2020. szeptember 29. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> Kárpát-medencén kívül élő magyarok!
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-08 07:14   
Kösz, kedves Frédi, én is úgy értékelem, hogy jó volt a taktika, mivel tökéletesen elbizonytalanodtak. Igen, nyilván észrevették, hogy hülyére veszem őket.
 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-08 07:05   
Kedves Zsuzsa,

bele tudom élni magam a tegnapi helytetedbe. Csak olyanokkal lehet küzdeni akik naggyából egyenrangu ellenfelek, ezért neked a tegnap sajátmagaddal kellet megküzdened és ezt remekül tetted. Remek taktikát választottál, hiszen gondolom azért mégse annyira hülyék, hogy ne tudnák azt, hogy igenlő válaszaid mögött azért egészen más van, így büntetésük tökéletes volt és Te pedig épen és méltósággal álltad ki a kisértést. Gratulálok!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-04-08 04:58   
Tegnap estefele elmentem a bukaresti Irodalmi Múzeum épületében nyitott kávéházba, ahova csupa román értelmiségi jár, leszámítva néhány magyart. Míg vártam a barátaimat, három pasas leült az asztalomhoz, meg se kérdezve, mi erről a véleményem. Azonnal megkezdődött az össztűz:miért nem írok és közlök román nyelven, ha egyszer Romániában élek.
Aztán: a magyar nyelv primitív, nem létezik magyar kultúra, mindent az osztrákoktól tanultunk.
Aztán jött a magyar történelem: a románoknak kellett kétszer felszabadítaniuk Budapestet, tehát joguk van hozzá. Horthy Miklós kommunista volt.
A három pasas közül az egyik történész, a másik kettő íróember.
Negyedóra alatt kikészítettem őket, nagyon egyszerű módszerrel: édesen mosolyogva minden állításukra azt válaszoltam, hogy tökéletesen igazuk van.
Végre megjelent a pincér is, és megkértem, vigye őket másik asztalhoz,mivel barátokat várok.
Jó,tudom, nem általános jelenség. Bár elég gyakori.
Szerintetek jól cselekedtem?

 
 kiskatka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-22 15:40   
Kedves Peter,
a minimalis osszeg megallapitasa jol hangzik, csak Magyarorszagon nem hiszem,
hogy mukodni tud. Csak kihuznak a penzt a
zsebetekbol, es csak bosszusagot okoznanak Nektek. Az ugyintezes nem az
orszag eros profilja.
Egyebkent nem igazan ertem, miert van szukseged
igazolvanyra ahhoz, hogy magyarnak mondhasd magad?



 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-09-05 20:39   
pshw üzenete:


Kedves Mindenki!

Mi nyugatiak is igazan orultunk a par honappal ezelott megszavazott Magyar Igazolvanynak, nem beszelve, mily elonyoket jelent az erdelyi, felvideki, karpataljai vagy bacskai magyarsagnak. Es en most nem az anyagiakra gondolok, habar az sem elhanyagolhato, hanem az erkolcsi-lelki jelentosegere. Hosszu-hosszu eveken keresztul, a kornyezo orszagbeli magyarsag majd elvesztette identitasat, jelentos politikai es gazdasagi hatranyban szenvedett, es csak azert mert anyanyelve mas mint a tobbsege. A roman kommunista rezsim alatt kisebbsegi nem kaphatott vallalat vezetoi allast, legjobb esetben a magyartobbsegu megyekben aligazgato vagy osztalyfonok lehetett. A hadseregnel fotiszti allomanyu magyar ritkabb volt a feher hollonal, es a listat folytatni lehetne a vegtelensegig. Mi a nyugatra "szakadt" hazankfiai, anyaorszagiak vagy akar a kornyezo orszagok magyarjai, akik politikai, gazdasagi, vallasi vagy egyeb diszkriminaciok miatt hagytuk ott hazankat, regebb es most is pont annyit harcoltunk, vagy harcolunk magyarsagunk megtartasaert mint akarmelyik mas magyar-szomszedbeli orszag magyarja.

Javasolom az illetekes magyarorszagi szerveknek, es gondolom a nyugati magyarsag nagy szazaleka tamogtna javaslatom, egy masfajta, de Magyar Igazolvany kiadasat reszunkre, mellozve akarmi anyagi hasznot.

Nagyon sokat jelentene reszunkre egy ilyen akta, gyermekeinknek es unokainknak, hisz az utobbi ket magyar kormany vezetoje tobbszor is kijelentette, hogy nemcsak a 10 millio hazai magyar vezere, hanem a kulfoldon elo 6 millioe is. Szoban. Szeretnenk ez valami akta, dokumentum, igazolvany kepeben is viszontlatni, es nem garasoskodna senki adomanyokat aldozni e celbol, vagy a kornyezo orszagbeli magyarsagon segiteni.

Allapitsanak meg egy minimum osszeget, ami fedne az aktak eloallitasi koltseget es az evegbol adodo "burokraciat" fedo kiadasokat,
es merem allitani, koltseguk sokszorosan megterul.

Maradok tisztelettel,

Peter L. Schwartz
pschw@37.com

 
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó