2019. szeptember 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Magyar konyha
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-29 01:03   
2005-07-26 14:34, bobe:
-
Tormaszósz 4-6 porcio:
2 deci viz
1 tyukhusleveskocka
1 föttkrumpli
1,5 deci olivaolaj
40 g reszelt torma
csipet so
A vizet tedd fel föni, tedd bele a kockat,majd miutan elolvadt a kocka tedd bele a krumplit botmixerrel törd meg majd keverd hozza a tormat meg a sót.
5 napig megall a hütöben .
Nem magyar hanem sved recept de jo

Van hideg szósz is akkor tejfölt összekeversz mustarral reszelt tormaval es izesited szad ize szerint. Pici cukor, so, citrom jo bele.

-
BOBE,
mit látok a Tormaszosz (eggyik) receptjét. Meg lesz készitve akkor is ha svéd recept
Köszönöm

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:31   
tej eper es botmixer
probald ki

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:28   
De van, csak ilyen italt nem csinal

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:27   
Rigojanos!
Neked nincs ilyen szerkentyud?
pedig hasznos lehet

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:23   
2005-07-26 15:20, elckerlyck:
-
Nem "az", amire gombolsz


Pedig ugy nez ki De mi az mellette?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:21   
Köszi Elky epp most keszultem valaszolni en is
Nekem pont ilyen van

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:20   
Nem "az", amire gombolsz

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 15:17   
2005-07-26 14:34, bobe:
-
Tormaszósz 4-6 porcio:
2 deci viz
1 tyukhusleveskocka
1 föttkrumpli
1,5 deci olivaolaj
40 g reszelt torma
csipet so
A vizet tedd fel föni, tedd bele a kockat,majd miutan elolvadt a kocka tedd bele a krumplit botmixerrel törd meg majd keverd hozza a tormat meg a sót.
5 napig megall a hütöben .
Nem magyar hanem sved recept de jo

Van hideg szósz is akkor tejfölt összekeversz mustarral reszelt tormaval es izesited szad ize szerint. Pici cukor, so, citrom jo bele.

-

Mi a botmixer?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 14:34   
Tormaszósz 4-6 porcio:
2 deci viz
1 tyukhusleveskocka
1 föttkrumpli
1,5 deci olivaolaj
40 g reszelt torma
csipet so
A vizet tedd fel föni, tedd bele a kockat,majd miutan elolvadt a kocka tedd bele a krumplit botmixerrel törd meg majd keverd hozza a tormat meg a sót.
5 napig megall a hütöben .
Nem magyar hanem sved recept de jo

Van hideg szósz is akkor tejfölt összekeversz mustarral reszelt tormaval es izesited szad ize szerint. Pici cukor, so, citrom jo bele.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 14:18   
2005-01-31 23:10, Ibolya:
-
Rakott, alias csúsztatott palacsinta receptje ugyanaz, mint a "normálé" (liszt, tojás tej - esetleg fele szódavíz - csipet só). De csak az egyik oldaláról sütjük meg, majd tűzálló tálba téve megszórjuk a töltelékkel és rácsúsztatjuk, rárakjuk - innen a neve - a következő félig sült darabot. Töltelék legyen lehetőleg kétféle, esetleg színben is különböző dolog (dió, lekvár, stb.)

Ha elfogyott az anyag, akkor sütőbe tesszük 10-15 percre.

Ezt most fejből írtam, a szakácskönyvben talált cifrábban és pontosabban található.

 
 ibolyai  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-07-26 13:13   
2005-01-31 23:10, Ibolya:

Tormaszosz: mar nagyon regen nem keszitettem - mi egyszeruen lereszeltuk a tormat es kis tejfollel osszekavartuk. Flekken / virsli melle csodalatos.

A kottes palacsinta tesztaja: kenyer tesztaba (liszt, viz, eleszto, pici cukor, pici so) tojast, olajat vagy vajat kell tenni. Sutjuk mint a hig palacsintat.

Hm - a meretket nem ismerem, en jobbar csak talalomra, erzessel keverek/fozok, nem szoktam merni a belevalot.
Jo etvagyat!
-
Nem tudom ismeritek e:
a kőttes palacsintát meg a rakott palacsintát
a birsalmaszosz meg a tormaszosz receptjét
ha igen, akkor irjátok le.
-

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-31 23:10   
Nem tudom ismeritek e:
a kőttes palacsintát meg a rakott palacsintát
a birsalmaszosz meg a tormaszosz receptjét
ha igen, akkor irjátok le.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-31 22:53   
2005-01-31 22:14, Ibolya:
-
Neha meg szokott olvasni, irt is par honapja a Kapcsolatok, segitseg, temakor ala.
De az email cime megvaltozott, igy az uj hozzaszolasokrol (mint topikindito, kerte, es kellene kapnia) sem jut el az ertesites hozza.

Irenke, vagy?

Hunor

 
 Ibolya  módosítás |   válasz erre |   profil |  2005-01-31 22:14   
Irénke, még itt vagy?
 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-13 02:13   
12 okt. 2004.

bovi!
Okvetlenül csináld meg a túrofánkot.Nagyon
finom. Igaz nem karcsusit de azt hiszem én töbször megismétlem sütését mert nem tudok eltelni vele

Üdv Em
_________________
Em

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-13 02:08   
12 okt 2004

Szia zitazita!
Igazámn ma megcsináltam a túrofánkot mert nagyon kiváncsi vóltam reá. Igaz ez egy kicsit megemelte a kaloria raktáromat de nem számit Képzeld médg a szomdszédjaim nak is jutot. Sajnálom nem tudlak meg kinálni belöle.Ha lehetne szivesen küldenék. Nagyon köszönöm.

Üdv Em
_________________
Em

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 20:48   
2004-10-11 17:41, andi_usa:
-
Nálunk most ment ismét a Filmmúzeumon.
Valami frenetikus alkotás!
Remek színészek, remek sztori.
Egy ártatlan vádlottat egy esküdt kételkedése ment meg a villamosszéktől. Na az a folyamat, ahogyan a többi 11-ben is kialakul a kétely, majd a meggyőződés az ártatlanságában.
Nekem azóta is tetszenek a bírósági tárgyalásos témájú filmek.
Ne hagyd ki ha valahol hozzájutsz!
GTL
megnézzük a megnézhetőt...

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 20:41   
2004-10-11 11:56, ubuge:
-
Jó pap is holtig tanul, tehát légyszi keresd meg!
Köszi
megfőzzök a megfőzhetőt...

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 18:32   
2004-10-12 13:58, Em:
-

Küldjél belőle csőpostán,én most lusta vagyok sütni.

_________________
zita

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 13:58   
Hello zitazita!

Nagyon szépen köszönöm hogy liirtad a túro fánk receptet még ma lesz a napja hogy kiprobálom.

Üdv Em
_________________
Em

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 09:39   
2004-10-12 06:00, zitazita:
-
Túró fánk

Kimentettem a receptkönyvembe, jónak tünik!

 
 zitazita  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-12 06:00   
2004-10-11 23:38, Em:
-

Túró fánk

25 dkg lisztet elmorzsolunk 20 dkg vajjal,25 dkr áttört túrót,2 tojás sárgáját csöpp sót,1 cs sütőport 15 dkr cukorral jól összedolgozunk.
Lisztezett deszkán újjnyi vastagra kinyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatva forró olajba kisütjük.
Fahéjas porcukorral szórjuk.


_________________
zita

 
 Em  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-11 23:38   
Hello!

Szeretném meg kérdezni kitudja hogy készül a túro fánk? Nagyon meg köszönném ha valaki megmondaná

Üdv Em.
_________________
Em

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-11 21:10   
12 Angry Men - egy nagyszerű 1957-es amerikai film.

"Quite possibly the most tense courtroom drama ever committed to celluloid, under the masterful hands of Sidney Lumet in what was surprisingly his big screen directorial debut. Forget all your John Grisham adaptations, come see the original and still the best."
(Edinburgh University Film Society)


 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-11 17:41   
2004-10-11 11:37, GTL:
-
Akkor sok sikert és jo étvágyat hozzá.

Nem láttam azt a filmet, legalább is nem emlékszem, amerikai film?

Üdv.:Andrea

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-11 11:56   
2004-10-11 11:37, GTL:
-

Szalonnába tekert májat néhány évvel ezelőtt készítettem szilveszterre, de az másképpen készült. A részletekre nem emlékszem, de azt tudom, hogy a csirkemájat sokáig pácoltam borpárlatban, majd szalonnaszeletekkel kibélelt sütőtálba raktam, ízesítettem is többféle (zöld, fehér, fekete) borssal, az is lehet, hogy még valami egyébbel is, a szalonnaszeleteket a tetejére hajtottam, majd a sütőben, lassú tüzön, víz fölött pároltam jó adagot. Hidegen tálaltam, s nagy sikert aratott. Ha valakit közelebbről érdekel, megpróbálom - belátható időn belül - előkeríteni a receptet.

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-11 11:37   
2004-10-10 18:38, andi_usa:
-
Köszi a segítséget, szója szósz az van itt is, tehát elhárult minden akadály.

Láttad a 12 dühös ember c. filmet? Az jutott eszembe mikor olvastam soraidat.
Üdv
GTL

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 18:38   
2004-10-10 13:49, GTL:
-
Tegnap este én is megcsináltam. Itt minden szupermarketben lehet kapni üvegben Soya Sauce-t, de itt sok ázsiai él, gondolom Nálatok talán nehezebb beszerezni de nem lehetetlen.

Itt minden amerikai állampolgárnak kötetelessége esküdtnek lenni, eddig sikeresen kibujtam alola, egyszer elfogadták azt hogy Compuserve Sysop vagyok. Mostanában nehezebb a felmentés ahogy tapasztaltam, de mindegy, most nem bánom mert érdekel ez a birosági tárgyalás. Csütörtökön délben hazahoztam a plecsnimet és lefényképeztem

Üdv.: Andrea

 
 GTL  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-10 13:49   
2004-10-07 16:02, andi_usa:
-
Köszi szépen,
én is így gondoltam el valahogy a dolgot!
Mi az a szósz amit ír a barátnéd? Fontos eleme az éteknek gondolom.
Miből áll, van-e valami hasonló itthon?
Üdv
GTL
ui
ez ilyen népi ülnöki dolog, vagy esküdt leszel?

 
 andi_usa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-10-07 16:02   
2004-09-28 00:08, GTL:
-
Türelemmel várok!
-
Végre kaptam választ:
===========================
Liebe Andrea,

Ist dies das Rezept????

RUMAKI

1/2 LB. CHICKEN LIVERS
13-15 SLICES OF BACON
1/2 C SOY SAUCE (add some garlic powder or any other spices)
1 CAN WHOLE WATER CHESTNUTS

SLICE LIVERS AND FOLD OVER CHESTNUTS, WRAP A SLICE OF BACON AROUND BOTH, AND SKEWER WITH A TOOTHPICK.
MARINATE IN SOY SAUCE 1 HOUR.
BROIL UNTIL BACON IS DONE.


Habe jahrelang nicht mehr daran gedacht......
Love,
Edith
==========================================
Az amit akkor készitetett nem volt water chestnuttal, csak csirkemáj és szalonna körben, fogpiszkáloval átszurva és kisütve. Soy Sauce-al bekenve és foghagymaporral behintve ezek szerint, állva hagyni egy orát. Addig sütve amig kész a szalonna.

A napokban, ha lessz több idöm, én is kiprobálom. Szaladok tovább, most hétköznap Jury Dutyn vagyok.

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó