|
|
Kedves Sanyi!
Elérkeztem a projekt következő fázisába, de mielőtt rosszul választnék, újra a segítségedet kérném.
Svájc északi részén élek és szép szabad kilátásom van KELETI irányba, de a neten találtak összezavartak, hogy ez egyáltalán jó-e a műholdak eléréséhez? A UPC Direct vagy az Olcsó Tv közül választanék. Melyiket javaslod?
Köszönöm szépen tanácsodat.
Zoli
|
|
|
Szia Kedves Kati,
Ez egy paradoxon. Éppen a USA és a nyugati demokrácia miatt nem teheted meg. Persze nem ilyen egyszerű, de ez a lényeg.
Ha bármi kérdésed van, írj és ha tudok szívesen válaszolok.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Szia, Sanyi!
Puff neki!Én meg voltam győződve, hogyha nekem eladnak valamit és elmondom, hogy hová viszem, kiadok érte pénzt, akkor én teljesen legálisan csinálom. Vajon miért nem lehet ezt legalizálni????Ebben a fene nagy demokráciában miért nem vehetek ott és olyan TV-kártyát, amilyet szeretnék és a technikai lehetőségem megenged?!
Persze ezek költői kérdések.
Mindenesetre köszi a felhomályosítást és ez most szó szerint így van, mivel egyre több kérdés merül fel bennem.
Kati
|
|
|
Szia Kedves Kati,
nyugodtan vitatkozhatsz, de szerzői jogi problémák miatt bármelyik DTH szolgáltató kártyájának a határokon kívüli használata illegális. Ugyanis a tévétársaságok csak Magyarország területére vették meg a sugárzás jogát.
Attól, hogy te a zsebedben kivittél egy ilyen kártyát, még nem legalizáltad a tevékenységet.
Teljesen egyetértek veled, hogy a mai világban, főleg az EU-n belül ennek nem így kellene lennie, de pont a nyugati országok, és az USA küzd tűzzel-vassal, hogy ezek a szabályok ne változzanak.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Szia!
Engedd meg, hogy egy kicsit vitatkozzam Veled.
Én Olcsó TV-t nézek immáron fél éve, teljesen legálisan! Többször váltottam e-mailt az ott dolgozókkal, akik pontosan tudják, hogy hol élek. Két hete bővítettem a csatornaszámot.
Saját set-top-boxot vettem (legálisan kihoztuk). Ott, ahol vettük, megvettük a kártyát is, amit szintén teljesen legálisan, szerződéssel hoztunk át a vámon. Itt teljesen legálisan vásároltam parabolát, és felszereltettem.
A lényeg, hogy legyen bejelentett lakás a szerződéskötéskor, amit egy rokon, vagy bárki más megtehet. Az Olcsó TV-nél nem kell semmit félni, hiszen az első fizetést ott az üzletben 1 évre fizeted, és aki segít a címmel, annak semmi további kötelezettsége nincs!
A csatornabővítést simán, interneten pénzátutalással meg lehet oldani.
Szerintem teljesen legálisan nézem a magyar adókat!
Mindenesetre, ha netán egy illetékes idekukkantana, annak megjegyezném, állandóan azt papolják, hogy 15 millió magyarért van a kormány, meg még Isten a tudója, hogy miket hordanak össze, de egy ilyen alapvető dolog, hogy a kinti magyarok is hozzájuthassanak a magyar adókhoz a XXI.században! Háááát...
Csoda, hogy mindenki megpróbál minden illegális módszert???!!!
Nem is értem, hiszen ez óriási üzlet lehetne bármelyik szolgáltatónak
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam
Kati
|
|
|
Köszönöm a gyors és szakszerű tájékoztatást!
Utánanézek ennek az Olcsó tv-nek, meg egy szakboltban megnézem az antennát+beltérit is, hogy mennyire bonyolult annak a beállítása.
Lehet lesz még kérdésem, de egyelőre tájékozódom a szolgáltatónál!
Még egyszer köszi!
|
|
|
Szia,
1. Igen.
2. Ez nem egészen így van. Néhány a környező országokba sugárzó szolgáltatónál is vannak Magyar nyelvű műsorok.
3. Az Olcsó Tv upgradelhető, hogy több csatornád legyen.
4. Olcsó Tv + SD csomag csatornái:
National Geographic, Hallmark, AXN, Eurosport2, Viva Hungary, Discovery Channel, Animal Planet
Spektrum, Commedy Central, Filmbox Extra, MTV Hungary, Cool, 4!Story TV, Sport Klub, Sport 2, DigiSport
Nickelodeon, VH1 Europe, Nat Geo Wild, Travel Channel
Vagyis ha az Olcsó + SD csomagot választod, akkor minden sportcsatorna elérhetővé válik.
5. Szerintem nem nagy dolog felszerelni és beállítani. A karbantartás egyenlő a nullával. Vagyis ha jól megcsinálod, akkor évekig hozzá sem kell nyúlni.
Azonban ha egy péket kérdezel, hogy egyszerű-e kenyeret sütni, akkor valószínűleg Ő is azt fogja mondani, hogy igen.
Ha a műszaki lehetőségeket nézzük, akkor az Olcsó Tv-vel jársz a legjobban. Ár kérdésben elvileg a Digi-vel, de az Olcsó Tv esetén egy év után az alapcsatornákat ingyen nézheted tovább.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Kedves Sanyi!
Új vagyok a fórumon, de próbáltam figyelmesen végigolvasni az elmúlt pár oldalt, többször is. Én Svájc északi részén, a német határnál szeretnék magyar tévét nézni. Legálisan, mutyi nélkül. Engedd meg, hogy Hozzád címezzem a kérdéseimet:
1. Jól értem, hogy akármit csinálok, mégha fizetem is otthon az előfizetést, külföldön magyar előfizetésű műholdas tévét nézni tulajdonképpen illegális?
2. M2 és Duna tv-n kívül viszont semmi másra nincs esélyem nem-magyar előfizetéssel?
3. Magyar előfizetésnél 3 közül választhatok: UPC direct, Digi és az Olcsó tv?
4. Mivel engem az alap adók mellett (m1-m2, rtlklub, tv2, duna) leginkább a sportadók érdekelnek (Sport1-2, Sportklub, Digisport), nekem úgy tűnik a Digitv lenne legmegfelelőbb (másik kettőben nem is nagyon vannak magyar sportadók)?
5. Hozzá nem értőként, esélyes, hogy én ezt magamnak kiválasztom, beüzemelem és utólag még karban is tartom? Vagy ez egy halott ügy már eleve?
Bocs, ha hosszú voltam. Nagyon köszönöm iránymutatásod!
|
|
|
Sziasztok,
most már elérhető a cikkben szereplő kártya. Ha kérdésetek van ezzel kapcsolatban, akkor írjatok.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Sziasztok,
Ha valakit érdekel, akkor az alábbi cikkben szereplő tévé szolgáltatás kb. 2 hét múlva elérhetővé válik.
Írjatok, ha kérdésetek van ezzel kapcsolatban.
http://www.hwsw.hu/hirek/44853/olcso-tv-hello-hd-mindig-tv-muhold-teve.html
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Kedves Katikaaa! Azt hiszem felreertettel, en igazan nem akarom senkinek sem az izleset befolyasolni, egyszerüen a sajat velemenyem irtam meg, es tippet, hogy hol lehet az igazi szep magyar szot hallgatni. Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, tavol all tölem barkire is az en velemenyem raeröszakolni...
|
|
|
Mégegyszer bocsánat a félreértésért. Természetesen lehet fontos a magyar TV hozzáférhetösége némelyeknek. Leginkább az irigység dolgozott bennem. Ha az ember lánya hazaér a munkából, ellátja a mindennapi teendöket otthon, netalántán még gyerek is van, utánanéz, érdeklôdik a környezetében történt eseményeknek, válaszol a leveleire, esetleg a helyi TV-n keresztül fejleszti a nyelvtudását, akkor hogy marad ideje, és kedve még a magyar TV-re is?
Mégegyszer elnézést.
Üdv
|
|
|
És, ha nem szerzek be, akkor mi lesz? Bocsáss meg ravic, kicsit sarkítva fogalmazol. Ismered (gondolom) azt a mondást "kinek a pap, kinek a papné..." Azért, mert Te nem szereted a TV-t, attól még X-nek és Y-nak tetszhet. Mindenkinek szíve-joga azt nézni, amit akar! Mellesleg az internet is tele van szeméttel, hazugsággal. Mindenkinek megvan a választás lehetősége, és a gyerekekre meg oda lehet figyelni. Az, aki külföldön él, annak köldökzsinór lehet a TV, és ha ne adj' Isten valaki a Mónikát szereti, hát hadd szeresse! Attól még bárki olvashat, hallgathat verseket, attól Te még nem leszel műveletlenebb!
|
|
|
UPC Direct műholdváltás információk:
http://www.upc.hu/televizio/muholdastv/muholdvaltas/
|
|
|
Utolagosan "belelapoztam" a hozzaszolasokba, es Jukappal ertek egyet. Most mar be sem kapcsolom a televiziot, ha otthon vagyunk, mert csak felmergesitem magam azon a sok ostobasagon, elkepesztöen felkeszületlen, a magyar nyelvet kerekbetörö "riportereken". Ezert en is azt mondom, aki tajekozodni akar, ott az internet, minden magyar nyelvü lapot vegig lehet olvasni, kinek-kinek izlese, erdeklödese, vagy esetleges partallasa szerint. Aki pedig egyszerüen csak magyar szot szeretne hallani, hat tessek nehany lemezt, CD-DVD-felvetelt beszerezni, ahol regi nagy szineszeink szavalnak, vagy prozat mondanak. Biztos, hogy nagyobb elmegy, mint a televizio...
|
|
|
Teljesen egyetertek Veletek minden pontban, a 3.ponthoz hozzafüznem: a szubjektiv kommentatorok elkepesztö szinvonalon valo ertekeleseinek megfigyelese adja, adhatja meg szamomra a kulcsot, hogy az otthoniak, anyam, testverem reakcioit megertsem. Objektiven, kivülröl nezem (ha nezhetem) a manipulaciot, a megvezetest. Ez egy melyebb, komplikaltabb dolog, mint az egyszerü tajekozottsag.
üdv. Zsuzsa
|
|
|
Azt hiszem, alább legalább három szempont szerinti mérlegeléssel vitatkoznak a hozászólók:
- Egy dolog a mindenkori műsor szinvonala
- Más kérdés az objektivitás - ez főleg politikai és/vagy gazdasági tájékoztató, illetve vitaműsorokra vonatkozik
- Ismét más az az igény, hogy mindenféle műsorokból kapható összképpel rendelkezzék valaki és ezáltal tájékozottnak, benne élőnek minősüljék a kárpátmedencei nézők közegében.
Ami a szinvonalat illeti, ott szerintem nincs különbség a magyarul vagy más nyelveken fogható számtalan adó szórása között.
Az objektivitást illetően osztom Jukap véleményét. 35 év N.o-i tapsztala alapján elképesztőnek tartom azt a pártelkötelezettséget = részlehajlást, amit az egyes magyar adókat nézvén tapasztalok.*
A harmadik pont merőben szubjektív.
* Gyakran a hírek csak kommentárból állnak, eltolt hangsúllyal, profilba nem passzoló híreket mellőzve, mások fontosságát felnagyítva: akárcsak a szoc. időkben, csak most más politikai érdekek mentén. A demokráciákban honos újságírási etika szerint a hírműsor feladata az, hogy informáljon, tényeket közöljön, nem pedig az, hogy egy mások által megalkotott véleményt rámoktrojáljon. Felelős polgárként fenntartom magamnak a jogot az önálló véleményalkotásra, amelyre képesnek érzem magam. Éppen ezért a szájbarágást, a csúsztatást, érzelmi befolyásolást a mindenkori politikai tartalomtól, céltól függetlenül sértőnek érzem.
|
|
|
Tökéletesen igazatok van, és tényleg lehet fontos a magyarul történô tájékoztatás, de pont ez ami nem találkozott az én elképzelésemmel, az újságok (internet) közelebb állnak, ha lehet igazságról beszélni, mint a külföldön fogható TV mûsorok.
TV-röl általánosságban elég rossz tapasztalataim vannak, esetleg elôitélet, legyen az magyar vagy más nyelvû adás.
Üdv
|
|
|
Kedves Jukap,
ha akarmilyen ocska szinvonalu müsorba is tekintettel bele, az nem jelenti azt, hogy minden es mindig olyan. Nem szabad felszines megfigyelesek alapjan iteletet mondani.
Nekem mar a tudata is fontos, hogy megtehessem, hogy atkapcsoljak a magyar tv-re vagy radiora feloras bootolas+update-eles nelkül. Ugyanilyen szerepe van a Germanwings olcsobb jaratainak: igenis fajdalmas volt annak idejen ugy tavol lenni, hogy tudtam, egy evben max. 1x mehetek haza es az is annyiba kerül, hogy tizszer meggondolom, mikor vallalhatom.
Abban is biztos vagyok, hogy a hazatol valo önkent vallalt 25 evi tavollet psziches serüleseket okozott volna nekem , ha nem lett volna lehetösegem a müsorokat fogni. Ez a köldökzsinor.
Hiaba nezek at naponta 5 internetes hirportalt,töltök le müsorokat,megsem tudom bizonyos tv müsorok hianyaban megerteni, hogy barataim miröl beszelnek, mitöl vannak izgalomban es igy velemenyem sem lehet, nem tudok, tudhatok velük együtt lelegezni, mert csak mozaikos informaciom lehet az otthoni dolgokrol.
Nyilvan nem mindenki van ezzel igy...
üdv.
Zsuzsa
|
|
|
Szia,
Ha másért nem, hogy MAGYARUL szóljanak hozzád a tévéből. Persze ha neked nem hiányzik ez az apróság, akkor tényleg semmi értelme, hogy bármi erőfeszítést tegyél ez ügyben.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Csak egy rövid eszmefuttatás, miután 3 napos magyarországi utamról visszatértem és néztem néhány TV mûsort, miért olyan fontos a magyar TV külföldön? Jónak nem mondható a tartalom, nivó semmi, hírérték utolérhetô a neten, sôt a digitális átállás után majdnem minden letölthetô, akkor miért olyan fontos a hozzáférhetôség?
Üdv
|
|
|
2010-05-11 18:27, upc 12:
-
Szia,
Elnézést, a rövid válaszért, de nagyon nincs mit ragozni a kérdést. Ha elköltözik a UPC, akkor nem lesz több magyar műsor az ASTRA műholdon.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
2010-05-11 09:58, Dr Zsuzsa Koncz:
-
Kedves Zsuzsa,
Sajna csak évente egyszer megyek arrafelé, legközelebb jövőre. Az ANGA kiállítást szoktam megnézni, illetve ott találkozok az üzletfeleinkkel szerte a világból.
Ha csak te használod az antennát a tetőn, akkor nagyon leegyszerűsíthető a probléma megoldása. Feltételezve, hogy a jelenlegi vételnél problémamentesen jönnek a műsorok, nincs más teendő, "csak" át kell fordítani az antennát a Thor műholdcsaládra. Semmit nem kell kicserélni, csupán az antennának kell más irányban néznie.
LNB-t akkor is ráérsz kicserélni, ha esetleg nem válik be a jelenlegi. Előre felesleges bármit megvenni.
Ha az átforgatás után nem megfelelő a vétel, az már bonyolultabb dolog. Egyrészről olyan valakit kell keresni, aki műszeresen beállítja az antennát, mert csak így tesztelhető, hogy mi az igazi gond. Ha rossz a vétel, annak sokféle oka lehet.
1. A nem pontos antenna beállítás.
2. Kisméretű antenna.
3. Az LNB minősége.
4. A levezető kábel.
5. Esetleg valami útban van az antennának a vételhez. Magas fa, másik épület, stb.
Mivel a pontos körülményeket nem ismerem, ezért abból kell kiindulni, hogy a régi meglévő rendszer az új műholdon is megfelelő eredményt fog produkálni, de adott esetben előfordulhat, hogy a fenti problémák valamelyikét orvosolni kell. Sajnos ha nincs megfelelő műszerezettsége a szerelőnek, akkor ezeket a hibákat csak találgatással tudja orvosolni, ami lehet, hogy a végén nagyon sokba kerül neked.
Ez kicsit olyan mint az autószerelés, ha nem ért hozzá az ember, akkor azt sóznak rá amit csak nem szégyellnek a boltban.
Összefoglalva a dolgot, ha nem ért hozzá az ember, akkor jobb keresni egy profi szerelőt, és kifizetni az órabérét 1x.
A többi megírom e-mail-ben számodra.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
Sziasztok!
Miután a UPC az Astráról egy másik müholdra átáll most májusban, azt szeretném kérdezni, hogy van valami más szolgáltató, vagy megoldás a magyar tévét befogni az Astráról? Németországban élek egy társasházban, ahol mindenki egy antennára van kötve. Lehetöségem sajnos nincs saját antennát a tetöre rakatni.
Elöre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
2010-05-11 00:45, etv_media:
-
Kedves Sanyi,
elöször is köszönöm a hozzaszolasodat.
Mikor jössz ujra Kölnbe? Szoban sokkal gyorsabban lehetne sok mindent tisztazni. Vagy telefonon.
Az eddigi parabola antenna tanyert a tetönkön egyedül hasznaljuk, szerencsere. Azt gondoltam a topiktarsak hasznos hozzaszolasai utan, hogy a legjobb, ha Magyarorszagon elmegyek az UPC-hez, remelem Kecskemeten is van leanyvallalatuk, es ott megrendelem a vevökeszüleket+decoder chipet.Jo lenne elöre tudnom, hogy azonnal megkaphatom a ketyeret ott, vagy varni kell ra, mert az idöm otthon (meg itt is) mindig nagyon korlatozott. Havi 10-15 eurot szivesen kifizetek a magyar müsorokert, nalam nem ez a legfontosabb problema. Az eddig megismert nemet TV szerelök mentalitasa, szavuk be nem tartasa, es a 60 euros oraber követelesük akaszt ki leginkabb, különösen, ha meg egy tanulot is magukkal hoznak keretlenül, mert akkor 100 euros orabert kernek meglepeteskent. Ez volt a tapasztalatom legutobb. Es jo hosszan, kenyelmesen tenykednek.
Szivesen vennem, ha megirnad konkreten milyen markaju LNB-t vegyünk specifikacioval, mert latom a hozzaszolasaidbol, hogy profi vagy, es mindent tudsz. Ha ez reklamozasnak szamitana ezen a plattformon, e-mail cimem zskoncz@mpipz.mpg.de Azt tudjuk, hogy olcso husnak hig a leve. Talan junius vege fele ujra hazamehetek. Addig a tanacsaid alapjan elökeszülhetnek a beszerzesekkel.
Nagyra ertekelem a segitseged, mindenkiet, aki eddig valaszolt.
szia,
Zsuzsa
|
|
|
2010-05-10 18:44, Dr Zsuzsa Koncz:
"regi kabel"
Kedves Zsuzsa!
A falakba vésett régi anternakábelek használata, az minden továbbiak nélkül használhatóak, de csak abban az esetben, hogyha a kábelek sértettlenek.
Üdvözlettel (Dániából)
Greve
|
|
|
Kedves Zsuzsa,
Neked korábban kellett volna írni, nekem korábban kellett volna olvasni. Ugyanis most jöttem haza Kölnből.
A problémád nem túl bonyolult, ha ért hozzá az ember. Ha viszont nem, akkor nem olyan egyszerű az eset.
Kezdjük az elején:
1. A DunaTv és az m2 műsora miért is ne, a HotBird műholdról két különböző műholdra költözött. A DunaTv és a Duna2 valamint a DunaTv HD vátozata jelenleg a Thor műholdcsaládról foghatóak, viszont ez nem biztos, hogy a végleges állapot. Ugyanis elképzelhető, hogy ezek a csatornák még költözni fognak, de az is, hogy itt maradnak. Attól függ, hogy melyik műholdtársaság nyeri el a sugárzás jogát. Az m2 és az m2 HD változata ezzel szemben a keleti 9 fokon üzemelő műholdon sugározza műsorát. Ide várhatóan még ebben az évben felkerül az m1 és az m1 HD műsora is. Ez viszonylag stabilnak mondható, ha jól tudom 12 évre van szerződésük.
2. A fentiek vételéhez nem kell semmi extra. Viszont mivel gondolom a tetőn lévő antennákról más lakók is néznek műsorokat, így ha venni akarod ezeket a csatornákat, akkor fel kell szerelni két új antennát a két új műhold felé fordítva. Így nézhetővé válik most három, késöbb négy közszolgálati csatorna. Ha jelenlegi antennákat csak ti használjátok, akkor egyszerűbb a helyzet, csak át kell fordítani a megfelelő műhold felé a tányérokat. Ez utóbbi esetben viszont elveszíted a rengeteg német csatorna vételi lehetőségét.
3. Ha ennél többet szeretnél nézni, akkor ahogy itt korábban leírták, elő kell fizetni valamelyik műholdas szolgáltatónál. Ebből jelenleg 3 féle elérhető. UPC, Digi, HelloHD
A UPC és a Digi ugyan azon a műholdon sugároz ahol jelenleg a Duna Tv. A HelloHD pedig onnan ahol az m2 fogható. Így bármit választasz, minimum egy antenna felszerelése mindenképpen szükséges.
Ezen kívül még számos információra lenne szükség, hogy pontos választ tudjak adni, de nagyvonalakban erről van szó.
Üdv,
Sanyi
|
|
|
2010-05-07 23:46, Greve:
-
Kedves Greve,
bocsanat a pongyolasagomert, biologus doktor vagyok , a fizika es TV technika nem volt erössegem soha (mea culpa). Nagyon köszönöm a preciz leirast, a tippet, hasznositani fogom.
Nyugtass meg legyszives, hogy a regi kabelem az analog szisztemahoz maradhat-e, vagy megint keresztbe kasul szet kell furni az ujonnan, es sok penzert vakolt falakat egy uj kabel miatt?
üdvözlet Kölnböl,
Zsuzsa
|
|
|
2010-05-07 00:36, Dr Zsuzsa Koncz:
Szia!
"Digitális vevöfej" sajna az nem létezik!
Deviszont, ez itt OK:
LNB = vevöfej:
Az LNB először a műholdról érkező gyenge jelet erősíti fel, ami nagyon kis zajú tranzisztorokkal történik, hogy a lehető legtöbb zajt kiszűrje. Az erősítés értéke általában 45-60 dB, a zajtényező pedig 1,0 dB alatti. Ezután alacsonyabb frekvenciára keveri át a jelet. Itt különféle variációk lehetségesek, attól függően, hogy az LNB hány sávot tud venni illetve milyen oszcillátor (oszcillátorok) vannak beépítve.
Egy korszerű UNIVERZÁL LNB amely 10,70-12,75 GHz között vesz (ezzel minden mostani és jövőbeli Ku sávú analóg és digitális adás vehető) két oszcillátort tartalmaz. Pl. a felosztás lehet a következő:
1. Oszcillátor: 9,75 GHz, ezzel a 10,70-11,70 GHz közötti jeleket lekeveri 950-1950 MHz közé.
2. Oszcillátor: 10,75 GHz, ezzel a 11,70-12,75 GHz közötti jeleket lekeveri 950-2000 MHz közé.
Így egy 950-2000 MHz bemeneti sávszélességű beltérivel mindent lehet venni.
|
|
|
2010-05-07 00:36, Dr Zsuzsa Koncz:
Ez már technika, és nem az én szakterületem.
Nekünk digitális a fej. A vakolat alatti kábel nem gond, ha nincs megsérülve. Ki kell próbálni.
|
|
|
|