2020. január 29. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> MON 2002 - 2011 >> BUDAPEST-BRÜSSZEL EU-CSATLAKOZÁSI STAFÉTA
Új topik indítása   Üzenet küldése
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-08-11 12:53   
Nemzetközi "csapattal" kiegészüllő delegáció a Budapest-Brüsszel Stafétán !!!

Újdonság, hogy a staféta útvonalának országaiból (melyek száma immár 8-ra bővült, mert Hollandiába is becsoszogunk egy rövid kanyarral) hívunk 2-4 fős futó-résztvevőket. Velük együtt tennénk meg ezt az 1500 km-t, hirdetve a sporttal nevelés európai évének gondolatait, programjait népszerűsítenénk, eredeti célunk, a "Magyar Zászló" Brüsszelbe vándoroltatásával karöltve.
Ha van valakinek egyetemista-főiskolás futó ismerőse ezekben az országokban értesítse őket, hogy jelentkezzenek nálam, meret esetleg tudok segíteni a sportszövetségeknél a delegáltak ajánlásában.

Kicsit csúszunk az bringás bejárás indulásával, de megyünk !
Sőt a GARMIN - GPS (NAVI GATE) egyik készülékének segítségével elkészítjük az útvonal GPS-es bázisadatát.

Üdv mindenkinek ! Vigyázzatok a napszúrásra !
Sportolás közben - főleg a vizeken és hosszú nyílttéri esetekben - takarjátok, vizezzétek fejeteket. Az ajkakról se sajnáljátok a napvédő faktoros szöllőzsírt !!

Dr.Blazsek József
_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-25 19:19   
Agusztus elején indul a II. Budapest-Brüsszel bejárás kerékpárral. Most rögzítjük a pontos útvonalat GPS-re. Csatlakozni lehet hozzánk, természetesen önköltségi alapon. A "túra" 10 naposra tervezett, kb 120-200 km -es napi haladással.
Pontosabbat mailen.
Az útvonal csodálatos, de nem könnyű.

A program támogatására várjuk minden magyar történelmi eseményre áldozni hajlandó társaság, szövetség, egyén stb. jelentkezését.
Üdvözlettel,
Dr.Blazsek József
programvezető HUSF

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-07-04 13:14   
Indulunk az első bejárásra: Passau és Brüsszel szakaszon. Érintjük Augsburgot, Ulmot, Freiburgot, Strassburgot, Luxemburgot.
Július 7-én vagy 8-án leszünk egy napot Brüsszelben. Ha van valaki aki el tudna helyezni bennünket (4 Fő) egy éjszakára és egy-két jó ötletet vagy információt is tud adni a jövőévi programmhoz az jelentkezzen legyen szíves a mailemen: balozs@net.sote.hu Útközen bele-bele fogok kukkantani. Azt nem javasolhatom, hogy valaki rendezzen egy kis összejövetelt mert annyira nem vagyok szemtelen. De, ha valakinek eszébe jut és megszervezi mi elmegyünk - ha nem jön közbe gixer !
Sziasztok,
Blazsek József (blajozs
_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-06-18 18:58   
Köszi ELCKERLYCK !
Megnéztem, eltároltam, ha lehet bevesszük az útvonalba.


2003-06-18 17:39, elckerlyck:
-
Fredi éppen tegnap tett be egy számotokra talán érdekes cikket:

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=188&forum=4&9
-

_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-06-18 18:52   
Kedves HUNOR és talán többiek kérésére is kicsit bővebben:

Történelmi aktualitás, hogy immár alig egy év múlva hazánk az EU közösség tagjainak sorába lép. Ezen ünnepélyes 2004. május elsejei eseményre indul egyetemi-, főiskolai hallgatóink és középiskolásaink 50 fős delegációja Brüsszelbe, az "Budapest-Brüsszel EU-Csatlakozási Stafétafutás" alkalmával. A delegációs csapatba jutáshoz 2003 tavaszától, egy - olympiai 5-próbához hasonló - pontozással kombinált "EU-csatlakozási Grand Prix Futóverseny"- (EU-GP) sorozatot indítunk a középiskolák végzős diákjai, valamint a felsőfokú oktatás hallgatói számára.


"EU-csatlakozási Futóverseny Grand Prix "- (EU-GP)
A csatlakozásig hátralévő évben a fiatalok által már eddig is kedvelt, a Fővárosban, ill. országszerte rendezett 30-35 magas színvonalú versenyt fűzünk egy sorozatba, melyek hossza összesen Budapest-Brüsszel távolságát teszik ki (kb. 1542 km). Ezeken a futóversenyeken induló diákok a lefutott km-ek alapján km-pontokat gyűjthetnek, melyet regisztrálunk és a „ZöldPont” Internetes portálján folyamatosan összegezzük. A program zárása után a lefutott versenyek száma és km-pontjai alapján díjazzuk a versenyzőket, illetve az intézményeket. Az összegyűjtött pontok összegzése alapján pedig az első 50 fő kerül a stafétafutás-résztvevői körébe, a Magyar Köztársaság EURÓPAI UNIÓ -ba történő felvételének idejére indított és 2004. május 1-re Brüsszelbe érkező "Budapest-Brüsszel EU-csatlakozási Stafétafutás"-ra.

"Budapest-Brüsszel EU-csatlakozási Stafétafutás"- (BB-EUstafétaFutás)
A magyar fiatalok "futó-delegációja", 10 nap alatt staféta-váltófutással megállás nélkül viszi a Magyar Köztársaság Zászlaját az 1500 km-es úton a brüsszeli ünnepélyes zászlófelvonásra. A staféta útvonalán, az érintett egyetemi városok diákságával esetenként kiegészül futócsapatunk, valamint helyi "befogadási" rendezvényekkel és egyéb "Magyarország ismertető" lehetőségekkel új baráti szálakat fonunk Európa leendő értelmiségével. Stafétánk üzenete Európa és a Világ közvéleménye felé: Hazánk, Európa egyik legsúlyosabb egészségügyi helyzetével élő ország fiataljai elindultak a jövő felé, egy egészségesebb életmód útján.

Részvétel az EU-GP sorozatban
Jelentkezési kritérium: Az EU-GP sorozatban részt vehet minden felsőfokú oktatási intézmény hallgatója és minden 2003-2004 -ben végzős középiskolás.


Jelentkezés: Interneten a www.zoldpont.hu portálon 2004 a Sport éve linken belül az EU-GP linken az adatlap kitöltésével elektronikus úton. Minden jelentkező regisztrált versenyző kap egy azonosító „EU-GPkódszámot”, melyet a versenyek nevezési lapján minden esetben fel kell tüntetni, a kedvezmények, az azonosítás és a pontok regisztrálása érdekében.
Kedvezmények: EU-GPkóddal egyénileg vagy csoportosan nevezők a nevezési díjból a szervezőktől 20% engedményt kapnak. Az iskolák és intézmények a program befejezése után (2004 április) azon diákjaik révén, akik legalább 10 versenyen indultak az aktuális nevezési díjak 30%-át a GYISM átutalásával visszakapják.
Díjazás: A minimum 10 eseményen indult és legalább 150 km-pontot gyűjtött versenyzők az EU-GP pólóját kapják. A minimum 15 versenyen indult és legalább 300 km-t futott versenyzők a póló mellé az EU-GP speciális sporttáskáját is megkapják.

Fődíj: Részvétel a Budapest-Brüsszel-EUstafétaFutás delegációban !
A km-pontok alapján kialakult első 50-fő elnyeri a Budapest-Brüsszel staféta delegáció tagságát. Pontazonosság esetén sorsolás dönt !

Futás Brüsszelbe a csatlakozási zászlófelvonásra !

Egyéb információ:
www.zoldpont.hu/ 2004 a Sport éve - EU-GP

EU-GP-szervezőbizottság
tel: mobil 06-30-534-5041
e-mail: blajozs@net.sote.hu

_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-06-18 18:05   
Jozsef,

meselj meg reszletesen a kezdemenyezesrol, a tervekrol.

Udv,

Hunor

 
 elckerlyck  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-06-18 17:39   
Fredi éppen tegnap tett be egy számotokra talán érdekes cikket:

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=188&forum=4&9

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-06-18 17:00   
Halihó ! Kedves Eurogén Olvasó !
Július első hetében elindulunk a "Budapest-Brüsszel Csatlakozási Staféta" útvonal bejárására. Az első fázis -a nehezebb- a Passau-Brüsszel szakasz. Van olyan közöttetek akinek tapasztalata és ötletei vannak a futásnak megfelelő útvonal kiválasztás tekintetében? Ami eddig biztosnak vehető, hogy Passau-tól a Duna vonalát követjük Marxheim -ig, majd a Lech folyó vonalát követve lezarándokolunk Augsburgba (a régmult nyilait forró készfogásra és ölelésre, váltani!!!) De innen még nincs ötletes tervünk.
július 6-7 körül leszünk Brüsszel közelében, esetleg kedves lenne valakitől segítséget illetve szállás lehetőséget felajánlani, 3-5 fő részére. Üdvözlégy, Dr.Blazsek József
_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
 bab  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-29 04:07   
Kedves Blajozs, mar a kezdeteknel is engedd meg, hogy kivanjak nagyon sok sikert ehhez a nagyméretü programhoz.
Milyen segitségre gondoltál?
Baráti üdvözlettel: Bab
_________________

 
 blajozs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2003-05-28 23:33   
Tisztelt MINDENKI !

Az EU-csatlakozásunkhoz kapcsolódóan középiskolásoknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak indított, 2004 március végéig tartó egészségfejlesztési/sport programunk záró eseményéhez - a BUDAPEST-BRÜSSZEL CSATLAKOZÁSI STAFÉTAFUTÁS - megszervezéséhez kérjük és várjuk segítségeteket. A staféta delegációnk folyamatos váltófutással viszi terveink szerint a Magyar Köztársaság Zászlaját Budapestről Brüsszelbe 2004 április 15 és május 1 között. A mintegy 1500 km-es útvonal kultúrális misszió is egyben, mely során az érintett települések diákságával, lakóival lehetőségeink szerint kisebb-nagyobb meetingek során információs kapcsolatot létesítünk. (pl.: a magyar kultúrát - oktatást, tudományt, művészetet bemutató szóróanyagok, CD-k, plakátok terítésével.)
Tehát várunk minden segítséget, minden szinten. A programot a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Semmelweis Egyetem TF Karával együttmőködésben organizálja, az OM és a GYISM tárcák hátterével. A segítséget mind a hazai szervezés, mind az útvonal, mind a brüsszeli érkeztetési programok vonatkozásában várjuk (minden szinten és ötletben!!!)
Bővebb információt természetesen igény szerint küldünk.

Baráti üdvözlettel és köszönettel,

Dr.Blazsek József
programvezető
_________________
Dr. BLAZSEK József
Semmelweis Egyetem
+36-1-459 1500 / 6172

 
Új topik indítása   Üzenet küldése
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó