2018. december 13. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Kapcsolatok, segítség, vélemény >> EMBASSY of the REPUBLIC of HUNGARY - szinte kizárólag angolul!
Új topik indítása   Üzenet küldése
 Muity Mijo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-03-31 18:26   

A helyzet változatlan, ha nem tudok perfekt módon angulul, magyar állampolgárként magyar nyelven nincs jogom tájékozódni arról, milyen tartalmú interjút* ad adott esetben Simonyi András, washingtoni nagykövetünk példa okáért a CNN számára :(.

Mijo


 
 Muity Mijo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-03-05 18:31   

Az itteni fórumokon láttam meg Kuba, kanadai nagykövetsége honlapját.

Milyen 'érdekes', még a kubaiaknak is telik annyira, hogy honlapjuk tartalmát spanyol, angol, és francia verzióban is szerepeltessék. Ha jobban belegondolok, akkor a most folytatódó hazai visszarendeződés eredményeként csak idő kérdése, mikor érjük el ugyanazt a nívót :)))....

Mijo


 
 Muity Mijo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-02-26 19:34   

Ekként tettem fel nehezményező kérdésemet az Index fórumán, 2003-02-25 12:09:07 időpontban.

"Kedves külhonban élő honfitársaink! Nem akartam hinni a szememnek, amikor a washingtoni nagykövetségünk honlapján - EMBASSY of the REPUBLIC of HUNGARY -, kevés kivételtől eltekintve, szinte kizárólag angol nyelvű tartalmat véltem felfedezni :(.
Meglátásom szerint, egy minimális költséggel járó gesztus gyakorlása a képviselt ország nyelvével szemben, nem hinném, hogy olyan nagy áldozat lenne egyik legnagyobb nagykövetségünk részéről.
Annál is inkább, mivel az ellenpólus - Embassy of the United States of America - Budapest, Hungary - evidensnek tekintette az angol mellett ezt a verziót is: Magyarul!

A nagykövetségnek címezve levélben jeleztem megdöbbenésemet, és kértem a korrekció végrehajtását. Az eredményre én is kíváncsi leszek."

Időközben két levelet váltottam a nagykövetség sajtóattaséjával, melyek tartalmára egyelőre nem térnék ki.

Ugyanakkor kifejezetten érdekelne, hogy elsősorban az USA területén élő magyaroknak mi a véleményük minderről, de őrajtuk kívül természetesen bárki más állásfoglalását is szívesen venném.

Muity Mijo
Hungary, Baja

 
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó