2020. december 03. Címlapra!


Feliratkozás a hírlevélre:

Budapest - Irisz Webcam

Németország:WebVilág!|SZERVEZETI ISMERTETŐK

szervezetek, közösségek (4) | egyház (1)
média (0) | szolgáltatások (2)

Ulmi Magyar Kultúregyesület - ULMKE
Ungarischer Kulturverein Ulm e.V.


Az Ulmi Magyar Kultúregyesület 1976. szeptember 25-én alakult meg az ulmi magyar közösség 18 tagjának kezdeményezésére és részvételével. Az egyesületet hivatalosan 1977. március 18-án jegyezték be.

 

Idézet az első elnök, dr. Máthé Ernő, 1976. december 20-án írt körleveléből:

 

"Ez év szeptember 25-én megalakult az Ulmi Magyar Kultúregyesület azzal a céllal, hogy magyar nyelvünket, szép hagyományainkat és kultúránkat ápoljuk, hogy kulturális értékeinket a helybeli lakossággal is minél szélesebb körben megismertessük. Az egyesület, mint a neve is mutatja, kizárólag kulturális célokat szolgál, nem politizál, és szeretné összefogni felekezeti és állampolgársági különbségre való tekintet nélkül mindazokat a honfitársainkat, akik még büszkék magyarságukra, akiknek a szíve megdobban még a szép magyar szó és muzsika hangjaira, és akik ezt a magyarságot ápolni és támogatni is hajlandók."

 

Az egyesület életében nagy változást jelentett, hogy a megalakulás után öt és fél évvel önálló, saját helyiséget bérelhetett, melyre a megnőtt taglétszám adott lehetőséget. A Magyar Otthon falait 1982. március 28-án szentelték illetve avatták fel.

 

1997. szeptember 6-án hangzott fel először önálló, magyar nyelvű rádióadásának szignálja. Napjainkban már minden szombaton 9 órai kezdettel egyórás műsort sugároz a Radio Free FM 102.6 MHz-es frekvenciáján.

 

Az egyesület A Klub címmel újságot is készít, mely 1999 decemberében jelent meg először. A tagok kéthavonként a műsortervvel együtt kapják meg a lapot.

 

 

Az egyesület tagjainak száma körülbelül 110 fő.

 

Elnök: Bauer Ferenc

Alelnök: Kiss Levente

Kincstárnok: Gottlieb Albert

Pénztáros: Bauer Judit

Titkár: Nagy Rózsa

Honlap: http://ulmke-online.de/


Kereshet név, földrajzi fogalom, foglalkozás, hobbi alapján!
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó