2020. november 27. Címlapra!


Feliratkozás a hírlevélre:

Budapest - Irisz Webcam

Kanada:WebVilág!|SZERVEZETI ISMERTETŐK

szervezetek, közösségek (5) | egyház (4)
média (2) | szolgáltatások (0)

Független Magyar Rádió Torontó

A torontói Független Magyar Rádió hetenként egyszer, szombatonként jelentkezik körülbelül másfél órás magyar nyelvű műsorral, helyi idő szerint 16.30 és 18 óra között. Az adás a CIAO 530 AM multikulturális adón fogható. Élőben hallgatható: http://www.am530.ca

 

A sugárzott műsorok már másnap reggel megtalálhatók a rádió honlapján, ahol hallgathatók és természetesen letölthetők. A fontosabb interjúk és rovatok külön is felkerülnek a honlapra. Ezek rendszerint audio változatban hozzáférhetőek, de kivételek is vannak, így például budapesti munkatársuk tudósításai szöveges változatban olvashatók. Honlapukon három hónapra visszamenően tárolják az adásokat, ezek forgatókönyvei viszont két évre visszamenően találhatók meg. Emellett, kérésre, korábbi műsoraikhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők.

 

A Független Magyar Rádió nevében szereplő "független" megjelölés arra vonatkozik, hogy mentes minden magyar emigrációs szervezet, közéleti vagy másfajta személyiség, vallási felekezet vagy csoportosulás, politikai irányzatok befolyásától.

 

A rádió szorosan kapcsolódik a torontói Paraméter Gondolat Ambulancia nevű értelmiségi klubhoz.

 

Egyedüli célja olyan szinten ápolni a magyar nyelvet és kultúrát, amely elismerésre tarthat számon bárhol a világon - Magyarországon is. Szerkesztői koncepciójában nincs tehát helye az olcsó szórakoztatásnak, sokkal inkább a tájékoztatásra, az ismeretközlésre, az ismeretek körének bővítésére törekszik.

 

Ami az adások tartalmi vonatkozásait illeti, mindenekelőtt helyi témakörökre összpontosítanak. Ezek kapcsán rendszeresen hangzanak el interjúk is. Műsorukban jelentős helyet foglal el a Heti Hírösszefoglaló, amelyben kizárólag magyarországi illetve magyar vonatkozású nemzetközi eseményekkel foglalkoznak. Kéthetenként a budapesti tudósítójuk időszerű magyarországi kérdéseket taglal. Jelentés a kuckóból címen háttéranyaggal-hírmagyarázattal jelentkeznek. Ugyancsak kéthetenként hallható Mindennapok Lelkisége rovatuk, amelyben a lélek felől közelítenek az időszerű problémákhoz. Heti Enciklopédiájukban neves személyiségekre emlékeznek egy-egy évforduló kapcsán. Az irodalmi élet, a könyvvilág újdonságaival Könyvespolc című rovatukban foglalkoznak, az általuk legfontosabbnak, legérdekesebbnek talált magyarországi és kanadai műsorokról a Böngészőben tájékoztatnak.

 

Szórakoztató műsoraikban bemutatják a magyar könnyűzenei újdonságokat, a nosztalgikusabb hallgató számára az 1930-1990 közötti időszak slágereit elevenítik fel. Sugároznak prózai és verses betéteteket, és nem hiányzik a kabaré sem műsoraikból. Elsősorban régebbi, neves kabaréművészek felvételeiből válogatnak, a politikai kabaré nem műfajuk.

 

Tulajdonos, főszerkesztő: Bede Fazekas Zsolt

 

Cím: 695 Coxwell Avenue 601, Toronto, Ontario, M4C 5R6, Kanada

Telefon/ fax: 00-1-416-693-8312

E-mail: fuggetlen@magyarradio.ca, parameter@sympatico.ca

Honlap: http://www.magyarradio.ca

 

Kapcsolat a világban - Vendégkönyv


Kereshet név, földrajzi fogalom, foglalkozás, hobbi alapján!
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó