2010. szeptember 09. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> A Magyar Világkapcsolat >> Vélemények - Segítség! Válságban a gazda(g)ságom
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 )
 Lepu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 23:31   
2008-10-12 12:37, ubuge:

Marosvásárhelytől kábé harmic kilométerre van egy eladó parasztház nagyjából 5000 euróért. Beszállsz felesben?

A Tiszától keletre van, az nem egy jó hely. Paraguayon elgondolkodnék, Kelet-Európán nem.
Amúgy a németeknél, főleg a volt keleti részen is lehet kapni régi parasztházakat már úgy 10.000-től. Csak Magyarországon kérnek mindenért olyan csillagászati árakat.

Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 22:52   
Vörös bort iszogatok, az nagyon kellemes élmény és megnyugtat. Hogy mi történik holnap, azt nem tudom, de remélem hasonló a mai napra.

Tehát nem érdekes olyan dolgokon aggódni, amire nincs behatásunk. Viszont a világ országai tárgyalnak és keresik a megoldást, az vigasztal, hogy nem verekednek, a megoldást nem a 3. világháborúban keresik.

poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 22:32   
Kedves Tihi

Rémesen nyugodtak vagyunk. Van esetleg erre a nehézségre megoldási javaslatod is?

Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 22:30   
Nyugi, nyugi. Szerintem túloztatok és hisztéráson viselkedtek. A nehézségeket meg kell oldani, nem elöre elitélni.

bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 17:16   
LEPU ÜZENETE:

>>> Bobó, még mindig úgy látod, hogy nem jön Európában a kommunizmus?

En bizok Istenben, szarazon tartom a puskaport es Junckerre szavazok ujra: tehat nem lesz kommunizmus tovabbra sem Europaban
Viszont ahogy az amerikaiakat elnezem, ott meg akarmi is lehet. Szerintem a ket elnokjeleolt kepessegeibol nem futja meg annyira sem, mint Bushnal. Pedig itt mar nagyon keves kepesseghez kellett hozzaszokni. Remelem nem lesz igaza Leninnek (szabadon idezve, mert mar regen elegettem az osszes muveit) miszerint a kapitalizmus lanca a leggyengebb lancszemnel szakad el eloszor. Ez pedig pillanatnyilag az USA.

Az allamositasok pontosan a valsagot konzervaljak es kezelhetetlenne teszik. De bizok benne, hogy az amerikai gazdasag van olyan eros, hogy ennek ellenere is megtalalja a kiutat.

ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 12:37   
Akinek van annyija, hogy futja egy parasztházra, azt vegyen, és ültessen krumplit.

Marosvásárhelytől kábé harmic kilométerre van egy eladó parasztház nagyjából 5000 euróért. Beszállsz felesben?

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 09:47   
FERENCZ ZSUZSANNA ÜZENETE:

Itt Romániában az emberek még nem nagyon veszik ki a pénzüket, mivel félnek a betörőktől. A kormány egyelőre 20.000 euróig szavatolja a bankbetéteket.
Ugyanakkor a jelek szerint rövidesen hazaérkeznek a Nyugat-Európában, főleg pedig az építőiparban dolgozó román állampolgárok, akik ugye ott munka nélkül maradtak, s rengeteg lesz a munkanélküli.
Kedves Lepu, te pár konzervvel akarod kihúzni 2012-ig?
Emellett tisztelettel megjegyzem, te nem egy éve mondtad: Európába jön a kommunizmus. Hanem már születésedkor kijelentetted: - A kapitalizmus válságban van! Európa kommunista lesz!

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 09:46   
LEPU ÜZENETE:

Jelen pillanatban deflációs válság van. Ez nagyjából a legnagyobb katasztrófa, ami létezik, mert minden vállalkozó, aki hitelre van utalva, becsődől. A sok új munkanélküli meg javít a gazdasági helyzeten. Szóval ezt az államok igyekeznek elkerülni, ezért valahogyan ész nélkül probálnak meg pénzt előkeríteni. Amit ma leveszel a bankból, és a széfbe teszel, az hiányzik a gazdaságból, és pótolni kell. A végerdmény az lesz, hogy beindulnak a nyomdagépek, és kérszül a hiperinfláció alapja. Gyakorlatilag mindegy mit teszel kis emberként, a vége a felláció.
Ma invesztáltam több mint 100€-t olyan konzervekbe, amiket főzés nélkül is meg lehet enni, és legalább 2012-ig van szavatosságuk. Akinek van annyija, hogy futja egy parasztházra, azt vegyen, és ültessen krumplit. Ez ami, most megy, még nem krizis, csak a bemelegítés.
Bobó, még mindig úgy látod, hogy nem jön Euróbában a kommunizmus? Mert szerintem nincs egy éve, hogy írtam, akkor még nem tartottad elképzelhetőnek...

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 09:44   
BOBO2006 ÜZENETE:

Nalunk is detto ugyanaz a helyzet, meg a vizcsapbol is penzugyi valsag folyik. Kb ugy mukodik mint a kabitoszer: egyet akarnak bemagyarazni, hogy az allam es a politikusok kezukben tartjak a dolgokat. Az egyszeru polgar megnyugodjon es ne akarja kivenni a megtakaritott penzet a bankbol.

En a szociban nottem fel es megeltem, hogy mit jelent a nep- es allami tulajdon. Nincs rossz keleti volt allami tulajdon es jo nyugati allami tulajdon ma. Mindegyik a kataszrofaban vegzodik. Emiatt aggodom leginkabb es veszem ki a bankbol a penzem.

Ingatlant erdemes most venni, akinek keszpenze van elegendo inkabb ebbe fektessen be. Aranyat nem tartom jonak, mert ha ujra eladod, mert keszpenz kell, akkor csak vesztessz rajta. Devizakban szinten nics ertelme gondolkodni, hiszen mit jelentenek ezek az allami segelycsomagok: penz nyomtatast veg nelkul. A tozsde is egyre zuhan, mert peldaul senki nem hiszi el, hogy az amerikai kormanynak 700 milliard dollarja van keznel.

hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-10-12 09:31   
Megnyitom ezt a topikot is, lévén, hogy a másik kizárólag a saját, egyéni helyzetet érintő leírások topikja.

Segítség! Válságban a gazda(g)ságom
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=6948&forum=75&4

Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 )
Új topik indítása   Üzenet küldése

Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó