2020. december 03. Címlapra!


Feliratkozás a hírlevélre:

Budapest - Irisz Webcam

Hollandia:WebVilág!|SZERVEZETI ISMERTETŐK

szervezetek, közösségek (5) | egyház (0)
média (1) | szolgáltatások (0)

Magyar Iskola

Edwin van Schie szülővárosában, Haarlemben 1988-ban nyelviskolát indított. Az egyetem befejezése után ugyanis tudta, hogy csak egy dologgal akart foglalkozni: a magyar nyelvvel. Kibérelt egy tantermet és elkezdett tanítani. Elég sokan jelentkeztek első apróhirdetésére, tanítványai megelégedettek, kiderült hogy Edwin tehetséges tanár, jól ért a magyar nyelvtani "szabályok" megmagyarázásához, de a drámaszaki hátterével élénkké is teszi az órákat! 1992-ben kezdőknek Beszélj Magyarul! címen tankönyvet is írt, a magánkiadás 2002-ben könyvalakú tananyaggá vált. Rövid idő alatt népszerűvé vált a Kort overzicht van de Hongaarse grammatica című kiskönyve is, amelynek 70 oldalán Edwin részletesen leírja a ­ példamondatokkal "illusztrált" ­ magyar nyelvtant, egyben holland és saját nyelvészi szempontjaiból is tekintve.

 

Haarlemi családi háza mellett nemrégen állt még az öreg garázsuk. Amikor pár évvel ezelőtt a feleségével arról beszélgettek, hogy hogyan fogják átépíteni azt a puszta épületet, a feleségének az jutott eszében, hogy talán emeletet lehetne ráépíteni, mondván: "akkor majd itthon tarthatsz órát!". Végül a gondolatból ötlet lett, az ötletből építkezési terv, a tervből pedig a betonalapjától és acélszerkezetétől kezdve új épület. Az új iskolai épület jól néz ki, szép a kivitelezése, hasznos is, mert a tantermi szinten kívül még egy extra emeletre jutott hely, ahova Edwin irodája is helyet talált. Így most már egy éve otthonáról dolgozik, az álom megvalósult. Mindenfelől érkeznek a tanulók, vannak, akik akár 10 kilométert is megtesznek arra, hogy Edwin magyar óráját hallgathassák.

 

Edwin nemcsak tanít, hanem tolmácsol és fordít is. Azonkívül mindenféle közvetítések miatt is keresik ügyfelei: állandóan foglalkoztatja az az "édes magyar nyelv", amely nem is az anyanyelve...

 

E-mail: Hongaars@hetnet.nl

 

Honlap: http://hongaars.hu/


Kereshet név, földrajzi fogalom, foglalkozás, hobbi alapján!
Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó