2020. december 04. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON - Cikkeink kapcsán >> FÓKUSZ: Magyarországra meg vár a tudomány, de kire vár Magyarország?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-02 12:19   
Magyarországra meg vár a tudomány, de kire vár Magyarország?
MagyarOnline.net/ Nyúl Renáta


Alig tíz éve lehetett, hogy egy budapesti étteremben arról faggatott egy ismerős, hogyan lehetne kijutni Amerikába - bármi áron. Ő csak egyike volt annak a tucatnyi érdeklődőnek, akik egy magyarországi villámlátogatásom alatt szerették volna, ha két tányér honvágy-gyógyításra felírt csirkepörkölt között a karrier guru, valamint a fekete munkaerőpiac és a külföldi továbbtanulás szakértőjének funkcióját is betöltöm.

Az elmúlt pár évben azonban megváltoztak a hozzám intézett kérdések. Egyre gyakrabban diskurálok a hazatelepülés lehetőségeiről bárkivel, akit érdekel a téma, és nem szűkölködöm olyan beszélgető partnerekben, akiket személyesen érint is. A dialógusok szereplőinek kora attól függően változik, hogy hol élnek. Az Amerikában élő, Magyarországra vágyók - magamat is beleértve - a harmincas korosztály tagjai, míg az „otthoni" tíz évvel idősebb kérdezők és válaszolók már megvalósították azt, amit mi még csak tervezgetünk.

...

http://www.magyaronline.net/cikk.php?id=122

 
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó