2020. december 05. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON - Cikkeink kapcsán >> AUSZTRÁLIA: Nem minden papsajt...
Új topik indítása   Üzenet küldése
 hubrentus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-18 10:37   
Nagyon leült ez az oldal annak ellenére ,hogy csak pár hozzászólás íródott.
Remélem valaki újra felveszi a fonalat.

 
 Wetherellne Szent-Ivany Ildiko  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-20 20:15   
Kedves Katka

Koszonom kedves soraidat. Tobb mindent irtal amit majd szemlyesen megbeszelunk a Katalin Bal alkalmaval. Elore orulok, hogy megismerkedhetunk!

Szeretettel udvozol
Ildi

 
 katka  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-12 02:54   
Kedves Ildikó!

Megtanultalak tisztelni egy tőled hallott beszéd alapján (mely a rosszul sikerült sydneyi "Megmaradásunk" konferencián hangzott el), egyéniséged azonnal megfogott, szerettem volna "rendesen" össze is ismerkedni veled, de ez természetesen abban a szervezetlen, ideges sydneyi légkörben elképzelhetetlen volt.

A most rólad irt cikk kapcsán nagyon örülök, hogy mélyebben is megismerhettelek.

Örömöm azért igazán nagy, mert végre látok valami "kézzelfogható" reménysugarat az ausztráliai magyarság és magyar kultura lehetséges jövőjével kapcsolatban, (melyért én is próbálok a saját szerény eszköztárammal folyamatosan dolgozni, bár nem egészen 6 éve élek csak Ausztráliában, s bár konkrét kulturális munkára szóló munkaszerződéssel érkeztem, mégis mind a mai napig "harcolok" kulturális szakterülketem
itteni elfogadtatásáért. Na nem az ausztrálokkal kell csatákat vivnom, hanem természetesen magyar honfitársainkkal...)

Szivesen segitenék tehát neked bármiben, szivesen állnék melletted a magyar kulturát érintő fontos ügyekben, ha megtisztelnél a viszontfigyelmeddel.

Egy kérdés: lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de nem figyeltem fel egyik magyar média hangjára sem, amikor közölték, hogy te lettél az elnöke az Ausztráliai- Új Zélandi Magyar Szövetségnek. Közölték egyáltalán az Ausztráliában élő magyarokkal
a "felelős szervek" az ezt a hirt megillető hangsúllyal?! Sajnos nem minden Magyar Élet hetilap-számot vásárolok meg (bár az én nevemet is sokszor láthatod benne "újságiróként), s ezért újra kérdem: foglalkozott ezzel a hirrel kellő mélységben a Magyar Élet?! S a rólad irt mostani cikk
hol jelent meg? Én szerencsés vagyok, mert elolvashattam itt, az interneten.

Mégegyszer: minden csodálatom és tiszteletem a tiéd, kivánok neked sok sikert életed minden területén, de kicsit önző módon:
egyéniséged és szellemiséged pozitiv hatásainak kisugárzását természetesen közös magyar ügyeink előbbrevitelében szeretném érzékelni!!!

Szeretettel üdvözöllek annak reményében, hogy a közeljövőben tán élőben is találkozhatunk, beszélgethetünk. Egyébként erre könnyen lehetne alkalom, mert november végén Adelaideben adunk kis műsort és zenélünk férjemmel a Magyar Ház Katalin-bálján. MINDEN JÓT ILDIKÓ ! S gratuláció a cikk irójának is. Ernszt Katalin.

 
 george  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 02:25   
Elnezest kerek, s koszonom a felvilagositast vagyis a celba igazitast a cimlapra. Erdekes s elgondolkoztato cikk volt, sok hasonlosagot fedeztem fel benne, az elmult evekrol 1946-56-rol. De itt megallok, van egy-ket gondolati kulonbseg.

En Magyarnak szulettem, annak is eltem joban s rosszban egyarant, de amikor szabad akaratbol elhagytam szerett hazamat s letelepedtem itt OZ-ban, s feleskudtem az Angol Kiralynore, elvagtam a Hazai erdekeket s assimialodni kezdtem. Felesegem nem Magyar, a gyerekek,ugyan ismerik s szeretik az Ohaza hagyomanyait, konyhajat, de nem kovetelhetem toluk, hogy masnak erezzek magukat, mint en, aki meg mindig is Magyarnak valja magat, szivben s lelekben egyarant. Pontosan ezert jottem a MON szovetsegbe, hogy gyakoroljam, fejlesszem tudasomat s Magyar baratokra talaljak itt a tavolban. Oszinte leszek, nem ertem ezt az uj gondolatot, az etnikai kissebbseg jogat, ide mi szabad akaratbol jottunk s assimialodni kell, elvetve a nemzeti oruletet, itt elunk, szabadon s felelem nelkul az Ausztral torvenyek vedelmeben, de Szivben megmaradhatunk Magyarnak, az elet rovid.

tiszteletttel George

 
 george  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-07 01:27   
Mit ertettel ezzel az egysoros mondattal, jot vagy rosszat??? Itt jo az elet, bar mindenhol dolgozni kell s eredmenye megvan.

George

 
 MagyarOnline.net  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-10-06 13:02   
Majdnem mindenről Wetherellné Szent-Ivány Ildikóval, az Ausztráliai és Új-Zélandi Magyar Szövetség elnökével.

http://www.magyaronline.net/cikk.php?id=66

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó