2020. december 04. Címlapra!


Feliratkozás a hírlevélre:

Budapest - Irisz Webcam

USA:WebVilág!|SZERVEZETI ISMERTETŐK

szervezetek, közösségek (10) | egyház (3)
média (8) | szolgáltatások (1)

Clevelandi Magyar Múzeum
Hungarian Heritage Museum


A Clevelandi Magyar Múzeumot 16 évvel ezelőtt alapította egy lelkes tagokból álló csoport, azzal a céllal, hogy tovább éltesse a magyar bevándorlók történelmét, hagyományait és ismertté tegye hozzájárulásukat városuk fejlődéséhez, Cleveland egész életéhez.

 

Tagjai meg akarják akadályozni azt, hogy a magyarság életéről tanúskodó iratok, a magyar hagyományokat őrző dísztárgyak, a magyar kultúráról tanúskodó könyvek elkallódjanak, a szemétbe kerüljenek, elejét kívánják venni annak, hogy az idősebb nemzedék távozásával a fiatalokat már közömbösen hagyja elődeik élete, saját múltjuk. Feladatuknak tartják a magyar kultúra és történelem, a magyar múlt megismertetését az egész amerikai közösséggel, ideértve a már itt született és magyarul már nem tudó generációkat is.

 

Ezeknek a céloknak a szolgálatában alakították meg tehát a Clevelandi Magyar Múzeumot. A magyar kultúra terjesztését magára vállaló intézmény immár harmadik otthonában tevékenykedik és az évek során az itt élő magyarok valóságos szellemi otthonává vált, de itt tartják előadásaikat a Magyarországról és máshonnan érkező vendégek, itt találkoznak rendszeresen más clevelandi magyar egyesületek.

 

A Múzeumnak nincsenek fizetett alkalmazottai, munkatársai önkéntesen végzik munkájukat, az intézményt adományokból tartjuk fenn. Önkénteseik között egyaránt vannak idősebbek és fiatalok, volt 56-os szabadságharcosok, Magyarországról csak nemrégiben áttelepültek, de magyarul már nem tudó, harmadik, negyedik generációs magyarok is.

 

Levélcím: Cleveland Hungarian Heritage Society, P.O. Box 24134 Cleveland, Ohio 44124, USA
Múzeum címe: Euclid Square Mall (300 terem), Euclid, Ohio, USA
Telefon/ fax:       00-1-440-442-3466

Múzeum telefon: 00-1-216-289-9400
E-mail: magyarmuzeum@hotmail.com

Honlap: http://www.jcu.edu/language/hunghemu.htm


Kereshet név, földrajzi fogalom, foglalkozás, hobbi alapján!
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó