyártásban készült. Carlo persze anyai ágon magyar, s nem szakács, hanem a kulinaritás híres szakértője.

Ami a Világunk címadását illeti: ennek oka, hogy megújult a műsor, s ehhez találóbb ez az új név. A műsorban igyekszünk közösen megbeszélni dolgokat, jelenségeket, s nem elnagyoltan kezelni azokat.

Ami a Magyarok című műsort illeti: kettévált, s mind a Szerelmes földrajz, mind a Vannak vidékek nagyon sikeres.

A Beavatás műsorkezdését illetően: nappal ez a program luxus, annyira rétegműsor. Ami Önnek tetszik, az másnak nem. Nehéz ám rangsorolni, de a közönség elvárása is fontos.

Tisztelettel,

Cselényi László

 
 Cselényi László  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-12-06 13:15   
2006-06-29 23:18, Kernel:
-
Udvozlet. Kerdesem van Sydneybol. Nehez minden nezonek a vilag minden tajan megfelelni, musorido tekinteteben, de azt szeretnem kerdezni, hogy magyar ido szerint reggelenkent volna-e lehetoseg megismetelni az esti jatekfilmeket. Itteni ido szerint a legjobb musor hajnalban van, es barmilyen elkotelezett elofizetok vagyunk (tobb eve), nem tudunk mindig felkelni olyan koran. Erre varnek valaszt. A kivansagmusor, ami Ausztraliaban fomusoridobe esik, nem igazan szorakoztato nekunk.

Koszonettel,
Veresne Kati
-
Kérdésében benne van a válasz is. Nem tudunk valamennyi időzónában eleget tenni az ott élő kedves nézőink jogos igényeinek. Azonban természetesen törekszünk arra, hogy Eurázsiában és a tengeren túl egyaránt élvezhessék hazánk, s a világ filmművészetének kiemelkedő alkotásait.


Tisztelettel,

Cselényi László

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-09-27 09:44   
2006-07-02 21:13, fekti erzsebet:
-
Tisztelt Cselenyi Laszlo!

A Duna Tv, mint a Vilag magyarsaganak kulturalis es muveszeti televizioja tudjuk, hogy nehez feladatokkal kuszkodik.

A muholdas televiziozas mellett az internetes tevezes is egyre nagyobb teret hodit, es ez csak erosodni fog a jovoben. A musorokat tokeletes minosegben elvezhetjuk.

A kerdesem a kovetkezo.

Elkepzelheto, hogy a kozeljovoben valtozni fog a szabalyozas es a teljes musor felkerul az internetre, mindket csatornajuknal?

Keres:

Lehetseges-e azt a modositast kerni, hogy a musorujsagban szerepeljen a musor cime mellett az, hogy INTERNETES KOZVETITES. Igy elore tudja az ember, mit tud megnezni, akar par nappal elotte is. Most nem az allando musorokrol beszelek, amit tudom, hogy videon is meg lehet tekinteni.

Koszonom a valaszt.


Udvozlettel: Fekti Erzsebet, USA
-Cseleny Laszlo valaszai a napokban kerulnek fel forumunkba, azonban a fenti kerdeset a Duna Televizio Ugyfelszolgalata mar most megvalaszolta:Ezúttal szeretnék válaszolni Fekti Erzsébet amerikai Nézőnk levelére.


Tisztelt Fekti Erzsébet!

Köszönjük kedves levelét.
Nagyon örülünk, hogy tengeren túl is figyelemmel kísérik adásainkat.

Ami az internetes on-line közvetítést illeti, sajnos ez nem fog bekövetkezni, ugyanis csakis saját készítésű műsorainkat tehetjük fel internetes honlapunkra.

Vásárolt műsorokra csak vetítési jogunk van. Remélem azért továbbra is hűséges Nézőnk marad.

A továbbiakban is jó Duna televíziózást kívánunk Önnek.

Üdvözlettel,
Tabacu Anna - Közönségszolgálat

 
 Morris  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-09-03 13:46   
Tisztelt Cselényi Úr!

Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőségük, hogy meghívják Peller Anna előadóművésznőt egy riporta, ki a kanadai magyaroknak először énekelte fel magyarul a kanadai himnuszt.
Érdemes lenne róla egy riportfilmet készíteni, legalábbis a magyar közönséggel is megismertetni, hogy milyen történelmet alkotott a művésznő. (lásd: www.kantorpal.com)
Üdvözlettel

 
 Adamo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-08-23 08:14   
Tisztelt Elnök Úr!
Kb. egy éve lettem az Önök csatornájának rendszeres nézője itt az USA-ban. Mint egy falat kenyér, annyira szükségét érzem az értelmes magyar szónak, a szinvonalas tájékoztatásnak. Örömmel tapasztalom, hogy az általános EMBERI ÉRTÉKEKRE milyen nagy hangsúlyt fektetnek, köszönet érte.
Néhány észrevételem azért van, amit segítő szándékkal bátorkodok megtenni:
- Sajnálom, hogy az IGÉZET c. gyöngyszemek elmaradoztak a mindennapokból, pedig ha egyenlőre nincs is folytatása /nincsenek új felvételek/, akkor a régieket is örömmel meghallgatnánk újra, hiszen olyan építő, gyönyörű gondolatok, amiket nem is elég egyszer hallani ahhoz, hogy mélyen hasson az emberre.
- Tisztelettel javaslom, hogy a DunaTV szignáljának más legyen a zenéje, más a reklámnak és megint más az ajánlónak. Mint ahogy az Ígézetnek is megvolt a sajátja. Így ugyanis kissé egyhangú ez a rész.
- Talán nincs is szükség arra, hogy a szignált oly gyakran beadják, hiszen a képernyő sarkában úgyis ott a jel. Helyette nagy magyarjainkról 1-2 perccel többet lehetne mutatni "időkitöltéskor" - elsősorban az ifjúság tudásszintjének, de még inkább magyarságtudatának erősítésére - szintén más, de e sorozatban azonos háttérzenével, névvel, képpel, évszámmal - no és:vagy a híressé válásának okát megjelölni, vagy egy híres gondolatát aláírni. Mindehhez időt hagyni, és csak pár naponként cserélni. (Akikre büszkék lehetünk, akik nemcsak a magyarságot, de a világot is előbbre vitték, többen vannak, mint ahány nap van egy esztendőben.) Gondolom, ennek összeállítása akár egy kezdő munkatárs feladata is lehetne.
- A szignálba pedig a Duna mentén található tájakból, városokból javasolnék képeket becsempészni változatosan, és nem feltétlenül csak a magyar szakaszon. Természetesen azért odaírva, hogy éppen melyik ország Dunapartját látjuk az Egyesült Európából.
- 5-10 perces "időkitöltő" műsornak javaslom azt is, hogy mindenféle, elsősorban kihalófélben lévő szakmát mutassanak be olyan szép, lassú képsorokban, hogy követhető legyen az alkotás folyamata. Ezt egyszer a lópatkolás kapcsán láttam, azóta is keresem a többit, de még nem akadtam rá. Nem hiszem, hogy "elmisszoltam" volna.
- A fiatalabb generáció ezen csatorna elé csalogatására javaslom, hogy valami módon iskolákkal lépjenek kapcsolatba azért, hogy felsőtagozatosok minőségi dolgozataiból bejátszhassanak egy-egy szép fogalmazást, amit maga az írója olvashatna fel a TV-ben. Az ifjúság hangját mi, idősebbek is szívesen hallgatjuk, nekik pedig motiváló, hogy még jobban készüljenek, mert ekkora kitüntetésben részesülhetnek.
- Életünk fűszere a humor. Szeretnénk vidámságot is látni-hallani ezen a csatornán is. Kultúrált vicceket, kedves "gyerekszáj"-történeteket, vagy bemondásokat, de akár régi nagyjainktól anekdotákat is.
Köszönöm, ha elolvassa észrevételeimet, javaslataimat, Tisztelt Cselényi Úr. Csak remélni tudom, hogy némelyiknek foganatja is lehet.
Adamo
- Az egy év alatt fájó szívvel vettük tudomásul, hogy a nyugati féltekén fő műsoridőben egyre rendszeresebbé vált a sportközvetítés. Pedig az emigrációs magyarságot ilyen szinten már nem vonzza a sport. Inkább olyan műsorokat ismételjenek ezalatt, amiról mi egyébként az időeltolódás miatt sajnos lemaradunk.

 
 Gabor Rayani  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-08-21 02:47   
Kedves Cselenyi Laszlo!


Szeretettel udvozlom, olvastam a mar eddig feltett kerdeseket, remelem sikerul kiegeszito valaszt adnia.
Az en kerdesem sem konnyebb mint barmelyik honfitarsame. Londonban is vannak Magyarok szepszammal, az elmult 10 evben eleg sok antennat szereltem az itt elo Magyaroknak, akik megelegedessel nezik a Duna tv musorat.
A problema az hogy talan tobben vannak azoka magyarok ahova nemlehet felszerelni muhold vevo antennat. Itt nagyon nepszeru a Sky 28.2 Kelet muholdas adas vetele. ahol antennaval veszik meg egy antanna felszerelese, lenne szukseges, ( vagy egy ketfejes tanyer.( ket LNB )ez is elofordul.
Azoknal a honfitarsaknal ahol nemlehet felszerelni muhold vevo antennat, marad a kabel tv, amelyik a ugyanazt a musort szorja amit a sky 28.2 Kelet muholdrol.
Marmost ha a Duna tv szerdodest kot a sky muholdat uzemelteto (Mr Modok) urral, igy lehetseges lenne hogy azok a Magyarok akik nek nincs lehetoseguk antennat felszerelni is nezhetnek a Duna tv musorat.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok Angol nezo is lenne, akiket erdekel Magyarorszag, es valoszinu hogy az orszagnak is egy kis reklam lenne.
Ennek az otletnek a megvalositasa biztosan penzbe kurul,( Frekvencia hasznalat) egy par helyi szervezet biztosan hozzajarul,de az elso lepest a Duna tv vezetosegenek kell megtenni ebben az iranyban hogy hajlandoak lennenek ebben segiseget nyujtani.
Marado tisztelettel

Raynai Gabor

 
 rockville  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-08-03 21:51   
Kedves Cselenyi Laszlo!

Jomagam es barataim kozul is sokan az interneten keresztul nezzuk a magyar adasokat, koztuk a Duna TV ket csatornajanak interneten sugarzott, illetve rogzitett musorait is.
Tudjuk, hogy eleg tetemes beruhazassal
muholdon keresztul is elvezhetnenk a Duna tv-t, de ez szamunkra kenyelmetlen.
Mi is szivesen fizetnenk bizonyos havidijat, ha az interneten keresztul nezhetnenk az adasokat.
A felvett illetve sugarzott musorok nagy resze retegmusor.....
Mi azokra a musorokra is vevok lennenk, ami a magyarsaghoz kotodik.....zene, neprajz, termeszetfilm stb.
Hiszen az On csatornaja az egyetlen otthonrol amibol meg merithetunk, merithetnenk igazi ertekeket, szetszorva, de magyarkent a szivunkben a NAGYVILAGBAN.
Udvozlettel: eva

 
 janosi laszlo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-30 17:43   
Tisztelt Cselenyi Laszlo!

Mi is ugy erezzuk, hogy az internetes televiziozas ma mar egyre jelentosebbe kezd valni.
Remeljuk, hogy a kozeljovoben egyre tobb adast tudnak az internetre tenni es talan abban is remenykedhetunk, hogy egyszer eloben fog menni a musoruk.
Talan sokan fizetnenek is ezert. Kivanunk tovabbi jo munkat. Udvozlettel Janosi Laszlo USA

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-19 19:59   
E-mailben erkezett kerdes:


Szeretnem tudni, hogy North Carolinaban lehet-e fogni a Duna TV-t.

Rozsika

 
 soharistvan  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-05 06:21   
Kedves Cselenyi Ur!
Tobb rendezvenyunk lesz ebben az evben, legkozelebb a nandorfehervari gyozelem 550 eves evforduloja. Kerdesem, hogy van-e a Duna televizionak tudositoja New York kornyeken vagy Washintonban es mi az elerhetosegi cime. Amennyiben nincs, akkor atvennek-e az egyik New York-i magyar televizo felvetelet az esemenyekkel kapcsolatban(Szilagyi Akos szerkeszto). Gondolom, hogy masokat is erdekel a kerdes.
Valaszat elore is koszonom.
Tisztelettel:
Sohar Istvan

 
 Csillag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-04 14:53   
Kedves Cselényi Ùr!

Rendszeres nézöje vagyok a Duna TV-nek, különösen a hírmüsorokat, ill. a háttérmüsorokat nézem szívesen és a teletexet is rendszeresen olvasom. Ehhez kapcsolódik a kérdésem is: hová tünt a "lapszemle" (belföldi) rovat a teletexböl?Már hónapok óta "keresem"... Lehetséges lenne újra "beindítani"? Szerintem nagyon hasznos rovat volt. A másik dolog, amit még meg szeretnék jegyezni: a teletext aktualizálása. A megjelenö hírek sokszor már estére elveszítik aktualitásukat, nem lehetne gyakrabban frissíteni, ill. kiegészíteni a híreket? A gyerekmüsorokkal kapcsolatban is lenne egy kérésem: a külföldön élö magyar gyerekeknek fontos lenne még több magyar mese ill. a magyar irodalom remekeiböl készült filmek + történelmi filmek bemutatása. Egyébként az új müsorszerkezet tetszik, és az esti filmek is egyre jobbak. Csak így tovább!

Üdvözlettel,
Csillag

 
 fekti erzsebet  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-02 21:13   
Tisztelt Cselenyi Laszlo!

A Duna Tv, mint a Vilag magyarsaganak kulturalis es muveszeti televizioja tudjuk, hogy nehez feladatokkal kuszkodik.

A muholdas televiziozas mellett az internetes tevezes is egyre nagyobb teret hodit, es ez csak erosodni fog a jovoben. A musorokat tokeletes minosegben elvezhetjuk.

A kerdesem a kovetkezo.

Elkepzelheto, hogy a kozeljovoben valtozni fog a szabalyozas es a teljes musor felkerul az internetre, mindket csatornajuknal?

Keres:

Lehetseges-e azt a modositast kerni, hogy a musorujsagban szerepeljen a musor cime mellett az, hogy INTERNETES KOZVETITES. Igy elore tudja az ember, mit tud megnezni, akar par nappal elotte is. Most nem az allando musorokrol beszelek, amit tudom, hogy videon is meg lehet tekinteni.

Koszonom a valaszt.


Udvozlettel: Fekti Erzsebet, USA

 
 Héva  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-07-01 23:42   
Kedves Cselényi Úr!

Nagyon örvendtem mikor megtudtam, hogy egy "földim" került a Duna Televizo elnöki székébe, annál inkább keseredtem el viszont azoktól a változásoktól, amelyek az utóbbi idöben (1-2 év) a Duna tv-ben végbe mentek.
A Duna tv a kedvencem volt, nemcsak azért, mert egyedüliként foglalkozott a határon túli magyarsággal, hanem azért is mert egyedi stilusa volt, szinvonalas volt abban a szemétrengetegben amelyek ma sajnos Magyarország tv-csatornáit jellemezik (tisztelet a kivetelnek, annak az egy-két adónak ami még szinvonalas).
Erre egyszercsak feltünnek nekem dolgok a Duna-tv képernyöjén:
Uj diszlet, minden modern, teljesen uj müsornevek, uj müsorok, uj müsorvezetök stb...hát ezzel már nem értettem egyet és bevallom őszintén, az utóbbi időben egyre kevesebbet nézem az Önök csatornáját.
Örülök viszont ennek a lehetőségnek, és nagyon remélem sikerül megválaszolnia a következő kérdéseimet:
-miért kell a Duna tv-nek beolvadnia ebbe a nivo és stilus nélküli tv-csatornarengetegbe? Csak azért mert ez megy, és mert más nem jövedelmező?
-miért kell minden diszletet ami izléses volt, modern müanyagra kicserélni?
-miért kell a munkájukhoz értő kompetens müsorvezetők helyett lenyalthaju szépfiú müsorvezetöket alkalmazni, akik viszont alig tudnak beszélni, de azt viszont gyorsan?
-miért kell egy Tóth Endre helyett Carlo nevü szakácsot alkalmazni, magyar ételek helyett olaszokat fözetni?
-miért kell a "Régiókat"- "Világunkra" átkeresztelni?
-miért kell a "Magyarok" c. müsort megszüntetni?
és végül a legutolsó kérdés, azok közül ami most itt kapásból eszembejutott:
-miért kell az olyan szinvonalas müsorokat mint a "Beavatás"-t olyan későn müsorra tűzni?

Válaszait előre is köszönöm.
tisztelettel és Üdvözlettel:
Héva

 
 Kernel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-29 23:18   
Udvozlet. Kerdesem van Sydneybol. Nehez minden nezonek a vilag minden tajan megfelelni, musorido tekinteteben, de azt szeretnem kerdezni, hogy magyar ido szerint reggelenkent volna-e lehetoseg megismetelni az esti jatekfilmeket. Itteni ido szerint a legjobb musor hajnalban van, es barmilyen elkotelezett elofizetok vagyunk (tobb eve), nem tudunk mindig felkelni olyan koran. Erre varnek valaszt. A kivansagmusor, ami Ausztraliaban fomusoridobe esik, nem igazan szorakoztato nekunk.

Koszonettel,
Veresne Kati

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-28 01:09   
Meghivott vendegunk Cselenyi Laszlo, a Duna Televizio elnoke. Uj kerdesek helye ebben a topikban van, a valaszok szinten itt lesznek olvashatok, az ezekkel kapcsolatos beszelgetes helye pedig a Vitaforum - Cselenyi Laszlo, a Duna Televizio elnoke c. topikban van.

Hunor

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-26 17:25   
2004-ben a MON meghivott vendege volt Pekar Istvan, a Duna Televizio akkor elnoke. Szamos kerdes erkezett, azonban kozulok par kerdesre technikai okokbol nem erkezett valasz (az ezeket tovabbito, a Duna Televizional dolgozo munkatars uj munkahelyet valasztott, igy maradt el a valaszok kozlese). Ezek a kerdesek itt olvashatok:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=859&forum=56&64

Amennyiben meg aktualisak, ugy Cselenyi Laszlo megvalaszolja.

Hunor

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2006-06-26 17:17   
Életrajz:


A Duna Televízió elnöke

Cselényi Lászlót, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatóját választotta a Duna Televízió elnökévé 2005. február 17-én a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma - tájékoztatott Budai László, a testület Fidesz által jelölt tagja az ülést követően. A mintegy két órán át tartó tanácskozás végén kihirdetett eredmény szerint 25 testületi tag szavazott bizalmat a jelöltnek, míg öten megválasztása ellen voksoltak. A társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium kevéssel azt követően ült össze, hogy a pártok javasolta személyekből álló elnökség délelőtt épp a szükséges számú szavazattal állított jelöltet a tisztségre.

Cselényi László (1951)

1996-tól a Duna Televízió Minoritates Mundi című műsorának szerkesztője.
1999: Tamási Áron és Európa-díj kitüntetések a Minoritates Mundi műsoráért.
2002-től Az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója
2005-től a Duna Televízió elnöke

Cselényi László a Duna Televízió 2005 februárjában megválasztott új elnöke, hű akar maradni az intézmény alapító okiratában foglaltakhoz és saját arculatú, markánsan nemzeti, össznemzeti jellegű, kulturális-művészeti csatornát szeretne. Őrizni kívánja az eddig elért eredményeket is, amelyeket az Unesco Camera díj 1999-ben odaítélt: „A világ legjobb kulturális televíziója” elismerés szimbolizál. Mindenekelőtt fontosnak tarja, hogy a műsorok reagáljanak arra a megváltozott gazdasági, politikai és kulturális helyzetre, amit hazánk Európai Uniós tagsága jelent: olyan műsort kell készíteni, amely immár nem a perifériának szól, hanem szervesen összekapcsolja, egységes egészként kezeli a magyarságot világnézeti és politikai törésvonalaktól függetlenül.

A Duna Televízió a jövőben nyitni fog valamennyi kisebbségi sorban élő nemzet felé, hiszen Európában valójában a kisebbség van többségben. Az új elnök olyan televízió megvalósítását tervezi, amely különösen érzékeny és fogékony a kis nemzetek és kisebbségek problémáira, képviseli érdekeiket. A globalizálódó világban ennek különös jelentősége van, hiszen ma mindennél aktuálisabbak Cs. Szabó László szavai: „A föld összezsugorodott a technika bilincseiben: már csak néhány nagy népnek maradt hely rajta… A kis népek dolga, hogy megtartva az emberi mértéket, csöndesen, erőszak nélkül ellenálljanak az új Bábelnek. Ne a nagy népek bűneit utánozzák, hanem a maguk erényeit keressék.”

Cselényi László egyébként filmrendezőként is a kisebbségi sorban élőkről forgatott legtöbbször s műsorkészítőként tanulta meg azt is, hogy a legnemesebb eszme is belefulladhat az unalomba. Éppen ezért célja, hogy a Duna TV egyszerre legyen színvonalas és érdekes, nézett, versenyképes közszolgálati csatorna, hisz nem tudomást venni a médiák nézőkért folytatott harcáról struccpolitika lenne. Az érdekességre, a frissességre, a jó értelemben vett szellemi izgalom megteremtésére kell törekedniük a képernyőn az új műsoroknak és a megújulásra képes régieknek is.Kapcsolodó MON topikok - Magyar Világkapcsolat témakör alatt:

Külföldön élő magyarokról a DunaTV (és más) műsorokban
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=2395&forum=75&1

Duna TV - Közvetlenül
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=693&forum=75&51

Magyar televíziós adások külföldön
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=592&forum=75&307


Meghivott vendegunk volt a DunaTV korabbi elnoke, Pekar Istvan is:

Pekár István, a Duna Televízió elnöke
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=859&forum=56&64

Vitafórum - Pekár István, a Duna Televízió elnöke
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=858&forum=56&12

 
Új topik indítása  
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó