2020. december 03. Címlapra!


Feliratkozás a hírlevélre:

Budapest - Irisz Webcam

Hollandia:WebVilág!|SZERVEZETI ISMERTETŐK

szervezetek, közösségek (5) | egyház (0)
média (1) | szolgáltatások (0)

Mikes International Alapítvány

Lap- és könyvkiadó. Tudományos, művészeti és irodalmi területen megjelenő, többnyelvű kiadványai kizárólag az interneten olvashatók.

 

Az Alapítvány, a könyvkiadási tevékenysége mellett, kiadja Mikes International című negyedévi kulturális folyóiratát is. A folyóirat két alapnyelve magyar és angol, de más nyelven írt cikkek is megjelennek a lapban. A folyóirat (az archívumot is beleértve) letölthető (PDF-formátumban) a következő címen: http://www.federatio.org/mikes_per.html

 

A Mikes International kiadója és szerkesztősége a következő címeken érhető el:

 

E-mail: mikes_int@federatio.org

Honlap: http://www.federatio.org/mikes_int.html

Postacím: P.O. Box 10249, 2501 HE, Den Haag, Hollandia

 

Az Alapítvány létrehozott egy Mikes International Newsgroup nevezetű levelezési listát, az új kiadványokról szóló értesítő körlevelek és az egymással való kapcsolattartás, illetve párbeszédek, eszmecserék előmozdítása céljából. Aki erre a levelezési listára fel szeretne iratkozni, küldjön egy levelet a mikes_int@federatio.org e-mail címre.

 

Az Alapítvány a Hollandiai Mikes Kelemen Körhöz tartozik. A Kör, - amelyet 1951-ben holland egyetemeken tanuló magyar egyetemi hallgatók alapítottak Utrechtben - havonta rendez tudományos, irodalmi és művészeti előadásokat, 1959 óta pedig évente megrendezi Tanulmányi Napjait, melyeket egy-egy központi témának szentel. Az ezévi 43. Tanulmányi Napokon (Elspeet, Hollandia, augusztus 29-szeptember 1.) a téma: « Hogyan látjuk egymást - látjuk-e egymást (Közép-) Európában ? », mely kapcsán a következő előadók tartanak előadást: Bányai János (Újvidék), Csetri Elek (Kolozsvár), Csorba László (Róma), Farkas Flórián (Hága), Gömöri György (Cambridge), Herczegh Géza (Hága), Kibédi Varga Áron (Amszterdam), Karátson Endre (Párizs), Krasznahorkai László (Budapest), Nagy Péter (Brüsszel), Neubauer János (Amszterdam), Németh Pál (Budapest), Salha Falah (Budapest), Schöpflin György (London), Sipos Gyula (Párizs), Tóth Miklós (Hága). A Kör Magyar Irodalmi Figyelő irodalmi díját ez alkalommal is odaítéli egy magyar írónak. A Kör eddig 15 könyvet adott ki, jórészt az elhangzott előadások anyagából.

 

A Hollandiai Mikes Kelemen Kör a következő címeken érhető el:

 

E-mail: mikes_hollandia@hotmail.com

Honlap: http://www.federatio.org/mikes.html

A Tanulmányi Napok honlapja: http://www.federatio.org/mikes3.html

Postacím: Cornelis Dopperlaan 4, 2343 MG Oegstgeest, Hollandia

 

Úgy a Hollandiai Mikes Kelemen Kör, mint a Mikes International tagja a Hollandiai Magyar Szövetségnek, amely a hollandiai magyar szervezetek központi, átfogó szerve.

 

A Szövetség a hollandiai magyar tevékenységekről évi kiadványában, a Hollandiai Magyar Hírekben ad átfogó tájékoztatást. A Hollandiai Magyar Hírek aktuális száma a Szövetség honlapjáról is letölthető (PDF-formátumban) a következő címen: http://www.federatio.org/hmh2000.html


Kereshet név, földrajzi fogalom, foglalkozás, hobbi alapján!
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó