|
2012-06-01 15:11, Valeria:
-
Amadeus is hiányolta, rám is írt, most csak úgy mondja.
Hunor
|
|
|
2012-06-01 13:35, amadeus:
-
En hianyoltam! Olyan reg ota jarok ide, oreg szokas!
|
|
|
Nem volt MON? Fel sem tünt! 
|
|
|
2012-06-01 08:16, Lepu:
-
Nana, arra most már vagyok én is, sőt, a hétvégén ismét takarítok, rendszerezek.
Hunor
|
|
|
Na, akkor jöhetnek újra az álláskeresések nyelvtudás nélkül?
|
|
|
2012-05-31 23:09, hunor
Hunor, épp most akartam reklamálni: kattintgatni akarok virágra, mézre, kolbászra, mindenre, de eltüntek!
Örülök, hogy újra sinretettél minket.
Kedves Hunor, köszönöm a munkádat, a hitedet, a lelkesedésedet (ezek hiján biztosan nem menne), hogy megteremtetted ezt a talpalatnyi virtuális földet, a találkahelyünket.
Különben nem akarok dicsekedni, de mindenki (=nekem fontos forumtárs) email/telefon/ stb. elérhetöségével rendelkezem, senkit el nem veszítettem, ez a kis társaság hála isten összekovácsolódott.
|
|
|
Itt!
A MONt korábban hosztoló cég csődbe ment, így a szervereinek is lőttek: mostantól új cég vasain futunk, és megoldódott a hozzászólások időpontjainak pontossága is.
Hunor
PS: Andunak: a bannerek még nem mennek, a fórum volt volt a legfontosabb. 
|
|
|
Kedveskéim, jó reggelt!!
Örülök, hogy visszakaptalak benneteket. 
|
|
|
Hohe Zuwanderung nach Deutschland im Jahr 2011
https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen/2012/05/PD12_171_12711.html
|
|
|
Amúgy kezdek rájönni, hogy miért is okoz annyira gondot a toldalékok használata.
Ugye nekem régen az iskolában azt tanították, hogy lánnyal, legénnyel. Ma meg azt magyarázzak, hogy az helyesen: legény nyal, lány nyel.
|
|
|
Valahogy eszembe jutott egy régi kabaré: Felvonulók kérték..
"Hasszán-hasszán te mindenem"....
|
|
|
Fiatal koromban ezen a napon nekem is kellett "kimenni", az iskola udvarán kellett jelentkezni.
Szerencsére találtam es kis zászlót amit a felvonulás folyamán kellett volna lebegtetni, de sikerült összetekerni a zászlót és egy kanálisfedö résein leereszteni a mélységbe és utána könnyül volt lelépni i.e. "hazamenni"
ps nem kellett a Dózsa György útig gyalogolni, már a Stefánia uton leléptem.
|
|
|
És készültök már a "Kikelet és hazaszeretet" ünnepére?
(A fiatalabbaknak: régebben május elsején mindenkinek "ki kellett" mennie, de mindenki "haza szeretett" volna menni. )
|
|
|
2012-04-07 19:03, amadeus:
egyre drágább, és egyre kevesebbet nyújt
Ezt ismerem, ez itt is így működik. Decemberben lehet váltani biztosítót és biztosítási fajtát, januárban emelik nem csak a havi díjat, de az un. önköltséget is, miközben egy csomó mindent kivesznek a csomagból.
Aki nem, vagy csak ritkán beteg, annak kész ráfizetés.
_________________ poe
|
|
|
meg hülyére fizethetik magukat. Aztán eljön a napja, amikor szükséged van rá, és rájössz, hogy szenteste 5kor szart nem ér az, hogy neked elméletileg Chefarztbehandlung jár, úgyanúgy az asszisztensorvos fog megmüteni. Késöbb a számlán ennek ellenére természtesen rajta lesz a Chefarztbehandlung, mert ö adta ki az utasítást, hogy operáljanak meg, és egyszer karácsony után bejön vizitre is...
A másik luxus, az egyás szoba ugyan tényleg jó dolog, de ha nincs szabad szoba, akkor már annak örülhetsz, ha nem a folyosón vagy, hanem még valahova be tudnak tenni. És akkor még nem panaszkodhatok, mert a végén valaki összehasonlítja az itteni rendszert a magyarral...
|
|
|
2012-04-07 17:21, poe:
Nálunk nincs válogatás. Minden dolgozó ember a kötelezö biztosításban van, ami egyre drágább, és egyre kevesebbet nyújt. Persze a Lepu féle jól keresö emberek magánbiztosítónál vannak, azok válogathatnak a szolgáltatásokból. 
|
|
|
2012-04-07 16:41, amadeus:
A mi biztosítóinknál többféle biztosításból lehet válogatni, van pl. diákoknak, meg 50+-nak is, ezekben nincs benne a terhesgondozás, szülés. A másik fajtákban igen, de abban meg nincs műfogsor és csípőprotézis. Szóval mindenki megtalálja a neki megfelelőt, és azért fizet, amire szüksége van. Ez Németországban nem ismert?
|
2012-04-04 13:27, Lepu:
Hozzátenném ehhez (cinizmus nélkül), hogy én a terhesgondozás és a szülés költségeit kivenném a betegbiztosításból. A terhesség mióta betegség?
A gyermekáldás az egész társadalom érdeke, nem csak a betegbiztosítottaké, így tessék azt adópénzböl finanszírozni!
|
|
|
Ahogy elnézem lesz jövöre Nürnberg-Fürth, feltéve ha a Nürnberg nem esik ki.
Ami még érdekes lenne, ha a relegáció HSV-St. Pauli lenne. Föleg ha Pauli nyer.
|
|
|
2012-04-03 20:33, amadeus:
Megerösítem!
Lepu egy édes pofa, egy kellemes társasági lény, aki miatt még az autóval is megállok, vele ki lehet ülni a kispadra beszélgetni!
|
|
|
Kedves Fredi, nem hinnem hogy a mai nemet generacio különösebben szenvedne a masodik vilaghaboruban elkövetett szörnyüsegektöl. Ök is igy latjak:" mi meg meg sem születtünk, miert erezzük magunkat bünösnek"?
A vers egyebkent egyertelmüen Izraelt teszi felelösse a vilagbeke veszelyezteteseert, teljessen megfeledkezve Iran elmebeteg vezetöjenek gyülölködö, ostoba fenyegeteseiröl.
Amugy: Izrael sem artatlan, lehet nyugodtan kritizalni, nem hiszem, hogy "büntetes" jarna erte..
A nemet U-Boot-ok, amitöl Grass fel, hogy majd ezekröl lövik ki Iranra a megsemmisitö bombakat, nem szimpatiabol adjak el Izraelnek, hanem egyszerüen üzleti erdekböl, ha profitrol van szo, akkor mindegy, hogy hova megy a fegyver.
|
|
|
Itt nem arról szól a vers, hogy Irán ártatlan-e, vagy sem, hanem arról, hogy Izrael bármit tehet a legkisebb bírálat nélkül csak azért mert a megtörtént a Holocaust. Ez vitán felül egy rettenetes bűn volt, de ezért 1. nem minden helyes amit Izrael tesz 2. nem bűnhödhetnek olyan német generációk, amelyek a Holocaus idején még meg sem születtek.
Én szerintem erről szól a vers.
|
|
|
Günther Grass az emlitett versevel jocskan felzavarta a kedelyeket, hiszen nemcsak Israelt, hanem a nemet kormany külpolitikajat is kritizalta, tart attol, hogy majd orszaga ad fegyvert Israelnek, ha Irant megtamadna - akinek szerinte nincs atombombaja. Szoval Iran artatlan, mint a ma született baranyka...
Grass mar maskor is jelentkezett az irodalmi piacon meglepö kijelentesekkel, gondolom ahogy öregszik (84 eves) nem ez lesz az utolso. /v.ö.Kertesz Akos...)
|
|
|
Mielőtt feltenném kérdésemet, megindokolom, hogy miért pont ebben a topikban teszem fel. Azért, mert az egész MON-ból csak itt érdemes néha körülnézni.
Nos kérdésem: ismeritek-e Günter Grass legújabb versét? Ha nem itt olvasható:
http://href.hu/x/hioq
|
|
|
2012-04-04 11:26, amadeus:
(Vajon hogy mondják magyarul: "geschlechtersensible Folgenabschätzung", illetve "gleichstellungsorientierte Politik"?)
-
nemtapintatos (hanem tapitatlan) következménymérlegelés Ez a Neusprech néha nagyon az agyamra tud menni. Idöközben négerezek meg cigányozok, mert márt nem tudom követni, hogy melyik évben mi a korrekt megjelölése a maximálisan pigmentált polgártársainknak.
|
|
|
A szülési fájdalmakból úgy kellett kivegyem a részemet, hogy (mivel bármikor szülhetek egy gyereket) megemelték 100€-val havonta a betegbiztosításomat. Hozzátenném, olyan rendszerben vagyok, ahol a személyes rizikóm szerint kell fizetnem. illetve kellett, amíg az állam bele nem pofázott, hogy diszkriminálja a nöket, ha nekem pasiként alacsonyabb a rizikóm, mert a pasik:
a) nem szülnek
b) ritkábban járnak orvoshoz
c) korábban halnak meg.
Sajnos a törvény fittyent hány a c) pontra. Tiltakozom, hogy a férfiak ilyen hátrányos megkülönböztetésben részesedjenek!
[cinizmus:on]
De támogatom én is a feministákat. Vezessük be tényleg mindenhova a nöi qoutát, nem lehet az, hogy valahol a létszám több mint 90%-a pasi legyen. Legalább a 30%-a nö kell legyen. Tehát börtönbe a nökkel, mert a rabok 92%-a jelen pillanatban pasi. És amúgy is, ugyanazért a büncselekményért, egy férfit súlyosabban büntetnek, mint egy nöt. Ez így mehet tovább!
[cinizmus: off]
Komolyan, akkora baromságokat csinálnak, hogy józan ésszel nem lehet követni. Még pár év, és kötelezö lesz buzninak lenni.
|
|
|
Lepu nagyon megijesztettel ezzel a farok dologgal.... Amugy nem volna baj, ha nemely
nagyszaju, felesegverö ferfi megismerkedne a szülesi fajdalmakkal... (nem vagyok feminista!)
A zöldeket egyebkent en sem kedvelem, Kühnast asszony ha megjelenik a tv-ben ki sem kell nyitnia a szajat, mar a puszta latasatol ingerült leszek....
|
|
|
2012-04-04 11:05, Lepu:
Igen, részt is kellett vennem egy szemináriumon. Mi csak úgy hívtuk, hogy Umerziehungsmaßnahme.
Persze azóta sem érdekel senkit. Ahogy eddig fogalmaztam, úgy fogalmazok tovább.
(Vajon hogy mondják magyarul: "geschlechtersensible Folgenabschätzung", illetve "gleichstellungsorientierte Politik"?)
|
|
|
A zöldek? Egy elviselhetetlen terrorista-kommunista-feminista-elnyomó brigiddá.
Azt hiszem, az az egyetlen párt Németországban, amire semmi "jót" nem tudok mondani. Pedig a komcsikat jobban utálom, de azoknak legalább néha van értelemmel követhetö megmozdulásuk. A zöldek ideólogiája életveszélyes. (A környezetet még sosem védték). Jelen pillanatban a gender mainstreaminget nyomják ezerrel. Egy politikai örültség, aminek a következménye, hogy én állítólag szülni tudok, a csajoknak meg farka van. Ama meg valószínü kapott a hivatalban egy olyan papírt, miszerint a jövöben meg kell eröszakolja a német nyelvet és a gender mainstreamingnek megfelelö kifejezéseket kell írjon a hivatalos papírokba. (ne tudd meg, hogy mekkora baromságok jönnek ki belöle)
|
|
|
Ezuttal teljesen egyetertek Lepuval. Bar emlekszem elöször a zöldek megjeleneset is fejcsovalva, megmosolyogva fogadtuk, aztan hova fejlödtek?!
|
|