2019. szeptember 17. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> Terülj, terülj asztalkám!
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 következő lap )
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-05-02 11:21   
Ma OMGI-ra gondolok, mert sonkás roládot csináltam az ebédvendégeknek. A receptet töle kaptam, már egyszer kipróbáltam,mindenkinek ajánlom. Megtaláljátok a Receptek téma alatt

_________________

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:53   
A kockát elvetettem...
Amit tudtam kivágtam a fehérjéből, amit nem azt felhasználtam.
Ha holnaptól nem irok ide többet, az csak azt jelenti, hogy mégis mérgező volt a tojásfesték

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:29   
Rigojancsi ne cukkolj!

Egyszerüen kék, piros, zöld, barna a fehérje, de semmi szaga nincs!

Különben is, hogy lehet ilyen nevet választani, mikor meglátom a neved, majd meghalok egy kis rigojancsiért !

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:21   
Kedves Bobe,

Ha zold a tojas, es kemiai laborra emlekezteto szaga van, az meg biztonsagos fogyasztasra?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:11   
En valaszolnek ha tudnek
azt aminek nem szines csak azt hasznald fel, ha felsz attol hogy esetleg mergezö. Dobd ki ne sajnald, hisz az egeszseg többet ér

 
 espa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2004-04-15 17:01   
Ha esetleg valaki itt lóg a hálón sziveskedjen már megmondani, hogy a tojásokat amit a fiam összeszedett locsolással tényleg felhasználhatom rakott krumpliba? Olyan szines a fehérje. ez a vacak tojásfesték tényleg nem árt?

Köszi

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-16 10:44   
2003-12-15 22:43, oszi:

Ki ezzel, ki azzal szereti!

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-15 20:09   
2003-12-15 10:21, oszi:

Te ki finnyás! )))
Attól függetlenül én is szeretem a kolbászos bablevest!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-15 10:24   
mi keksz-szalaminak hivtuk otthon,es nagyon szerettuk mi is
Igaz kicsit maskepp ellett elkesziteni mi cukorszirupot foztunk abba tettuk a vajat esaz összetört kekszet a többi aztan ugyanaz volt

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-14 13:30   
2003-12-13 21:21, Pompéry Berlin:

Íme a recept!
Hozzávalók:
1 kocka margarin, 1/2kg porcukor, 20 dkg apróra törött dió, 10 dkg mazsola, 5-6 dkg kakaópor, 1/2 kg apróra tört keksz, 2 dl rum.1 zacskó kókuszreszelék.
Elkészítése:
a vajat a cukorral elkeverjük és a többit lassan hozzáadjuk. A Kekszet sodrófával törjük össze. Ha a masszát jól összedolgoztuk, utána rúdakat készítünk belöle és meghempergetjük kókuszreszelékbe majd elővesszük a celofánt egy kicsit megvízesítjük és becsomagoljuk vele a rúdat és hideg helyre tesszük!
Jó étvágyat hozzá!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-13 21:21   
2003-12-13 08:58, Lindi:
-
Igen-igen. S a recept?

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-13 08:58   
2003-12-13 00:44, Pompéry Berlin:

Igen jól emlékszel rá erről van szó. Mi fóliába szoktuk tekerni és persze a rum sem marad ki a masszából! )))

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-13 00:44   
2003-12-12 21:12, Lindi:
-
Valami rémlik gyerekkoromból. Csokoládémassza, darabos 1,60-as (hol van az már?!) háztartási kekssz, dió, mazsola, rum, ...? Végül alufóliába tekerve az egész. Anyám őzgerincbe is szokta rakni. Erről van szó?

Meg tudnád adni az eredeti, foghagymamentes recepted?

 
 kaytee  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-13 00:13   
Fokhagymás keksztekercsből pl. ki lehet spórolni a rumot!
A takarékos háziasszony rovatban lesz a helye a receptnek.

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-12 21:12   
A fokhagyma roppant jól megy a keksztekercshez! )))
 
 oszi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-12 00:44   
2003-12-10 21:30, Lindi:
-
Én nagyon szeretem foghagymát, egy gerezd kedvéért, képes vagyok megenni 30 centis kolbászt is.

 
 Lindi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-10 21:30   
Ismeri valaki a rumos keksztekercset? Nálunk az ünnepek alatt sokszor a 4 rúd sem szokott elég lenni mert olyan fini! )))
 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 21:19   
Ha kerestek meg valami könyen es gyorsan elkeszithetö finomsagot az ünnepekre
Itt ebben a topikban van Andi megyes pite receptje
Mar töbször megcsinaltam , most a tesztaba teli (karacsonyias) izeket kevertem
Pl. szegfüszeg, anis, fajej,vagy Lebkuchen Gewürzmischung. Izles szerin termeszetesen ovatosan
Es mint gyümölcsöt az Andi altal leirt megy egy nagyon finom sütemeny.
Vanillia szosszal mint desszert is sikert arat

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 21:00   
2003-12-08 19:08, bobe:
-
En is kerem azokat a recepteket :)

-
Kukkants a postádba.
Tills vidare
_________________

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 20:41   
Anri!
a hartya az a folia ?filmfolia?
haztartasi folia ?

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 20:34   
Desszert

1-2: 5 db gelatin levelet hideg vizbe beáztatsz úgy, hogy a viz ellepje öket teljesen
3. Egy közepes nagyságu edényt kibélelsz hártyával úgy, hogy az böven túlérjen az edény szélein
4-5:Egy késwzen vett, töltött piskótaroládot- ha akarod magad is csinálhatod, de akkor lassabban megy- vékony szeletekre vágsz fel és a szeletekkel kibéleled az edényt. Az enyém szilvalekvárral töltött, de lehet bármi pl. eper,málna akkor azt teszel a krémbe is.
6: Összekeversz 2 dl felvert tejszinhabot , 400 g finom tehéntúrót, 5 evökanál szilvalekvárt és kb 10 szem apróra vágott szilvát, megkóstolod és ha kell megcukrozod, de ne cukrozdd agyon!
Ezután- erröl nincs kép, kb. 1 dl bármilyen szörpöt, pl. málnaszörpöt felforrositasz egy kis fazékban és a forró szörphöz hozzáadod a hideg vizböl kivett és kicsavart- olyan puhán lagymatag- gelatin lapokat. NEM fözöd és NEM is forralod, hanem a fazekat addig rázogatod, míg a gelatin felolvad a forró szörpben.
Ezután ezt a gelatinos szörpöt hozzácsurgatod a túrós.tejszines stb. keverékhez , kicsit összekevered és a masszát:
7.Beledöntöd a piskótával kibélelt edénybe, majd piskótaszeletekkel befeded az egészet.
8.A hártyát ráhajtod a teli edényre és az egészet a jégszekrénybe teszed
9.A következö nap, tálalás elött kinyitod a hártyát, egy tányért teszel az edényre, mint egy kalapot és azzal együtt megforditod, szóval herumdrehen. Az üvegedényt leveszed és a hártya is lejön könnyedén.
Guten Appetit!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 20:07   
2003-12-08 19:06, etelka:
-
Etelka,
a desszertet is kéreeeeeem!!!!!

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 19:08   
En is kerem azokat a recepteket

 
 Törölt Nicknév2  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 19:06   
Judit és Anri!
Nagyon örültem annak, hogy a receptek beválltak. Mind a kettö halálbiztosan sikerül, nagyon szépen néz ki és elöre lehet csinálni, azaz a vendéglátást megelözö napon. Igy kevesebb a strapa
OMGI, Neked elküldöm az itteni postámon át, mert pl. a desszertrecepthez jó képeim is vannak és ide nem tudok betenni képeket.
Üdv: Etelka

 
 OMGI  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 17:19   
Etelka!!!!!

Mi volt az a recept?????
Gyere és mondd el!

 
 ExMONTag  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 17:10   
2003-12-08 15:58, Pompéry Berlin:
-

Jelentem: szombaton vállalkozó kedvű barátainkon kpróobáltam - frenetikus sikere volt!

ETELKA, KÖSZ!
-
Etelkatol en egy nagyon finom desszert receptet kaptam, es szinten a hetvegen evvel leptem meg elkenyesztetett vendegeimet
en is nagy sikert arattam
Etelka tölem is ezer köszönet
anri

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-12-08 15:58   
Nincs időm végignyálazni az összes témakört, ahol az előzmÉny található lenne, ezért ide írom:

Néhány hete-hónapja Etelkától remek feketekenyér-szendvics-torta receptet kaptunk, amelyhez nehéz felfogásom miá egy sor pótkérdést tettem fel.

Jelentem: szombaton vállalkozó kedvű barátainkon kpróobáltam - frenetikus sikere volt!

ETELKA, KÖSZ!

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-11-24 16:55   
2003-11-24 14:01, Valeria:

Az en velemenyem szerint sem birka, sem barany, hanem NYUL!!!! De az is finom.




 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-11-24 14:01   
2003-11-11 22:05, oszi:


Az en velemenyem szerint sem birka, sem barany, hanem NYUL!!!! De az is finom.


 
 oszi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-11-19 23:22   
2003-11-14 01:35, Szőnyi Bartalos Mária:
-
Jó étvágyat kívánok.

 
Ugrás a ( 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó