2022. augusztus 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Kanada >> Mit szóltok ehhez torontói magyarok?
Új topik indítása   Üzenet küldése
 klari  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-08 05:53   
2004-08-07 23:28, Dobran:
-

Köszi, aranyos vagy, de nem mindenki ismer személyesen és így árt a hírnevünknek.

 
 Dobran  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-07 23:28   
Klári, aki ismer, az tudja az érdemeidet, a többivel ne foglalkozz!
_________________

 
 klari  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-08-07 16:06   
2003-12-13 05:32, Lee:
..... Ezek az emberek nagyon összetartottak, és tartanak talán ma is. Valószínűleg az idősebbeket sosem zárták ki ráncos bőr alapján. Ez elgondolkodtató, hogy miért is. Nem? Megalapoztak egy sor intézményt ami a magyar emigránsok életét megkönnyiti. Persze mondhatták volna azt is, hogy minek ezek az elkövetkező generációknak , akik csak röplabdáznak, és buliznak majd. Mégsem igy tettek. Úgy gondolják valószínűleg, hogy egyszer ezek a fiatalok is lesznek idősebbek és szükségük lehet azokra amiknek az alapjait ők fektették le.
...... Az idős jószándékú bácsikat néniket pedig szeretettel kezeljük, édesítsük meg nekik ami még hátra van az életükből, hiszen megérdemlik: ŐK ANYÁINK APÁINK!!!

Köszönöm a figyelmet

Lee
http://nyiltan.s4u.org/


Kedves Lee!
Nagyon meghatott hozzászólásod alapelve. Én is jó harminc éve nyüzsgök a torontói magyarság köreiben és nagyon rosszul esett amikor egy másik forumon megtámadták az intézményt amit 20 éve én vezetek, illetve engem személyesen. Pedig én lennék a legboldogabb ha átadhatnám a vezetését egy fiatalabb rátermett személynek.
Persze amikor én átvettem a vezetést nem úgy álltam hozzá, hogy dobjunk ki mindent ami a régi vezető ötlete volt, hanem inkább úgy, hogy tartsunk meg minden jót a régiből és lassan változtassunk az elavult felfogásokon.
Nekem ez bevállt, és ilyennek adnám át a stafétabotot.

 
 Flacz  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-24 11:02   
Sziasztok,

keressetek egy hangulatos kocsmát és irjátok meg azoknak akiket ismertek hogy minden péteken este vagy szombat este összeruccanás van. Valaki gyüjtse össze a cimeket amik elérhetök és szét kel küldeni a torontoiak közt. Fog müködni. Én is megyek csak irjatok hogy hová.
Üdv Lacz

 
 Lee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-13 05:32   
Szia Kicsner!

Örömmel olvastam, hogy megalapítottátok az ifjusági magyar szervezeteteket. Igazatok van, szerintem is szükség van ebben a városban egy olyan egyletre, ami nem vallási, politikai, vagy „matyó” (értem ez alatt a külömböző túllihegett népi magyar szokásokat) alapon működik. Focizzunk, röplabdázzunk, bulizzunk egy jót , szerezzünk új ismerősöket, barátokat, és érezzük jól magunkat. Gondolom a Ti alapszándékotok sem lehetett más.
„Egy gondolat bánt engemet” – hogy Petőfi soraival éljek, és ez néhány sorod:

„de amikor nemrég egy bulit rendeztünk , akkor sikerult elérjük , hogy a porondon egy rancos külseju emberke sem jelent meg , hanem csak a magyar fiatal generacio képviselte meg magat.”

Háááát... Szerinted ez siker??? Ha igen, elég kétes.
Ha Én például szerveznék egy bulit, és oda bizonyos rétegek nem tennék be a lábukat, azon nagyon komolyan elgondolkodnék, hogy miért is van, és inkább szégyellném a dolgot amíg rá nem jövök.

Tudom mire gondolsz most!
Ez a magyar fiatalok csapata. Ide nem fér be ráncos külsejű emberke. Azt hiszem, hogy ez alapján megítélni embereket, nagy lelki szegénységre vall. Ne hidd, hogy személyes sértésként fogom fel a dolgot. Körülbelül 30-32 éves voltam amikor a tükörben a szemem körül észrevettem, hogy bizony ott vannak azok a fránya szarkalábak. Már 37 vagyok, és még sosem ítéltek meg ez alapján. Egy ismerősöm sem mondta, hogy ha nem plasztikáztatom magam akkor megszakítja velem a kapcsolatát. Ahogy múlnak az évek ezekkel az emberekkel inkább csak szorosabb lett a kapcsolatom. Össze is járunk, sőt viccelődni is szoktunk a ráncokkal, ősz hajszálakkal, vagy az évek alatt begyüjtött pocakokkal. Tudod azért járok velük össze, mert semmilyen megkötést nem támasztunk egymással szemben (hiszen ha lett volna bármilyen megkülömböztetés bárkiben, akkor az már nem lenne az ismerősöm) . Legfőképpen ilyen nevetséges küllemi megkötéseket nem tennénk.
Megint látom a gondolatod: -Te a nagyon öregekre gondoltál!-
Azok a ma idős bácsik nénik, - akik ma ráncos külsejűek – álltalában 56’ környékén érkeztek Kanadába. Ezek az emberek nagyon összetartottak, és tartanak talán ma is. Valószínűleg az idősebbeket sosem zárták ki ráncos bőr alapján. Ez elgondolkodtató, hogy miért is. Nem? Megalapoztak egy sor intézményt ami a magyar emigránsok életét megkönnyiti. Persze mondhatták volna azt is, hogy minek ezek az elkövetkező generációknak , akik csak röplabdáznak, és buliznak majd. Mégsem igy tettek. Úgy gondolják valószínűleg, hogy egyszer ezek a fiatalok is lesznek idősebbek és szükségük lehet azokra amiknek az alapjait ők fektették le.
Hogy mégse mentek el bulizni? Valószínű sejtették a megítélésed... ami nem az ember cselekedeteire irányul, hanem a puszta küllemre.
De mondok neked mást.
Van egy magyar politikai párt a FIDESZ. Fiatal Demokraták Szövetsége nevet takarja ez a mozaik szó. 1993-ig náluk 35 év volt a határ. Aki átlépte ezt az életkort, annak búcsút intettek. Ebben az évben azonban ezt a szabályt simán eltörölték, mert rádöbbentek, hogy ez a Párt halálát jelenti, ha fenntmarad. Ma a FIDESZ-ben nem ritka az 50-60 éves tag sem. Tisztelt megbecsült emberekként tartják nyilván, és nem „ráncos külsejű”-nek őket.

Jó jó tudom! Ha ilyen okos vagyok, és ez nekem nem tetszik miért nem csinálok egy másik baráti kőrt a saját játékszabályaim alapján.
Megítélésem szerint ha egy szervezetben hiba van, nem az a megoldás, hogy csinálunk egy másikat... ha az sem iskerül jol, egy harmadikat, és így tovább. Hiszen térjünk vissza az alapcélhoz: Focizzunk, röplabdázzunk, bulizzunk egy jót , szerezzünk új ismerősöket, barátokat, és érezzük jól magunkat. EGYÜTT!!!!!!!! Hiszen te is írtad:

„mert ugyebar egységben az ero”

Azt hiszem ez a szó a lényeg. Az idős jószándékú bácsikat néniket pedig szeretettel kezeljük, édesítsük meg nekik ami még hátra van az életükből, hiszen megérdemlik: ŐK ANYÁINK APÁINK!!!

Köszönöm a figyelmet

Lee
http://nyiltan.s4u.org/ 
 sicsok  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-18 01:41   
Valaki ismeri Balog Ildiko-t?
Apja magyar edesanyja Guyana-i.
20-30 ev kozotti idos a holgy.
Kosz

 
 hurel  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-04-23 00:57   
Helyes cim:

http://web.goldencity.hu/hurel/

[Koszi Kicsner!]

Veronika

 
 kicsner  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-04-17 17:59   
Sziasztok!

Mi Montréaliak mar meg is alakitottuk az ifjusagi magyar szervezetünket. Jelentem muködik!!!! Nem hittem volna , hogy sikerülni fog, de amikor nemrég egy bulit rendeztünk , akkor sikerult elérjük , hogy a porondon egy rancos külseju emberke sem jelent meg , hanem csak a magyar fiatal generacio képviselte meg magat.Egyelore ennyit a sikereinkrol, mert nem akarok a medve borere inni. A legkozelebbi rendezvényünk egy majalis lenne majus 3.-an. Mar egy honlapunk és egy ujsagunk is van, aminek a cime:

http://web.goldensity.hu/hurel

email cimunk: hungarorelacio@canada.com

Ha tudjatok akkor vegyétek fel néhany montréali ismerosotokkel a kapcsolatot, hogy jojjon el o is , hogy majd szamoljon be nektek a torténtekrol. Mi minden esetre szeretnénk kiterjeszteni a mozgalmunkkat a többi allamokba is, mert ugyebar egységben az ero. Soki sikert, és vigyazzatok magatokra!

Üdv. Pali

 
 klari  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-06-21 21:01   
Szia Tünde!

Már összejöttünk a Mariann Bárban, de ezt meg lehetne ismételni gyakrabban.

Üdv,
Klári

 
 T:)nde  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-04-10 16:21   
sziasztok!

Otletem egy masik honlapban levo temaindito tarsam, Morzsi szavaibol ered.

Ime: idézet:
---------------------------------------------
Hogyan lehetne egy jól müködö magyar közösséget létrehozni? Mire van szükségünk?
---------------------------------------------
Elgondolkoztam az altala irottakon.
Eszembe is jutott valami...

Mit szolnatok hozza, ha osszeroffennenk egymassal? Peldaul hetvegenkent? Ha nem is valamelyikonknel otthon, hanem valami semleges helyen. Valahol Torontoban, egy kavezoban peldaul. Megismerkedhetnenk egymassal szemelyesen is es elbeszelgethetnenk.

Lehet, hogy ossze is baratkoznank es elobb-utobb osszehoznank egy jól müködö magyar közösséget.

Lenne maris egy otletem. Mit szolnatok ahhoz, ha majd rendeznenk filmvetito esteket? Sorban mindenki bemutathatna a tobbieknek a kedvenc filmet.

Kivancsian varom a hozzaszolasotokat.

udv Nektek,
T:)nde

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó