2021. március 05. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Finnország >> Kettős állampolgárság
Új topik indítása   Üzenet küldése
 cinci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-09 19:50   
Koszi, Finn
Kinyomtatta a nejemnek, aki "sved" finn. O Joanna en meg Tamas
Kosz

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-06 15:21   
Cinci, ezt a nejednek küldöm.
Ezt elküldtem volna e-mailon is, de ahoz tudni kellett volna a neveteket, azt pedig nem tudom.
Mindkettötöket szeretettel üdvözlve a Finn
Függetlenség napján. Etelka

Kaksoiskansalaisuus voimaan jo ehkä ensi vuoden alustaKaksoiskansalaisuuden salliva kansalaisuuslakiesitys oli torstaina eduskunnassa lähetekeskustelussa, missä se sai hyvin positiivisen vastaanoton. Varsinkin sisäasiainministeri Ville Itälän (kok) reipasta toimintaa kiitettiin. Myös asiaa aktiivisesti ajanut Riitta Prusti (sd) sai kiitokset. Sisäministeri Itälän mukaan tavoitteena on, että laki tulisi jo ensi vuoden alussa voimaan.

Itälä muistutti, että erityisesti ulkosuomalaiset ovat odottaneet kaksoiskansalaisuuden sallivaa lakimuutosta. Myös Prusti muistutti, että kaksoiskansalaisuus on tärkeä asia tuhansille ulkomaille muuttaneille, jotka ovat käytännön syistä joutuneet ottamaan toisen maan kansalaisuuden.

Kansanedustajat kiittelivät suuresti lakiuudistuksen valmistelutyötä ja kaksoiskansalaisuus sai pelkästään puoltavia kannanottoja. Kansanedustaja Riitta Prusti otti puheenvuorossaan esille asioita, joihin tulisi vielä kiinnittää huomiota: Prusti esitti, että ilmoituksen Suomen kansalaisuuden takaisin haluamisesta voisi tehdä myös kirjeitse tai sähköpostitse ja ettei kansalaisuusilmoitusta jätettäessä hakijoiden lasten tarvitsisi olla myös läsnä. Hänen mielestään kansalaisuuden palauttamismahdollisuudesta sekä kaksoiskansalaisuudesta tulee tiedottaa laajasti ja kaikkia mahdollisia kanavia hyväksi käyttäen.

Istuntosalissa olleet edustajat kannattivat Prustin ehdotuksia. Uuden lain perusteella entiset Suomen kansalaiset tai heidän jälkeläisensä voisivat saada Suomen kansalaisuuden pelkällä ilmoituksella. Ongelmana pidettiin kuitenkin sitä, että ilmoitus pitää tehdä henkilökohtaisesti esimerkiksi suurlähetystöön tai edustustoon. Jotkut huomauttivat, että lähetystöverkkoa on supistettu niin, että ilmoittautuminen voi olla liian työlästä ja kallista. Yhtenä mahdollisuutena pidettiin ilmoituksen jättämistä postin tai sähköpostin välityksellä Ulkosuomalaisparlamentti ja Suomi-Seura ry esittävät asiantuntijalausuntonsa lakiesityksestä perustuslakivaliokunnassa 20.11.

Lisäksi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen selvittää lakiesityksen käsittelyä eduskunnassa ulkosuomalaisparlamentille USP:n istunnossa Helsingissä 19.11. Ulkomaalaisvirastossa olisi arvioitu kansalaisuushakemuksia olevan tulossa vähintään 25 000. USP.n puheenjohtajiston aloitteesta vuonna 1999 toteutettu allekirjoituskampanja eri puolilla maailmaa keräsi noin 25 700 ulkosuomalaisten allekirjoitusta kaksoiskansalaisuuden puolesta. Allekirjoitukset puhemiehistö ojensi eduskunnan perustuslakivaliokunnalle huhtikuussa 2000.

 
 cinci  módosítás |   válasz erre |   profil |  2002-12-05 14:18   
Tudja valaki hogy szavazott e a finn parlament a kettos allampolgarsagot illetoen? Valojaban a nejemet erdekli aki finn allampolgar es itt elunk az USA-ban. Koszonom elore is a valaszt. senkialfi@yahoo.com
 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó