2018. december 19. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Kapcsolatok, segítség, vélemény >> Határon túli banki átutalások - nyugdíjakkal kapcsolatban
Új topik indítása   Üzenet küldése
 jukap  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-01 14:19   
2009-11-01 11:35, ravic:

-

Nyugi, én is így voltam vele, ezért nézz utána elôször a két állam közöti megállapodásnak, mert akkor arra lehet hivatkozni. Van egy olyan érzésem, hogy ugyanaz érvényes a németeknél, mint Svédországban, mert ha valahol összecsapnák a két jövedelmet, az itt történne elôször. A svéd verzió úgy hangzik, hogy a magyar nyugdíj (csak ami alkalmazottként jár, egy kicsit más a saját vállalkozóké) adómentes betöltött 62 év után.

Sok szerencsét!

Jukap

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-11-01 11:35   
2009-10-27 17:28, jukap:
-

Kedves Jukap,

persze, hogy a Finanzamt azt mondja, bevallani! De meg a hideg is kilel, ha arra gondolok, hogy amit a magyar allamtól kapok, azutan fizessek itt szoli-adót, meg templomi es jövedelmadót.

Üdv.

 
 jukap  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-27 17:28   
Ezt a két ország közötti megállapodás dönti el, legjobb, ha utánanézel az adóhivatal honlapján. Itt bevallani be kell, de mindig odaírom az érvényes paragrafust, nehogy egy ügyintézô túllihegje magát.

Üdv.

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-27 08:28   
Feltétlen bevallani! Rengeteg bosszúságot és utánafizetést sporolsz meg.
 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 18:50   
Szervusztok, uj vagyok a Forumon!

Tud valaki felvilagositast adni, hogy az uj nemetorszagi nyugdijas adozas utan be kell vallani a magyarorszagi nyugdijat is? A nemet nyugdijintezet nem ismerte el az otthon ledolgozott 17 es fel evemet, igy ök csak 26 ev utan fizetnek nyugdijat. A magyaroktol - az ottani nyugdijintezettöl kapott szamlara - forintban kapom az ott letöltött eveim utan a juttatast. Ezt termeszetesen Pesten költöm el. Jelenleg a nemet nyugdijam a limit alatt van, eddig nem kellet adot fizetnem, ha azonban az otthoni nyugdijat hozzaadom, tul vagyok valamennyivel a hataron. A magyar nyugdijintezet minden alkalommal küld ertesitest az itteninek, ha valtozott a nyugdijam összege. Tehat: bevallani, vagy nem, ez itt a kerdes!

Köszönet a valaszert, elöre is!

 
 lucifa90  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-09-18 12:01   
2009-09-17 10:59, mari59:
-

Szia mari59!

Tegnap erkeztem vissza MO-rol, s alaposan "körbejartam" a külföldre törtenö atutalasok, es egyeb banki temak területet.
A MO-i bankok mar csak a bankban valo megjelenesert, es levegövetelert nem kövbetelnek jutalekot - egyebkent ingyen nincs semmi! Amit javasolni tudnek: kerd az atutalo szervet, hogy a külföldi bankszamladra utalja at az özvegyi nyugdijat, es az arvasagit - akkor a nyugdijfolyosito atvallalja a teljes költseget, s neked nem kerül SEMMIBE! Annyit kapsz, amennyi jar - minden költseg nelkül.

Az AXA nevü belga bank talan meg a "legolcsobb" - 2700 Ft-ert nyitnak egy szamlat, internet nelkül. Internetes 6000 Ft. felett van. Egy atutalas 3 DOLLAR - függetlenül az összegtöl, akar millio Ft-ot is felvehetsz (ha van annyid).

A dollar arfolyama kb. 4 nappal ezelött 188 Ft. volt, tehat kb. 600 Ft-ba került volna a penzfelvetel.

Ennyit tudtam segiteni. Ha tovabbi kerdesed van - irj!

Üdv:
lucifa90

 
 mari59  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-09-17 10:59   
Sziasztok!

Nekem 2001-ben halt meg a ferjem. En kapok Nemetorszagban, es Magyarorszagon is özvegyi nyugdijat, es a gyerekek is arvasagit. Nyitottam a Citibanknal egy folyoszamlat otthon, es oda utaltatom magyarorszagi nyugdijat. Ha 150.000 HUF összeg megy ra havonta, csinalnak egy 0-as csomagot, es akkor minden keszpenzfelvetel, valamint utalas ingyenes a vilagon- mondjak. En annyit ott nem kapok, de ide-oda pakolgatassal össze lehet hozni, es igy az ottani lehetösegekkel is lehet elni.

Üdv.

 
 lucifa90  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-27 15:42   
2009-08-27 11:42, Pompéry Berlin:
-
Valasz lucifa 90töl
-
Magyarorszagon a bankok az urak! Az online bankinghez mind a mai napig elöirjak a 6000 Ft. egyszeri dijat - fogalmam sincs rola, milyen alapon.
En pillanatnyilag levelezesben allok a bankkal, mert engem olyan szepen felrevezettek, mint az ujszülött csecsemöt! Amikor a nyugdijatutalasi lehetösegekröl targyaltam velük - ok ajanlottak a hitelkartyat!!! azzal, hogy külföldön havi egy alkalommal ingyenesen lehet az összeget felvenni. Nem hitelt akartam felvenni - csak az esedekes nyugdijat. Eddig egyetlen atutalasert kassziroztak 15 € min. - holott kizarolag annyit szamolhatnak el, mint a belföldi atutalasokert - ez pedig nem 15 €.
Miutan nekem azt a felvilagositast adtak, hogy havonta egyszer ingyenesen vehetö fel az összeg - megkaptam a hitelkartyat! Most, hogy kiderült - eddig kb. 15 000.- Ft-ot kasziroztak tölem - jönnek a mesevel, hogy kizarolag a bank automatainal MO-on vehetö fel ingyenesen a penz! Az EZB allasfoglalasa ertelmeben: a hataron tuli atutalasokert a bank kizarolag annyit szamolhat el, amennyit a belföldön teljesitett atutalasokert - ez pedig nem 15 €!!!! Amennyiben a bank többet szamol fel - köteles bebizonyitani, hogy ezzel az atutalassal neki több volt a költsege, mint egy sima belföldi atutalassal - akkor szedhet be több penzt - egyebkent nem.
En itt legalabb 8 bankot kerdeztem meg, mennyibe kerül egy hataron tuli atutalas - a valasz egyertelmü volt: semmibe!
Nos - a magyar bankok arra hivatkoznak, hogy MO. nem €-orszag - ennek alapjan azt szamolnak fel, amit akarnak - csak hat nem velem, mert most kemeny ellenfelre akadtak!
Engem különösen nem zavar, ha MO-on kell pereskednem - amiota ugyanis nyugdijba mentem - több a perem, mint aktiv jogasz koromban. Nov. 10-re tüztek ki Bp-en a nyugdijfolyosito elleni pert - ök egyszerüen figyelmen kivül hagytak a szolg. idömböl 10 evet - s erre az idöszakra is csak a munkakönyvi adatokat vettek figyelembe. Hogy en a munkaber mellett jutalmat, egyeb anyagi juttatast is kaptam - az öket a legkevesbbe sem erdekli!
Ezzel is kimelik a nyugdijkasszat!
A 2. kerdesre jelenleg nem tudok valaszolni - ehhez alaposan at kell tanulmanyoznom a nyugdijtörvenyt! Amint vegzek vele - jelentkezem ugyanitt!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-27 11:42   
2009-08-26 16:04, lucifa90:
-
1.) Bank
Hasonló a tapasztalatom, mint a tiéd. Egyáltalán, a magyar bankok valami kartellhelyzetből kifolyólag általában sokkal drágábbak, mint. pl. a németek. Néhány éve még külön havi 6.000,- €-t követeltek az online-banking funkcióért. Ez, asszem azóta megszűnt, de minden egyéb Eu-ban normális funkció sokkal bonyolultabb és koltségesebb. ez tapasztalatom szerint az összes bankra vonatkozik, tehát nem a Te személyes problémád. Javaslom, hogy mielőtt a bankot bepereled, vizsgáld meg a magyar banktörvényt.

Gyakorlati átmeneti megoldás a konkrét ügyre, amit tudtommal többen tesznek: keresnek olyan magyar rokont/barátot, akinek f.számlájára átutaltatják a kérdéses összeget, amit aztán időnként felvesznek/átvesznek/ritkább gyakorisággal átutaltatnak. Egyelőre ez életszerűbb és célravezetőbbnek tűnik, mint egy per egy távoli országban, ahol nem vagy jelen és kevéssé ismered ki magad a "hálózati rendszerben", hogy úgy mondjam.

2.) Van arról esetleg információd, hogy mi van az özvegyi nyugdíjjal? Konkrét eset:
No-ba szerődött néhai "vendégmunkás" majd később ú.n. külföldi munkavállaló 47 évesen 2002-ben hirtelen elhúnyt. 30 év munkaviszonyából 20 M.o-on nyilvántartott. AZ özvegy megkérte a magyar özvegyi nyugdíjat, amit visszautasítottak azzal az indoklással, hogy sem az elhúny, sem az özvegy nem érték még el a nyugdíjkorhatárt. Kérvényezni viszont legkésőbb max. 10 évvel a haláleset után lehet, írják ugyanebben az indoklásban. Tudsz esetleg erről valamit?

 
 lucifa90  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-26 16:04   
Kedves Honfitarsak,
sürgösen szüksegem lenne rengeteg informaciora azoktol, akik MO-rol rendszeresen kapnak atutalasokat, pl. a nyugdijat.A nemet bankok nem szamitanak fel atutalasi dijat - a magyar bankok viszont 8-15 € közötti összegeket (ill. az összeg nagysagatol függöen ennel joval többet szamitanak fel atutalasi dijkent. Nos - örülnek, ha minnel többen megtisztelnenek egy levellel s leirnak a tapasztalataikat ezzel kapcsolatban!! Keszülök a bankot beperelni, kellene minel több bizonyitek.
A masik fontos tema azok szamara, akiknek a Nyugdijintezet azzal tagadta meg a MO-i nyugdij megallapitasat es fizeteset, hogy munkanelküli ellatasban reszesül - nyugdij tehat nem jar! Rajöttem, hogy ennek az elutasitasnak az all a hattereben, hogy az ONYF KITERJESZTETTE a csak Mo-ra ervenyes törveny területi hatalyat az egesz EU területere s velemenyem szerint több ezer nyugdijast fosztott meg igy a jogos nyugdijtol. Miutan erre felhivtam az illetekesek figyelmet - megszüntettek ezt a törvenyellenes gyakorlatot s megallapitjak a külföldön elöknek a nyugdijat.
Mas kerdes azonban: hany nyugdijas nem kapja meg ennek a törvenytelen gyakorlatnak a következteben a nyugdijat?
Ha valaki ismerösei köreben tud ilyen szemelyröl vagy maga is erdekelt az ügyben - irjon nekem privat, s megadok minden segitseget ahhoz, hogy követelje a nyugdijat! A legelsö azonban: azonnal beadni a nyugdijkerelmet megegyszer - a jogosultsag megszerzesenek napjatol kervenyezve a nyugdijat!!
Ami a munkakönyveket illeti - eleg a hitelesitett fotokopia. Eredetit meg csak veletlenül se adjon ki a kezeböl senki!!!
Varom a valaszokat s a kerdeseket:_ lucifa 90

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó